• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu, Çocuğuyla Kıyaslamasından çok SIKILDIM!!!

Ben bayana fesat demedim zaten canım. Ama oğlu yemediği için
Çok öfkeli oğluna ve benim oğlanda yiyince hınçla sözler konuştu benim yavruma ..buna üzüldüm.

Maşallah dediyse ne olayım. Demedi.
Ya insan maşallah der. Anne olarak zoruma gitti..

bende sen fesat diyosun demedim zaten :)
bence de konuş yaa düşündükçe sinir oldum
Maşallah desin!
ben olsam benim de anne olarak zoruma giderdi...

Özenmek, kendi çocuğuna dertlenmek tabiki olabilir.
1-2 kere ay iştahlı falan diye çıkar insanın ağzından.. Hatta seni kenara çekip, abla ne yapıyorsan bana da söyle, biliyorsun benim çocuk yemiyor falan deseydi bana iyi niyetli gelirdi..
Fakat her kelimede çocuğu kıyaslamak.. Yok şişko yok bilmemne.. Gerçekten rahatsız edici..
Ben nazara da inanırım ve o kadar laftan sonra benim de yavrum rahatsızlansa bende o kadının laflarından oldu derdim..
Ben görüşmemeyi tercih ederdim.. Sonuçta çocuklar en kıymetli olanlar.. Kendini bilmez birinin lafları yüzünden huzurunu kaçırma.. İletişimi kes.. Sebep sorarsa da, hep dilinde benim oğlumun boğazı, diken üzerinde duruyorum artık.. Böyle olacağına hiç görüşmemeyi tercih ettim dersiniz..

İnanın bunun tam tersini yaşamakta çok fena .

Oğlum 4 yaşında , bana göre normal bir kiloda ama zayıf işte herkese göre .

Bir arkadaşım var , sen bu çocuğa yedirmiyor kendin yiyorsun hep dediği gün canavara dönüşmüştüm :9::9:

Hayır yani , bakın etrafınıza 1.70 boyundaki adamda normal , 1.90 da .... 70 kiloda 90 kiloda var ... Eeee tabii ki bunların çocuklukları da farklı olacak . Nefret ederim kıyaslamalardan , hem fiziki hem zihni kıyaslamalar annelerin saçma sapan yarışı sadece :20:

Umursamayın diyeceğim ama zor . Madem 10 yaş daha tecrübelisiniz , ona yanlış olduğunu anlatın . Yanlış olduğu kısım sizin çocuğunuza takılması değil , kendi çocuğuna yemek baskısı .Belki davranışları değişirse sizinde çocuğunuzu görmez artık .

Öyle lokmamızı saydın , çocuk bütün gece kustu falan demeyin ama ....

bir değil iki değil insan çatlar yahu, başka muhabbeti yok mu bu kadının... bir daha konu açıldığında "sürekli bu konunun konuşulmasından sıkıldığınızı, açıklama yapmaktan yorulduğunuzu" söyleyin... ve rica edin bu konuda konuşmaması için... gözün kaldı lokma saydın gibi sözler arada dargınlığa neden olacaktır...

İnanın bunun tam tersini yaşamakta çok fena .

Oğlum 4 yaşında , bana göre normal bir kiloda ama zayıf işte herkese göre .

Bir arkadaşım var , sen bu çocuğa yedirmiyor kendin yiyorsun hep dediği gün canavara dönüşmüştüm :9::9:

Hayır yani , bakın etrafınıza 1.70 boyundaki adamda normal , 1.90 da .... 70 kiloda 90 kiloda var ... Eeee tabii ki bunların çocuklukları da farklı olacak . Nefret ederim kıyaslamalardan , hem fiziki hem zihni kıyaslamalar annelerin saçma sapan yarışı sadece :20:

Umursamayın diyeceğim ama zor . Madem 10 yaş daha tecrübelisiniz , ona yanlış olduğunu anlatın . Yanlış olduğu kısım sizin çocuğunuza takılması değil , kendi çocuğuna yemek baskısı .Belki davranışları değişirse sizinde çocuğunuzu görmez artık .

