Çocugumuz olmuyor! eşime nasıl yaklaşmalıyım!

aminn teşekkür ederim:)

bende sizinkine benzer sorunlar yaşadım 6 yıllık evliyim ilk bir buçuk sene düşünmedik sonra korunmaya bıraktık ama malesef, bir türlü eşimi doktora gitmemiz konusunda ikna edemedim sorunun ne ve kimde olduğunu bilmeden 3 yıl geçirdik çok tartışmalarımız oldu bu yüzden, sakin anlayışlı konuşmayı üzerine gitmemeyi bunaltmamayı o kadar çok denemdim ki seneler böyle geçti ama ben bu anlamsız inadı yenemiyordum son zamanlarda bütün huzurumuz ve düzenimiz kaçtı ve ben evi terk ettim evi çocuğumuz olmadığı için değil çözüm üretmediği ve sorunlar karşısında aldığı tavırlar yüzünden terk ettim sözler vererek beni eve döndürdü ama sorunu tüm aile öğrendi eve döndükten sonra ancak bir sene içinde doktor bulup sorunumuzu öğrenip tedavi olduk ve ilk denememizde Allah bize bebeğimizi kısmet etti. demek istediğim anlayışlı olman konuyu onun için sempatik hala getirmicek veya kavga etmen ertelemen, sen içindekinleri ne düşünüyorsan eşini karşına alıp anlat beklentilerini, seni duyuyor anlıyor sadece yükü çok ağır geliyor ve korkuları yapması gerekenlere engel oluyor tüm kalbimle engelleri aşmanızı dilerim yolunuz açık olsun.

durumuna gerçekten çok üzüldüm canım..bende seninle aynı evrelerden geçtiğim için belkide, bu konuda çok hassasım...sorun eşimde olduğu için dönem dönem bende tıkanıyordum, konuşmak isteyipte ,o kırılmasın diye konuşamadığım çok şey içimde kalıyordu...ve buda sorunun çözülmesine değil sadece ertelenmesine sebep oluyordu....

ama bende bazı şeyleri yaşayarak öğrendim..sorunların üstüne üstüne gidilmediği vakit, o kırılmasın aman buda üzülmesin diye içine attığın vakit gel görki hiç bir sorun çözülmüyor...

kayınvalidene kızdım..sen herşeyi bilerek kabul etmişken saçma sapan şeyleri bahane ederek sende de kusur bulmaya çalışması yada psikolojik olarak ezmeye çalışması hoş bir durum değil..

ben insanların hatalarını yanlışlarını yüzüne vuruyorum artık..bir yanlış varsa bana yapılan.yada beni üzen, o anda söylüyorum..insanların kırılıp kırılmayacağına kafa yormayı , bırakalı çok oldu....

sana tavsiyem kayınvaliden bu şekilde konuştuğında, sen sırf kocanı ezmemek adına susuyorsan yanlış yapıyorsun..uygun bir dille ver cevabını...sana saygı duymaları gerekirken, gereken şeyi yapsınlar ozaman..saygı duysunlar....bu birazda senin elinde...

kesinlikle eşinin tavırlarına,kırılmalarınıda aldırma....sen kırıl sen üzül..düşünen o olsun...dedim ya,,,sen şu anki durumunuzun ne olduğunu öğrenmekte yerden göğe kadar haklısın....

aminnn.... işallah sonumuz sizin ki gibi biter:) ama benim ki sizinle aynı sebep yüzünden cekip gitsem. neden gittiğimi anlamaz ki, cocugum olmadıgı için der.

zamanında kocama sakın üzülme, ben üstüme alırım. herkese benim yüzümden olmadıgını söyleriz bile demiştim ama sonradan vazgeçtim. oda böyle bir şeyi onaylamadı zaten. ben bu durumdayken bile annesi bende kusur ararken, böyle birşeyi üstüme alsam bir zaman sonra gerçekten kesin öyle sanırdı heralde...

bu arada bana öyle söylediğin kayınvaildem bende şuan bir sorun yok diyorum. o zaman susuyor...

Son düzenleme:
aminnn.... işallah sonumuz sizin ki gibi biter:) ama benim ki sizinle aynı sebep yüzünden cekip gitsem. neden gittiğimi anlamaz ki, cocugum olmadıgı için der.

benim eşimde aynısını dedi zaten canım, beni çocuk için bırakıyorsun inanamıyorum bunun yüzünden bitiriyorsun diye ben gene ondan neden ayrılmak istediğimi güzelce izah ettim işin kabacası anlıyorlarda işlerine gelmiyor melesef olan o kadar yılın kaybına ve çektiğim sıkıntılar oldu konuşun anlatın bekletilerinizi söyleyin yapması gerekenleri tekrarlayın bunlardan kaçamaz kaçmamalı düşünerek sıkılarak değil konuşarak ve çözüm arayarak yıpranın en azından kendi içinizde konuşmak ve cevap vermek çok daha zor biliyorum.

dışarda yemege gittik. sanki dün akşamı hiç yaşamamış gibi. her zamanki gibi ilgili vs. vs. konuyu kendi açtı, bugün araştırdım bir ameliyatı birinin iyi birinin kötü olumsuz dedi. hee fırsat bu fırsat hazır açmışken dedim:)))))))) ama bu konuda ne yaşadıgımı bilmiyorsun, anlamıyorsun. ayın sonunda şu işleri teslim ediyim, doktora gidicem dedi. konuşma başlamadan bitti. bir daha tek laf etimicem, sesimi çıkarmıcam. şu doktora gitsin bakalım neler olucak. hepinize tek tek binlerce teşekkür ederim. doktora gittiğinde ve neler olucagınıda gene sizlerle bu konu içerinde paylaşıcam.

