- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Keşke ben de rütamda gördüm diye yalan söyleseydim de kızıma istediğim ismi koysaydım. Nerde bende o akıl
Yani işte takıldığım şey isim veya kimin söylediği değil çünkü ben aram çok ta iyi olmamasına rağmen herkese sordugm için ona da fikir sordum o an deseydi bana ...Ana oğul aynı ismi rüyalarında görmüşler demek :)
Siz zaten kayınvalidenize de ikinci isim için danışmışsınız niye yalan söyleme gereği duysun eşiniz, oğlunuz 3 buçuk yaşında bunu şuan dert etmeniz bile gereksiz geldi bana.
Yalandan nefret ediyorum .Yani ne bileyim oldureceklerini bilsem yalqn söylemem bu konuda cidden twkintikiyim belki kötü ama kandiriomis olma ihtimali beni sinirlenfiriyor işte dün arkadaşa ortamında biizmki gibi bir konu konuşuldu oradan takıldı tekrar .Allah başka dert vermesin niye bu kadar takıntı yaptınız sizinsde hoşunuza gitmiş koymuşsunuz. Gerçekten böyle hayatı kendinize fazla zorlaştırmıyor musunuz?
Evet zoruma giden kısmı anlamissinz sağolun .Yani inanın kv,kp görümce teyze amca elti değil isim kimden çıktı umrumda değil ,kızdığım konu eşim bana yalan mı söyledi ama yani otel benden korkmaz annem istedi koydum diye kavga da eder o kadar baskıdan sonra bilmiyorum .Dün bir konu açıldı da arkadaşlar arasında oradan benimki geldi aklımaIsim konusunda kesinlikle anneye öncelik verilmesi taraftariyim. Tamam babanın da hakkı var ama çocukların çoğu yükü annelerde. O yüzden iki çocuğuma da kendim isim buldum.
Gelelim sizin konuya konuyu ilk okurken esinizin o rüyayı görmediğini sırf annesi istedi diye gördüm dedigini düşündüm. Ama konunun sonlarına doğru niyeyse düşüncem değişti.
Ama ilginç ki iki kişi aynı ismi rüyasında görüyor.
Zaten üstünden epey zaman geçmiş sizde bu kadar kafaya takmayın artık. Hem zaten 1. Ismiyle sesleniyormussunuz.
Galiba sizin zorunuza giden arkanizdan iş çevrilmesi yalan söylenmesi ama bana yalan söylenmiş gibi gelmedi.
Evet doğru söylüyorsunuz cook.sukur ki tıbbın imkansiz dediği bir şekilde öldü bin şükür .ya dün arkadaş ortamında birisi kendi yaşadığı benzer bir olayı anlatınca aklıma geldi tekrar .Birde kv geçen yıl ben koydurdum tavrıyla söylediği için ocimde kaldı işte çünkü ağzının payını almadan önce isminde ben koydurdum istersen herşeyi yaptırırım kafasında bir tip bu da rahatsız etti galiba :)Güzelde isim yani ne kadar abartiyorsunuz..KV nizde rüyasında gördüyse vardır bir hayır.insanlar çocuk hasreti ile yanıp tutuşuyor.sizin derdiniz dertmi çocuğunuz sağlıklı ise gerisinin ne önemi var.sefa gibi saf temiz berrak ve huzurlu olsun..anlamida güzel..sefanım berrakligini bulandirmayin.yok o dedide koydumda,yok mahkeme ile sildiririmde diye niye çorba ediyorsunuz hadiseleri.her ne ise ne..nasip olmuş konulmuş.sevin,sevinin.. pozitif bakın herşeye.
Ya inanın konu ismi kimin koyduğu değil yemin ediyorum yani kendi annemde koydursa aynı düşünürüm yani sırf tepki göstermeden koyayım.diye yalan mı söylendi bana ..Dün arkadas ortamında benzer birşey anlatıldı oradan takıldı aklımaÇok saçma bir şeye takılmışsınız ha annesi görmüş ismi ha oğlu ne fark eder sonuçta ikinci isim, herkes ilk ismi kullanıyor, zaten siz onaylamışsınız ismi en bastan ve aradan yıllar geçmiş.. Oğlunuz ilerde istediği ismi kullanır, rahatsız olursa birini sildirebilir. Sırf ismi kv seçti diye sizin ismi sildirmeniz çocukça olur bence..