Öyle lokmamızı saydın , çocuk bütün gece kustu falan demeyin ama ....

Benim de kardeşimi kıyaslarlardı ablacım..
Çocuğun yemesi yerinde, gücü yerinde... Biz ailece balık etliyiz, siz yiyorsunuz da bu çocuk aç falan.. Aslında normal olan kardeşimdi biz topluyduk.. Tamam şaka belki ama insan kafa atmak istiyor.. :47:

Benim de kardeşimi kıyaslarlardı ablacım..
Çocuğun yemesi yerinde, gücü yerinde... Biz ailece balık etliyiz, siz yiyorsunuz da bu çocuk aç falan.. Aslında normal olan kardeşimdi biz topluyduk.. Tamam şaka belki ama insan kafa atmak istiyor.. :47:

Aynen kuzum. O kafadan bende atmak istiyorum :52:

Züğürt tesellisi de değil , harbiden oğlumun boy / kilosu normal . Ama tombik tombik yanakları yok ya :1: eee bende de onlardan bol miktarda var :12: He diyorum açlıkla terbiye ediyorum çocuğu , geçip karşına ben yiyorum ona izletiyorum :19:

Harbiden insanların bazen konuşacak konu sıkıntısı çektiğini düşünüyorum :34:

Görüşmeyi kesin. Daha başka yol var mı ?
Bir de o dediğinizi deyin.
" Maşallah de kız oğluma nazar değdircen değdirdin zaten , aaa taktı benim oğluma ayol" tarzı itici soğuk ama komikmiş gibi bir şey söyleyin.

Aynen kuzum. O kafadan bende atmak istiyorum :52:

Züğürt tesellisi de değil , harbiden oğlumun boy / kilosu normal . Ama tombik tombik yanakları yok ya :1: eee bende de onlardan bol miktarda var :12: He diyorum açlıkla terbiye ediyorum çocuğu , geçip karşına ben yiyorum ona izletiyorum :19:

Harbiden insanların bazen konuşacak konu sıkıntısı çektiğini düşünüyorum :34:

Maksat laf ola beri gele.. Aynen, sadece maksat konuşmak olsun..
Şimdi çocuk 1.80e yakın.. 80 kilo kaslı maslı.. Aaay biz seni bilirdik sen çok çelimsizdin küçükken, şimdi böylesin hıh.. Falan diyorlar.. Topluca la havle çekiyoruz.. :1::1:

Kendi kucuklugumu hatirladim. Cok istahsiz siska bir cocuktum ben de. Annemle babam istahli cocuk gordu mu bana dunyayi dar ederdi.

Hele bi kere hic unutmuyorum. Babam bi akrabamizi yemege cikardi hep beraber bogaza balik yemege gittik ben 6 yasimda falanim. Diger 2 cocuk baliklari sildiler supurduler. Benim midem bulandi baliktan oguruyorum resmen iskence. Agliyorum artik. Annem babam ayni o kadin gibi dirdir konusuyolardi. En sonunda babam beni tuttu. Restoranin wcsinde bi dovdu. Travma resmen ya..

Kardesim desen benden beter siskaydi sisirmek istah acmak icin verilen balik yaglari vs simdi 13 yasindaki cocuk obezlik sinirinda. Diyet yapiyolar. Ama annem mutlu kanli canli oglusu var...

Anneler neden biraz rahat birakmiyor cocuklarini. Neden cocuklari oldugi gibi kabullenmiyolar bi yemek icin psikolojisini bozuyorlar. En cok o hanimin cocuguna acidim valla. Sinirim bozuldu simdi. Salak mi ne.

