Yorumları okumadım sadece sizin yazınızı okuyup yazıyorum.Belki yazılmıştır benim düşüncem.Hakan'ın annesi o adama babalık davası açsın.Mahkeme dna testi isteyecektir.Böylelikle anne de muhtarlıktan yoksul olduğunu gösteren belgeler alsın.Adamın babalık haklarını yerine getirmesini isticektir mahkeme.Adam yine de yapmazsa haciz yoluna başvurabilir kadın.Tanıdığım 17 yaşında bir oglan cocugu var annesini taniyorum esasen. Cocugun ismi Hakan. Annesi evlenmeden dogurdu bu cocugu adamdan. Adam vurdumduymaz, baskasiyla evli, evli oldugu karısından olan cocuklari bir sürü sey aliyor. Ev, araba ne isterlerse. Hakan fakir hayatı yasiyor. Kotu bir lisede su an. Üniversite sinavina girecegi son sene koleje gondericem demişti. Simdi de göndermiyor. Hukuki olarak yapilabilecek bir sey geliyor mu akliniza? Diger turlu ben karsilicam ama annesi kabul etmiyor boyle biseyi. Sadece üzülmekle yetiniyor. Hakan icin ne yapilabilir akliniza mesru veya degil bi yol geliyor mu çünkü gittigi okul cok kötü hic ders islenmiyor.
Hakan da neredeyse 18 ine gelmiş. Reşit olduktan sonra adamın bakma sorumluluğu yok
Adam bugune kadar bakmamış ki denilene göre şimdi reşit bakmak zorunda değil desek olmaz.Evlenirken erkek ailesinden yardım edileceği zaman reşit yardım etmeyelim dese ailesi olur mu(hiç düğün masraflarına keyfi elini sürmeyen durumu iyi olan herşeyi oğullarının omzuna bırakan erkek aileleri de var)Hakan da neredeyse 18 ine gelmiş. Reşit olduktan sonra adamın bakma sorumluluğu yok
O adamın karısı diğer çocukları bu adamın cüzdanına el koymuyo ya adam yapmak istese her türlü yapar yardımını çok sinirlendim ve üzüldüm bu duruma.Ben çalışmıyorum tabiri caizse adam eline bakıyorum.Keşke yapabileceğim bişeyler olsa elimden yardım etmek gelseVar canim 16 yildir biliyor herkes. Hakan adamin nüfusunda zaten. Ozellikle yapiyor karisi ve cocuklari. Bu cocuk gayrimesru buna kuruş koklatmayalim modundalar adamin donuna kadar sömürüyorlar para hakana gitmesin hicbisekilde diye. Garibim karnini zor doyuruyor zaten gecen hastalanmis bisikletle gitmis gecenin bi körü hastaneye.
Başvuru süresi doldu.Hakan gitsin diger cocuklarin okuluna yazılsın bu kadar basit .Ilk ve son kez bi babalik yapip en azından dersaneye yollasa üniversiteye girerdi cocuk hic olmazsa. Fazlasini istemiyorlar zaten. Kolej dedigin de yillik 7 bin lira para. 10bin mis 3bin kusurunu devlet karsiliomus zaten.
Adam bugune kadar bakmamış ki denilene göre şimdi reşit bakmak zorunda değil desek olmaz.Evlenirken erkek ailesinden yardım edileceği zaman reşit yardım etmeyelim dese ailesi olur mu(hiç düğün masraflarına keyfi elini sürmeyen durumu iyi olan herşeyi oğullarının omzuna bırakan erkek aileleri de var)
yani anne babanın cezasını resmen çocuk çekmiş yazık günah evli adamdan çocuk yapmış resmen faturası çocuga kesilmiş normalde eleştirmek huyum değil ama kusura bakmayın işin içinde mağdur bir çocuksa her şey söylenir. Hukuki olarak da mahkemeye verip babalık testi talep edebilir tavsiyem bir an önce bunu yapsın o adam da eşek gibi öder çocugun okul parasını daha fazla mağdur olmasın çocuk allah yardımcısı olsun .Tanıdığım 17 yaşında bir oglan cocugu var annesini taniyorum esasen. Cocugun ismi Hakan. Annesi evlenmeden dogurdu bu cocugu adamdan. Adam vurdumduymaz, baskasiyla evli, evli oldugu karısından olan cocuklari bir sürü sey aliyor. Ev, araba ne isterlerse. Hakan fakir hayatı yasiyor. Kotu bir lisede su an. Üniversite sinavina girecegi son sene koleje gondericem demişti. Simdi de göndermiyor. Hukuki olarak yapilabilecek bir sey geliyor mu akliniza? Diger turlu ben karsilicam ama annesi kabul etmiyor boyle biseyi. Sadece üzülmekle yetiniyor. Hakan icin ne yapilabilir akliniza mesru veya degil bi yol geliyor mu çünkü gittigi okul cok kötü hic ders islenmiyor.
