Eşiniz işin kolayını bulmuş,bağırsada,çağırsada bu konu sadece onu ilgilendirmiyor,
sizin hayatınızıda etkiliyor ve onun
böyle yapma lüksü yok,bence bu hafta sonu konuşun ve netleştirin..
Hımmm annesi biliyor ve senide suçluyor bu durumda,
cahilliklerine ver ve ciddi anlamda konuş eşinle..
Allah ne diyor,"" sen elinden geleni yap,takdiri bana bırak..""
yani ya eşin cidden çocuk istemiyor onun için işi yokuşa sürüyor,
ya da doktora gitmekten,ameliyat olmaktan korkuyor...
aslında dua etmeli ki çaresi var...
Çocuk uğruna maddi,manevi herşeyini ortaya döken eşler var,
mantıklı olması,senin onu düşündüğün kadar,onunda seni düşünmesi şart diyorum...
Allah yardımcınız olsun,inşallah güzel haberlerinizi okuruz...
sevgiler...
keşke psikologa gitsek, bu sinirli ve fevri cıkışları için bile istemiştim ama hayır diyor. eşimin anne tarafı bu konuyu biliyor. cocukken ameliyat olmuş. başarısız geçmiş. daha sonra doktora gitmişler geç kalındıgı söylenmiş.. tabi 25 yıl önce tıp bu kadar ileri değil tabi. diğer akrabalarından duyduguma göre annesi küçük diye ameliyat olmasını istememiş daha sonra gittiğinde geç kalındıgı söylenmiş. hangisi dogru bilmiyorum. ya doktorun bilgisizligi yada annesinin cahilliği hayatımızı değiştirdi. hata doktorunsa allah bildii gibi yapsın, hata annesininse bir şey diyemem, kimse evladının bu şekilde olmasını istemez . yanlış saçim yapmış. hepsi bu...
eşim bilmiyor hiç anlatmadım ama anneside sürekli bendede bir sorun olmasını ister gibi.. senin akıntı sorunun vardı ondan cocugun olmayabilir, 0+ kan gruplarının gebeligi zor olurmuş vs. gibilerinden. evladının durumunu bildiği halde....
bende sizinkine benzer sorunlar yaşadım 6 yıllık evliyim ilk bir buçuk sene düşünmedik sonra korunmaya bıraktık ama malesef, bir türlü eşimi doktora gitmemiz konusunda ikna edemedim sorunun ne ve kimde olduğunu bilmeden 3 yıl geçirdik çok tartışmalarımız oldu bu yüzden, sakin anlayışlı konuşmayı üzerine gitmemeyi bunaltmamayı o kadar çok denemdim ki seneler böyle geçti ama ben bu anlamsız inadı yenemiyordum son zamanlarda bütün huzurumuz ve düzenimiz kaçtı ve ben evi terk ettim evi çocuğumuz olmadığı için değil çözüm üretmediği ve sorunlar karşısında aldığı tavırlar yüzünden terk ettim sözler vererek beni eve döndürdü ama sorunu tüm aile öğrendi eve döndükten sonra ancak bir sene içinde doktor bulup sorunumuzu öğrenip tedavi olduk ve ilk denememizde Allah bize bebeğimizi kısmet etti. demek istediğim anlayışlı olman konuyu onun için sempatik hala getirmicek veya kavga etmen ertelemen, sen içindekinleri ne düşünüyorsan eşini karşına alıp anlat beklentilerini, seni duyuyor anlıyor sadece yükü çok ağır geliyor ve korkuları yapması gerekenlere engel oluyor tüm kalbimle engelleri aşmanızı dilerim yolunuz açık olsun.
durumuna gerçekten çok üzüldüm canım..bende seninle aynı evrelerden geçtiğim için belkide, bu konuda çok hassasım...sorun eşimde olduğu için dönem dönem bende tıkanıyordum, konuşmak isteyipte ,o kırılmasın diye konuşamadığım çok şey içimde kalıyordu...ve buda sorunun çözülmesine değil sadece ertelenmesine sebep oluyordu....
ama bende bazı şeyleri yaşayarak öğrendim..sorunların üstüne üstüne gidilmediği vakit, o kırılmasın aman buda üzülmesin diye içine attığın vakit gel görki hiç bir sorun çözülmüyor...
kayınvalidene kızdım..sen herşeyi bilerek kabul etmişken saçma sapan şeyleri bahane ederek sende de kusur bulmaya çalışması yada psikolojik olarak ezmeye çalışması hoş bir durum değil..
ben insanların hatalarını yanlışlarını yüzüne vuruyorum artık..bir yanlış varsa bana yapılan.yada beni üzen, o anda söylüyorum..insanların kırılıp kırılmayacağına kafa yormayı , bırakalı çok oldu....
sana tavsiyem kayınvaliden bu şekilde konuştuğında, sen sırf kocanı ezmemek adına susuyorsan yanlış yapıyorsun..uygun bir dille ver cevabını...sana saygı duymaları gerekirken, gereken şeyi yapsınlar ozaman..saygı duysunlar....bu birazda senin elinde...
kesinlikle eşinin tavırlarına,kırılmalarınıda aldırma....sen kırıl sen üzül..düşünen o olsun...dedim ya,,,sen şu anki durumunuzun ne olduğunu öğrenmekte yerden göğe kadar haklısın....
aminnn.... işallah sonumuz sizin ki gibi biter:) ama benim ki sizinle aynı sebep yüzünden cekip gitsem. neden gittiğimi anlamaz ki, cocugum olmadıgı için der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?