Bence gorusme oyle hasta insanlarla. Yalniz kal daha iyi. Seni de hasta eder..

canım kötü niyet gibi görünmüyor. özenme ile kıskanma arası birşey bence. gerçekten kötü niyetli düşünse senin suratına suratına söylemez:) maşallah dememesi hoş bişi değil ama kötü niyetten çok düşüncesizlik işte idare et madem başka arkadaşın yokmuş. kadıncağız seninkini gördükçe kendi çocuğu yesin diye çıldırıyor işte, seninki niye yiyo demiyo aslında:)

idare et derken sus otur demiyorum tabi açık açık da söyle sürekli karşılaştırma ben hoşlanmıyoru mdiyebilirsin, için içini yemesindense. çocugunun hastalanması nazar değmesinden ziyade psikolojik olabilir. çocukcağız bütün gün tepesinde "ne kadar çok yiyo yaaa" yorumunu duyduysa gerçekten çok yediğini düşünüp diğer çocuklar gibi şımarmak nazlanmak isteyip midesini ağrıtmış olabilir bilinçaltında. ilgi gören çocuklar böyle olabiliyor

Bir daha söylerse,litfen kıyaslama yapma hoşuma gitmiyor.Her çocuğun bünyesi,gelişimi farklıdır dersin.Devam ederse,görüşmeyi kesersin.

sizi çok iyi anlıyorum. benim de var başımda böyle bir arkadaş. bebeklerimizin arasında neredeyse 3ay var. ve bu da bebekler için gayet büyük fark yaratan bir süre. benim kızım da iri biraz maşallah ve bu arkadaş kızımı her gördüğünde "kaç kilo?, ne yediriyorsun? bizimki daha şu kadar kilo" filan diyo. 1,2 derken ben artık söyledim "sürekli kaç kilo, kaç kilo deyip durma, seninkinin de benimkinin de maşallahı var. huzursuz oluyorum sen öyle dedikçe, dev mi bu çocuk. maşallah de" dedim. ama her defasında "maşallah de" diye uyardım onu. şimdi sorunca az söylüyorum kilosunu da. anlamıyorum insanlar nasıl böyle hadsiz oluyor.

bazı arkadaşlar size alınganlık yaptığınızı söylemiş ama hayır. resmen bana "ayy ne çok yedi, zaten tombul seninki, 1 yaşında görünüyor" filan diyor bu bahsettiğim kişi. ben kimsenin yavrusuna öyle diyemiyorum. maşallah diyorum sürekli. "maşallah ne güzel yedin, aferin sana" demek varken. "ayy ne çok yedi, kaç kilo? " demek bence pek iyi niyetli değil.

siz de uyarın bence, hiç çekinmeyin yaşı gereği düşünemiyordur belki. selamlar

Daha kotusu 5 yasindaki kendi cocugunun durumu. Zavalli cocuk annesinin zorlamalarini hissediyordur, inadina yemiyordur belki. :19:

Konu sahibine abartıyor diyen arkadaşları anlamakta zorlandım. Düşünün zayıf ve fitsiniz. Yeni tanıştığınız kadın arkadaşınızı "Ya sen ne güzelsin bu kadar yiyorsun hala fitsin benim şurdaki lömbür lömbür yağlara bak" dese ne dersiniz? Yok canım olur mu? Ben de işte çok sıskayım aslında sana yakışıyor" falan bir şeyler dersiniz? Peki bunu her görüştüğünüzde, her yemek yediğinizde derse? Bir süre sonra kabak tadı vermez mi? Alakalı/alakasız onunla yemek yedikten sonra tüm yediklerinizi çıkarsanız nazar mı değdi demez misiniz? Ben görüşmeyi kesecek kadar bunalırım.
Bir de gözünün içine baktığınız, canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuza söylense bunlar. Empati arkadaşlar sadece empati.

