Çocuğumla ilgili şikayetlerden yoruldum


çok mu zeka isteyen şeyler bunlar giriş kısıtlamak, hesap açmak adlarına ki buyuk ihtimalle hakaret falan paylaşıyordur orda da , 9 yaşında kötuluk olarak nitelendirilemez bu davranış çunku çocuk daha, ama yetişkin aklıyla yapılan şey bu kötuluk.
yetişkin birisi bunu yapsa kötu deriz,kötuluk zeka mı gerektiriyor? hayır sadece bu gibi kötuluklere ekstra kafa yormayı gerektiriyor, normal davranan bir insanın aklına gelen şeyler değil bunlar.
bunun övulduğunu de ilk defa gördum valla, waaaw falan diye.
çok ilginçsiniz.
evet psikolojik bir sorun bu. evet çok problemli bir davranış. ekstra zeka belirtisini nerde gördunuz bilmiyorum, sanki kuantum fiziği çözduğunden bahsetmiş.
o zaman sevmediği arkadaşlarına kötuluk yapan herkes aşırı zeki.

çocuğunuza uğraş bulmanız gerektiğinii duşunuyorum ben de ama Allahaşkına hiperaktif,aşırı zeki falan diye guzelleme yapılmasın durumuna.
psikologla göruşun ve çocuğunuzun empati yeteneğini geliştirmeyi deneyin.
 
Wawlık bişey falan yok. Bunları bilmek başka bişey arkadaşlarına bunu yaparak zarar vermek başka bişey. Üstelik sürekli şikayet aliyorsa bir sıkıntı vardır.
Bende çocuğunla ilgili konu açmıştım. Nihayet dün psikiyatriye götürdüm test falan yapıldı, gerçekten bir sıkıntı saptandı. Sizde bir uzmana gidin tavsiyem.
 
Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Bunlar çok sık karşılaşılan durumlar. Dersleri iyi ve kendi de hızlıysa sağa sola saracaktır doğal olarak.
Çocuğunuzun boşaltamadığı bir enerjisi var büyük ihtimalle. Çok sıradan öneriler ama her zaman işe yarar. Meşgul edeceksiniz. Spora yönlendirin. Teknolojiyle arası iyiyse robotik kodlama vs gibi konularla alakadar olmasını sağlayın.
Hiperaktivite gibi bir durumu yok sanırım, daha önce doktora gitmişsiniz. Sizin ihtiyacınız olan şey çocuğu ilgi alanlarına göre yönlendirmek. Ne kadar boş kalırsa o kadar rahatsızlık verecektir etrafına.
 
Bana nedense kız bilgisayar başında çok zaman geçiriyormuş gibi geldi. Iyi anlıyor yani. Yoksa ne kadar zeki olsa da nasıl yapsın ki diyorum...Bir de özel okula gidiyor demiş. Okul online derslerde kendi kurduğu sistemi kullanıyor olabilir.
 
Ebadan bunu yapabilmesi imkansız gibi. Farklı programlar kullanıyorlardır muhtemelen. Ya da bir şekilde arkadaşlarının kullanıcı adını ve şifresini alıp şifreleri değiştirmiştir. Zekayla ilgisi yok bunun diye eleştiren arkadaşlar olmuş, son derece de ilgili bir durum. Yapılan davranış kötü elbette ama diğer arkadaşlarının kullanıcı adı ve şifrelerini doğrudan o arkadaşlarındaN bile öğrenmiş olsa, onları buna ikna etmiş olması bir zeka göstergesidir. Çocuk yönlendirilemiyor büyük ihtimalle, o yüzden sıkıntı çıkarıyor.
 
Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Öğretmen niye sesini kapatmıyor mesela? Ben öyle yapıyorum şahsen. Sadece bana yazacakları şekilde de ayarlama yapıyorum. Dersle ilgili cevap veya soru soracağını bir sefer belirttiğinde açıyorum bir daha kapatmıyorum. Aynı şeyi 2. Sefer o ders hiç açmıyorum. Yani bu örnekti sadece kızınızın başka davranışsal problemleri de varmış. Bence uzmana götürmelisiniz.
 
adı üzerinde çocuk, anneliğinizi sorgulamayın. inanın bu covid dönemimde çocuklar yine iyi sabırlı. benim kızımda 10 yaşında bir sene boyunca evde kaldı . online dersler de bir yere kadar. zamana bırakın . ben inanın iznimin çocugu şimdiden bitirdim. bu zor süreçte yanında olmaktan başka yapacagımız bir şey yok. kızmayın onu anlayın.
 
Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
online derslerde ne yazıkki ögrenciler kadar bazı öğretmenlerde başarısız oldu. ögrenciyi şikayet etmek zorunda kalması ayrı bir sıkıntı.çünkü online derste gerçek bir iletişim yok. bu sıkıntılar bizde de var ne yazık ki. iyi bir koleje gitmemize lagmen dersi yataktan izlemek, kamerayı kapatmak, hoca bir şey sorunca hocam sesiniz gelmiyor demek, daha neler neler.
 
