- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
Bunlar çok sık karşılaşılan durumlar. Dersleri iyi ve kendi de hızlıysa sağa sola saracaktır doğal olarak.Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Bana nedense kız bilgisayar başında çok zaman geçiriyormuş gibi geldi. Iyi anlıyor yani. Yoksa ne kadar zeki olsa da nasıl yapsın ki diyorum...Bir de özel okula gidiyor demiş. Okul online derslerde kendi kurduğu sistemi kullanıyor olabilir.EBA uzeribden arkadaslarini nasil kisitliyor? Sadece meraktan soruyorum. Bu yasta ben nasil yapilacagini bilmiyorum.9 yasindaki bir cocugun yapmasi, gercekten sasirtci? Kizini bir cevher olabilir de, kotu amaclar icin yapmamali.
Gercekten EBA dan engellemeyi nasil yapiuor? Ve diger veliler bunu kizinizin yaptigini nasil anladi acaba?
Ebadan bunu yapabilmesi imkansız gibi. Farklı programlar kullanıyorlardır muhtemelen. Ya da bir şekilde arkadaşlarının kullanıcı adını ve şifresini alıp şifreleri değiştirmiştir. Zekayla ilgisi yok bunun diye eleştiren arkadaşlar olmuş, son derece de ilgili bir durum. Yapılan davranış kötü elbette ama diğer arkadaşlarının kullanıcı adı ve şifrelerini doğrudan o arkadaşlarındaN bile öğrenmiş olsa, onları buna ikna etmiş olması bir zeka göstergesidir. Çocuk yönlendirilemiyor büyük ihtimalle, o yüzden sıkıntı çıkarıyor.EBA uzeribden arkadaslarini nasil kisitliyor? Sadece meraktan soruyorum. Bu yasta ben nasil yapilacagini bilmiyorum.9 yasindaki bir cocugun yapmasi, gercekten sasirtci? Kizini bir cevher olabilir de, kotu amaclar icin yapmamali.
Gercekten EBA dan engellemeyi nasil yapiuor? Ve diger veliler bunu kizinizin yaptigini nasil anladi acaba?
Öğretmen niye sesini kapatmıyor mesela? Ben öyle yapıyorum şahsen. Sadece bana yazacakları şekilde de ayarlama yapıyorum. Dersle ilgili cevap veya soru soracağını bir sefer belirttiğinde açıyorum bir daha kapatmıyorum. Aynı şeyi 2. Sefer o ders hiç açmıyorum. Yani bu örnekti sadece kızınızın başka davranışsal problemleri de varmış. Bence uzmana götürmelisiniz.Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
adı üzerinde çocuk, anneliğinizi sorgulamayın. inanın bu covid dönemimde çocuklar yine iyi sabırlı. benim kızımda 10 yaşında bir sene boyunca evde kaldı . online dersler de bir yere kadar. zamana bırakın . ben inanın iznimin çocugu şimdiden bitirdim. bu zor süreçte yanında olmaktan başka yapacagımız bir şey yok. kızmayın onu anlayın.9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
İyi bir anne olmadığımı düşünüyorum
online derslerde ne yazıkki ögrenciler kadar bazı öğretmenlerde başarısız oldu. ögrenciyi şikayet etmek zorunda kalması ayrı bir sıkıntı.çünkü online derste gerçek bir iletişim yok. bu sıkıntılar bizde de var ne yazık ki. iyi bir koleje gitmemize lagmen dersi yataktan izlemek, kamerayı kapatmak, hoca bir şey sorunca hocam sesiniz gelmiyor demek, daha neler neler.Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Zeki diye ovenler olmuş ilginç, zorbalık yapan çocuklar hep zeki yani o zaman, bazı çocuklarin karakteridir bu sabırla doğruyu anlatarak çözersiniz umarım9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
Bence çocuğa yeni aktiviteler bulun. Yani hem kafası meşgul olsun hem de zevk alacağı aktivitelerle kendini geliştirsin,hobi edinsin9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
İnanın konuşuyoruz, anlatıyoruz. Güzellikle kaç kez söyledimÇocuğunuzun empati duygusu geliştirmesi için çalışacaksınız.
Dersi dinlemek isteyen arkadaşlarının hakkından çalamayacağını, sınırlarını öğrenmeli.
9-10 yaşa kadar zor bir çocuktum, derslerde sıkılırdım çünkü çabuk anlardım; işimi çabuk bitirir, geri kalan zamanı onu bunu kurcalama ile geçirirdim.
Otorite tanımazdım; anlattığınız çocuk figürü benim çocukluğumdan çok farklı değil.
