çocuğun çocuğa cinsel istismarı

ailenin verdiği tepkiye ağzım açık kaldı yine mi lan bu nedir yahu muhtelemen haberleri var artık çocuklara dayak mı attılar nasıl bir tepki verdikilerki bu çocuklar bu halde.yazık ya çok çok üzülüyorum.siz elinizden geleni yapmışsınız daha ne yapılabilir bilemedim.

Cocuklariniza cizgi film izlettirmeyin bu yüzden. Dizi ve reklam vs daha masum kalir cizgi filmlerin yaninda.
Bunu artik dünya alem biliyor..amerikadan avrupaya kadar ..bi bizim türkiye daha aydinlanamadi bu konuda hayret.

Tabi baska etkenleri de var..ailenin egitimi ailenin davranisi vsvs

Bana da arkadasim anlatmisti cok kucukken arkadaslariyla sokakta saklambac oynuyorlarmis ebe arkadasimmis digerlerini aramaya baslamis kullanilmayan bi evin bahcesine girmis arkadaslarini ararken bir de ne gorsun ortaokul ogrecisi 2 erkek cocuk ust uste resmen o isi yapiyolarmis arkadasimla goz goze gelmis ustteki. Arkadasim soka girdim nasil o kapidan cikip kactigimi bilemedim ya bana da bisey yapsaydilar demisti.
Bunu okuyunca aklima o geldi paylasmak istedim devir cok kotu. Yavrularimizi bir an olsun gozumuzun onunden ayirmamamiz gerekiyor. Allah oyle anne bana olmayi nasip etmesin bizlere o nasil bir ilgisizlik tum anne babalar cocuklarini duzgun bir sekilde allah yolunda yetistirseler boyle durumlar bu kadar yaygin olmaz.
Rabbim cumlemizin yavrularini korusun kotuluk yapmak isteyenlere firsat vermesin.
Sonumuz hic iyiye gitmiyor rabbim bizlere hayirli evlat yetistirmeyi ve hayirli anne babalar olmayi nasip eylesin ins. Amin

Allah çocuklarımızı korusun.
Böyle çocuklar kim bilir ne yaşadılar ama hepsi ailenin hatası yine mi diene kadar bir doktora götür. Çocuklar ne görürse onu yapar ama.

Böyle konulari duyunca kanim damarlarimdan cekiliyor. Ben kücükken hic disarida arkadaslarimla oynamadim. Dedem babaannem kesinlikle izin vermezdi. Heleki dedem, ilkokula elimden tutar goturur ogle yemeginde alir tekrar goturur aksamda alir gelirdi. Okulda tas catlasin 100 metre uzaktaydi bagirsam duyarlardi belki. Amcamin buyuk oglu beni cok severdi hala da oyle. Operken opebilir miyim diye izin isterdi. Ama babaannem kas goz edip hayir de derdi. Gidincede bidaha sakin izin verme derdi.
Annem bazen kizar onlar seni hep ozguvensiz yetistirdi cok korundun diye. Ama ben bugun onlara tesekkur ediyorum. Ben ozguvenimi kazandim. Ama ozamanlar istismar edilseydim bunun tamiri mumkun olmazdi.

Bide bazi arkadaslar kapatin konuyu psikolojimiz bozuluyo demisler. Bende dayanamiyorum gunlerce aklimdan cikmiyo nerden duydum okudum falan diyorum. Ama sonrasinda dusunuyorumda biz okumaya duymaya tahammul etmek istemiyoruz ama onlar bu olayon bas kahramani. Biz duymak dahi istemezken onlar bunu yasadi. Ve izlerinide hep tasimak zorunda kalacaklar. Biraz -bende dahil olmak uzere- bencil davrandigimizi dusunuyorum.

aynı şekilde düşünüyorum ayrıca çocuğa tv izletmeyip sussun diye eline tablet bilgisayar tutuşturan anneler de var
o bilgisayar da her şey o kadar kolay ulaşılabilir ki ayrıca çocuklardan biri mutlaka ya annesi babasını gördü ya da tacize uğradı

ıssız adada bütün dünyadan izole yaşamak istiyorum artık, çoluk çocuk bile piskopatlaştı
aynı şekildeyim insansız hava sahası istiyorum resmen
geçende yavru kediyi damdan atan çocuk videosunu gördüm bu konu tam üstüne oldu

o çocuğun yavru kedinin miyavlamasını duyup yanında ki sözüm ona büyüklerle yani ş...... destek alıp psikopat bir şekilde gülümseyip kediyi aşağı atmasını unutamıyorum
tüm izlediklerim çocuk masumdur düşüncemi bile alt üst ediyor

Maalesef internet öyle bir hale geldi ki herkes rahatlıkla cinselliğe ulaşabiliyor.
Küçücük çocuklar bunlar. Kesinlikle internetten görmüşlerdir.

Allah çocuklarımızı korusun, biz de elimizden gelenin 5 katını yapmaya çalışalım.
İnternet filtreleri var servis sağlayıcıların, erotik vb. içeriği engelliyor ototmatik.
Çocuğu olanlar kesinlikle bunu uygulasın.