Ben de konu sahibine abartıyor diyenlere şaşırdım .
Bu çok kişinin yaşadığı bir durumdur .
Benim de ilk evliliğimden bir kızım var aynı sizinki gibi iştahlı ,kilolu değil ama hem boyu uzun hem de sağlıklı gözüküyor .
Allah nazarlardan korusun yiyen çocuklar az hastalanıyor ve hastalandıklarında da cabuk iyileşliyorlar .
Aynı benim de bir komşum var yaşıtı kızı var ve kızı çok iştahsız ve normaldir ki boyu da kilosu da az ..
Komşum da ilgili bir anne ama çocuk yemeynce yemiyor işte
Bazen özendiğini hissediyorum bazen de bakışlarını yakalıyorum kızım yerken ama sağolsun beni üzecek şeyler söylemiyor
yani bu durum sıkça yaşanan bir durumdur ve konu sahibi de abartmamış

Yorumlarınızı okuyorum arkadaşlar sağolun hepiniz.
Bana deseki sen ne veriyorsun? Yada ben ne yol izlemeliyim? Tabikide art niyet aramam ama ne birşey danıştı ne sordu düpedüz benim oğluma çirkin bir şekilde aşağılar gibi "ŞU" diye hitap etmesi beni delirtti. Şuna bak, nasıl yedi,nasıl bitirdi,nasıl yiyor, oo kaç tane yedi, göbeğe bak, oğlumdan büyük bu? Ay şunlara bak nasıl sıska benimki bide seninkine bak tosun gibi offff offf çekmesi sahiden midemi bulandırdı.

Ayıp denen birşey var ben o anda da dediği lafların karşılığını tek tek verirdim ona ama ilk 2 sefer bişey demedim hadi dedim art niyet aramadım. Ama dün bardak taştı..

Sahiden hiç hoşlanmıyorum böyle kıyaslama yapan zihniyetlerden. Benim tarafım iştahı boylu poslu iri yarı baba tarafım öyle Irsi olabiliyor bu durumlar.. Kadına anlatımda ama aynı lafı açıklamayı gün içinde tekrar tekrar söylemek zorunda değilim ki?
Herkesin bünyesi farklı.

Ben oğluma dönüp de bir başka zayıf çocuğu göstererek "az ye bak o nasıl zayıf, ne kibar senin gibi habire gırtlak yemiyor" mu diyeyim yani?? Asla demem bu benim tarzım değil çocuğumun psikolojisi bozulur benim yüzümden. Ama o kadın dün sofrada hepimizin içinde çocuğu küçük düşürdü bu şekilde devam ederse çocuklarında arasını açacak farkında değil.

Kıyaslanma durumları.. İnsanların birbirinden soğumasına hatta nefret etmelerine bile yol açar Olgun yetişkinler için bile öyle.
Biz toplum olarak ikili iletişimler kurduğumuzda illa kıyaslama yapma yoluna gidiyoruz .. İnanılmaz yanlış..

Herkezin bedenide, kilosuda,güzelliğide,ihtişamıda,eşyasıda malıda mülküde kendine.

Nedir bu yarış kıyaslama anlamadım gitti.. Ben arkadaş yok diye üzülürdüm ama böyle göz koyucu tipleride hiç sevmem..heleki göz koyduğu diline doladığı evladınsa..

Direk bağı koparsam ne oldu diye illaki soracak. Bende kırıcı olmadan gayet sitem dolu konuşmak istiyorum bu kadarı fazla demek istiyorum..

Dün eşim sigara içiyor parka çıktık bir ara çocuklar için.. "Yahu sen ikide bir sigara içiyorsun bu ne? Ay çok içiyorsun böyle şey mi olur,pes" dedi.

Eşim şaşırdı kaldı hayır 1 haftadır tanışıyoruz bu kadar rahat nasıl müdahale edebilir bir insan daha yeni tanıştığı insanlara.. Ben asla kimsenin kocasına gözünün üstünde Kaş'ın var dememişimdir asla karışmam kimsenin ne yaptığına.
Benim haddime düşmez..çekinirim ben..