Bizimde ilk okulumuzda öğretmenimizden sürekli sikayet geliyordu. Okul çıkışları eziyet haline gelmisti. Oturup agliyordum resmen. Oğlum haraketli bir çocuk çabuk sıkılıyor oyuncaklardan. Anasınıfı ögretmenimiz bir oyun kurup oynamalarini istiyormuş. Ama arkasini döndüğünde oğlum yeni bir oyun kurup arkadaşlarinida yönlendiriyormuş ve hepsi oynuyormuş. Öğretmenimiz disipline edemiyorum diye hergün şikayet ediyordu. Çocuk daha fazla agresiflesiyordu.

Bu okulumuzda hiç sikayet almadım . İlk toplantıda sordum ögretmenine
Öğretmenimizin oğlum gibi öğrencilere ilgisi varmis ve bu konuda araştırmalari varmiş kitaplar okuyormuş. evet çocuğunuz digerlerine göre haraketli, belirli bir kalıba sokulamayacak ve çok sorgulayan bir çocuk ama doğru yönlendirmeyle iyi yerlere gelebilecek bir çocuk dedi. doğru öğretmen seçimide bu konuda çok etkili.
 
Çocuğunuzun empati duygusu geliştirmesi için çalışacaksınız.
Dersi dinlemek isteyen arkadaşlarının hakkından çalamayacağını, sınırlarını öğrenmeli.
9-10 yaşa kadar zor bir çocuktum, derslerde sıkılırdım çünkü çabuk anlardım; işimi çabuk bitirir, geri kalan zamanı onu bunu kurcalama ile geçirirdim.
Otorite tanımazdım; anlattığınız çocuk figürü benim çocukluğumdan çok farklı değil.
Hala daha rahmetle anarım, öyle bir öğretmene denk geldim ki, bıkmadan konuşarak, sorumluluk- görev vererek, hissetmediğim duyguları bende uyandırmayı başardı. Empati önemlidir.

Böyle davranmaya devam ederse, bedelini yalnızlıkla öder çocuğunuz. Konuşun bunları, anlamayacak yaşta değil.

İlgi alanlarına yönlendirin.
Pc kursları olmalı, çocuklara da uygun. Madem seviyor böyle uğraşmayı, bu enerjisini akıtabileceği imkanı tanımaya çalışın, tabi pandemide bu ne kadar mümkün o da bilinmez, biraz araştırın siz yine de.
Evlere tıkıldığımız bu dönemde çocukların sıkılması ve yer yer bazı aşırılıklar sergilemesi de tuhaf değil, sonuçta çocuklar, enerjiyi bir yolla atmak istiyorlar.

Zeka zeka denmiş de, zeka tek başına takdiri hak eden bir özellik değildir, sözüm meclisten dışarı, seri katiller de ortalamanın üzerinde zekaya sahiptir, iq değerlerine şöyle bir baksanız, çoğunun üstün zeka/dahi olduğunu görürsünüz. Ama olmuyor öyle değil mi?

Bol bol duygular üzerine konuşmalar yapın çocuğunuzla, nasıl hissettiği ve davranışlarının başkalarına nasıl hissettirebileceği/size nasıl hissettirdiği üzerine.
Onu bu kontrolsüz davranışlara iten duygularını tanımalı, gerektiğinde empati kurarak dur diyebilmeli, yolunu bilmeli. Bu kendini güzel ifade edebilen, tanıyan ve sağlıklı düşünebilen bir yetişkin olması için de gerekli zaten.
 
Son düzenleme:
Zeki diye ovenler olmuş ilginç, zorbalık yapan çocuklar hep zeki yani o zaman, bazı çocuklarin karakteridir bu sabırla doğruyu anlatarak çözersiniz umarım
 
bir kaç kişi demiş bence de kızınız zeki maaşallah ona
ama tabi durum hoş değil maalesef, ben de diğer veli olsam e tabi biraz kızardım
durum güzel -zeki olması- ama uğraştırıcı
bir arkadaş yazdı yukarıda onu normalleştirmeyin toplum normlarına zorla uymasın diye
kısmen katılıyorum
tabi ki sınırlarını bilmeli başkasının alanına girmemeli
ancak enerjisini muhakkak tam adapte olabileceği bir alana yönlendirmeniz şart
bir yeğenimi yüzmeye yönlendirdiler bayadır yüzüyor ama tam adapte olmalı
anne babaya çok iş düşüyor bu durumlarda maalesef sürekli git götür getir beslenmesini ayarla vs
ama sonu iyi oluyor inanın.
herkes psikolog diye otomatik cevap veriyor evet psikolog çok çok faydalı ama onun da iyisini bulmak lazım
 
Bence çocuğa yeni aktiviteler bulun. Yani hem kafası meşgul olsun hem de zevk alacağı aktivitelerle kendini geliştirsin,hobi edinsin
 
İnanın konuşuyoruz, anlatıyoruz. Güzellikle kaç kez söyledim
7 yaşımdan beri aynı şeyleri konuşmaktan yoruldum. Konular farklı olsada aynı noktada kitlenip kalıyoruz.

