Cocugumun her yeri boyamasi (yoruldum cok yoruldum)

Siz şey değil miydiniz ya, hani herşeyi çocuğunun lafıyla yapan. Ben size bişey diyeyim mi, siz bu tempoyla devam ederseniz o çocuk size daha neler yapar

Reklamlarda bı boya gordum onu onerecektim sadece kendi kağıdını boyuyormus. E bebek magzasinda satılıyormud pahalı biraz ama... Markasi Color wonder.

Bu ise yaramazsa bir fikir daha geldi aklıma ama sizin kız yutar mi bunu bilmiyorum :)

Kızıniza çizimlerinin çok güzel olduğunu onları saklamak istediğinizi ama bu şekilde duvari masayı filan boyayinca silmek zorunda kaldiginizi, kağıtlara cizerse bir sergi acabileceginizi söyleyin. Hatta öncesinde resim sergisine göturebilirsiniz.
Sonra da kagida çizdikleri çerçeveletirsiniz hatta beraber kalın fon kartonlar la rengarenk çerçeveler yapıp evin bir duvarına sergi acarsiniz. Hem onu gururlandirmis olursunuz hem de bir daha başka yerleri boyarsa tüh bu da boşa gitti keşke kağıda cizseydin sergimize koyardik şeklinde konusa konusa ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum...

Çocuğunuz zayıf noktalarınızı öğrenmiş maalesef. Ağlayarak inat ederek sizin iradenizi kirabilecegini öğrenmiş. Muhtemelen inatçı ve zeki bir yavrucak. Ama bir anne olarak sizin icin zor bir durum. Ama bu sorunu cozmezseniz yaşı buyudukce sorunlar büyüyerek karşınıza cikar. Direkt pedagogdan yardim alamıyorsanız online pedagog videoları önerileri var adım adım onlari uygulayın. Çocuğunuza ağlamak yalvarmak gibi hareketlerde bulunmamaya çalışın. Kontrol sizde olmalı o minik yavrucakta degil. Ceza gibi düsünmeyin ama bi şekilde kendi yaşına psikolojisine uygun şekilde yaptiginin yanlış olduğunu etrafa zarar verdiğini ve bunun bir bedeli olduğunu anlamalı. Yaptıgı yanlışın çocuğa bir geri dönüşümü olmazsa cocuk o yanlışı kolay kolay bırakmaz. Kolaylıklar diliyorum. Atlatırsınız umarım.

Bende kendi odasını istediği gibi boyama izni vermiştim bazen antrelara de geliyordu ama hiç önemli değildi anlayacak yaşa geldiğinde kazıtırıp sıvalatıp boyatım düşünün okadar önüne gecemezsiniz ki geçmeyin bencede hiç bir şey yapamayan bir çocuk yerine çok şükür yapabilen bir çocuğunuz var öyle düşünün

Kocaman Kraft kağıtları satılıyor, şöyle bir metre boyu. Tanesi de bir lira falan... Onlardan alıp duvarlara süpürgeliklerden itibaren kaplayabilir,
Ona ''sadece burası senin" diyebilirsiniz...
Belki boyama alanı genişlerse başka şeyleri boyamaktan vazgeçebilir :)

Edit: buldum buldum,işte bunun gibi

Anne olmadan önce böyle bir sorunla gelen velime bende muhtemelen sizin söylediklerinize benzer şeyler söylerdim ama şimdi araştırdıkça sanki yanlış öneriler olduğunu düşünüyorum. Bize göre yanlış evet ama çocuğun iç dünyasını değer yargılarını bilmiyoruz ki.. kim koyuyor bu kuralları nerde yazıyor klimanın boyanmaması gerektiği mesela. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Ben sürekli bunları düşünüp duruyorum. Çünkü bir de biz varız. Dengeyi nasıl şaplamak gerekiyor bilmiyorum. Ama sanki çocukların hayal güçlerini kalıplara sokup tek tip insanlar yetiştiriyoruz

Çocuğun iç dünyasını ve değer yargılarını anlamak,kurallar,sınırlar ve uygulanışı hakkında okuyup araştırmak lazım evet burda size katılıyorum bununla birlikte ortak yaşam alanlarına ve bu alanda kullanılan eşyaya saygı ve koruma duygusunu da vermeliyiz çocuklarımıza.
Aşırı kurallı, otoriter tutumlar kadar aşırı serbest tutumlar da çocuğun gelişimi açısından uygun değil, her zaman söylediğimi söylüyorum;
çocuk eğitimi konusunda bilgili, bilinçli ve itidalli olmamız gerekiyor.

