Çocuğun hayal dünyasında baba faktörü

pakizee

14.07.2012
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.055
1.465
373
öncelikle eşimden kısaca bahsedeyiö ,
Kendi iş yeri olan bir esnafın ne kadar derdi varsa o kadar derdi sıkıntısı olan
Aile yanında büyüyememiş
Ailesi onu sinirli ve öfkeli olarak kabul etmiş
Babasını erken yaşta kaybetmiş genelde dede yanında büyümüş biri

Benim en büyük sıkıntım iletişimsizlik ve oğluma karşı ilgisizlik

Evimizin hiçbir ihtiyacı yok oğluma ve bana arada jestler yapan hafta sonu mutlu mesut gezen tozan bir aileyiz
Gel gelelim oğlumu kıskanıyor mu yoksa aile kavramını bilmediği için mi yada gerçekten çocukla nasıl oyun oynanır bilmediği için mi bilemiyorum ama asla anlaşamıyorlar

Genelde oğlumu görmezden geliyor
Babasına birşey soruyor eşim duymuyor
Oyun Zaten oynamıyorlar

Wc ye benim götürmemi ister
Gece uyku rutininde benim kitap okumamı ister
Vs vs

Dediğim gibi aslında çok seviyor en ufak bir hastalığında müthiş üzülüyor , marketten gelirken ona sevdiği şeyleri alıyor vs ama ilgilenmiyor

Tamam kabul ediyorum benimde babam bizimle ilgilenmezdi oyun oynamazdı sadece maddi anlamda desteği vardı ama ben eşimle oğlum arasındaki ilişkinin bu şekilde olmasını istemiyorum

Bugünkü oğlumla aramızda geçen diyoloğu aktarayım

Oğlum : anne birlikte oyun oynayalım mı

Ben : olur annecim sen öğretmen ol bende öğrenci ne dersin ?

Oğlum : ben anne olayım sende benim çocuğum ol

Ben : Annecim sen baba ol ben senin çocuğu olayım

Oğlum: hayır anne yaa baba olmak çok sıkıcı

Şimdi bu durumda oğlumun dünyasında baba faktörü sıkıcı oluyor ve ben buna aşırı üzüldüm

Başta da dediğim gibi eşim birden öfkelenen ve birden yaptığı hatadan pişaman olan biri
Ben buna alıştım ama oğlum için üzülüyorum

Ne desem nasıl anlatsam eşime bilemedim
Günde 15-20 dk ayırsa mutlu mesut oyun oynasalar ne olur sanki

Masa oyunlarının hepsini oynamak için küçükmüş. Onları önerecektim. Ama başka oyunlarda deneyebilirsiniz.
Babası kendiliğinden ilgilenmiyorsa oyunların içine onu da çekmeye çalışsanız. 3 kişi birlikte eğlenebilirsiniz o zaman. Çocuğunuz da babasının sıkıcı olduğunu düşünmez böylece.
Gerçi ben evli de değilim çocuğum da yok. Sağlıklı bir öneri midir tartışılır

Masa oyunlarının hepsini oynamak için küçükmüş. Onları önerecektim. Ama başka oyunlarda deneyebilirsiniz.
Babası kendiliğinden ilgilenmiyorsa oyunların içine onu da çekmeye çalışsanız. 3 kişi birlikte eğlenebilirsiniz o zaman. Çocuğunuz da babasının sıkıcı olduğunu düşünmez böylece.
Gerçi ben evli de değilim çocuğum da yok. Sağlıklı bir öneri midir tartışılır
Ayy teşekkür ederim ilgiyle okuyup yardımcı olmaya çalıştığınız için
İnanın bende çalışmama rağmen yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik vs yinede oyun oynamak benim 1. Görevim bu saat oldu işler anca bitti sabah erken kalkmam lazım amainsan yetiştiriyoruz ilgi sabır ve fedakarlık yapmak gerekir
Mesela oyun esnasındaa aaa babasıda geldi hadi gel birlikte oynayalım dediğim anda eşim odasından kaçarak uzaklaşıyor resmen
İlk önce konuşarak anlatmaya çalıştım 1 kaç gün (3 günü geçmez ) 15-dk filan oynamıştır sonrası yine aynı
Tartışarak anlatmayı denedim yine aynı
Laf sokarak anlatmayı denedim hep aynı

Evli değilsen benden sana tavsiye çocuk ruhunu kaybetmemiş adamla evlen canım
Çünkü bizim evliliğimizde tüm problemler çocuk yüzünden çıkıyor :(

Haklısın canım.. İçinden gelmesi şart ama erkekler bence çocuk ruhlu :) uzaktan kumandalı muhteşem arabalar uçaklar fln var onu alsan dibinden ayrılmayabilir bence eşin ;) oyun seçiyo olabilir mi?

