- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.830
- 798
- 35
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Keşke onlar için de saçma olsa...İşte değil onlar için![]()
İnanın çevremde çok fazla var . Çocuklar çok perişan . İçten içe üzülüyorum çocuklara. Malesef olan çocuklara oluyor...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke onlar için de saçma olsa...İşte değil onlar için![]()
Hepsine doğum kontrol yöntemi öğretilmeliydi. Dışarıda küçücük çocukları görüyorum hepsi per perişan haldeNe nefreti hanımefendi ? Nefret ettiğimi nerden çıkardınız ?
Ülkelerinde savaş çıkmış , mülteci olarak gelmişler. Geleceklerinin ne olduğu belli değil , perişan halde özellikle çocuklar. Bu durumda çocuk yapmak biraz saçma değil mi ?
Ya şimdi linç yiyeceğim belki ama kimi insanımızdaki benim farkındalığım çok yüksek, ben çok hassasım ve endişeliyim, ay insanlar çok rahat, sizin dünyadan haberiniz yok minvalindeki endişeli modern tribi çok itici. Bişey de bildiğiniz yok mızmızlanmaktan başka.Ya ne olacaktı? Geleceğimiz karanlık diyorum. Devam edin siz böyle.
Öyle maalesef öyle ama ne yapalım inşallah bu durum ülkemizin ve onların hayrına olur arkadaşım. Bizde kahroluyoruz, annem geçen bizim ülkede de vardı bu bi ara demişti özellikle annemin zamanında doğuda ki kardeşler böyleymiş ama tabii onlarda savaş yoktu yani atış serbestKeşke onlar için de saçma olsa...
İnanın çevremde çok fazla var . Çocuklar çok perişan . İçten içe üzülüyorum çocuklara. Malesef olan çocuklara oluyor...
Kesinlikle...Hepsine doğum kontrol yöntemi öğretilmeliydi. Dışarıda küçücük çocukları görüyorum hepsi per perişan halde
Ya geçen bir fenomenin sayfasını okuyorum kadın aşı karşıtı corona karşıtı... İsmi de yağmur ibiçYa şimdi linç yiyeceğim belki ama kimi insanımızdaki benim farkındalığım çok yüksek, ben çok hassasım ve endişeliyim, ay insanlar çok rahat, sizin dünyadan haberiniz yok minvalindeki endişeli modern tribi çok itici. Bişey de bildiğiniz yok mızmızlanmaktan başka.
Aşı yaptırmayın diyenler zaten tam bir cahil topluluğu. Coronanın aşısı olsaydı şimdi hepimiz normal hayatlarımıza devam ediyor olurduk. Bir de bunlardan duyup çocuğuna aşı yaptırmayan anneler var tam cinnet sebebiYa geçen bir fenomenin sayfasını okuyorum kadın aşı karşıtı corona karşıtı... İsmi de yağmur ibiçhaber paylaşmış maske takmayan birisi otobüste bıçaklanmış. Niye maske takmıyor diye.
ablamız da devlete isyan ediyor Yeter artık bu maske saçmalığını bitirin bakin insanlar birbirine giriyor. Yani senin halk çok akıllı da korona geldi millet kafayı yedi öyle mi![]()
İşte önce kendi toplumumuzu adam etmeliyiz . Çılgın çıkacağım kadın bir de tayfa edinmişAşı yaptırmayın diyenler zaten tam bir cahil topluluğu. Coronanın aşısı olsaydı şimdi hepimiz normal hayatlarımıza devam ediyor olurduk. Bir de bunlardan duyup çocuğuna aşı yaptırmayan anneler var tam cinnet sebebi![]()
Sayın endişeli hanımefendi, bu topraklar ne idüğü belirsiz bir ülke değildir ve olmayacaktır. Burası bizim memleketimiz, bu memleketin göç hikayesi insanlık tarihiyle başlıyor. Daha 100 sene önce 72 millet göçtü buraya. Kötü zamanlar yaşarız geçer gider, sonra iyileri gelir. Biz gelir geçeriz Türkiye kalır, burayı kimse ne idüğü belirsiz bir ülke yapamaz. Ben korkmuyorum bundan.Allah Allah çocuğum ne idugu belirsiz bir ülkede nasıl yaşayacak diye endişe duymak suç mu? Kimlerle yaşayacak, bu insanlar niye bu ülkeye dolduruluyor bu ne kadar sürecek diye düşünmek suç mu? Kafayı kuma mi gömelim?
Yeterli bilinçte olmamak. Üreme içgüdüsü değil.Herkesin derdi kaynanası , görümcesi ya da kocası mı olacaktı ??
Yanlız ben de çok fazla çoğalmalarından rahatsızım açıkçası. Yolda görüyorum biri elinde 2 si önünde biri karnında çocukların... Üst başları perişan ...
Yahu savaştan kaçıp gelmişsiniz bu ürüme sevdası niye ??
Durmadan ürüyorlar demek nefret suçudur, bu sözü herkes sürekli söylediği için normal karşılıyoruz ama aslında öyledir. Söylediğim gibi -bize göre hala yüksek olmakla birlikte- aslında çocuk yapma hızları da Türkiye'de düşmüştür. Milyonlarca insanın yerinden edilmesine sebep olanlar utansın, gelecek nesillerde iyi ve kötü sonuçlarını da tecrübe edeceğiz bunun ama bu milyonların göçünü ne türkiye ne başka devlet durduramazdı. Bu olacaktı ve oldu, önüne geçemezdik. Sizin için değil ama konu sahibi gibiler için söylüyorum, engellenemeyen durumlara karşı yapıcı düşünmeli ve öyle aksiyon almalıyız. Çocuğu için çok endişeleniyorsa ona göre tedbir alsın madem, gelip de nefretini buraya kusmasın.Ne nefreti hanımefendi ? Nefret ettiğimi nerden çıkardınız ?
Ülkelerinde savaş çıkmış , mülteci olarak gelmişler. Geleceklerinin ne olduğu belli değil , perişan halde özellikle çocuklar. Bu durumda çocuk yapmak biraz saçma değil mi ?
Benim dedelerde iş yok, bula bula türkiyeyi bulmuşlar (!) onun da en ortasına en bozkırına yanaşmışlar. halbuki geldikleri yer şu anda çok kıyak. gerçi kimse onlara gitmek ister misin diye sormamış, buraya yerleştirirken de sormamış ama olsun. niye 150 sene sonrasını bilememişler? çok kırgınım bu konuda.Allahtan zamanında dedelerim biraz paraya kıymış da ırkımızı türk seçmişler, bugunleri çok düşünmemisler o zamanlar populer diye seçmişler, tabi şimdi ingiliz falan olsak daha iyiydi ama vizyonlari ve paraları buna yetmiş.
O suriyeli, afganlar falan da biraz akıllı olsalarmış da en azından fransız, alman olsalarmış (!).
Benim dedelerde iş yok, bula bula türkiyeyi bulmuşlar (!) onun da en ortasına en bozkırına yanaşmışlar. halbuki geldikleri yer şu anda çok kıyak. gerçi kimse onlara gitmek ister misin diye sormamış, buraya yerleştirirken de sormamış ama olsun. niye 150 sene sonrasını bilememişler? çok kırgınım bu konuda.