Öyle de hayatın bazı kuralları var, bu kurallara nasıl uyuyorsak çocuklarımıza da makul sınırlar çizmeliyiz bence. Büyük ihtimal ben de biraz geniş bir anne olabilirim çünkü çok duygusal ve vericiyim ama kurallar her zaman olmalı 3 yaş sonrası bence. Ilımlı bi şekilde tabi. İnsanların da hayal dünyası her zaman gelişmeye devam eder, insan da hep büyür ama toplum düzeni, insan gelişimi için bi sınır şart ıygulayabildiğimiz sürece. Umarım anlatabildim. :)

Ben olsam artik pes etmekten bi adim oncesinde galiba delirirdim ve cocukla beraber heryeri boyamayi denerdim. Yani cocuk inat yapiyor bu cok acik. O halde ,ben sana kizmiyorum aaa ne kadsr da guzel biseymis yaa bu,hep yapalim.. mesajini verirdim.. yani sonra da baktim bu da ise yaramadi pes ederdim. 1yil daha surer enn fazla. Ne kadar surecek ki. Sadece yuzunu ve kardesini boyarsa kizardim gerisini ellemezdim heralde..
Not:gecen hafta kizim 1adet rujumu parmaklayip ckartip ezmis her iki avucu tamamen kipkirmiziydi. Ben banyoyu hazrlayana kadar o ellerle yuzunu yikamis sac dibinden cene altina kadar kipkirmiziydi! Goz kalemi cekmiscesine kirmiziydi alt kirpik dipleri bile.. gorunce kalp krizi geciresim geldi napcagimi bilemedm. Aldim cocugu lavaboya goturdum ckmadi ve aglattim. Sonra islak mmendille giristim. Sonra da banyoda sicak suyla ykadm ve cocugun yuzunu bile lifledim .. :O
Benimki 2yasinda.. bakalim seneye ben de sizin durumjnzda olablirim.. :/

Bence ilgi istiyor
Eline kalem verip bebekle ilgileniyorsanız hadi sen burayı boya diyip bırakıyorsanız bu durum bunu tetiklemiş olabilir.
Tavsiyem; tüm kalemleri ortadan kaldırın günde 1 saati boyama saati ilan edin
Boyama saatin gelmeden kalemleri sana veremem diyin ağlayarak ulaşmasına engel olun yani
Bebek uyuyunca da alın kalemleri 1 saat beraber boyayın.

Bence silmeyin

Kalsın boyalı

Üstünü Nasıl boyayacak

Bırakın o çözüm arasın boyayacak yer kalmayınca

Çocuğun gösterdiğiniz yer dışındaki yerleri boyaması size bir şeyler anlatmak istediğini gösteriyor.

Bende aynı kanıdayım.
Bu kadar ısrarla tüm çabalarınıza karşın yaptıkları, düşündürücü.
Bir uzmana danışmaktan başka çareniz yok bence.
Uzman yardımı alın, hem kendiniz rahatlayın hem de çocuğunuz rahatlasın.
Belli ki bir sebepten dolayı kendisini farklı ifade ediyor, önemli olan o sebebi bulmak.

Benim kızımda küçükken her yeri boyardı.Bir gün odaya bi girdim duvarı boydan boya pastel boyayla boyamış Sonra orayı sildim.Yine aynı.Bende o aklı eresiye öyle bıraktım.Sonra aklı ermeye başlayınca orayı beraber badana yaptık.Artık burayı boyamayacağız diye uyardım.Birdaha boyamadı.Bu arada resime kabiliyeti var.Çokta seviyor.Hala boya kalemlerine aşık.Oğlum birkaç sefer yaptı.onu da uyardım o bidaha yapmadı.

O hayalgücünü baskılamak değil ama. Çocuğa disiplin kazandırmak çünkü hayat disiplin gerektiriyor. Okula başlayacak, okul disiplin gerektiriyor. İleride hayata atıldığında hayatta kafasına göre istediği her şeyi yapamayacak vesaire. Olumlu disiplin deniyor buna. Ha okul çocukların yapısına uygun değil derseniz onu anlarım, bence de uygun değil zira.

Evet haklısınız kesinlikle sanırım biraz eksik anlattım hissettiklerimi. Tabi ki sınırlar çizilecek benim kafa karışıklığım sınırları nasıl çizeceğimiz. Saygı demişsiniz ya mesela çocuk için soyut bir kavram bunu nasıl anlatacağız. Çocuk koyduğumuz sınırı nasıl anlamlandıracak.. biz yetişkinler de ahlak,saygı,değer yargıları süper ego ile ilişkili oysa ki çocuklar da henüz süper ego yok. Size cevap eleştiri değil sadece kafası çok karışık ve endişeli bir anneyim

psikolji mezunusunuz diye hatırlıyorum bende pdr mezunuyum ( psikoloji pdr den pek haz etmez ama :) ) inanın anne olmadan önce ben de sizinle aynı düşünüyordum ama anne olduktan Sonra o kitaplarda yazan bilgilerin çocukla empatiyi Yok saydığını düşünüyorum. Elbette sınırlar olmalı ama işte bu sınırları çizerken kullanılan yol nasıl olmalı..

Yok canım estağfurullah öyle komplekslerim yok benim :) Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap var biliyor musunuz, 2 cilt halinde. Yazarının ismi Mackenzie olması lazım. Onu okuyun mutlaka derim, ben de çocuklarla çalışıyorum bana çok yardımı dokundu. Aynen sizin sorduğunuz sorulara cevap veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…