çocuğun çocuğa cinsel istismarı

peki konu başından beri yaş bilgisini sorguluyorum, bunları yapmaya kaç yaştan itibaren başlamak gerekir?
oğlum 2,5 yaşında, dudağından öpme vb sevme şekillerini hiç uygulamadık.
ama wc de mesela yardım ediyoruz, ne zaman kesmeli.
babası da ben de yıkıyoruz mesela.
veya babannesi dedesi de wc ye götürüyor. ya da okulda öğretmenleri.
özellikle tuvalette artık kendisinin yardımsız yapabileceğini anlatıyorum, özel bölgelerini anlatarak kimse dokunmasın diyorum ama bu durumda da acaba öğretmenleri tehdit olarak görür mü diye düşünüyorum.
çok karışık bir konu aslında.

Ya aslında iş sadece biz anne babalarda bitmiyor. Keşke etraftaki herkes bizim gibi anlayışlı olsa. Ama ne yazikki çocuğumuz sadece bizle büyümüyor. Etraftaki herkese de bi yere kadar laf anlatıyorsun.
Benim kızımda 2,5 yaşına yaklaştı. E mecburen hala ben yıkıyorum. Altını ben ve annem değişir sadece.
Sizin oğlunuz tuvaletini eğer kendi yapıyorsa öğretmeniyle konuşun. Öğretmen dışarda beklesin. Oğlunuz işini bitirip çıkınca üstünü başını düzeltsin.
Ya kimisine abartı geliyo bizim düşündüklerimiz.
Ben kızıma geçenlerde bir kere söyledim. Özel bölgelerinin kendisine özel olduğunu. Ama tabi daha tam idrak edecek yaşta değil.

Bence bir yaşı yok bunun, örneğin banyoda asla iç çamaşırı olmadan yıkamayın. Mutlaka altında iç çamaşırı olsun. Olabildiğince siz yıkamaya çalışın. Birde özel bölgeler için ben resimle anlatıyorum büyük kızımıza, daha etkili olduğunu düşünüyorum. 7 yaşında babasının yanında dahi üstünü değiştirmez, eşim uyurken içeri girmez. Fakat kreşte nasıl olur o takıldı şimdi benimde kafama. Umarım faydalı yorum yapacak bir arkadaş olur.

şöyle ki, biz oğlumuzu hiç aşırı sevme yöntemleri ile sevmediğimiz için vücut bilincine sahip, tepkisini gösteriyor.
ama wc de yardım ediyoruz, kendisi yapıyor ama düzeltiyoruz ki tam tuttursun :)
mesela buraya kimse dokunmasın annecim, sen artık kendin yapabilirsin diyorum, tamam diyor da elbette bazen yapıyor bazen yapmıyor.
banyo kısmında çıplak yapıyor, eşim ya da ben yaptırıyoruz, artık külotla mı yaptırayım, nasıl bir geçiş yapayım acaba...

"Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri" diye bir kitap önermişti arkadaşım bana Net Yayıncılığın. Çocuğuna cinsel bilgiler vermek adına, yada meraklı çocuğunun sorularıyla kendini köşeye sıkışmış annelere güzel örnekler veriyor.

"2 yaşındaki çocuklar kız-erkek ayrımını yapabiliyormuş ancak fiziksel farklardan haberdar olmuyormuş. 3-4 yaşındaki çocuklar fiziksel farkları anlıyor ve bu konudaki merakını gidermek için çeşitli sorular sorabiliyormuş. 4-5 yaşındaki çocuklarda üreme merak edilen konular arasına giriyormuş. Şu yazıdaki bilgilere göre, 3-6 yaş aralığındaki çocukların oyunlarının bir kısmı cinsel merakı gidermeye yönelikmiş. Bu dönemde çocuklar (kendilerince) kuytu bir yerde birbirlerinin bedenleri inceleyebilirlermiş. Bu durumla karşılaşan ebeveynlere sakin kalmaları, çocukların merakını uygun resimler göstererek anlatmaları öneriliyor. "

Şöyle bir yazı buldum şimdi, ayrıca iki tane de kitap.Bence çıplak yıkamayın artık. Yani o kadar hassas konular ki.

