Çocuğun hayal dünyasında baba faktörü

Ay oğlunuzun verdiği cevapta gözlerim doldu :( kıyamamm... eşinize güzellikle cocuğuunuzun böyle gördüğünü söyleseniz belki oda bizler gibi etkilenir biraz baba ogul kaliteli zaman geçirseniz harika olucak deseniz mesela dısarı cıktgnzda mesela avm de oyun alanına ıkısını birlikte bırakın ben bi magazadan bu arada bişey bakıcam diyip ikisini başbaşa bıraksanız farkındalık yaratabilir die dusunuyorum

Bence eşinizle güzelce konusup, psikolog yardımı almasını sağlamalısınız.. Çünkü esiniz oğlunuz ile kendisini kıyaslamıyor gibi.. Yani oglunuzu sevdiği takdirde küçükken sevilmediği bunun kendine yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyor..kıskançlıktan dolayı oğlumuza vakit gecirmemeye çalışıyor..
Bu sorunu aşmak ve evladinizi daha sağlıklı yetiştirebilmek için eşinizle konuşun,psikolog yardımı alin lutfen:KK19:

O dert bizde de var canım gelecekn yorumları bende merakla bekliyorum

inşallah düzelir eşlerimiz oğlum olmadan eşimle hiçbir problemimiz yoktu gerçekten

Misafirliğe gidin eşinize böylece onu oyuna cekmiş olursunuz..
Yanı ikisi bir oynamıyorsa siz köprü olun ve 3 kişilik oynayın. Oglunuz mutlu olur.

mecbur bırakmak mantıklı aslında :)
ama tv ye o kadar sardı ki sanmıyorum bizi görebilsin ama deneyeceğim yinede

Size şöyle söyleyeyim, bir insan annesiz ve babasız da büyüyebilir. Ama bu durum, o çocuk mutlaka sağlıksız ve sevilmediğini hisseden bir çocuk olacak demek değildir.
Örneğin annesi ölmüş bir çocuğu düşünelim, eğer babası sürekli ‘annen seni çok isterdi, şuan olsa seni çok severdi’ vb şeyler söylerse çocuğun zihnindeki anne tasarımı gayet sevgi dolu olur. Bu nedenle de çocuk sevilmediğini vs hissetmez ve bir nevi sağlıklı bağlanmayı yaşamış olur.
Yani çocukların zihnindeki ‘anne-baba tasarımı’ çok önemlidir. Bu nedenle ilk önceliğiniz sürekli olarak çocuğun zihnindeki baba tasarımını geliştirmek olsun.

evet bende sizin dediğinize katılıyorum
anne baba yurt dışında çalışmış eşimi türkçesini unutmasın diye türkiyeye göndermişler
ardından 2 kardeş daha bu şekilde gönderilmiş
sömestr tatilinde eşim ve kardeşleri yaşadığı ülkeye gidip onları görmüş
yaz tatilinde de 5 hafta anne baba türkiyeye gelmiş
7 yaş ile 15 yaş arası bu şekilde geçmiş 7 yaşından öncede babaanne yanında sadece hafta sonları anne babayla vakit geçirmş
aslında çok farkında ama bunun için mücadele etmiyor
örneklemek gerekirse (maddi durumumuz çok şükür yeterli )
piskoloğa gitmeyi kabul etti yaşadığımız yerin en iyi doktorunu araştırmış
randevu almak için aramış günü ayarlamış sekreteri muayne ücreti 350 deyince vazgeçmiş
fiyatı duyunca piskolojim yerine geldi diyor
bu konuda biraz daha çabalamam lazım sanırım

Ay oğlunuzun verdiği cevapta gözlerim doldu :KK43: kıyamamm... eşinize güzellikle cocuğuunuzun böyle gördüğünü söyleseniz belki oda bizler gibi etkilenir biraz baba ogul kaliteli zaman geçirseniz harika olucak deseniz mesela dısarı cıktgnzda mesela avm de oyun alanına ıkısını birlikte bırakın ben bi magazadan bu arada bişey bakıcam diyip ikisini başbaşa bıraksanız farkındalık yaratabilir die dusunuyorum

evet benimde yüreğime oturdu resmen fırsatını bulup eşimin sakin anını muhakkak anlatacağım ona da

