Çocuğumun gelecegi için çok endişeliyim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkede ne idüğü belirsiz Afganlı Suriyeli dolmuş. Kafa kesiyorlarmış, gelecek için kaygılıymış. Çocuğunu böyle bir ortamda nasıl büyütürmüş. Aklımda kalan bunlar

Anlıyorum imza mı topluyoruz kafalarımız kesilmesin diye ne yapıyoruz? Kadına, hayvana ve insana şiddetin hiç olmadığı canım ülkemde haklı bir serzeniş tabi ki. Türk olup da şiddet gösteren, kul hakkı yiyen, tecavüz eden, hırsızlık yapan bir insan gösterebilir misin? Asla! Hayır yani bizim canilerimiz çaktırmadan temizce öldürüyorlar. Kafa kesmek neymiş.

Bir Allahın kulu da alıntı yapmamış yahu. Fransız kaldım konuya. Suriyeli kalamadım bak Fransız kaldım. Fransız kalmamda sorun yoktur umarım ahajsj.

Le problème, bébé, c'est l'accusation fâchée d'une mère qui s'inquiète de l'entrée des groupes de réfugiés syriens et autres dans notre pays.

je t'aime
:*

Peki hanımlar ben sustum. Susalım bakalım. Nereye kadar...
Cok normal bir endişe bu. Dünya cok hızlı bor sekilde değişiyor. Ki en kiymetli varliginiz cocugunuz icin endise duymayacaksinizda kim icin duyacaksiniz. Ingiltere de yaşıyorum burada yasamak cocugum olsa yine onun icin endise duyarim çünkü gunu gunune hersey degisiyor. Uyusturucuya alisir mi ot ceker mi alkolik olur mu birdaki insanlarin cogu böyle Artik bir toprak parcasina baglanamaz umut dediginiz sey. Anne babasini hoce sayan onlarca cocuk var. Siz simdilik cocugunuzun egitimi ve ogretimi ile ilgilenin. Kim bilir neler neler değişecek yarına umudunuzu kaybetmeyin

Le problème, c'est mon bébé, le reproche de séparation d'une mère inquiète de l'entrée de groupes de réfugiés syriens et similaires dans notre pays.

je t'aime
:*

Ben de aynen böyle düşünüyorum Karşim. Fransız öpücüğü mü o aşağıdaki?

Cok normal bir endişe bu. Dünya cok hızlı bor sekilde değişiyor. Ki en kiymetli varliginiz cocugunuz icin endise duymayacaksinizda kim icin duyacaksiniz. Ingiltere de yaşıyorum burada yasamak cocugum olsa yine onun icin endise duyarim çünkü gunu gunune hersey degisiyor. Uyusturucuya alisir mi ot ceker mi alkolik olur mu birdaki insanlarin cogu böyle Artik bir toprak parcasina baglanamaz umut dediginiz sey. Anne babasini hoce sayan onlarca cocuk var. Siz simdilik cocugunuzun egitimi ve ogretimi ile ilgilenin. Kim bilir neler neler değişecek yarına umudunuzu kaybetmeyin
Konuyu sildi

Forumda konu silmek yasak, geri de gelecek biliyorsunuz. Silme sebebiniz nedir?
Arkasinda duramayacaginiz fikirlerinizin biraz daha olgunlasmasini bekleyip oyle dile getirin derim. Hakli olduğunuz noktalar var elbette ama kendi çocuğunuzun endişesini taşırken butun bir milleti ayni kefeye koyup, düşmanlık beslemek bencillik.
7-8 yasindaki çocuklar okullarda sirf baska milliyetten oldukları icin neler yaşadılar, biraz gozunuzu acin.
Bu çocukların hepsi genc olduklarında yaşadıklarının kiniyle davranacaklar, sonrasi daha buyuk bela.
Sistemsizligin acisini bu sekilde çıkaramazsınız.
Milliyet hedef gösteremezsiniz.
Kurt-Turk meselesi yıllarca yaşandi zaten.
Biraz ders almak lazim