Bir de bu yaslardaki cocuklarda dogru yanlıs algısı, ayrımı olmadıgı icin bunu bir kız cocuguna da yapabilirler, veya kendi aralarında da daha ileri gidebilirler, veya normal bir oyun oynuyorlarmıs gibi birbirlerine siddet uygulayıp zorlama yoluyla da yapabilirler, cunku her sey oyundan ibaret gibi geliyor. Yetiskinlerde ayrımlar net oluyor, sonuclarını kestiriyoruz, ama onların sınırı yok, o yuzden daha tehlikeli..

çizgi film derken, hepsini aynı kategoriye alıyorsunuz, yoksa bazı çizgi filmler mi demek istediniz.
ben bu konuda aydınlanamamışlardanım sanırım.

Bir kaç arkadaş daha yazmış, Milli Eğitim bazen bir şey yapamıyor. Bu yüzden böyle durumlarda 183'ü aramalıyız.

Ayrıca hormonlar, diziler filan açıklamada yetersiz kalıyor böyle konularda. Yapılan araştırmalara göre bunu yaşayan çocuk yaşatıyor. Muhtemelen diğer çocuk da istismara uğramıştır ve en kötüsü mağdur da ileride diğer çocukları istismar edecektir. Gözümüzü kapayarak kurtulacağımız bir durum değil. Çok ciddi bir sosyal sorun bu çocuk istismarı.

Bir de dikkatimi çekti, bir çok arkadaş mağdur ettiği bir kız çocuk da olabilirdi Allah korusun demişler. Ben bu ifadeye çok şaşırdım ve çok üzüldüm. İstismar edilen bir çocuk cinsiyeti önemli değil, onda açılan yaralar, hayatının sonuna kadar taşıyacağı izler oluştu.

Ayrıca bizi de etkileyen bir sonucu var bu durumun bu mağdur çocuğun ileride bir istismarcı olma olasılığı çok daha yüksek.

Ayrıca teknik bir bilgi daha vermek istiyorum. Bu tarz istismarlarda 10 yaş civarına kadar(4-5 yaş en tehlikeli zaman) kız çocukları erkek çocuklarından daha fazla mağdur(yaklaşık %70 e %30 oranında), ama 10 yaş sonrası bu oran tam tersine dönüyor. Sebep ise işte iyi ki kız değil denilen aynı sebepler(bekaret, hamilelik ihtimali filan)

Evet halisiiniz ailelerin takip etmesi lazim yanliz birakmamalilar cocuklarini devir cok kotu yanlislarin hatalarin telafisi olmayabilir pismalik yasamamak keske dememek icin cocuklarimizi gozetim altinda tutmak gerekir onlara hissettirmeden takip etmek gerekir ve belli yaslardaki cocuklara fazla ileriye gitmeden bazi konularda bilgi vermek gerekiyor iyiyi dogruyu yanlisi ogrenmeleri gerekiyor ve bilincli anne baba olmak gerekiyor muhakkak ki boyle durumlarda pedagoglarla gorusmek gerekiyor aslinda anne ve babalarda bilinclenmeli bence.

çizgi film derken, hepsini aynı kategoriye alıyorsunuz, yoksa bazı çizgi filmler mi demek istediniz.
ben bu konuda aydınlanamamışlardanım sanırım.

disney yapimi cizgi filmlerin hepsinde subliminal mesaj var.. öteki cizgi filmleri bilemem arastirmadim..ben cizgi filmlerini gereksiz buluyorum zaten hic birini izlettirmeyi düsünmüyorum cocuguma. daha kaliteli vakit gecirmek varken tv basina cocugu birakmak biraz kolayliga kaciyor bence. tabi cocugun birseyleri ögrenmesi icin izletilecek cizgi filmler vardir elbet ama illa tv den ögrenmek zorunda degil. hatta en gereksizi kötüsü bence tv den ögrenmesi.

subliminal mesaj diyince cogu insan amaaan hadi ordan bu neyin sacmaligi diyor vs aldirmiyor dalga geciyor hatta. ama bilimsel olarak mümkün ve baya etkili olan birsey bu
arastiran, okuyan anlar ..

yoksa kücücük cocuklara kendiliginden vahiy inmiyor üst üste binin vs diye. bilmedigi, görmedigi birseyleri yapmalari mümkün degil zaten. hem bunlar gayet cocuklarinin egitimine titizlikle dikkat eden anne babalarinin basina da gelebiliyor.. o da tv yüzünden iste.. tabi baska etkenler yoksa.

ama türkiye de ki insanlarimiz bu subliminal mesaj konularini pek aldirmiyor.. benim bircok yabanci arkadaslarim var evlerinde tv dahi bulundurmuyor cogu. tanidigim yabanci doktor ve ögretmenler dahil cocuklarina cizgi film izlettirmiyor bu yüzden.

neyse uzatmaya gerek yok..psikolojik olarak mümkün oldugunu bilen bilir, bilmeyen merak eden ögrenir.
hayatimizin cogu alaninda zaten bu manipulasyon teknigi kullanilir..reklam amacli olsun, siyasette vsvs
benim tek garipsedigim anlamadigim sey cocuklara niye cinsellik asilamak istedikleri.. toplum ahlakini bozmak istiyorlar diye düsünüyorum ama simdi örümcek kafali diye adlandirirlar beni kesin ama cogu hristiyan dost ve arkadaslarim ile ayni fikirleri paylasiyoruz söylemis olayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…