Bence eşinizle güzelce konusup, psikolog yardımı almasını sağlamalısınız.. Çünkü esiniz oğlunuz ile kendisini kıyaslamıyor gibi.. Yani oglunuzu sevdiği takdirde küçükken sevilmediği bunun kendine yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyor..kıskançlıktan dolayı oğlumuza vakit gecirmemeye çalışıyor..
Bu sorunu aşmak ve evladinizi daha sağlıklı yetiştirebilmek için eşinizle konuşun,psikolog yardımı alin lutfen:KK19:

bir defasında eşimin kızkardeşi dedi
abla emirle ilişkini görünce annemin beni sevmediğini düşünüyorum dedi
gerçekten böyle mi hissediyor yoksa eşime de çok üzülür kıyamam ona
muhakkak destek alması için ikna etmem gerek

hepinize zamanınızı ayırıp fikirlerinizi söylediğiniz için çok çok teşekkür ederim

Babam beni haftasonları çocuk tiyatrosuna götürürdü, arada buz patenine, arada voleybol/basketbol maçlarına, bir de Atakule vardı Ankara'da yaşayanlar bilir onun kocaman oyun salonu vardı en çok orda mutlu olurdum :KK49: Bazen arkadaşım yokken evde evcilik oynardık, yada evimizin arkasındaki arsada voleybol oynardık. Şimdi böyle bahsedince o günleri anımsadım gözlerim doldu :) Eşiniz de bence bu şekilde ilgilenebilir üstelik erkek çocuk , frekans daha kolay tutar. Haftasonu tiyatroya gidin beraber, ya da avm içindeki oyun salonlarında baba oğul vakit geçirebilirler.

genelde ailesinde sevgi ve ilgi eksikligini yasayanlar cocuklarina bunu yasatmak istemezler. ekstra ilgili olurlar. esinizde durum tam tersi. bi filmde duymustum. kadin ve erkek anne baba olduktan sonra cocuklarina sadece iyi bi ani olmak icin yasarlar diye. ne dogru. her gecen gun buyuyorlar ve o anlara bir daha geri donus yok. esiniz de bunu en kisa surede fark eder umarim. hele erkek cocugu icin baba cok cok onemli.

Evli değilsen benden sana tavsiye çocuk ruhunu kaybetmemiş adamla evlen canım
Çünkü bizim evliliğimizde tüm problemler çocuk yüzünden çıkıyor :KK43:
bir çocugu bu aileye katmadan once esinize ofke kontrolunu saglamasini sart koşmaliydiniz bence.

Ve 4 yildir bu oyun sorunu minik adimlarla cozulebilirdi. Gunde 15 dk sini evladina ayirmayan adam eve marketi taşisa ne olur? Karin ekmekle de doyar ama o cocugun duygu dunyasi, babasinin varken yok olmasi ile yaralaniyor. Biraz buyuyunce babanin ilgisini cekmek icin cok farkli sekillerde dikkatini cekmeye calisabilir...

bir defasında eşimin kızkardeşi dedi
abla emirle ilişkini görünce annemin beni sevmediğini düşünüyorum dedi
gerçekten böyle mi hissediyor yoksa eşime de çok üzülür kıyamam ona
muhakkak destek alması için ikna etmem gerek
maalesef farkında olmayabilirler ama maalesef boyle düşünüyor içten içe :(

oyun diye şartlamadan ilgilenmesi üzerine konuşabilirsiniz.

ne bileyim esnaf dediniz mesela, eğer dükkan uygunsa arada bir çocuğu dükkana bırakıp yarım saat babasına yardım etmesini sağlayabilirsiniz, siz de o arada çarşıdaki bir işinizi halledersiniz mesela.

eşiniz ev işi yapar mı, çocukla birlikte yaptırabilirsiniz, mesela balkonu ikiniz temizleyin gibisinden ortak görevler verebilirsiniz, planlı bir şekilde çalışsınlar.

onlara özel bir hobi edindirebilirsiniz. bizimkiler birlikte maç izliyorlar mesela, tuttukları takımın formasını giyiyorlar, ben de onlara ikramlık hazırlıyorum o güne özel, maç bitince de karşılıklı top atışları yapıyorlar.

bir çocugu bu aileye katmadan once esinize ofke kontrolunu saglamasini sart koşmaliydiniz bence.