Çocuklar İçin Cinsel Eğitim Öyküleri
Yazan: Yaşam Yanardağ ÇelikResimleyen: Hülya Günal
Yaş grubu: 4+Net Yayıncılık, 2011, karton kapak, 38 sayfa

Ben nasıl Ben Oldum
Özgün adı: Så blev jag till
Yazan: Katerina Janouch
Resimleyen: Mervi Lindman
Çeviren: Ali ArdaYaş grubu: 4+Dinozor Çocuk, 2010, sert kapak, 64 sayfa

Anneniz çok haklı. Ben misafirler gelince çocukları odalarında sürekli kontrol ederim, onlar kapatsa ben açarım kapılarını. Adınız pimpirikliye çıkıyor ama olsun.
İstedikleri kadar adımızı pimpirikliye çıkarsınlar, bu zamanda kontrolcü olmak tedbirli olmak tuhaf geliyor bazılarına bende bunu anlayamıyorum , doğur sal bana göre değil malasef.

4 yaş diyor ama ben şimdiden edinsem kendim okurum en azından.

bir de ikinci kitabı hamileliğim nedeniyle belki daha erken okuyabilirim oğluma diye düşündüm. muhtemelen önümüzdeki süreci anlamlandırmakta yardımı dokunur.

Kesinlikle katılıyorum

10 yaşlarında bir çocuğun akıl edeceği birsey değil gibi geliyor bana. Bence çocuklardan biri aile veya çevreden taciz görüyor bu ilişki biçimini diğerlerini taciz ederek devam ettiriyor olma ihtimali çok yüksek.

Devletin buna ciddi olarak bir çözüm bulması lazım. Yayılıyor bu şekilde.

Çok geçmiş olsun. İşte ne oluyor. Ülkede hak hukuk yok ki. Böyle bir olayın o aileyi tamamen bitirici büyük yaptırımları olmasi gerekirdi. Yani o çocuğun varsa başka çocuklarin o aileden alınması lazımdı. 7 yaşında bir çocuk bunu nasıl yapar. Ne yetiştiriyor bu insanlar, insan değil resmen canavar. Ama ülkede tecavüzculer katiller bile serbest. Kalkıpta bunları yetistirenlerin anne babalarına kadar eğitim yaptırım vs organize edecek niyet yok zaten kimsede.

internete dusen her haber dogru olmayabilir hicbi annenin buna musade edecegini sanmam bazi haberler olaylari normallestirmek toplumu bozmak icinde yapilabilir.

Sanirim haber gerçek. 3 yaşındaki bebek bağırsakları yirtilmisti. 11 gün yogun bakımda kaldı ve sonra vefat etti yavrucuk. Olay izmitte yaşanmıştı. 2-3 hafta oldu sanırım. Bayağı olay olmuştu. Ondan bahsediyor galiba

Biz izindeydik kaaac sene önce kizkardesim daha 2.5 yasindaydi komsumuzun oglu da 2 yasindaydi hepimiz evde oturuyorduk yemek felan derken bir an annem dedi cocuklar nerde komsu da dedi oynuyorlar felan sonra annem herkes aramaya gitdi ikisini. Bir baktik cocuk odasinda ikisi ciplak popolarinda sirf pampers duruyor yatagin altina saklanmislar. Annem ozaman bile cok kizdi. Komsuya dedi sen napiyorsun kocanla bitlikte cocugun önünde mi sevisiyorsun da cocuklar soyunmus felan. Komsu da sasirdi. Simdi hatirlayinca ikiside cok tatliydi yani düsünmüyorum 2-3 yasinda bir cocuk böyle cinsellikden dolayi böyle birsey yapmis olabilirmi?
Ikisi de hep beraber büyüdü sarilirlardi dövüsürlerdi. Ama annen cok sinirlenmisti
Komsu da gayet rahatdi yani sonra babasida kizdi cocuga
Bend e kücüktüm olayi tam anlamadim

bu yaşlar için normal yazıyordu bir yerde, buna şahit olan ebeveyn kızmamalıymış, ama çocuğuna uygun zamanlarda oralar özel bölgeler diye anlatmalıymış. kızınca veya ayıp vs şeklinde çocuğa yansıtınca çocuk daha çok üzerine gidiyormuş bu konuların.

Evet dogrudur annem kardesime kizmadi
Üstünü giydirdi ve bir kac saat sonra onunlan konustu ne yaptiniz? Oyun mu oynadiniz? Felan diye sorular sordu ve onunla konustu iste birdaha öyle soyunma baskasinin yaninda gibi seyler anlatdi ona birdaha da yapmadilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…