Hala daha rahmetle anarım, öyle bir öğretmene denk geldim ki, bıkmadan konuşarak, sorumluluk- görev vererek, hissetmediğim duyguları bende uyandırmayı başardı. Empati önemlidir.
Böyle davranmaya devam ederse, bedelini yalnızlıkla öder çocuğunuz. Konuşun bunları, anlamayacak yaşta değil.
İlgi alanlarına yönlendirin.
Pc kursları olmalı, çocuklara da uygun. Madem seviyor böyle uğraşmayı, bu enerjisini akıtabileceği imkanı tanımaya çalışın, tabi pandemide bu ne kadar mümkün o da bilinmez, biraz araştırın siz yine de.
Evlere tıkıldığımız bu dönemde çocukların sıkılması ve yer yer bazı aşırılıklar sergilemesi de tuhaf değil, sonuçta çocuklar, enerjiyi bir yolla atmak istiyorlar.
Zeka zeka denmiş de, zeka tek başına takdiri hak eden bir özellik değildir, sözüm meclisten dışarı, seri katiller de ortalamanın üzerinde zekaya sahiptir, iq değerlerine şöyle bir baksanız, çoğunun üstün zeka/dahi olduğunu görürsünüz. Ama olmuyor öyle değil mi?
Bol bol duygular üzerine konuşmalar yapın çocuğunuzla, nasıl hissettiği ve davranışlarının başkalarına nasıl hissettirebileceği/size nasıl hissettirdiği üzerine.
Onu bu kontrolsüz davranışlara iten duygularını tanımalı, gerektiğinde empati kurarak dur diyebilmeli, yolunu bilmeli. Bu kendini güzel ifade edebilen, tanıyan ve sağlıklı düşünebilen bir yetişkin olması için de gerekli zaten.
Konu sahibesi, yaptığım yorumlara bazı insanlar beğenmedim demişler ama kızınızın durumu psikiyatriklik değil.Psikiyatriye gittiğinizde zaten kapıdan girme şeklinizden bile anlarlar durumun ne olduğunu. Saçı taranmış, kendini ifade eden insanlara bakmıyorlar bile.Daha önce görüştük. Ancak çok önemli bir konu değilmiş gibi konuşuyorlar. Çok faydasını göremedim açıkçası
Yaptıklarının sonucunu düşünemiyor.Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
İnanın konuşuyoruz, anlatıyoruz. Güzellikle kaç kez söyledim
7 yaşımdan beri aynı şeyleri konuşmaktan yoruldum. Konular farklı olsada aynı noktada kitlenip kalıyoruz.
Zeki olmanın tek başına yeterli olmadığını psikologta söylemişti ama enerjisini nasıl harcıcak bu çocuk. Şu dönemde bir yere gidemiyor,zatem küçük bir yerde yaşıyoruz. Faydası olsun diye özel okula yazdırdık pandemi dolayısıyla okul kapandı.
İngilizce öğretmenimiz çok iyi bir öğretmen onun sayesinde baya düzelmişti, şikayet almıyorduk taki bugüne kadar. Oda çok üzgün
Empati yapamıyor ve ben bunun için ne yapıcam. Bilmiyorum artık gerçekten yoruldum. Tamda ikinci çocuğu yapmak isterken
Yaptiginin nesine aferin dediniz ? Bu akran zorbalığını sessiz sakin olan sizin çocugunuza yapilsa hoşunuza gider mi ?Ahahah aferin kızıma, bende aynısıydım hatta üniv. Sınıftan atıldım bu sebeplerden düşünün üniv. Bahsediyorum.
Sakın çocupunuz toplumun normları dışında diye sorunluymuş gibi davranmayın, sadece ilgisi olduğu alanlara doğruca yönlendirme yapın, psikolog yerine eğitim uzmanından destek alın.
Hee bende bu sepeplerden hep dışlandım, her konu bana daha zorlaştırıldı ama ne oldu biliyormusunız? Zaten az ataması olan, özelde alanı bulnmayan bölümden birinci olarak alındım.
Zamanında benim gibi bir arkadaşımla sınav challenge yapardık sırf keyfimize sınavdan 1,2 saat önce buluşur konulara bakardık öyle girerdik, millet habire ders çalışırdı.
Çocuğunuza bakış açınızı değiştirin, normal toplum gibi olmayın.
Belki de bu ülkeye çok büyük faydaları dokunacak bir insanın yükselmesini engellemeyin, zorlanacaksınız çünkü normal topluma göre zor bir çocuğunuz olabilir. Ya cevher olacak ya da dışlanmış olacak onun şekillenmesi sizin elinizde.
9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?