Ben bu kadar ince ve saygılı düşünürken karşıma çıkan insanların bu patavatsızlığı ve genişliği beni benden alıyor....

oncelikle gecmis olsun... dilerim cocugunuz saglıklı, yemesi hareketi her seyiyle guzel bir hayat gecirir :nazar::16:

fakat bence burdaki sorunlu kısım kadının size nazarı degmesinden ziyade, her gun onun iskence gibi davranısını cekmek zorunda kalan kendi cocugu... siz gorusmeyi kesersiniz olur biter ama cocuk? annesini mi reddedecek...

bence tekrar gorustugunuzde zorlamaması gerektigini soyleyin...
laf arasında da sizinkinin o gece hastalandıgından bahsedin ama nazarın degdi diyerek suclayarak yapmayın.
cunku kadının size art niyetle yaklastıgını dusunmuyorum. imrenmenin dozunu ayarlayamıyor sadece.
hasta oldugunu ogrenince o da uzulur "bak gordun mu senin oglana da nazar degdirdim" der diye dusunuyorum...

eger umursamıyorsa da hiiiic sinirlenmeyin. gorusmeyi kesemiyorum diyorsunuz ya kendinizi ikna edici bir nedeniniz olur işte.
o sizi arayıp gorusmek istediginde de bahanelerle gecistirirsiniz o da anlar zamanla uzaklasırsızın zaten.

Daha kotusu 5 yasindaki kendi cocugunun durumu. Zavalli cocuk annesinin zorlamalarini hissediyordur, inadina yemiyordur belki. :19:

Anneside dedi dün bana inat yemiyor diye. Ben verdim yedi çocuk ..
Kendi yetiştirme şeklinde hata var. Sabırlı değil oğluna karşı.. Çocuk titredi resmen o baskı yaptıkça "ye ye ye " benim bile kafam şişti...

Konu sahibine abartıyor diyen arkadaşları anlamakta zorlandım. Düşünün zayıf ve fitsiniz. Yeni tanıştığınız kadın arkadaşınızı "Ya sen ne güzelsin bu kadar yiyorsun hala fitsin benim şurdaki lömbür lömbür yağlara bak" dese ne dersiniz? Yok canım olur mu? Ben de işte çok sıskayım aslında sana yakışıyor" falan bir şeyler dersiniz? Peki bunu her görüştüğünüzde, her yemek yediğinizde derse? Bir süre sonra kabak tadı vermez mi? Alakalı/alakasız onunla yemek yedikten sonra tüm yediklerinizi çıkarsanız nazar mı değdi demez misiniz? Ben görüşmeyi kesecek kadar bunalırım.
Bir de gözünün içine baktığınız, canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuza söylense bunlar. Empati arkadaşlar sadece empati.

Sağol arkadaşım bende abarttığımı sanmıyorum.. Ama beni öyle algılayan arkadaş da çocugu olmadığı için beni anlayamazdı zaten. Evlat kıyaslamasına asla ve katiyen gelemem..

Dediklerinizede aynen katılıyorum...

Ben de konu sahibine abartıyor diyenlere şaşırdım .
Bu çok kişinin yaşadığı bir durumdur .
Benim de ilk evliliğimden bir kızım var aynı sizinki gibi iştahlı ,kilolu değil ama hem boyu uzun hem de sağlıklı gözüküyor .
Allah nazarlardan korusun yiyen çocuklar az hastalanıyor ve hastalandıklarında da cabuk iyileşliyorlar .
Aynı benim de bir komşum var yaşıtı kızı var ve kızı çok iştahsız ve normaldir ki boyu da kilosu da az ..
Komşum da ilgili bir anne ama çocuk yemeynce yemiyor işte
Bazen özendiğini hissediyorum bazen de bakışlarını yakalıyorum kızım yerken ama sağolsun beni üzecek şeyler söylemiyor
yani bu durum sıkça yaşanan bir durumdur ve konu sahibi de abartmamış

Sağol çok tşk ederim..
İnan sana çocuğunla ilgili laf söylese zoruna gider ne mutlu ki söylemiyormuş söylemesinde inşallah..

