ne okuduk biz şimdi? ben de bir çocuğum olsa geleceğinden çok endişe ederdim, ekonomik olarak, ve ahlak olarak DÜNYANIN geldiği bu hal için. Ülkenin falan değil. Araplar, afganlar ve suriyeliler de umrumda değil. Savaştan önce suriye’yi bilmenizi isterim. O insanlar da bizim gibi yaşayan insanlardı. Evet çok ürediler, evet etrafımızdalar. Ama yetişen çocukları bizim gibi olacaklar, Türkiye’de büyümüş olacaklar. Sorunlu ailelerden geliyorlar nasıl düzgün olsunlar falan demeyin. Yüzde kaçımızın ailesi sorunsuzdu. Bu ülkenin yüzde kaçı bir kere bile şunu alsam mi diye parasına bakmadı. İnsanları yadırgamayın artık. Ben suriyeli afganlı sevici değilim. Bu ülkeyi yönetenlerin suçudur, onlara Türkçe kursu vermelilerdi, kabul ettikleri gibi okul vs. işlerini takip etmeleri gerekirdi. Bir yandan da ölmelerine göz yumamazdık. Biz şimdi bir savaş olsa ve Yunanistan’a kaçsak sizce çok güzel mi ayak uydururuz? 50 yıl en az orada duracağız ki her şeylerini öğrenelim. Bizim serseriler orada Arapların Türkiye’de yaptıklarını yapmayacaklar mi? Empati kurun ve yazınızı gözden geçirin. Dediğiniz Türkiye için değil Afganlar için değil dünya için geçerli.
Ekonomik anlamda haklısınız, bu ülkede çocuk büyütmek, onu en iyi şekilde eğitmek çok zor, maalesef bu konuda iyi yönetilemediğimizi düşünüyorum. Batıyoruz yavaş yavaş sanki..
Bu arada kimse Türk milleti Yunanistan’a kaçmaz demesin. Evet savaşırız. İlla ki kaçanlarımız da olacaktır. Onların ülkesi elden gitti, onların ülkelerinde bilmediğimiz şeyler var. Onların ülkesi sadece teröristlerin işgali altında değil Amerika’nın da işgali altında. Hepsi terör besleyici ülkeler özendiğimiz ülkeler. Bakın yıllardır kendi özgür orduları ve bizim ordumuz orada, kurutamıyoruz soylarını pisliklerin. İşte bizim de böyle bir durumumuz olsaydı, biz özellikle kadınlar, çocuklarımızın ve kendimizin ölmesini ya da onların seks kölesi olmayı bekleyemezdik.