yani bilemedim ogretmen sinifta böyle seylerden rahatsiz olmus olabilir
biri bozkurt yapar, biri rabia yapar, yarin biri bir sey öteki karsi ataga gecer. bizim ulkemiz gibi karismaya musait yerde rahatsiz olmus olabilir
hani siz dersiniz ki "türklüğün simgesi bu siyasi bir sey degil, biz türküz ne var bunda"
ama o zaman bir baska cocuk "tekbiir allahu ekber" diye bagirir, onun ailesi de " siyasi bir sey degil ki, biz Müslümaniz ne var bunda" der.
ogretmen yerinde olsam gorusten bagimsiz ben de her türlü seyin önüne gecmek icin bastan uyarirdim.
o siyasi degil bu siyasi degil bana komik geliyor acikcasi. ulkemizde her sey siyasal ve her seyden kavga cikabilir. bkz 80li yillar ortaokul lisede sen sagcisin sen solcusun diye birbirini bicaklayan gencler.
öğretmenin de kendi sınıfı, böyle seyler gormek istememis olabilir.
anlayamadigim bir ogretmen sinifta cocugu uyaramayacak mi "oyle yapma" diye.
annesi aksam neden ariyor "siz oyle yapma demissiniz ama yapsin ne olacak" diye.
ogretmeni yapma dedi, cok cok ekstra bir sey degilse yapmayacak yani. hangi ülkede yaşıyoruz, bugün ogretmenin kendisine sacma da gelse sözünü dinlemesi lazim yarin profesorun,sonra komutanin, sonra patronun.
annesi olarak cocugunuza "ayy ne sacma ya. bazi kurallardan ben de nefret ediyorum. benim patronum da diyor ki xyz xyz ne sacma di mi? iste uyuyorum ben de ama sacma yani" diye bir bakis acisi vermek .
bugun hadi ilkokul hocasini aradınız, yarin lisede de hocasini arayacak misiniz?
ya da üniversiteye gidince profesorun kapisina mi dayacanaksiniz "cocuguma boyle dediniz ama haksizsiniz" diye?
diyene engel olmaya calisana kadar cocugunuza boyle seylerin normal oldugunu anlatin daha iyi. sonucta turkiyede yasiyor, egitimini burada tamamlayacak, askere burada gidecek.
ne kadar kacabilir ki?
ogretmenin engellemesine de bir sey diyemeyecegim. kacta yazdiniz? belki mesai sonrası tartismak istememistir. acil bir durum olsa arayabilirsiniz, ogretmene whatsapptan yazma son 5-10 yilda olan bir sey. eskiden whatsapp mi vardi? yani sizi kendi ozel numarasindan engellemesinin sizin ona ulasmaniza engel olacagini düşünmüyorum.
zaten sinifta 30 cocukla ugrasiyor, bir de günün geri kalanında basit tartismalar icin onlarin aileleriyle uğraşmak istememis olabilir. bizim zamanimizda derdi olan ogretmene giderdi okulda konusurdu - ki mantikli olan da bu