Çocuğumun çok cana yakin olması...

Kuzuuumbnm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
67
34
3
36
Merhabalar ,
Az önce üye oldum.üye olmadan önce bir derdim forumunu takip ediyodum.Konuma gelirsem 2.5 yasinda çok canayakin,etrafa neşe saçan yaşıtlariyla sürekli arkadaslik kurmak isteyen ve cocuklari gördüğü zaman yerinde duramayan bi oğlum var.Tabi buraya kadar normal diyceksiniz.Oğlum kendi yasitlarina yanastikca abartisiz çocuklarin yarisindan coğu bi surat hircin davranislarda bulunuyolar.o yaşta cocuklar nerden ögreniyolarda bu kadar hircin ve agresif olabilyolar.Bugun şahit oldugum seye inanamadim,oglumu top havuzuna götürdum ve orda ayni yasta bi kiz cocugu vardi ve oğlum her zamanki gibi oynamak istedi.Kız çocuğu ben seni sevmiyorum dedi.O yasta cocuk sevmiyorum nefret ediyorum kelimesini nasil kullabiliyo.Benim bildigim cocuk masum olur gülerýuzlu olur.Cocuklarin cogunda hircinlik ve aileleri müdahele etmiyoSirf bu yüzden biyere gitmek istemiyorum.kusura bakmayin uzun oldu.benim anlamadigim benim cocugummu normal degil

4,5 yaşında bir kızım 6 yaşında bir oğlum var. İkisi de 3 yaşından beri okuş ortamındalar. Bir çok kez çocukların ne kadar hırçın ve acımasız olabileceklerine şahit oldum. Üstelik aileleri de çok düzgün ve eğitimli insanlar. Nereden öğreniyorlar bu davranışları aklım almıyor.

Televizyondan öğreniyor bir çogu bana kalırsa. Hangi anne baba çocuğunu negatif olması yönünde eğitir ki. Bilinçsizlik var.
Çocuğunuz normal mi değil mi bunu en iyi annesi olarak siz bilirsiniz.

Benim anlamadığim benim çocuğumdami anormallik var.Çocuk dedığin sevgi dolu olmazmi?
Genelinde bir hırçınlik bağırma çağırma !
Bazen diyorum benim cocugummu anormal o yuzden actim bu konuyu

sizin çocuğunuz da normal
sevmiyorum diyen çocuk da
çocuklar 2,5'lu yaşlarda kırmak, acıtmak kavramlarını anlayamazlar ki

ayrıca, ben çocukların, insanlar için "sevmiyorum, istemiyorum" deme haklarının ellerinden alınmasına da karşıyım
çünkü biz bunu yaparsak çocuk sevmediği insanlara bile (kaba bir tabirle) eyvallah çekmek zorunda olduğunu zanneder ve gün geçtikçe öyle davranır (çok ama çok sakıncalı)

belki bugün, bizlerin de sevmediğimiz insanları idare etmeye çalışmamızın sebebi budur

hiçbir çocuk sizin oğlunuzla oynamak zorunda değil
çocuğunuzla oynamak istemediği için "ben seni sevmiyorum" diyen bir kız için de "masum değil" diyemezsiniz

Aynı şeyi yaşıyorum desem yeridir.. kızım sadece yaşıtlarına değil büyüklere karşıda çok sevecen ve sıcakkanlı davranıyor,devamlı bi sempatik gülüş suratında.. kimi çocuklar uzaylı görmüş gibi bakıyorlar suratına,uzaklaşıyor ters ters bakıyor falan :) bu bahsettiğim çocuk grubu max 3 yaşında olanlar.. daha benimki 20 aylık :) nasıl bi ortamda yetişiyorlar,ne görüyorlarda böyleler yoksa kişilik meselesi mi diye düşünüyorum bende ama cevabı bende henüz yok..