canım muhtemelen eşim doktora gidecek ama bence asıl vurguyu kanser olma ihtimaline yap (Allah Korusun) çocuk onun bu konuda çok üzüntüsü olduğu için ters teper tabi ki sen mutlaka anlatmışsındır yazdıklarından onu anladım ama yine de bence çocuk hiç mesele değil önemli olan onun kanser olmaması şeklinde empoze et gene de - ki aslında senin için de bu daha önemli bunu ona da hissettir ki kendinde o çok eksik buluyor çok üzülüyordur belki biraz daha rahat eder

bazı yerlerde sende kendımı gordum bende bunu daha 1 haftalık nısanlıyken ogrenmıstım ve oyle kabul etmıstım yazın 4 sene olacak evlenelı cocuk yok esım uzerıne dusenı yaptı amelıyat oldu sıgarayı bıraktı verdıgım herseyı sesını cıkarmadan yıyor(kecıboynuzu fıstık fındık poxeed falan) Allah yardımcın olsun arkadasım cok zor bı durum yasıyoruz ınsanın kendınden olsa bı cesıt olmayınca bı cesıt. su anda bıze uzulmek yasak eslerımız gorurse duyarsa uzulur dıye kac zamandır sessız sessız aglıyorum sonra yuzumu yıkayıp gulerek esımın yanına oturuyorum...mutsuzken mutlu rolu oynamak cok zor ben 4 senedır nasıl yaklasmam gerektıgını anlamadım bılen varsa soylesın...annesıne gelınce sundan adım gıbı emınım kı sorun bende olsaydı hayatı bana zehır etmek ıcın elınden gelenı yapardı ama sımdı oglundan oldugu ıcın sessız hatta benı tembıhlıyor habıre annemlere soyleme dıye ödü kopuyor bırılerının duymasından

nihayet yarın üroloji için randevu aldı. memorial hastanesi Prof. Dr. Tibet ERDOĞRU (K)
doktorumuz. nasıl bir doktor bilmiyorum, işallah iyidir... ama içimde öyle büyük bir korku var ki, aglamak geliyor içimden allah korusun ya eşime bir şey olursa, ya hiç çocucugumuz olmazsa. tabiki öncelik eşim daha öncede yazdım. eşime bir şey olup cocuk sahibi olmamın hiç bir anlamı yok... hadi diyelim eşim iyi ama sonrasıda ölene kadar çocugumuzun olmaması beni kahrediyor. doktora gitmezken olabilme ihtimali vardı ya gidince 1 ihtimalde ortadan kalkarsa(( tabiki bu şekilde muallakta yaşamasıda cok zor ama cok tuhaf duygular içindeyim. off allahım para mal mülk hepsi yalan. önce sağlık sonra aile olabilmek cok önemli bu hayatta. karnımda bebegimin varlıgını hissetmek, onu içimde büyütmek, dogdugunu görmek, kucagıma almak, babasının onu sevişini izlemek, bir elinden ben bir elinden babasının elinden tutup çocugumuzlagezmek , anne deyişini duymaki büyüdüğünü görmek. allahım ben ve benim durumunda olanlara yardım etsin. çok zor cok...

bu arada biz hiç konuşamadık, yanlızca senin durumunun da ciddiyetini gördüğüm için üsteliyorum dedim, eşimde ne olur kapatalım konuyu dedi ve kapattık... ben bu duygular içerisindeysem kim bilir o ne halde(((

eşiniz de haklı...

ki o bir erkek...ne kadar gurur yaparlar bilirsiniz anlatmama gerek yok...

ama biraz unutsanız,yani biraz zaman tanısanız ona...yaşınızı bilmeden konuşuyorum ama...

benim de aşılama yaptırmam lazım eşim istememişti başta...

sonunda bende sustum,şimdi kabul etti...

hani belki o da sizden böyle birşey bekliyordur...

yaşım 30 zaman lehimize işlerken beklemek hata olur. yarın bakalım ilk adımı atıcaz, hakkımızda hayırlısı

Meryem otu ile hamile kalan?

Meryem otunu kullanipta hamile kalan??

Arkadaslar konu basligi meryem otu olan konusmaya girdim ve siteden bir arkadasimiz MERYEM ANA OTU kullandigini ve hamile kaldigindan bahsetmis.Cok heyecanlandim sizi de bilgilendireyim istedim. Aramizda bu konuda bilgisi olan var mi acaba? Ben meryem otunun UN halini buldum misir carsisinda ama almadim.bazi arkadaslar almis ucuz diye(20TL) ama TV de Cevat Hoca odunsu halini kullanin dedi. Onuda GITTIGIDIYOR SITESINDE satiliyor , orada buldum sadece, ve 2 paket aldim.hamile kalan arkadasim paylasimini kopyaliyorum assagi..

(hisarbuselik kullanıcısından alıntı )

Merhaba canım meryem otunu ben ağustos ayında üzerimde taşıdım eylül ayında hamile olduğumu öğrendim şükür…bende içilicek diye biliyordum araştırdım ama içilmiyormuş sadece üzerine arapça 3 defa meryem suresini okuyorsun veya okutturuyorsun eşinle 2 rekat namaz kılıyorsun meryem otunu ince bir beze sarıp sağ göğsünde taşıyorsun sadece banyo yaparken çıkartıyorsun okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…