Anlıyorum imza mı topluyoruz kafalarımız kesilmesin diye ne yapıyoruz? Kadına, hayvana ve insana şiddetin hiç olmadığı canım ülkemde haklı bir serzeniş tabi ki. Türk olup da şiddet gösteren, kul hakkı yiyen, tecavüz eden, hırsızlık yapan bir insan gösterebilir misin? Asla! Hayır yani bizim canilerimiz çaktırmadan temizce öldürüyorlar. Kafa kesmek neymiş.
Tek başına ülke kurcakmış bağımsızlık ilan edecekmiş

Ben sağlık yüzünden rahatsızım sırf göçmenler yüzünden doktor menenjit aşısı yaptır diyor :( oysa bu kadar çok aşı yaptırmak istemezdim bebeğime :'(((

ne okuduk biz şimdi? ben de bir çocuğum olsa geleceğinden çok endişe ederdim, ekonomik olarak, ve ahlak olarak DÜNYANIN geldiği bu hal için. Ülkenin falan değil. Araplar, afganlar ve suriyeliler de umrumda değil. Savaştan önce suriye’yi bilmenizi isterim. O insanlar da bizim gibi yaşayan insanlardı. Evet çok ürediler, evet etrafımızdalar. Ama yetişen çocukları bizim gibi olacaklar, Türkiye’de büyümüş olacaklar. Sorunlu ailelerden geliyorlar nasıl düzgün olsunlar falan demeyin. Yüzde kaçımızın ailesi sorunsuzdu. Bu ülkenin yüzde kaçı bir kere bile şunu alsam mi diye parasına bakmadı. İnsanları yadırgamayın artık. Ben suriyeli afganlı sevici değilim. Bu ülkeyi yönetenlerin suçudur, onlara Türkçe kursu vermelilerdi, kabul ettikleri gibi okul vs. işlerini takip etmeleri gerekirdi. Bir yandan da ölmelerine göz yumamazdık. Biz şimdi bir savaş olsa ve Yunanistan’a kaçsak sizce çok güzel mi ayak uydururuz? 50 yıl en az orada duracağız ki her şeylerini öğrenelim. Bizim serseriler orada Arapların Türkiye’de yaptıklarını yapmayacaklar mi? Empati kurun ve yazınızı gözden geçirin. Dediğiniz Türkiye için değil Afganlar için değil dünya için geçerli.
Ekonomik anlamda haklısınız, bu ülkede çocuk büyütmek, onu en iyi şekilde eğitmek çok zor, maalesef bu konuda iyi yönetilemediğimizi düşünüyorum. Batıyoruz yavaş yavaş sanki..

Bu arada kimse Türk milleti Yunanistan’a kaçmaz demesin. Evet savaşırız. İlla ki kaçanlarımız da olacaktır. Onların ülkesi elden gitti, onların ülkelerinde bilmediğimiz şeyler var. Onların ülkesi sadece teröristlerin işgali altında değil Amerika’nın da işgali altında. Hepsi terör besleyici ülkeler özendiğimiz ülkeler. Bakın yıllardır kendi özgür orduları ve bizim ordumuz orada, kurutamıyoruz soylarını pisliklerin. İşte bizim de böyle bir durumumuz olsaydı, biz özellikle kadınlar, çocuklarımızın ve kendimizin ölmesini ya da onların seks kölesi olmayı bekleyemezdik.

Son düzenleme:
Ben sağlık yüzünden rahatsızım sırf göçmenler yüzünden doktor menenjit aşısı yaptır diyor :KK43: oysa bu kadar çok aşı yaptırmak istemezdim bebeğime :'(((
Niye diyorlar? Suriye de ki çocukların sanırım çoğu asisiz diye değil mi? Bak bizim ülkede ki aşı karşıtlarına onlara gerek yok bizimkiler de fena 🤫

Herkesin derdi kaynanası , görümcesi ya da kocası mı olacaktı ??
Yanlız ben de çok fazla çoğalmalarından rahatsızım açıkçası. Yolda görüyorum biri elinde 2 si önünde biri karnında çocukların... Üst başları perişan ...