Bence savunma mekanizması çocuklardaki ilk tepki..
Çocuklar kardeşlerini bile başta kıskanıp bazen zarar verme eğilimine girerken yabancı bir çocuğun diğerine böyle davranması olağan

Son düzenleme:
Sevmiyorum.diyebilmesi için vakit gecirmesi gerek demi görur görmez dediği için ailede bitiyo hersey benim çocuğumla oynamadi diye demedim.allah askina şu çocuklari bi cocuk gibi kendi hallerinde bıraksalar

Benim oğlum da arkadaş canlısıdır. Bende çok şahit olmuştum benzer tavırlara. Sanırım çocuklara yabancılarla konuşmaması öğütlendigi icin çocuklar kendini korumaya alıyor. Savunma mekanizması yani. Ben çocuklara sizinle arkadaş olmak istiyor beraber oynayın derdim kimisi o tavırları bırakıp oynardı. Siz de böyle küçük müdahalelerde bulunabilirsiniz. Çocuklarda bir birey ve ön yargıları olabiliyor.

Sevmiyorum.diyebilmesi için vakit gecirmesi gerek demi görur görmez dediği için ailede bitiyo hersey benim çocuğumla oynamadi diye demedim.allah askina şu çocuklari bi cocuk gibi kendi hallerinde bıraksalar

yahu ne alakası var
yetişkin mi ki o? önce vakit geçirip sonra sevip sevmediğine karar verecek mantık olgunluğunda olsun
oynamak istememiştir, yanına gelmesinden hoşlanmamıştır, üzerindeki tshirtü sevmemiştir
2,5 yaşında olduğu için de ben seni sevmiyorum olarak ifade edebilmiştir

Evet ya ben cocuklara zaten kötü bisey demedim dememde...ama niye o yasta öyle davraniyolar zaten zamanla herseyi anliycaklar en masum olduklari zaman degilmi ? Benimde oglum cok canayakin davraniyo evet bazi cocuklar uzayli gormus gibi bakiyolar

Hayır canayakin olmasi normalmi.bu kadar? Yoksa cocugumda anormal bisey yok.
Yazınızda zaten normal gördüğünüz aşikâr. Överek bahsediyorsunuz. Sizin çocuğunuz cici onlar pis mi demeliyim anlamadım ki. İkiside çocuk ve 2.5 yaş döneminde hırçınlık olabiliyor diye biliyorum

2.5 yaşında bir çocuğa cana yakin olmayi, herkese guler yuzle yaklasmasini ogretemezsiniz. Bu belli ki sizin cocugunuzun yaratılışı. Siz de bunu beslersiniz.
Diğer hırçın çocuklar icin de ayni sey geçerli bence. Çocuk herkese karşı sevgi duymuyordur, duymak zorunda da değildir. Sizin cocugunuzla oynamak zorunda da değildir. Elbette aile yapısının ve tvnin çok etkisi var ama her çocuğun fitrati bir olmaz. Üstelik bir davranis öğretebilmek için 2.5 yaş cok cok erken

Aynen o yuzden diyorum.daha cok ķüçük yasta degillermi ben anlamadim.ben cocugumu övmek icin yazmadim.Alakasiz cvplar yaziyolar.Benim cocuğumla niye oynamak.zorunda değil.kimse
Sadece merak ettim.cocuklari bi büyükmus gibi gormekten vazgecin ya onlar cocuk masum temiz
O yasta cocuk niye bi.cocuk.gordugu zman niye vursun ya ben bi.cok.olaya sahit olduğum.icin yaziyorum

her şeyden önce 2 yaş sendromu diye bir şey var
ve kusura bakmayın ama çocuklardan büyükler gibi davranmasını bekleyen sizsiniz
yazdıklarınızı bi dönüp okuyun
çocuklardan beklentiniz çok yüksek

Biz alakasız yazıyoruz tamam ama sizin bu cümlelerinizde anlam yok

Hanimefendi sizin çocuğunuzun hiç tanımadığı bir çocuğa "gel oynayalim" demesiyle, karışısında çocuğun "ben seninle oynamak istemiyorum" demesi arasında hic bir fark yok. Çünkü 2.5 yaşındaki çocuğa ikisini de ogretemezsiniz. Henuz cok cok küçükler. Her çocuk masumdur zaten. Sizin cocugunuzla oynamak istememesi bu masumiyeti götürmez. Herkes ister çocuğunun girişken ve sicak kanli olmasını. Siz bu konuda bir sıfır önde baslamissiniz. Ama her cocuk ayni sicak kanlilikla doğmaz ki. Bu sizin çocuğunuzun bir artısı olmadığı gibi, diğer çocuğun da bir eksisi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…