Bende oğluma kv istediği ismi koymayacağım ama o istediği için değil, ismi sevmediğim ve o ismi tasıyan herkesin kötü karakteristik özellikleri olduğu için..
Yok boş vakitte değil dün arkadaş ortamindaydik burtanesi buna benzer bir hikayesini anlattı o zaman aklıma geldi işte birde biraz moral bozukluğu yaşadığım bir donemdeyim.sqnirim o yüzden biraz canım sıkıldı3.5 yaşında oğlunuz.
el insaf.
boş vaktiniz çoksa değerlendirin.
böyle şeylere takılmazsınız o vakit.
Ya olabilir bakın o dönem kv aram iyi değildi ama yinede herkese sorduğum için ona da sordum .O zaman ben kendi kizima karismadim sana karışmam diyeceğine ya böyle böyle birşey gördüm beğenirsen binaklinda bulunsun deseydi kizmazdim .Çünkü normalde kolay kolay birisine birşey danismam yani .Neden bu kadar takildiniz olabilir. Hamileyim 24. Haftaya kadar kiz biliyorduk aradik taradik isim bulamadik. 24. Haftada doktor erkek bu bebek dedi. Haftalardir isim bulamayan biz hemen isim geldi aklimiza esim koydu oglumun ismini. Anneme bulduk ismini dedigimde aaaa benimde aklima o gelmisti ama siz begenmezsiniz diye soylemedim dedi. Yani olabilir boyle seyler. Takilmayin gayette guzel bir isim
3,5 yıldır çevirip çevirip isim konusumu tartışıyorsunuz
Yok 3,5 yıldır devam etmiyor dün arkadaş ortamında benzer bir ko nusuluyordu oradan takıldı tekrar aklıma .neden kendinize bunu yapıyorsunuz?
3,5 sene el insaf.
Canım ya yine sana özgü bir konu:) inan kimin yazdığını gormeden konuyu okusam sen aklıma gelebilirdin.yapma etme...geçmiş zamanda yapılması gereken bir kavga bu.o kadar aklında soru işareti biraktiysa eşin içime sinmedi istemiyorum deyip koymayacaktin ismi.simdi huzursuzluktan başka bir şey değil.cunku ne cevap verse inanmayacaksin
Hayır gerçekten konu kv nin koymasi değil yemin ediyorum .Konu ben sorduğumda birşey söylemeyip arkadan oğluna rüya girdum vs diye anlqtmasi ve gene yılda ben koydurdum a getiren yorumu ...Allah başka dert vermesin.
Kayinvalideniz en bastan diretmemis olacak diye tutturmamis.
Siz bir isim daha olsa bulamiyoruz diyince soylemis kadın fikrini.
Hem ilk ismiyle uyuyor diyorsunuz hem herkes begeniyor diyorsunuz tek problem kayınvalidenizin fikir vermis olmasi mi?
Yapmayin Allah askina.
Ya ne bileyim arkamdan böyle saa bir sebeple iş cevrilmis olan ihtimali beni sinirlendiren ...Dün bulunduğum ortamda arkadaş benzer bir olaydan bahsetti o yüzden tekrar aklıma geldiAbartmayın lütfen
İyiymişMahkemeye gerek yok dilekçeyle hallediliyor eğer süre dolmadıysa .Kimsenin haberi olmasına gerek yok.İki isim heryerde zor olacak der geçersiniz .
Yok ilk bir yıl kavga filan ettiğimizde açtım konuyu ..gecen yıl kv köyde benim sayemde koydular gibi bir laf vardır edince biraz sinirlendim ben ne biliyorum ne duyuyorum diye kendince açıklama yaptı kapattım dün bir ortamda benzer bir olay konuşuldu ondan sonra aklıma takıldı tekrar işteİyi misiniz ya hu, başınıza silah dayayan olmamış, beğenmişsiniz de.
3,5 yıldır ne için sıkıştırıyorsunuz adamı belli değil.
