- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.403
- 53
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Peki bunu konu sahibi çocuk yaptıktan sonra fark ederse daha kötü değil mi? Çocuk isteyip istemediğimizi bence yapmadan önce bilebiliriz, görünen köy kılavuz istemez. Çocuğu yaptıktan sonra aaa annelik benlik değilmiş demek bana çok zalimce geliyor. Yeğeniniz için çok üzüldüm, hiç bir çocuk annesiz büyümeyi hak etmiyorAblam çocuk yaptı ama kızını babasına bırakıp hayatını yaşamak için şehir dışına yerleşti 2 yaşındaydı kızı.Hala çok sevdiğini düşünmüyorum ablam anneliği kaldıramadı.çok da umursamaz.Herkesin anneliği hisleri deneyimleri farklıdır.Zaman gösterir size de.
Yapmadan pismanim valla çocuktanKonu evlilik düşünmemem, çocuk sorumluluğunu kaldıramayacağımı düşünmem ve annem. Her seferinde istemiyorum diye diretiyorum ve her seferinde çocuğun olmazsa ileride çok yalnız hissedersin hayata bağlayacak birşeyin olmaz, olmasını istediğinde geç olur vs vs.
Asla hak vermiyorum ama yinede sormak istedim çocuk yapıp pişman olan, yapmayıp pişman olan var mı aranızda?
Çocuklu hayatınıza yardımcı ve destek olan yani yükünüzü hafifletip siz bı gezin, siz bugün uyuyun diyen bir aile buyugunuz yok mu ?Hayatım boyunca çocuk sahibi olmak istemedim. Hep kararsızdım ama istememek daha ağır basıyordu. 15 sene eşimle mutlu mesut yaşadık. Ne olduysa bir anda arkadaş gazına geldim. Biraz da olmayacağına güvendim. Yani öyle tek seferde hamile kalmak zor bir şeydi.Tek korunmasız ilişki ile hamile kaldım. Şu anda 21 aylık bebeğim. Çok seviyorum ama çok da pişmanım. Gerçekten hayatımız şu an için 21 aydır bitmiş vaziyette. Eski günlerimizi çok özlüyoruz. Ağlaması da çok olan bir bebek.Eğer bizim gibi kararsızsanız kesinlikle uzak durun.
Zaten bana ileride baksın diye çocuk yapılır mıBenim annem de siz gibi telkinler veriyor. Bir tanıdığım teyzenin altı çocuğu var eşi vefat etti, hiç bir evladı evine sığdıramadı. Ki o biz göz evde kaç tane çocuğu tek başına ne zorluklarla büyütmüş. Bu yüzden asla ve asla ileride yalnız kalmazsın düşüncesi bana aşırı saçma geliyor. Annesini babasını kesen doğrayan evlat da var, ki onların da ailesi evladı kötü olsun diye uğraştığını sanmıyorum. Çocuk yapınca hep hayırlı evlat olacakmış gibi geliyor akla, ha oladabilir o daha bir ihtimal. Ama yeni gelen nesli saygısını terbiyesini görüyoruz. 90 kuşağı ve daha yaşlıları için ailemizin bi göz devirmesi yeterdi yaramazlık bile yapmamaya. Şimdikilerin neler yaptıklarını görüyoruz. Ha bunu yargılamak için değil. Gelişen sosyal hayat bu yönde evrildi, bunda etkili bir çok faktör var. Çocuk büyütmek eskisinden bin kat daha zor. Herkes her şeye çok çabuk ulaşabiliyor, sosyal medya desen zaten çocuk istismarı dolu. Ne kadar iyi yetiştirirsen yetiş okul zamanı birine kapılıp hayatını da karartan dolu. O yüzden lütfen çok istekli olanlar yapsın çocuk. Bu dünya masumlar için çok tehlikeli artık. Koca insanlar için bile. Ben şahsen bana doğmadan sorulsaydı bu dünyaya gelmek istemezdim. Ama iki insan canı istiyor bir canlı getiriyor kimse sormuyor gelmek ister misin diye.
Hayır ne yazık ki yok.Görev dolayısıyla ikimizin memleketine de çok uzağız. Şu anda yanımda anne babam var ama çok yaşlılar. Annemin yürüme problemi var. Henüz kızım sen evde kal, biz geleceğiz bilincinde değil. 21 aydır 24 saat yan yanayız neredeyse. İçimin sıkıntısını size anlatamam. Tuvaletin kapısında bekliyor ve ağlıyor.Çocuklu hayatınıza yardımcı ve destek olan yani yükünüzü hafifletip siz bı gezin, siz bugün uyuyun diyen bir aile buyugunuz yok mu ?
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ben çocuk isterim ama herkes istemek zorunda değil. Büyük bir sorumluluk.Bu çok kişisel bir konu
Ben pişman olurum sen pişman olmazsın misal
Hayata nereden baktığına bağlı
Ben 70 yaşına geldiğimde kapım çalsın isterim torunum çocuğum olsun isterim bayramlarda ailemle torunlarımla olmak uzakta bile olsalar onların sesini duymak arandığımı özlendiğimi bilmek hoşuma gider Çünkü muhtemelen o Yaşta annem babam olmayacak ve kardeşlerimde evlenmiş çocukları olmuş olacak
Ama kimi insanda yanlızlığı sever kimseye ihtiyacım yok der.
O yaşa gelince de gezerim tozarım diye düşünür.
Kişiye bağlı bunları tek kaleme indirgemek doğru değil.
İstemiyorsanız çocuk sahibi olmazsınız zaten merak etmeyin isteseniz bile ha deyince olacak bir şey değil.
Yüzde doksan bu beklentilerle yapılıyor. Çevremde neden çocuk dediğimde bir tane mantıklı cevap alamadım. Bir tane de çünkü sıfırdan bir çocuk yetiştirme arzusu yaşıyorum, onunla büyüyüp gelişmek istiyorum diyeni duymadım. Hep bir sigorta gözüyle bakılıyor. Bu çocuk için o kadar büyük bir ağırlık ki. İleride yalnız kalmazsın bir bakanın olur düşünceleri çok bencilce. Dediğiniz gibi Allah nasip ederse kimseye muhtaç olmamak için çalışıp geleceğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Allah elden ayaktan düşürmesin kimseye zül olmayalım inş. Çocukluğumda da sürekli babam kardeşim ve bana, biz size elimizden geldiğince en iyi şekilde bakıyoruz sizde bize bakacaksınız deyip dururdu inanılmaz yük hissederdim omuzlarımda…Zaten bana ileride baksın diye çocuk yapılır mı
Bakicimizi niye doguruyoruz ki ?
Veririz parasını bakar illa biri
Çocuğunuz adına üzüldüm gerçekten. Aa yanlışlıkla yaptım pişmanım denecek bir şey değil ki çocuk.Hayır ne yazık ki yok.Görev dolayısıyla ikimizin memleketine de çok uzağız. Şu anda yanımda anne babam var ama çok yaşlılar. Annemin yürüme problemi var. Henüz kızım sen evde kal, biz geleceğiz bilincinde değil. 21 aydır 24 saat yan yanayız neredeyse. İçimin sıkıntısını size anlatamam. Tuvaletin kapısında bekliyor ve ağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?