Ve 4 yildir bu oyun sorunu minik adimlarla cozulebilirdi. Gunde 15 dk sini evladina ayirmayan adam eve marketi taşisa ne olur? Karin ekmekle de doyar ama o cocugun duygu dunyasi, babasinin varken yok olmasi ile yaralaniyor. Biraz buyuyunce babanin ilgisini cekmek icin cok farkli sekillerde dikkatini cekmeye calisabilir...

bende farklı bir şekilde ilgi çekmesinden korkuyorum... dedim ya unuttuğum yol var mı başka bilmiyorum ama sürekli adım adım görevler veriyorum ilk etapta yapıyor sonrasında sıkılıyor...
bazen anlatarak
bazen tartışarak anlatmaya çalışıyorum ama sonuç hep hüsran
baba faktörü bence para kaynağı olmamalı
bana çok düşkün bir bebeklik dönemi geçirdi 2 yıl emzirdim
ee benden süt gelmiyor sakinleştiremiyorum bahesi oldu hep
bahane çok ama sonuç yok :(

oyun diye şartlamadan ilgilenmesi üzerine konuşabilirsiniz.

ne bileyim esnaf dediniz mesela, eğer dükkan uygunsa arada bir çocuğu dükkana bırakıp yarım saat babasına yardım etmesini sağlayabilirsiniz, siz de o arada çarşıdaki bir işinizi halledersiniz mesela.

eşiniz ev işi yapar mı, çocukla birlikte yaptırabilirsiniz, mesela balkonu ikiniz temizleyin gibisinden ortak görevler verebilirsiniz, planlı bir şekilde çalışsınlar.

onlara özel bir hobi edindirebilirsiniz. bizimkiler birlikte maç izliyorlar mesela, tuttukları takımın formasını giyiyorlar, ben de onlara ikramlık hazırlıyorum o güne özel, maç bitince de karşılıklı top atışları yapıyorlar.

arada sırada ev işlerine yardımcı olur ...
dükkana gönderemem çünkü dükkanda durmuyor günlük 70 km yol gidiyor bu bizim için sıkıntılı bir durum
ama hobi kısmı üzerinde düşünmeye başladım

teşekkür ederim

Babam beni haftasonları çocuk tiyatrosuna götürürdü, arada buz patenine, arada voleybol/basketbol maçlarına, bir de Atakule vardı Ankara'da yaşayanlar bilir onun kocaman oyun salonu vardı en çok orda mutlu olurdum :KK49: Bazen arkadaşım yokken evde evcilik oynardık, yada evimizin arkasındaki arsada voleybol oynardık. Şimdi böyle bahsedince o günleri anımsadım gözlerim doldu :) Eşiniz de bence bu şekilde ilgilenebilir üstelik erkek çocuk , frekans daha kolay tutar. Haftasonu tiyatroya gidin beraber, ya da avm içindeki oyun salonlarında baba oğul vakit geçirebilirler.

ne güzel bir çocukluk dönemi geçirmişsiniz
bende hatırlıyorumda babamın aldığı oyuncakları değilde bir defasında kucağına almıştı beni kızını dövmeyen dizini döver diye diye gıdıkladıydı o gün gerçekten benimle ilgisini farketmiştim...
evet onlar için plan program üzerine düşünmeye başladım bile
hatta doğan cüceloğluna da yazdım
çok teşekkür ederim farklı bakış açıları sağladığınız için

bende farklı bir şekilde ilgi çekmesinden korkuyorum... dedim ya unuttuğum yol var mı başka bilmiyorum ama sürekli adım adım görevler veriyorum ilk etapta yapıyor sonrasında sıkılıyor...
bazen anlatarak
bazen tartışarak anlatmaya çalışıyorum ama sonuç hep hüsran
baba faktörü bence para kaynağı olmamalı
bana çok düşkün bir bebeklik dönemi geçirdi 2 yıl emzirdim
ee benden süt gelmiyor sakinleştiremiyorum bahesi oldu hep
bahane çok ama sonuç yok :KK43:

arada sırada ev işlerine yardımcı olur ...
dükkana gönderemem çünkü dükkanda durmuyor günlük 70 km yol gidiyor bu bizim için sıkıntılı bir durum
ama hobi kısmı üzerinde düşünmeye başladım

teşekkür ederim
esiniz kendi babasiyla kuramadigi bagdan dolayi suan zorluk cekiyor olabilir ama durumu degistirmek de onun elinde. Sonucta siddet gosteren kotu bir baba degil. Sadece cocuguyla bağlanmasi gerek.

