- 25 Haziran 2016
- 7.603
- 13.616
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı sorun bizde de var. Benim oğlum da 4 yaşında ve geçen gün kız arkadaşı kafasına araba atmış kafası morarmış. Sen vurdun mu dedim hayır dedi. Aferin oğlum sakın vurma ve özellikle kız arkadaşlarına hiç vurma çünkü kızlara vurulmaz dedim. Birisi sana vurursa onlara bana vurma bir daha diye uyar ve öğretmenine şikayet et dedim. Bende sana vurursam beni de uyar dedim. Sonuç öğretmenine şikayet ediyor asla karşılık olarak vurmuyor. Geçen gün sakalasiyoruz bilerek poposuna vurdum ve hemen savundu kendini. Bana vurma dedi bende neden vurmayayım dedim çünkü çocuklara vurulmaz dedi. Kısaca ağaç yaşken eğilir.Merhaba herkese.
Kızım anaokuluna gidiyor 4 yaşında.
Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?
Çocuğunu Z doğsunda görürsünüzNe demek o vurursa sende vur!Tebrik ediyorum sizi bravo.Kendisine vurulmasına izin vermemesini arkadaşının elini tutup yaptığının yanlış olduğunu söylemesini,öğretmenine durumu anlatmasını tembihleyin.Yaşadığı zorbalık devam ederse gidip öğretmeniyle kendiniz görüşün
Seni dün yanlış anlamamışım demek ki! Benim konum benim çocuğuma vuruyorlar değil, öğretmenin uyguladığı saçma sapan sistem. Bi öğretmen çocuklara sana vurana sen de vur diyemez. Böyle şiddeti engelleme şekli yok. Ha bu arada çocuklar çok çabuk değişebilirler. Şimdi senin vurmayan çocuğun bi kaç ay sonra arkadaşlarına vurmaya başlarsa o zaman gel tekrar konışalım.sımdı baska benzer bır konudan gelıyorum
daha oncelerı vuran cocuk gereklı pedegoglarla vurma huyunu bırakmıs ama bu kez de sımdı arkadası tarafından sıddete ugruyormus
velı ogretmenıyle gorusmus ogretmen vurana sende vur dıyorum demıs
elım ayagım sınırden tıtrıyor dıyor
bızımde cocuklarımız dayak yerken elımız ayagımız sınırden tıtrıyor halbukı
Hiç alakası yok. Arkadaşın bahsettiği benim konum, konumda da derdim diğer çocukların vurması değil, öğretmenin vurana vurun diye sınıfı dövüş kulübü zannetmesi. Eğer kendi çıkarıma göre baksaydım olaya öğretmenin bu dediği benim lehime olurdu çünkü benim oğlum vuran taraf değil.İşte herşey kendimize yapıldığında şekil değiştiriyor .
Ogretmenin oyle demesi sacma bencede. O bi egitimci.. ben ogretmene kendim demistim.. sana vurana sende vur diyorum ogluma diye.. kendini savunmasi gerek demistim. Onlarin geneli zaten cocuga geri vurmayi asilamiyo. Gelip bana soyle diyor ve oglumda bunu yapiyor. Ki ben vurana vur dedigim halde:))Hiç alakası yok. Arkadaşın bahsettiği benim konum, konumda da derdim diğer çocukların vurması değil, öğretmenin vurana vurun diye sınıfı dövüş kulübü zannetmesi. Eğer kendi çıkarıma göre baksaydım olaya öğretmenin bu dediği benim lehime olurdu çünkü benim oğlum vuran taraf değil.
Valla bunu bi annenin söylemesini anlarım. Sorunu çözemez o sınıfta olmadığı için, çocuğunu koruyabilmek için böyle söyler anlarım ama öğretmenin söylemesi bir değil. Konuları saptırdılar resmen.Ogretmenin oyle demesi sacma bencede. O bi egitimci.. ben ogretmene kendim demistim.. sana vurana sende vur diyorum ogluma diye.. kendini savunmasi gerek demistim. Onlarin geneli zaten cocuga geri vurmayi asilamiyo. Gelip bana soyle diyor ve oglumda bunu yapiyor. Ki ben vurana vur dedigim halde:))
Bir oğlum var zaten.3 yaşında aynı şeyleri yaşadım.Hemde bir çok defa.İnsan çok üzülüyor ve öfkeleniyor.Benimde içimden çok defa geçti böyle söylemek ama yapmadım.Oğluma vuran parkta orda burda iktiren zorla elindeki oyuncağı almaya çalışaan çocukların ebeveyn lerinden bir farkım kalmazdı.Çocuğunu Z doğsunda görürsünüz
Çocuğunuza vurulmasının nekadar kötü oldugunu
Senin gibilerin çocukları yapabilir haklısınKizin agzi burnu dagilmis gelirse eve bi gun aklin basina gelir belki
Hiç alakası yok. Arkadaşın bahsettiği benim konum, konumda da derdim diğer çocukların vurması değil, öğretmenin vurana vurun diye sınıfı dövüş kulübü zannetmesi. Eğer kendi çıkarıma göre baksaydım olaya öğretmenin bu dediği benim lehime olurdu çünkü benim oğlum vuran taraf değil.
Bunu dedigine gore yazilarimi okumadin bu topicte. Cocuguma o sekilde biri davranirsa evet cocugum karsidakinin agzini burnunu kirsin isterim. : )Senin gibilerin çocukları yapabilir haklısın