Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Oh oh 17 sayfa olmuş, anca baktım çünkü tahmin ettim olanları :-) yav lulu hepimizin hayatında gerekli gereksiz bı sürü insan var, hepsi bişey söylüyor, senin bizden farkın gereksizlerin de ne dediğini duyman...bak duyman diyorum, duymaman gerekir normalde, bla bla bla gibi gelmeli o sesler sana ama sen onları hem dinliyorsun hem duyuyorsun hem anlıyorsun hem kafana takıyorsun....noldu şimdi sırf cahil cuhela akrabaların kitap düşmanı diye burda da hirpalandin durup dururken. Direkt bana sorsaydin saçmalama lulu, az bile kitap almışsın, tam bilişsel atak zamanı , daha çok yükle, derdim . Bitti. Gereksizleri çıkar hayatından. Çıkaramıyorsan da yav he he de geç...
Bi bizi takmıyor piraye.
Yazıyor ve gidiyor :D

38 aylık kızım var. Ve küçüklüğümden beri özellikle 1 yaşından sonra kitaplarla hep vakit geçirmeye başladık. Kendisi de seviyor kitap dinlemeyi. Arkadaşım balerin kitabını mesela belki 50 kere okumuşuzdur. Çoğu okuma kitabı aralarında etkinlik kitapları da var 100 küsür kitabı var. Misafirliğe gelen birkaç akrabam kitapları görünce el kadar bebeyle bu kadar kitap mı okunur çocuğun aklını karıştıracaksın falan dedi kızım oyun oynarken steteskop kelimesini kullandı diye neymiş bu yaştaki çocuğu zorluyormuşum kitabın fazlası zarar bir iki kitap yeter vs diye garip garip yorumlar yaptılar. Kitap okumanın çocuklar için ne kadar faydalı birşey olduğunu biliyorum ama kitaplar gerçekten fazla mı azalmaya gitmeli miyim?
Keşke sizde kitap okusanız ve keşke sizde benim bir yaşında ki kızım kadar mantıklı davranabilseniz deseydiniz keske

3,5 yaş değil yani :)
Boyle dediğimiz zaman da Ama bir ayin bile cok önemi vaaar diyorlar.Tamam da biz gelişimini takip eden doktor değiliz ki.
Ona belirtilse günü gününe anlarim.
Ayın önemi var ilk 24 ayın. Sonrasında çok da şşapmaya gerek yok

7 yaşında kızım var oyuncaktan çok kitabı var. bebekliğinden bu yana kitap aldım. ilkokula başladı , şimdi kitap yetişmiyor çocuğa. geleceğe yatırım diyin boş verin

C Calcifer dediklerinin gereksiz olduğunun farkındayım da sayı olarak çok olması noktasında biraz düşündüm sadece
İyide ne zararı olacak ki.
Oğlum 3.5 yaşında epey kitap var bizdede ama bir ara sadece 1 tanesini okuyorduk,ezberlemişti bazı yerlerini hatta.
Şu an isterse ,ilgisini çekerse başka baska kitaplar okuyoruz,bazen resimlerine bakıyoruz dinlemiyor.
Fazla kitaptan ne zarar gelebilir ben inanın hiç anlamadım.

Arkadaşlar dün çok fena bunalıma ve komplekse girdim,ben nasıl ilgisiz bir anneyim diye düşündüm ve gidip bunları aldım geldim.Bu arada A101'de uygun fiyata çok güzel çocuk kitapları var🙂.

Eklentiler

• 20220203_190731.webp
    20220203_190731.webp
    58,5 KB · Görüntüleme: 61
muhteşem bir yorumdu tebrik ediyorumm.kadın çocuğu hakkında güzel şeyler söylemiş evet çok akıllı maşallahh de geçç akrabaysan gerçek arkadaşsan.sanane yahu çok kitabından ya da steteskobu bilmesinden .anaokulundayken kızım velilerle toplandık.çocuklar hakkında konuştuk ben doktor olmasını istiyorum kendi de çok istiyor aklı erdiğinden beri dedim.bir veli atıldı:ayy önemli olan kaderi mutluluğu.bizim bir yakınımız var hakim yaşı 40 olacak hala evlenemedi demez mi ben şokk cevap dahi veremedim.kendi iikokul mezunu akraba hakim olmuş aklınca küçümsüyor benim kıza da tıp ı layık görmüyor.evet tüm okuyanlar çok mutsuz ama okumayanlar saraylarda el üstünde diyecektimd e terbiyem müsade etmedi o zaman.yani lulutaş bırak ne derkerse desinler.aklı başında insanlar olsalar zaten sana böyle konuşmazlardı.bebeğini pardon çocuğunu güle güle yetiştir sen istediğin gibi
Bak şimdi aklıma şu geldi. Bir tanıdık ablam var aslında çok iyi bir insan çok severim. Eski bir komşusunun oğulları Robert kolejde okuduktan sonra yurtdışına gitmişler halen ordalarmış yerleşmişler. “X hanım aslında çok üzgündür ...” diyor😂 yanlarında isterdi oğlanları, özlüyordur şimdi demeye getiriyor. burada çocuklar demek ki çok iyi eğitim almışlar. İstedikleri zaman ülkeye kesin olarak dönebilirler de… dönmeseler de uçaklara kıran girmedi herhalde. “bu durumda x hanıma üzülemeyeceğim yani” diyemedim tabii😂

Bak şimdi aklıma şu geldi. Bir tanıdık ablam var aslında çok iyi bir insan çok severim. Eski bir komşusunun oğulları Robert kolejde okuduktan sonra yurtdışına gitmişler halen ordalarmış yerleşmişler. “X hanım aslında çok üzgündür ...” diyor😂 yanlarında isterdi oğlanları, özlüyordur şimdi demeye getiriyor. burada çocuklar demek ki çok iyi eğitim almışlar. İstedikleri zaman ülkeye kesin olarak dönebilirler de… dönmeseler de uçaklara kıran girmedi herhalde. “bu durumda x hanıma üzülemeyeceğim yani” diyemedim tabii😂
ha ha ha şaşırmadım bunlara.hatta en son da billur kalkavan adlı sosyetik kadın zengin çocuğu olmak çok zordu diye röportaj vermişti.derde gellll :KK45:

Back
X