Evet kesinlikle iki ismini de yansıtıyor cidden .acaip zevkine sefasina düşkün :) sağolun ..İsmiyle yaşasın çocuğunuz.İsimlerin enerjisine inanıyorum.Ne güzel isim işte.Kafanıza taktığınıza değecek bir sorun yok ortada bence.Kim ne dediyse demiş,ne önemsiyorsunuz artık.
İçinizde o kadar dert olduysa diğer ismini yok sayın seslenirken diğerini kullanın filan.. hem iki isim sevmiyorum ben zorlama olmuş gibi geliyor hepMerhabalar ,oğlum 3,5 yaşında yeni mi dert oldu diyeceksiniz :) dönem dönem kafana takılıyor diyeyim .
Benim hamileligim biraz imkansıza yakındı yani tıbbi olarak Neyseki doğal yoldan hamile kalmisim ama başta anlayamadım ihtimal vermediğim için bunu düşük yaparken öğrendim .Ama 1 ay sonra 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim yani bu durumda ya düşük olmadi ya ikizdi birisi kaldı filan dediler .Neyse bu düşük olduktan sonra kv bir rüya görmüş gözünüz aydın sefaniz geliyor diye ama uzuluruz diye söylememiş .
Aradan aylar geçti biz erkek olacağını öğrendik ve eşimle öğrencilik yıllarından beri aklımızda olan bir ismi koymaya karar verdik birde ikinci bir isim olsun istedim daha kısa belki ilerde o ismi beğenmez diye düşündüm ama bir türlü bulamadık herkes e fikir sormaya basladik kv de dahil o da ben kendi cicuklarima isim koyamadim sana hiç karışmam en son hiç bulamazsanız belki dedi .
Doğuma yakın eşim bir sabah ben rüya gördüm sefa koyuyoduk ismi hatta ben beğenmedim sen duvara sefa yaziyodun filan dedi .Bunu annesiyle paylaşınca annesi de aa o zamana söyleyeyim ilk başta bende rüya görmüştum sefaniz geliyo diye dedi filan neyse ikinci isim sefa oldu oğlumun ismiyle çok çok uyuyor şimdiye kadar kim duysa çok beğendi filan ama baştan beri hep sanki yalan söylenmiş aslında o rüyayı esim görmemiş uyduruyo gibi geliyordu hep tartışma çıkardım ve her seferinde ben söyleyince annemde anlattı dedi durdu ki gerektiğinde çok ters bir cevap verir yani ee koydum ne olmus der bilemiyorum ..
Aramin iyi olduğu bir dönemde küçük görünceye sordum direk değilde işte sefa iyi uydu diğer isme diye i da aynı şeyi anlattı abim telefonda ismi bulduk galiba dedi ondansonra annemde rüyasını anlattı vs .ki yapan söylemez Allah var .
Geçen yıl köylerine gittik kv yeğenine sefayi da ben buldum ama söylemedim sonra onlar iism bulduk deyince anlattım koydular sagilsunlar mutlu oldum filan deyince esime patladim sen yalan mı söyledin diye ama hala yemin ediyor ben gördüm rüyayı soyleyince anlattı diye sonra kv ye neden öyle dedin deyince " ben rüyamda gördüm deyince koymaktan vazgecersin diye düşünmüştüm dedi .Aramız iyi değildi o zamanlar ...
Yani ne bileyim art niyetli miyim bilmiyorum .İnanın derdim kimin söylediği değil yalan söylenmiş oyun oynanmais olma ihtimali ...Yani kv gördüğü için olduysa ve eşim yalan söylediyse diye kızıyorum ama bu kadar baskıya tartışmaya off yeter annem istedi koydum deyip çıkacak kavgayı göze alır öyle pisirik biri değil .
Yani yalan söylediyse gidip mahkemeyle sildirmyei bile düşünüyorum .
Bu arada onlarda dahil herkes ilk ismi.kullaniyor
Haklısınız çok şükür tabiki olmasa eminim ki olsunda ismini kim.koyarsa koysun diyecektim biliyorum ki Allah isteyen herkese nasip etsin ...Yani bu yaptığınız var ya Allah’ın gücüne gidecek. Hem imkansıza yakın hamilelik yaşadım diyorsunuz hem de yok sefa oldu yok yalan oldu bilmem ne. Ne ise ne oldu çocuk sağlıklı ve yakınınızda mı bitti gitti yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?