+1Rezil herif sanki kadın tek başına dogurdu. Evet kadın da hatalı ama adam kadından daha hatalı, evliyken baska kadindan çocuk yapabiliyorsa ona bakmakta zorunda.
Komşun mağrur, gururlu kadını oynamayı birakıp babalik davası açsın bir an evvel, adam tutuşsun biraz. Haklarını arasin, kendi için değil evladı için. Cocuğun suçu ne ya?
Adamın karısının haberi var mı?
Dün konu açıp "kınadığınızı yaşayın inşallah" deyip beddua edip kaçan kadın da okusun bu konuyu inşallah! Okusun da çocuğunun geleceğini görsün!
İki kişi zevklerini yaşamışlar adam defolup kendi karısına dönmüş kadın ise gurur ayaklarında! Yemişim gururunu
Kadın Babasının maaşını almak için çalışmıyor muhtemelen halbuki bir işe girip çalışsa babasının ölüm maaşı komple annesine kalır, işe girip kazandığı para kendi kazancı olur annesi de daha çok yardımcı olabilir.
Bu durumda bırakılan çocuklara çok üzülüyorum... kafasız ana babaları yüzünden doğduklarına pişman ediliyorlarGururlu kadin calisir, babasinin emeklisine bakmaz. Hem evli adamdan cocuk yapmissin ne gururu...
O adamın karısı diğer çocukları bu adamın cüzdanına el koymuyo ya adam yapmak istese her türlü yapar yardımını çok sinirlendim ve üzüldüm bu duruma.Ben çalışmıyorum tabiri caizse adam eline bakıyorum.Keşke yapabileceğim bişeyler olsa elimden yardım etmek gelse
Ben bu kadının neden şimdiyi beklediğini anlayamadım. Çocuk gelmiş kaç yaşına, madem herif böyle şerefsiz küçükken uğraşılırdı davalarla bilmem nelerle. Şimdi çok geç değil mi bilemedim. Ayrıca anne gereksiz gurur yapıyor, kendini düşünüyor sadece kendi gururunu. O çocuğu da düşünmek zorunda. Çocuk hiç görüşmüyor mu babasıyla, ne durumdalar? Koca çocuk olmuş o da artık, bir şeylerin farkındadır.
ÇCanim saol guzel yuregine saglik. Dedigim gibi annesi gurur yapiyor yoksa benim durumun iyi benim icin onemli degil o miktar. Anca devlet veriyor denilince kabul eder. Yoksa konuyu acmaz verirdim zaten. Almiyor =/
Kadın gururluluk taslayacağına o zaman gitsin iş arasın.Vasfı yoksa kendine uygun iş bulsun bi an evvel.Kadının babasından kalan maaşın yarısını annesi alıyosa bu kadının eline ne kadar geçiyo ki o parayla geçinebiliyo anlayamadım.Evi kiraysa kirası,elektriği,suyu,mutfak masrafı vs yetmez ki nerde kaldı o parayla çocuğunu okutacak hele ki üniversite.Bence siz o kadına iş bulabilecek güçte bi kadınsınız ayrıca komşunuzu düşünmeniz de çok güzel bi davranış ama konu başlığınız bu içinizdeki iyi düşünceleri gölgelemiş gibi geldi bana.Canim saol guzel yuregine saglik. Dedigim gibi annesi gurur yapiyor yoksa benim durumun iyi benim icin onemli degil o miktar. Anca devlet veriyor denilince kabul eder. Yoksa konuyu acmaz verirdim zaten. Almiyor =/
Çocuk adamin nufusunda zaten. Aralari zaman zaman iyi, tamamen bakmiyor degil ama durumuna gore cok cok az veriyor bunlara. Tamamen restlesmek istemiolar cunku adam orta doguda falan calisio devletin nafaka koyacagi sabit maasi yok. Is yapiyor elden para alıyor falan yolsuz yani ama iyi kazaniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?