çocuğun özürlü mü soruları:(

Hanımlar, lütfen bu topiğe dünde uyarı yazdım, üye ismi vererek yorum üzerinden polemiğe neden olacak bir durumun içerisine girmek yerine konuya odaklı yorumlar yapınız rica ediyorum.

Dinliyor mu ? Yani siz ailesi vs konuştuğunda size tepki veriyor mu? Göz teması kuruyor mu ?

göz teması çok güzel...bizimle göz teması kuruyo. Ama dinlemiyor bazen ne desek imkanı yok bakmıyo bişeyle uğraşıyorsa. Bide sonradan oluştu şöyle bişey onda; annesi konuşunca o bağırıyo annesi konuşuyo o bağırıyo annesinin konuşmasını istemiyo kimseyle. Biz kendi aramızda konuşurken de rahatsız oluyo bazen ama özellikle annesi başka birisiyle konuşmayacak

terbiyesiz insanlar.
gerçekten iğrenç buluyorum bu yaklaşımları. Allah evlat ile sınamasın. kimin başına geleceğini bilemezsin. bugün sana yarın bana.

Göz teması kurması bildiğim kadarıyla iyi birşey. Daha küçük. Eminim eğitimle daha iyi olacaktır.

çocuk farkında olmayacak benimde görümcem canımın içi engelli ondan biliyorum.. aileye Allah sabır versin Allah yardımcıları olsun.. cennetlik yavru var evlerinde

Duzeltmek istedim, otizm kromozomlarla alakali, genetik bir rahatsizlik degil. Otistik de otizmli cocuklar icin pek kullanilmasi tercih edilen bir kelime degil.

Oglum otizm degil ama ozel bir cocuk, dolayisiyla gittigimiz merkezde cok sayida otizmli cocukla tanistim. Oncelikle zor olsa da durumu kabullenmek ve mucadele icinde olmak onemli.
Sık sık disari cikarin ve cok ilgilenin. Malesef devletin hafta da verdigi 2 ders cok az. Otizmli hicbir cocuk bir diger cocuga benzemiyor, o yuzden kiyaslama yapmasanaz iyi olur, tek yapmak gereken egitim ve sevgi. Gerisini doktorlar bile bilemez, Rabbim gelisimini guzel eglesin, kendi hayatlarini idame edecek duruma gelsinler ins.

Halamın küçük kızı da otizm,yıllardır kızları için uğraşıyorlar ve şükür ki durumu eskiye göre çok daha iyi. Maalesef ki bazı insanlar tam anlamıyla kötü kalpli oldukları için saçma sapan konuşurlar,böyle tipler genelde eli ayağı düzgün olmasına rağmen kalpten 'özürlü' olan evlatlarıyla övünüp dururlar böyle örnekleri çok gördük kafanıza takmayın.

O cocuga özürlü dıyenlerın ben asıl o bosbogaz öküzler özürlü kii özürlülük suç mu ALLAH vergısı su aptal aptal konuşan ınsanlar yokmu agızlarına kurekle vurasım var

Bu ne duyarsiz bu kalpsiz bu ne antipatik bir yorum.siz duygularinizi aldirmis robot gibi yasayan biri olabilirsiniz.lakin bu forumda hala kalp tasiyan insanlar var.bu kacinci.biraz insaf yahu...

Konu sahibi..inan okurken yurekten dua ettim size.zorlu bi surec ama otozimle ilgili yeterli bilgiye sahip oldugunuzu dusunuyorum.onlarin ozel yetenekleri var.ozel bir yegeniniz var.zamanla oda bunun farkina varacak elbet..etrafa ne olur kulak tikayin.burda bile kalpsiz yorumlarla karsilasirken reelde karsilasmamaniz yoktan degil.Allah yardimciniz olsun insallah

2.5 yaşında nasıl farkettiniz? Neyden şüphelendiniz?

2,5 yaşındakiler gibi değildi...mesela dışarı kapının önüne çıkartıyoduk tüm çocuklar birlikte bi topun bi oyuncağın başında beraber oyunlar oynarken o hep tek uzakta kalıyodu oyuncaklara değil yerlerdeki ufacık şeylere takıntısı vardı o ufak şeyleri almak istiyodu..evdede yerdeki nokta kadar şeyleri yerde görür ille eline alıyodu.biz yemek yerken o hep masanın altına girip orda bekliyodu kendini soyutlamaya çalışır gibi hep sıkışık aralık dar yerlere girmeye uğraşıyodu... işte bi oyuncak uzattık bak kızım desek yırtınsak bakmıyodu. etrafında dönüyodu bazen, ellerini kanat gibi çırpıyodu bazen...vs bunlardan şüphelenmiştik

Allah razı olsun teşekkür ederim.

Gelişimin de fark miydi cocugun basil anladınız bu durumu

Söyleneni işitmiyor gibi davranıyodu bakmıyodu. yaşıtlarının oynadığı oyuncaklar ilgisini çekmiyordu sokakta oyunamak yerine yerdeki ufak şeylere acayip takıntısı vardı eğilip ille alacak...dar sıkışık yerlere kendini sokup orda kalmayı seviyordu.Etrafında dönüyodu bazen. istediği şeyi parmakla göstermeyi bilmiyodu.Bide sokakta araba tekerlerine bi merakı vardı vs...böle şeyler. Sonra dr a götürdük bi öyle, çocuğunuz otizm dedi dr

Ağzına sağlık opuyorum seni maşallah olgunluğuna Rabbim yardimcin olsun hayat boyu inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…