Benim diğer çocuklarımda iştahsızdı yemezlerdi ben hep kendime ederdim üzülürdüm ağlardım saplantı yaptığımı anladım kitaplar okudum internette yazılar okudum zırlamayı kestim, ye diye baskı yapmadım kendimi geliştirici yollar aradım buldum. Ama asla ve asla gidip de başkasının çocuğuna laf etmedim şuna bak şuna nasıl yiyiyor! Demedim...

oncelikle gecmis olsun... dilerim cocugunuz saglıklı, yemesi hareketi her seyiyle guzel bir hayat gecirir :nazar::16:

fakat bence burdaki sorunlu kısım kadının size nazarı degmesinden ziyade, her gun onun iskence gibi davranısını cekmek zorunda kalan kendi cocugu... siz gorusmeyi kesersiniz olur biter ama cocuk? annesini mi reddedecek...

bence tekrar gorustugunuzde zorlamaması gerektigini soyleyin...
laf arasında da sizinkinin o gece hastalandıgından bahsedin ama nazarın degdi diyerek suclayarak yapmayın.
cunku kadının size art niyetle yaklastıgını dusunmuyorum. imrenmenin dozunu ayarlayamıyor sadece.
hasta oldugunu ogrenince o da uzulur "bak gordun mu senin oglana da nazar degdirdim" der diye dusunuyorum...

eger umursamıyorsa da hiiiic sinirlenmeyin. gorusmeyi kesemiyorum diyorsunuz ya kendinizi ikna edici bir nedeniniz olur işte.
o sizi arayıp gorusmek istediginde de bahanelerle gecistirirsiniz o da anlar zamanla uzaklasırsızın zaten.

Amin cümlemizin çocukları yaşam boyunca sağlıklı olsun inşallah..
Sizi çok iyi anladım bu da güzel bir fikir ..
Bunuda yapabilirim.
Ama ben düşüneceğini sanmam.
Yani çocuğa nazarım mı değdi acaba tüh ... Diyeceğini.. Umarım düşünür ..
Umursamaz oralı olmasada izleyeceğim yol belli..

Ağzında maşallahı, inşallahı olmayan insanları anlamakta güçlük çekiyorum sahiden..

Çok sağol fikrin için..

Son düzenleme:
sizi çok iyi anlıyorum. benim de var başımda böyle bir arkadaş. bebeklerimizin arasında neredeyse 3ay var. ve bu da bebekler için gayet büyük fark yaratan bir süre. benim kızım da iri biraz maşallah ve bu arkadaş kızımı her gördüğünde "kaç kilo?, ne yediriyorsun? bizimki daha şu kadar kilo" filan diyo. 1,2 derken ben artık söyledim "sürekli kaç kilo, kaç kilo deyip durma, seninkinin de benimkinin de maşallahı var. huzursuz oluyorum sen öyle dedikçe, dev mi bu çocuk. maşallah de" dedim. ama her defasında "maşallah de" diye uyardım onu. şimdi sorunca az söylüyorum kilosunu da. anlamıyorum insanlar nasıl böyle hadsiz oluyor.

bazı arkadaşlar size alınganlık yaptığınızı söylemiş ama hayır. resmen bana "ayy ne çok yedi, zaten tombul seninki, 1 yaşında görünüyor" filan diyor bu bahsettiğim kişi. ben kimsenin yavrusuna öyle diyemiyorum. maşallah diyorum sürekli. "maşallah ne güzel yedin, aferin sana" demek varken. "ayy ne çok yedi, kaç kilo? " demek bence pek iyi niyetli değil.

siz de uyarın bence, hiç çekinmeyin yaşı gereği düşünemiyordur belki. selamlar
Aman Allahım işte aynı sıkıntılar..
Sizede sabır dilerim beni çok iyi anlarsınız eminim.
Ya bir kerede benden Olgun, yaşça büyük birşeyler öğrenebileceğim insanlar çıksa karşıma hayırlısı ile.

Sizin çocuğunuza da maşallah diyorum burdan Allah kem gözlerden esirgesin size bağışlasın inşallah.
Cümlemizinkini..

Bende söyleyeceğim zaten bugün aramasını bekliyorum. Oğlum çok hastalandı diyeceğim, birşekilde o mesajı vereceğim kırmadan.

Son düzenleme:
Back
X