Zeki olmanın tek başına yeterli olmadığını psikologta söylemişti ama enerjisini nasıl harcıcak bu çocuk. Şu dönemde bir yere gidemiyor,zatem küçük bir yerde yaşıyoruz. Faydası olsun diye özel okula yazdırdık pandemi dolayısıyla okul kapandı.

İngilizce öğretmenimiz çok iyi bir öğretmen onun sayesinde baya düzelmişti, şikayet almıyorduk taki bugüne kadar. Oda çok üzgün

Empati yapamıyor ve ben bunun için ne yapıcam. Bilmiyorum artık gerçekten yoruldum. Tamda ikinci çocuğu yapmak isterken
 
Daha önce görüştük. Ancak çok önemli bir konu değilmiş gibi konuşuyorlar. Çok faydasını göremedim açıkçası
Konu sahibesi, yaptığım yorumlara bazı insanlar beğenmedim demişler ama kızınızın durumu psikiyatriklik değil.Psikiyatriye gittiğinizde zaten kapıdan girme şeklinizden bile anlarlar durumun ne olduğunu. Saçı taranmış, kendini ifade eden insanlara bakmıyorlar bile.
Çocuğunuz toplum normlarına uymayan bir çocuk.Bu çocuk psikolojik sorunlu hemen ilaç vermeliyim demek değil ki.
Doğru kanalize edin yeter.
Farklı olması bence güzel bir şey, yorucu ama güzel.
Çocuklarını fanusta pamuklar içinde büyütmek isteyenler beğenmez tabii
 
Yaptıklarının sonucunu düşünemiyor.
Mesela birşey yaptığı zaman devamlı özür diliyor ama aynı hareketlerine tekrar devam ediyor
Daha önce görüştüğümüz psikolog ve bütün öğretmenleri zeki olduğunu söyleselerde, benim için laf dinleyen şikayet getirmeyen empati kurabilen bir çocuk olması daha önemli
 

Evde görevler verin, sorumluluklar verin; işini güzel ve düzgün yaptıkça takdir edin ve duygularınızı açın "Seni böyle gördükçe, çok mutlu oluyor sevinç doluyorum" deyin. Çocuk psikoloğu değilim ancak benzeri bir direnç gösterdiğim için çocukluğumda uzun süre, beni nelerin inatlaştırdığını, nelerin bende umursamazlık eşiğinde olduğunu iyi hatırlıyorum. Eleştirildikçe yapardım, uyarıldıkça yapardım. Güzel yönlerde takdir aldıkça ise o yöne heveslenirdim. Evin içinde görevlendirildikçe evin bir parçası olduğumu, ailede var olduğumu hissederdim.

Dediğim gibi, otorite tanımazdım.
Birinin karşımda "Böyle yapmamalısın" tarzında dil dökmesi (Ki bu annem bile olsa) beyhude gelirdi.
Şimdi evin içinde boş kaldıkça da haylazlıklara sarıyordur. Bunu iyice eğlence anlayışı haline getirmemeli, bu yüzden ona eğleneceği başka şeyler göstermeniz-tanıtmanız da lazım.
Ve yine söylüyorum, duygularınızı açarak konuşun, onun davranışlarının size nasıl hissettirdiğini anlatın. Aynı şekilde "Sen böyle davranınca, ben acaba iyi bir anne olamıyor muyum diye düşünüp üzülüyorum, seni çok seviyorum her zaman her şartta seviyorum. Ancak sen böyle yapınca, seni savunacak hiçbir şey kalmıyor bana" filan deyin. "Bunu yaparken ne düşünüyordun?" diye sohbetler edin, "Aslında bir açıdan komik de sayılır" diye alanına girin önce, anlamış olun. Oradan çekin "Tabi arkadaşların, onların aileleri ve öğretmenin için pek komik değil." diye. Empati yaptırın anlatın. Yılmayın, anlayacaktır. Kulağına girecektir bunlar.
 
Son düzenleme:
Yaptiginin nesine aferin dediniz ? Bu akran zorbalığını sessiz sakin olan sizin çocugunuza yapilsa hoşunuza gider mi ?
 

Neden arkadaşının hesabını kısıtladığını ya da onların adına hesap açtığını sordunuz mu? Konuyu okuduğumda ilk dikkatimi çeken çocuğun davranışının arkasındaki motivasyondan bahsetmemeniz oldu. Merak edip mi kurcalamış, arkadaşını cezalandırmak mı istemiş yoksa şaka mı yapmaya çalışmış bilmiyoruz mesela şuan. Motivasyonunu bilirseniz davranışlarının amacını anlarsanız ona göre yönlendirebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…