Haklısın canım.. İçinden gelmesi şart ama erkekler bence çocuk ruhlu :) uzaktan kumandalı muhteşem arabalar uçaklar fln var onu alsan dibinden ayrılmayabilir bence eşin :KK66: oyun seçiyo olabilir mi?
Zannetmiyorum içinden gelmiyor sanırım :(
Çünkü aşırı oyuncağı var ve oynamıyor en basiti uzaktan kumandalı akülü arabası var 1 defa sokakta dolaştırmadı yada evin içinde 3-5 ben çıkardım sonra depoda tozlandı gitti

isten eve gelince esim dinlenmek istiyor, cocuk uyuyunca kafamiz dinleniyor diyor. Oysa 5 dk ya ilgilenir ya ilgilenmez hemen sikiliyor. Yapmiyorsa kendi bilit bu yuzden tartismayin.

Zannetmiyorum içinden gelmiyor sanırım :KK43:
Çünkü aşırı oyuncağı var ve oynamıyor en basiti uzaktan kumandalı akülü arabası var 1 defa sokakta dolaştırmadı yada evin içinde 3-5 ben çıkardım sonra depoda tozlandı gitti
Ya o arabaya adam nası binsin ;)) çocuğun başını beklemek de zor geliyodur. Benim dediğim onun da oynayabileceği arabalar. Bulucam internetten bi dakika

isten eve gelince esim dinlenmek istiyor, cocuk uyuyunca kafamiz dinleniyor diyor. Oysa 5 dk ya ilgilenir ya ilgilenmez hemen sikiliyor. Yapmiyorsa kendi bilit bu yuzden tartismayin.

Ne bileyim çocuk bu yaa bence ilgiyle sevgiyle büyür saatlerini ayırsın demiyorum ama günde 15 dk ya verimli vakit geçirseler ne olur sanki
Oğlunu tanımıyor bile ne sevip ne sevmediğini
Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını bilmiyor

Ayy teşekkür ederim ilgiyle okuyup yardımcı olmaya çalıştığınız için
İnanın bende çalışmama rağmen yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik vs yinede oyun oynamak benim 1. Görevim bu saat oldu işler anca bitti sabah erken kalkmam lazım amainsan yetiştiriyoruz ilgi sabır ve fedakarlık yapmak gerekir
Mesela oyun esnasındaa aaa babasıda geldi hadi gel birlikte oynayalım dediğim anda eşim odasından kaçarak uzaklaşıyor resmen
İlk önce konuşarak anlatmaya çalıştım 1 kaç gün (3 günü geçmez ) 15-dk filan oynamıştır sonrası yine aynı
Tartışarak anlatmayı denedim yine aynı
Laf sokarak anlatmayı denedim hep aynı

Evli değilsen benden sana tavsiye çocuk ruhunu kaybetmemiş adamla evlen canım
Çünkü bizim evliliğimizde tüm problemler çocuk yüzünden çıkıyor :KK43:

bazen büyükler için de çizelge yapmak gerekiyor
eğer sizin konuşmanızdan sonra 1-2 gün çocuğunuzla oyun oynamaya çalıştı ise denemeye değer
eşiniz için takvim gibi bir çizelge yapın, gün gün ayırın yani
çizelgeyi her gün bir kaç kez görebileceği bir yere asın (mesela yatak odası dolabı)
her günün altına, çocuğunuzun ismine Ali diyelim, Ali ile 15dk oyun! yazın
en alta da "hedef: Ali ile babasının ilişkisinin kuvvetlenmesi" gibi bir şey yazın (şimdi anca bunu uydurabildim)
eşinizle de tekrar konuşun
eşiniz çocuğunuzla her oynadığında, hangi günse o günün altında yazan "Ali ile 15 dk oyun oyna" cümlesini fosforlu kalemle çizin, altına gülen yüz emoji yapın.
oyun oynamadığı her güne de bir üzgün surat emoji çizin (siyahla)
bence faydalı olabilir

bir de eşiniz futbola meraklı ise, çekip paslaşmalı olan masa üstü futbol oyunu alın, erkekler seviyor o oyunu