Yahu savaştan kaçıp gelmişsiniz bu ürüme sevdası niye ??
Bir bilgi ortaya koyuyorsak dayandığımız bir kanıt olmalı. Suriyeliler kültürel olarak Türkiyelilerden daha çok çocuk doğuran bir millet, bunun savaşla ilgisi yok tabi, nesillerdir böyle ve ben bu savımı resmi rakamlarla kanıtlayabilirim. Fakat siz Suriyelilerin savaştan kaçıp başka ülkede üreme sevdasında olduğunu söylerseniz herhangi bir dayanağı olmayan bir bilgiyi ortaya atarak nefret suçu işlemiş olursunuz. Eğer araştırmalara ilgiliyseniz linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Mülteci suriyelilerin üreme hızının aslında savaş öncesi kendi ülkelerindekine göre oldukça düştüğünü göreceksiniz. Ha düşmüş hali de Türkiye'den yüksek o ayrı konu, bu durum (beğenin veya beğenmeyin) o milletin kültürel özelliği ile ilgili. Aslında mültecilikleri üreme hızlarını negatif yönde etkilemiş.

Ben de mültecilerin artmasından rahatsızım çünkü uyum sağlama konusunda çok sorun yaşıyorlar. Aynı zamanda mülteciler arttığı için AB ülkesi olmamız artık imkansız. Yine de ırkçılık yapılmasını doğru bulmuyorum. Her miletten insanın iyisi ve kötüsü var. Yurtdışında da yaşayan Türkler var. İçlerinden birkaçının yaptığı yanlışlar yüzünden Türkler için genelleme yapıldığında üzülüyorum açıkçası

Bir bilgi ortaya koyuyorsak dayandığımız bir kanıt olmalı. Suriyeliler kültürel olarak Türkiyelilerden daha çok çocuk doğuran bir millet, bunun savaşla ilgisi yok tabi, nesillerdir böyle ve ben bu savımı resmi rakamlarla kanıtlayabilirim. Fakat siz Suriyelilerin savaştan kaçıp başka ülkede üreme sevdasında olduğunu söylerseniz herhangi bir dayanağı olmayan bir bilgiyi ortaya atarak nefret suçu işlemiş olursunuz. Eğer araştırmalara ilgiliyseniz linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Mülteci suriyelilerin üreme hızının aslında savaş öncesi kendi ülkelerindekine göre oldukça düştüğünü göreceksiniz. Ha düşmüş hali de Türkiye'den yüksek o ayrı konu, bu durum (beğenin veya beğenmeyin) o milletin kültürel özelliği ile ilgili. Aslında mültecilikleri üreme hızlarını negatif yönde etkilemiş.

Ne nefreti hanımefendi ? Nefret ettiğimi nerden çıkardınız ?
Ülkelerinde savaş çıkmış , mülteci olarak gelmişler. Geleceklerinin ne olduğu belli değil , perişan halde özellikle çocuklar. Bu durumda çocuk yapmak biraz saçma değil mi ?

Ne nefreti hanımefendi ? Nefret ettiğimi nerden çıkardınız ?
Ülkelerimde savaş çıkmış , mülteci olarak gelmişler. Geleceklerinin ne olduğu belli değil , perişan halde özellikle çocuklar. Bu durumda çocuk yapmak biraz saçma değil mi ?
İşte değil onlar için 😆😆

Ya hu ülkeyi bu kadar beğenmeyen, geleceği karanlık gören, endişelenen, korkan insan da 2. Çocuk düşünmez ama ya . Sizin de o beğenmediklerinizden pek farkınız yokmuş. Ee demek ki üreme iç gudusune ne savaş ne pandemi ne kıyamet engel olamıyormuş. Gelip buraya nefret kusmanız çok manasiz dert paylaşmak değil bu . Sözde aşırı bilinçli ama özde içiniz fazla kötü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X