- 10 Haziran 2018
- 1.401
- 2.349
- 133
- Konu Sahibi new_yorker
-
okuyacağım mutlaka teşekkür ederimYok canım estağfurullah öyle komplekslerim yok benim :) Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap var biliyor musunuz, 2 cilt halinde. Yazarının ismi Mackenzie olması lazım. Onu okuyun mutlaka derim, ben de çocuklarla çalışıyorum bana çok yardımı dokundu. Aynen sizin sorduğunuz sorulara cevap veriyor.
Öncelikle bana cevap verme ve/veya eleştiride bulunma hakkınız saklı.Evet haklısınız kesinlikle sanırım biraz eksik anlattım hissettiklerimi. Tabi ki sınırlar çizilecek benim kafa karışıklığım sınırları nasıl çizeceğimiz. Saygı demişsiniz ya mesela çocuk için soyut bir kavram bunu nasıl anlatacağız. Çocuk koyduğumuz sınırı nasıl anlamlandıracak.. biz yetişkinler de ahlak,saygı,değer yargıları süper ego ile ilişkili oysa ki çocuklar da henüz süper ego yok. Size cevap eleştiri değil sadece kafası çok karışık ve endişeli bir anneyim
Ya evet sanirim kötu bi fikir :)Begonfilcim bu çok kötü bir fikir.
Çocuğumuz henüz 3,5 yaşında,bayılmanın ne olduğunu bilmez,Allah korusun annesini yerde hareketsiz yatarken görmesi onda derin izler bırakır,travmaya bile neden olabilir.
Daha yapıcı ve çözüm odaklı tavsiyeler vermemiz uygun olur.
new_yorker okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,çocuğunuza rica etmek,yalvarmak uygun çözüm yolları değil.
İlişkinizde doğru gitmeyen bir şey var ama uzaktan bunu anlamamız mümkün değil.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla;çocuğunuza sınır koyma becerisinde anne olarak desteğe ihtiyacınız var.
@Astoria ayrıntılı cevap yazmış, lütfen o yorumu dikkate alın.
Çocuğa sınır koyma,olumlu davranış kazandırma,olumlu disiplin ve istenmeyen davranışın sonuçlarına katlanma ve kardeş kıskançlığı hakkında biraz okuyup araştırmanız faydalı olacaktır.
Çoçuğunuz gerekli ortamın hazırlanmasına ve uyarılara rağmen uygun olmayan alanları ilk boyadığında davranışının sonuçlarına katlanmalıydı.
Geç kalınmış olmakla birlikte sorunu çözmek mümkün sadece daha fazla zaman,enerji ve sabır gerekecek.
İlk yapılması gereken bu durumun yanlış olduğunun anlatılması ve temizlemesi yönünde yönerge verilmesi.Yapabildiği kadarıyla temizleme işini mutlaka çocuk yapmalı,zorlanırsa yardımcı olabilirsiniz.
Uyarıya rağmen aynı şeyi yaparsa hak mahrumiyeti uygulanmalı.
Burda mahrumiyet süresinin kısa olmasına ve çocuğa; boyaları doğru ve olumlu kullanımı için tekrar fırsat verilmesine dikkat etmek lazım.
Doğru davranışı sergilemezse tekrar kısa süreli mahrumiyet uygulanır.
Ebeveyn kararlı olur ve doğru yöntemi kullanırsa zihinsel bir sorunu olmadığı sürece tüm çocuklar doğru davranışı öğrenebilir.
Kolaylıklar diliyorum.
Aynı şeyi ben düşündüm yemin ederim kendi kendime diyordum ki ‘acaba çocuk odasının duvarlarını okul tahtası gibi mi yapsam
Televizyonda gördüm yeni bi boya çıkmış sadece özel kağıdına yapabiliyo bi araştır istersen marka veremiyorum malum ama büyük oyuncakçılarda bulursun onu diyimArkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
3,5 yasinda kizim var, boyama yapmayi cok seviyor Tamam ama her yeri boyuyor istisnasiz her yeriiiiii..... ellerini, yuzunu, kiyafetlerini, yatagi, yorgani, 11 aylik kardesinin yuzunu, kiyafetlerini, bebegin esyalarini, klimayi, masalari, sehpalari, oyuncaklarini, duvarlari, koltuklari.... evimize gelen misafirler guluyorlar evin halini gorunce ama ben cok cok cok cok yoruldum. Tamam boyama yapmayi cok seviyor ve surekli boyalarini istiyor, vermesem agliyor. Benim de ilkokulda resim birinciligim vardi. Ama hic evi ve esyalari boyamadim. 1 adet resim defterim olurdu, tum resimlerimi Ona yapardim. Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn. Bu konuda binlerce kez uyari yaptim, 1 defa olsun dinlemiyor beni. Kocaman kagitlarla duvarlari kapladim, annecim bunu boya, duvarlari boyama dedim, kagit dururken yine duvari boyadi. Kocaman iki tarafli tahta aldik, bir tarafi tebesirle, bir tarafi keceli kalemle boyanan. Tahtanin boyanacak bolgesini hic boyamayip, cercevesini ve ayaklarini karalamis, boyamis. Dun boya istedi, uyararak verdim, ben bebegi emzirene kadar hemen aninda yorgani boyamis. Bu sabah boyalari almis, geldi, kac kere uyardim hatta yalvardim sadece bu kagitlari boya masayi boyama dedim, ben bebekle ilgilenirken ki yanindayim, hem masayi, masanin bacaklarini, bebek battaniyesini, klimayi boyamis. Birkac sn icinde. Gecen sene ortalikta hic boya yoktu, taaa cantamin derinlerinden rujumu bulmus, tum oyuncaklarini, her yeri rujumla boyamis. Hem yeni aldigim Victoria’s secret rujumu bitirmis, hem de kac Saat etrafi temizledim. Gecen gun tum boyalari topladim, bir tane oyuncaklarin icinde unutmusum, onu bulup hemen kardesinin Ve kendinin yuzunu boyamis, Birkac sn icinde. Yeni eve tasindik, esim ortalikta tukenmez kalem unutmus hemen Sabah uyanir uyanmaz o kalemi bulup tum odalarin duvarlarini boyamis. Yani sorun sadece boyalar degil, tukenmez kalem, ruj, tebesir (surekli okuldan cebinde tebesir getiriyor ve onunla da her yeri boyuyor) ne bulursa her yeri boyuyor, Ben cok yoruldum, yuzlerce kez konustum, kendimi kaybediyorum artik evde boyali bir yer gorunce, ne yapayim hic bilmiyorum
marka vermek yasak değil, çekinmenize gerek yok.Televizyonda gördüm yeni bi boya çıkmış sadece özel kağıdına yapabiliyo bi araştır istersen marka veremiyorum malum ama büyük oyuncakçılarda bulursun onu diyim
Gerçekten mi ? Benim oğlumda sürekli koltukları duvarları boyuyor. 2,5 yaşında. Endiselenmeli miyim?Çocuğun gösterdiğiniz yer dışındaki yerleri boyaması size bir şeyler anlatmak istediğini gösteriyor.
Arkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
3,5 yasinda kizim var, boyama yapmayi cok seviyor Tamam ama her yeri boyuyor istisnasiz her yeriiiiii..... ellerini, yuzunu, kiyafetlerini, yatagi, yorgani, 11 aylik kardesinin yuzunu, kiyafetlerini, bebegin esyalarini, klimayi, masalari, sehpalari, oyuncaklarini, duvarlari, koltuklari.... evimize gelen misafirler guluyorlar evin halini gorunce ama ben cok cok cok cok yoruldum. Tamam boyama yapmayi cok seviyor ve surekli boyalarini istiyor, vermesem agliyor. Benim de ilkokulda resim birinciligim vardi. Ama hic evi ve esyalari boyamadim. 1 adet resim defterim olurdu, tum resimlerimi Ona yapardim. Arkadaslar hergun kizimin boyadigi yerleri temizliyorum hergunnnnn. Bu konuda binlerce kez uyari yaptim, 1 defa olsun dinlemiyor beni. Kocaman kagitlarla duvarlari kapladim, annecim bunu boya, duvarlari boyama dedim, kagit dururken yine duvari boyadi. Kocaman iki tarafli tahta aldik, bir tarafi tebesirle, bir tarafi keceli kalemle boyanan. Tahtanin boyanacak bolgesini hic boyamayip, cercevesini ve ayaklarini karalamis, boyamis. Dun boya istedi, uyararak verdim, ben bebegi emzirene kadar hemen aninda yorgani boyamis. Bu sabah boyalari almis, geldi, kac kere uyardim hatta yalvardim sadece bu kagitlari boya masayi boyama dedim, ben bebekle ilgilenirken ki yanindayim, hem masayi, masanin bacaklarini, bebek battaniyesini, klimayi boyamis. Birkac sn icinde. Gecen sene ortalikta hic boya yoktu, taaa cantamin derinlerinden rujumu bulmus, tum oyuncaklarini, her yeri rujumla boyamis. Hem yeni aldigim Victoria’s secret rujumu bitirmis, hem de kac Saat etrafi temizledim. Gecen gun tum boyalari topladim, bir tane oyuncaklarin icinde unutmusum, onu bulup hemen kardesinin Ve kendinin yuzunu boyamis, Birkac sn icinde. Yeni eve tasindik, esim ortalikta tukenmez kalem unutmus hemen Sabah uyanir uyanmaz o kalemi bulup tum odalarin duvarlarini boyamis. Yani sorun sadece boyalar degil, tukenmez kalem, ruj, tebesir (surekli okuldan cebinde tebesir getiriyor ve onunla da her yeri boyuyor) ne bulursa her yeri boyuyor, Ben cok yoruldum, yuzlerce kez konustum, kendimi kaybediyorum artik evde boyali bir yer gorunce, ne yapayim hic bilmiyorum
Aynı şeyi ben düşündüm yemin ederim kendi kendime diyordum ki ‘acaba çocuk odasının duvarlarını okul tahtası gibi mi yapsam’
Bana söyleyene bak , senin de çok uzak değil
Her çoçuğun durumu kendi özel şartlarında değerlendirilmeli.Gerçekten mi ? Benim oğlumda sürekli koltukları duvarları boyuyor. 2,5 yaşında. Endiselenmeli miyim?
Acaba siz duvarı boyama diyince inat mı ediyor. Yani tam inat da değil de acaba siz mi aklına düşürüyorsunuz. Örneğin pembe fili düşünme diyince direk aklınıza pembe fil gelirArkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
saka mı bu yaa bana duvar boyamak garip geliyo sizden nasıl bir yuz bulduki hersyei boyuyo böyle sacmalık olamaz hepimiz asagı yukarı yasıtız hangimiz anneminin evinin duvarını boyadı valla cok sacma geliyo bana tamam cocuk kısıtlanmasın ama duvarda da boyanmaz yani 2 aglıcak 3 aglıcak sonra suscak simdiden bas edemezsen yarın oooArkadaslar merhaba,
Lutfen konumu tasimayin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?