Ne bileyim çocuk bu yaa bence ilgiyle sevgiyle büyür saatlerini ayırsın demiyorum ama günde 15 dk ya verimli vakit geçirseler ne olur sanki
Oğlunu tanımıyor bile ne sevip ne sevmediğini
Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını bilmiyor

Avmye gidin orda oyun yerlerine langirt felan babasiyla oynayabilir. Hem esinizede eglenceli gelicektir. Mesela is yerine oglunuzu yolluyabilirsiniz. Yaramaz cocuk degilse bir takim sorumluluklari farkina varmadan almasi daha iyi olabilir.

Buldum googledan. Sitwnin linkini atıyorum buraya. Youtubedan videolarına vs bakabilirsin.
Hpi baja 5t
http://www.hpiracing.com/es/kit/10621

Ama çok harika değil mi :KK66:

Evet ben bunu bi araştırayım :)

bazen büyükler için de çizelge yapmak gerekiyor
eğer sizin konuşmanızdan sonra 1-2 gün çocuğunuzla oyun oynamaya çalıştı ise denemeye değer
eşiniz için takvim gibi bir çizelge yapın, gün gün ayırın yani
çizelgeyi her gün bir kaç kez görebileceği bir yere asın (mesela yatak odası dolabı)
her günün altına, çocuğunuzun ismine Ali diyelim, Ali ile 15dk oyun! yazın
en alta da "hedef: Ali ile babasının ilişkisinin kuvvetlenmesi" gibi bir şey yazın (şimdi anca bunu uydurabildim)
eşinizle de tekrar konuşun
eşiniz çocuğunuzla her oynadığında, hangi günse o günün altında yazan "Ali ile 15 dk oyun oyna" cümlesini fosforlu kalemle çizin, altına gülen yüz emoji yapın.
oyun oynamadığı her güne de bir üzgün surat emoji çizin (siyahla)
bence faydalı olabilir

bir de eşiniz futbola meraklı ise, çekip paslaşmalı olan masa üstü futbol oyunu alın, erkekler seviyor o oyunu
Çok teşekkür ederim kesin deneyeceğim :)
Hiç aklıma gelmemişti gerçekten çok sağolun

Avmye gidin orda oyun yerlerine langirt felan babasiyla oynayabilir. Hem esinizede eglenceli gelicektir. Mesela is yerine oglunuzu yolluyabilirsiniz. Yaramaz cocuk degilse bir takim sorumluluklari farkina varmadan almasi daha iyi olabilir.
İş yerinde sürekli durmuyor daha çok araçla gidiyor müşteri ziyaretleri filan bundan dolayı oğlumda yıpranır kendisi de zaten istemez ayrıca oğlum kreşe gidiyor

Evet ben bunu bi araştırayım :)

Çok teşekkür ederim kesin deneyeceğim :)
Hiç aklıma gelmemişti gerçekten çok sağolun

rica ederimHoppa
o oyunu da (futbol) mutlaka deneyin, erkekler oturdukları yerde tv izlerken vs oynayabiliyorlar ve çocuklar da eğleniyor

O dert bizde de var canım gelecekn yorumları bende merakla bekliyorum

Misafirliğe gidin eşinize böylece onu oyuna cekmiş olursunuz..
Yanı ikisi bir oynamıyorsa siz köprü olun ve 3 kişilik oynayın. Oglunuz mutlu olur.

Size şöyle söyleyeyim, bir insan annesiz ve babasız da büyüyebilir. Ama bu durum, o çocuk mutlaka sağlıksız ve sevilmediğini hisseden bir çocuk olacak demek değildir.
Örneğin annesi ölmüş bir çocuğu düşünelim, eğer babası sürekli ‘annen seni çok isterdi, şuan olsa seni çok severdi’ vb şeyler söylerse çocuğun zihnindeki anne tasarımı gayet sevgi dolu olur. Bu nedenle de çocuk sevilmediğini vs hissetmez ve bir nevi sağlıklı bağlanmayı yaşamış olur.
Yani çocukların zihnindeki ‘anne-baba tasarımı’ çok önemlidir. Bu nedenle ilk önceliğiniz sürekli olarak çocuğun zihnindeki baba tasarımını geliştirmek olsun.

Back
X