Çocuğun eğitimi benim derdim oldu.

Belediyeden falan yardimda alamaz cunku gorunurde cocugun maddi durumu iyi gibi babasi belli oldugu icin. Avukatla falan konussunlar belki bir yolu vardir.

Yorumları okumadım sadece sizin yazınızı okuyup yazıyorum.Belki yazılmıştır benim düşüncem.Hakan'ın annesi o adama babalık davası açsın.Mahkeme dna testi isteyecektir.Böylelikle anne de muhtarlıktan yoksul olduğunu gösteren belgeler alsın.Adamın babalık haklarını yerine getirmesini isticektir mahkeme.Adam yine de yapmazsa haciz yoluna başvurabilir kadın.

Hakan da neredeyse 18 ine gelmiş. Reşit olduktan sonra adamın bakma sorumluluğu yok
Hakan da neredeyse 18 ine gelmiş. Reşit olduktan sonra adamın bakma sorumluluğu yok
Adam bugune kadar bakmamış ki denilene göre şimdi reşit bakmak zorunda değil desek olmaz.Evlenirken erkek ailesinden yardım edileceği zaman reşit yardım etmeyelim dese ailesi olur mu(hiç düğün masraflarına keyfi elini sürmeyen durumu iyi olan herşeyi oğullarının omzuna bırakan erkek aileleri de var)

Yazıklar olsun bilen ve yardım etmeyen o insanlara. Sanki Hakan, gökten zembille anasının kucağına düştü. Böyleleri de aynı duruma düşsün diye dua etmek geçiyor içimden

Adli yollarla bu okul işi çözülebilir gibi geliyor bana da. Burs için büyük ve köklü vakıflara, iş adamlarına başvuru yapılabilir. Gideceği kolejin yetkililerinden de yardım istenebilir. Hakan'ın da dersleri iyiyse çok iyi bir eğitim alarak üniversiteyi bile burslu okur

O adamın karısı diğer çocukları bu adamın cüzdanına el koymuyo ya adam yapmak istese her türlü yapar yardımını çok sinirlendim ve üzüldüm bu duruma.Ben çalışmıyorum tabiri caizse adam eline bakıyorum.Keşke yapabileceğim bişeyler olsa elimden yardım etmek gelse

İşte akılsız başın cezası. Evli adamla birlikte oldun hata yaptın peki 17 yıl ne bekledin arkadaşım?
Bu adam tekrar bu kadına gelip gidiyor mu yoksa?
Yoksa 17 yıl neden başkasıyla evlenmemiş? Bana mantıksız geldi. Hayır hadi kısmet çıkmadı evlenmedi diyelim bir işe girip çalışsaydı çocuk mağdur da olmazdı.
Büyüklerin akılsızlıklarını çocuklar çekiyor maalesef. Para boş iş zaten bir de bu işin manevi boyutu var! Düşünsene baban var ama seni istemiyor bakmıyor Ve annen böyle bir adamdan çocuk doğurmuş? Bu çocuk kime kinlensin?

Adam serefsiz onu gectim. Ya annesi ne bicim anne ya, neden bi zahmet kicini kaldirip calismiyor da ( eger saglik durumu yoksas) babasindan kalan üc kurusuda annesinden alip yiyor. Cocuguna bu hayati yasatmaya ne hakki var bu kadinin. Adama dava neden acmamis bunca yil da, magduru oynuyor. Böyle ezik insanlara deli oluyorum ya. Söz konusu kendi cocugu ve bir zahmet simdi birseyler yapsin lütfen

Ben bu kadının neden şimdiyi beklediğini anlayamadım. Çocuk gelmiş kaç yaşına, madem herif böyle şerefsiz küçükken uğraşılırdı davalarla bilmem nelerle. Şimdi çok geç değil mi bilemedim. Ayrıca anne gereksiz gurur yapıyor, kendini düşünüyor sadece kendi gururunu. O çocuğu da düşünmek zorunda. Çocuk hiç görüşmüyor mu babasıyla, ne durumdalar? Koca çocuk olmuş o da artık, bir şeylerin farkındadır.