esiniz kendi babasiyla kuramadigi bagdan dolayi suan zorluk cekiyor olabilir ama durumu degistirmek de onun elinde. Sonucta siddet gosteren kotu bir baba degil. Sadece cocuguyla bağlanmasi gerek.

evet evet şiddet gösteren biri değil...
çocukların güvenli bağlanması kadar anne babalarında çocuğa bağlanması önemli sanırım...
annelik doğuştan geliyor babalık sonradan öğreniliyor inşallah mutlu mesut bir baba oğul ilişkileri olur

canım eşin aile içinde büyümemiş ya ondan olabilir bence, nasıl oyun oynanacağını bilmiyor da olabilir, benim önerim 2018-her güne bir oyun diye bir takvim var ondan alabilirsiniz, orda yazılı bir sürü oyun örneği var, belki eşin görürse bu oyunu beraber oynayalım oğlum diyebilir

evet evet şiddet gösteren biri değil...
çocukların güvenli bağlanması kadar anne babalarında çocuğa bağlanması önemli sanırım...
annelik doğuştan geliyor babalık sonradan öğreniliyor inşallah mutlu mesut bir baba oğul ilişkileri olur
tabi ki cocugunu sevip, oldugu gibi kabul edeceksin. Cocuk zaten hayatindaki en onemli insan olan anne babasina baglanir ve onlarin onayini almak ister.

Cocugu kosulsuz sevmek onemli, oldugu gibi kabul etmek

Benim babam 1 yaşındayken babası öldürlmüş yani onu hiç görmemiş sayılır. Sonra 2 yaşındayken yurda vermiş babaannem ve 18 yaşına kadar yurtta büyümüş. Ben de babamın bizimle oynadığını, WC’ye götürdüğünü hiç bilmem ama elimdeki bütün parasını bizim ihtiyaçlarımız İçin harcardı, haftasonu pikniğe vs giderdik yani büyüyünce de baba koz yada kardeşimle baba oğul ilişkisbde öyle kötü bir durum olmadı . Bbabasının onu çok sevdiğini ve sevgisini farklı yollardan gösterdiğini anlıycaktır zaten oğlunuz büyüyünce. Büyüyene kadar siz gün içinde babasının onu çok sevdiğini onun İçin ... aldığını yaptığını vs anlatın biraz

sanırım istek meselesi bizimde ben çabuk sıkılırım oynamaktan ama babaları daha uzun oynar akşamları. bizimkiler top oynamayı saklambaç oynamayı sever

öncelikle eşimden kısaca bahsedeyiö ,
Kendi iş yeri olan bir esnafın ne kadar derdi varsa o kadar derdi sıkıntısı olan
Aile yanında büyüyememiş
Ailesi onu sinirli ve öfkeli olarak kabul etmiş
Babasını erken yaşta kaybetmiş genelde dede yanında büyümüş biri

Benim en büyük sıkıntım iletişimsizlik ve oğluma karşı ilgisizlik

Evimizin hiçbir ihtiyacı yok oğluma ve bana arada jestler yapan hafta sonu mutlu mesut gezen tozan bir aileyiz
Gel gelelim oğlumu kıskanıyor mu yoksa aile kavramını bilmediği için mi yada gerçekten çocukla nasıl oyun oynanır bilmediği için mi bilemiyorum ama asla anlaşamıyorlar

Genelde oğlumu görmezden geliyor
Babasına birşey soruyor eşim duymuyor
Oyun Zaten oynamıyorlar

Wc ye benim götürmemi ister
Gece uyku rutininde benim kitap okumamı ister
Vs vs

Dediğim gibi aslında çok seviyor en ufak bir hastalığında müthiş üzülüyor , marketten gelirken ona sevdiği şeyleri alıyor vs ama ilgilenmiyor

Tamam kabul ediyorum benimde babam bizimle ilgilenmezdi oyun oynamazdı sadece maddi anlamda desteği vardı ama ben eşimle oğlum arasındaki ilişkinin bu şekilde olmasını istemiyorum

Bugünkü oğlumla aramızda geçen diyoloğu aktarayım

Oğlum : anne birlikte oyun oynayalım mı

Ben : olur annecim sen öğretmen ol bende öğrenci ne dersin ?

