- 5 Eylül 2013
- 2.269
- 1.775
- 333
- Konu Sahibi new_yorker
Siz şey değil miydiniz ya, hani herşeyi çocuğunun lafıyla yapan. Ben size bişey diyeyim mi, siz bu tempoyla devam ederseniz o çocuk size daha neler yapar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anne olmadan önce böyle bir sorunla gelen velime bende muhtemelen sizin söylediklerinize benzer şeyler söylerdim ama şimdi araştırdıkça sanki yanlış öneriler olduğunu düşünüyorum. Bize göre yanlış evet ama çocuğun iç dünyasını değer yargılarını bilmiyoruz ki.. kim koyuyor bu kuralları nerde yazıyor klimanın boyanmaması gerektiği mesela. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Ben sürekli bunları düşünüp duruyorum. Çünkü bir de biz varız. Dengeyi nasıl şaplamak gerekiyor bilmiyorum. Ama sanki çocukların hayal güçlerini kalıplara sokup tek tip insanlar yetiştiriyoruzBi şekilde o boyalardan alıkoymanız lazım. Ağlasa da sızlasa da vermemeniz lazım ta ki sizin dediğiniz şekilde boyama yapana kadar. Eğer her ağladığında eline bir kalem, boya vs veriyorsanız sizi kullanmayı öğrenmiştir çocuk.
Çocuğun iç dünyasını ve değer yargılarını anlamak,kurallar,sınırlar ve uygulanışı hakkında okuyup araştırmak lazım evet burda size katılıyorum bununla birlikte ortak yaşam alanlarına ve bu alanda kullanılan eşyaya saygı ve koruma duygusunu da vermeliyiz çocuklarımıza.Anne olmadan önce böyle bir sorunla gelen velime bende muhtemelen sizin söylediklerinize benzer şeyler söylerdim ama şimdi araştırdıkça sanki yanlış öneriler olduğunu düşünüyorum. Bize göre yanlış evet ama çocuğun iç dünyasını değer yargılarını bilmiyoruz ki.. kim koyuyor bu kuralları nerde yazıyor klimanın boyanmaması gerektiği mesela. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Ben sürekli bunları düşünüp duruyorum. Çünkü bir de biz varız. Dengeyi nasıl şaplamak gerekiyor bilmiyorum. Ama sanki çocukların hayal güçlerini kalıplara sokup tek tip insanlar yetiştiriyoruz
Anne olmadan önce böyle bir sorunla gelen velime bende muhtemelen sizin söylediklerinize benzer şeyler söylerdim ama şimdi araştırdıkça sanki yanlış öneriler olduğunu düşünüyorum. Bize göre yanlış evet ama çocuğun iç dünyasını değer yargılarını bilmiyoruz ki.. kim koyuyor bu kuralları nerde yazıyor klimanın boyanmaması gerektiği mesela. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Ben sürekli bunları düşünüp duruyorum. Çünkü bir de biz varız. Dengeyi nasıl şaplamak gerekiyor bilmiyorum. Ama sanki çocukların hayal güçlerini kalıplara sokup tek tip insanlar yetiştiriyoruz
Çocuğun gösterdiğiniz yer dışındaki yerleri boyaması size bir şeyler anlatmak istediğini gösteriyor.
Anne olmadan önce böyle bir sorunla gelen velime bende muhtemelen sizin söylediklerinize benzer şeyler söylerdim ama şimdi araştırdıkça sanki yanlış öneriler olduğunu düşünüyorum. Bize göre yanlış evet ama çocuğun iç dünyasını değer yargılarını bilmiyoruz ki.. kim koyuyor bu kuralları nerde yazıyor klimanın boyanmaması gerektiği mesela. Yanlış anlamayın sözüm size değil. Ben sürekli bunları düşünüp duruyorum. Çünkü bir de biz varız. Dengeyi nasıl şaplamak gerekiyor bilmiyorum. Ama sanki çocukların hayal güçlerini kalıplara sokup tek tip insanlar yetiştiriyoruz
Evet haklısınız kesinlikle sanırım biraz eksik anlattım hissettiklerimi. Tabi ki sınırlar çizilecek benim kafa karışıklığım sınırları nasıl çizeceğimiz. Saygı demişsiniz ya mesela çocuk için soyut bir kavram bunu nasıl anlatacağız. Çocuk koyduğumuz sınırı nasıl anlamlandıracak.. biz yetişkinler de ahlak,saygı,değer yargıları süper ego ile ilişkili oysa ki çocuklar da henüz süper ego yok. Size cevap eleştiri değil sadece kafası çok karışık ve endişeli bir anneyimÇocuğun iç dünyasını ve değer yargılarını anlamak,kurallar,sınırlar ve uygulanışı hakkında okuyup araştırmak lazım evet burda size katılıyorum bununla birlikte ortak yaşam alanlarına ve bu alanda kullanılan eşyaya saygı ve koruma duygusunu da vermeliyiz çocuklarımıza.
Aşırı kurallı, otoriter tutumlar kadar aşırı serbest tutumlar da çocuğun gelişimi açısından uygun değil, her zaman söylediğimi söylüyorum;
çocuk eğitimi konusunda bilgili, bilinçli ve itidalli olmamız gerekiyor.
Öyle de hayatın bazı kuralları var, bu kurallara nasıl uyuyorsak çocuklarımıza da makul sınırlar çizmeliyiz bence. Büyük ihtimal ben de biraz geniş bir anne olabilirim çünkü çok duygusal ve vericiyim ama kurallar her zaman olmalı 3 yaş sonrası bence. Ilımlı bi şekilde tabi. İnsanların da hayal dünyası her zaman gelişmeye devam eder, insan da hep büyür ama toplum düzeni, insan gelişimi için bi sınır şart ıygulayabildiğimiz sürece. Umarım anlatabildim. :)
psikolji mezunusunuz diye hatırlıyorum bende pdr mezunuyum ( psikoloji pdr den pek haz etmez ama :) ) inanın anne olmadan önce ben de sizinle aynı düşünüyordum ama anne olduktan Sonra o kitaplarda yazan bilgilerin çocukla empatiyi Yok saydığını düşünüyorum. Elbette sınırlar olmalı ama işte bu sınırları çizerken kullanılan yol nasıl olmalı..O hayalgücünü baskılamak değil ama. Çocuğa disiplin kazandırmak çünkü hayat disiplin gerektiriyor. Okula başlayacak, okul disiplin gerektiriyor. İleride hayata atıldığında hayatta kafasına göre istediği her şeyi yapamayacak vesaire. Olumlu disiplin deniyor buna. Ha okul çocukların yapısına uygun değil derseniz onu anlarım, bence de uygun değil zira.
psikolji mezunusunuz diye hatırlıyorum bende pdr mezunuyum ( psikoloji pdr den pek haz etmez ama :) ) inanın anne olmadan önce ben de sizinle aynı düşünüyordum ama anne olduktan Sonra o kitaplarda yazan bilgilerin çocukla empatiyi Yok saydığını düşünüyorum. Elbette sınırlar olmalı ama işte bu sınırları çizerken kullanılan yol nasıl olmalı..