Ondan sonra "cocugu aldirma" diyorlar. Ya eger cocuga bakmayacaksan, calismaktan aciz olacaksan, cocuk kötü liselerde okuyup, bisiklet ile acile gidecekse, babalik kompleksleri olacaksa,..

Evet o cocugu aldir. Hayat sadece nefes alip vermek degil. Umarim bir sekilde o cocugun bahti acilir da yine maddi manevi bir mutlu hayat yasar. Cok üzüldüm onun adina.

Selam
Baba nafaka veriyordur umarim sonunda cocugu. Ama koleje gondermek zorunda degil ki,bunun yasalarla belirlenmesi mumkun degil. Genel olarak devlet okullarinda isler hocanin insafina kalmis durumda,ister ders islerler istemezlerse islemezler modunda artik. Devletin bir yaptirimi veya kontrolu yok. Bence burs ayarlamaniz en mantiklisi.

Ilk ve son kez bi babalik yapip en azından dersaneye yollasa üniversiteye girerdi cocuk hic olmazsa. Fazlasini istemiyorlar zaten. Kolej dedigin de yillik 7 bin lira para. 10bin mis 3bin kusurunu devlet karsiliomus zaten.
Başvuru süresi doldu.Hakan gitsin diger cocuklarin okuluna yazılsın bu kadar basit .

Benim söylediğim bambaşka birşey. Adam zaten çocuğa bakmamış. 18 yaşını geçmiş bir çocuk için hukuki olarak ne talep edeceksiniz. Nafaka falan baglamazlar. Ama geçmişe yönelik alabilirsem güzel olur tabi. Onu da sanmıyorum.

yani anne babanın cezasını resmen çocuk çekmiş yazık günah evli adamdan çocuk yapmış resmen faturası çocuga kesilmiş normalde eleştirmek huyum değil ama kusura bakmayın işin içinde mağdur bir çocuksa her şey söylenir. Hukuki olarak da mahkemeye verip babalık testi talep edebilir tavsiyem bir an önce bunu yapsın o adam da eşek gibi öder çocugun okul parasını daha fazla mağdur olmasın çocuk allah yardımcısı olsun .

+1

Gururlu kadin calisir, babasinin emeklisine bakmaz. Hem evli adamdan cocuk yapmissin ne gururu...

Canim saol guzel yuregine saglik. Dedigim gibi annesi gurur yapiyor yoksa benim durumun iyi benim icin onemli degil o miktar. Anca devlet veriyor denilince kabul eder. Yoksa konuyu acmaz verirdim zaten. Almiyor =/

Çocuk adamin nufusunda zaten. Aralari zaman zaman iyi, tamamen bakmiyor degil ama durumuna gore cok cok az veriyor bunlara. Tamamen restlesmek istemiolar cunku adam orta doguda falan calisio devletin nafaka koyacagi sabit maasi yok. Is yapiyor elden para alıyor falan yolsuz yani ama iyi kazaniyor.

Canim saol guzel yuregine saglik. Dedigim gibi annesi gurur yapiyor yoksa benim durumun iyi benim icin onemli degil o miktar. Anca devlet veriyor denilince kabul eder. Yoksa konuyu acmaz verirdim zaten. Almiyor =/
Ç
Kadın gururluluk taslayacağına o zaman gitsin iş arasın.Vasfı yoksa kendine uygun iş bulsun bi an evvel.Kadının babasından kalan maaşın yarısını annesi alıyosa bu kadının eline ne kadar geçiyo ki o parayla geçinebiliyo anlayamadım.Evi kiraysa kirası,elektriği,suyu,mutfak masrafı vs yetmez ki nerde kaldı o parayla çocuğunu okutacak hele ki üniversite.Bence siz o kadına iş bulabilecek güçte bi kadınsınız ayrıca komşunuzu düşünmeniz de çok güzel bi davranış ama konu başlığınız bu içinizdeki iyi düşünceleri gölgelemiş gibi geldi bana.

Evi arabası yok mu onu haczettirsinler. Ya da araları iyi olduğu zaman kadın direk istesin herzaman veremiyorsun şimdi ver şu kadar para toplu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…