Oğlum : ben anne olayım sende benim çocuğum ol

Ben : Annecim sen baba ol ben senin çocuğu olayım

Oğlum: hayır anne yaa baba olmak çok sıkıcı

Şimdi bu durumda oğlumun dünyasında baba faktörü sıkıcı oluyor ve ben buna aşırı üzüldüm

Başta da dediğim gibi eşim birden öfkelenen ve birden yaptığı hatadan pişaman olan biri
Ben buna alıştım ama oğlum için üzülüyorum

Ne desem nasıl anlatsam eşime bilemedim
Günde 15-20 dk ayırsa mutlu mesut oyun oynasalar ne olur sanki
Eşinizin bilinç altında evlatla, evlat olmakla ilgili sorunları var gibi. Kendine karşı güven eksikliği de hissediyor olabilir. Bence eşinizi psikolojik danışmana yönlendirebilirsiniz. Bana kötü bir babadan çok endişeli bir baba gibi geldi.

Sanırım eşiniz kendi içinde aşamadığı sorunları var ki içi huzursuz, o yüzden kendini oyuna veremiyor sıkılıyor hemen,
Siz ne kadar anlatırsanız anlatın anlayacağını sanmıyorum.
Psikoloğa gitmesini sağlayın lütfen, bunu çocuğunuz için yapın.
Benim eşimin babası da çok kötü bir adammış hep dövermiş :KK43:
Ama eşim her akşam işten geldiğinde, kızım o zamanlar 3 4 yaşındaydı, hep etkinlik yaparlardı. Öyle keyif alırdı ki kızıyla oynamaktan.
Umarım eşiniz oğluyla güzel bir bağ kurarlar.

Yada ben mi abartıyorum böyle mi olması gerekiyor lütfen yardımcı olun

Hayır abartmıyorsunuz kesinlikle..

Tarif ettiğiniz adam da benim babama benziyor.
Eşinizle konuşun sık sık. Bunun sosyal açıdan çocuğa zararlarından bahsedin. Oğlu onun gibi iletşimsiz, ilgisiz, sevgisiz bir insan olsun ister mi sor..

Eşiniz şimdi oğluyla iletişim kurmuyor ya yaşlanınca da durumun tersine döneceğini bilsin..

bazen büyükler için de çizelge yapmak gerekiyor
eğer sizin konuşmanızdan sonra 1-2 gün çocuğunuzla oyun oynamaya çalıştı ise denemeye değer
eşiniz için takvim gibi bir çizelge yapın, gün gün ayırın yani
çizelgeyi her gün bir kaç kez görebileceği bir yere asın (mesela yatak odası dolabı)
her günün altına, çocuğunuzun ismine Ali diyelim, Ali ile 15dk oyun! yazın
en alta da "hedef: Ali ile babasının ilişkisinin kuvvetlenmesi" gibi bir şey yazın (şimdi anca bunu uydurabildim)
eşinizle de tekrar konuşun
eşiniz çocuğunuzla her oynadığında, hangi günse o günün altında yazan "Ali ile 15 dk oyun oyna" cümlesini fosforlu kalemle çizin, altına gülen yüz emoji yapın.
oyun oynamadığı her güne de bir üzgün surat emoji çizin (siyahla)
bence faydalı olabilir

bir de eşiniz futbola meraklı ise, çekip paslaşmalı olan masa üstü futbol oyunu alın, erkekler seviyor o oyunu

Baba olmuş kocaman adam bu 6 yaşındaki kardeş değil. Bana çok absürt geliyor bu kendilerine bakamayan ne baba ne koca ne de sorumlu birer birey olmasını beceremeyen koca koca adamlar. Adamın karısı bir gün eve gelmeyince adam aç kalıyor yani sizin durumunuz böyle olmayabilir ama çocuk kendiliğinden olmuyor bu adam büyümüş, evlenmiş, çocuğun sorumluluğunu alabileceğini düşünüp çocuk yapmış ama çocukla ilgilenilmesi gerektiğini düşünemiyor mu? Yani köşe yastığı değil ki baba bu. Sorumlulukları eşit paylaşıyor olmanız lazım. Sadece çocuk da değil ev için de aynı şekilde olmalı. Tabii bu benim görüşüm.

Back
X