çocuğun özürlü mü soruları:(

O an yanımda bir boy aynası olsaydı gösterirdim ben ona ayı kimmiş.terbiyesizlik resmen yahu.hem kim oluyor değilmi?
Her alanda eğitime resmen muhtaç bir toplumuz maalesef...
Kıyamam ben o yavruya. İnşallah evladın hayırlısıyla kurtulur kilolarından. Gerçi yakında boy atınca kilo falan kalmaz. Beni de lisede hep kilodan vururlardı. Çok iyi anlıyorum oğlunu. İnsanlarımız cahil mi lüzumsuz mu bilemiyorum. Ama işin sonu hep bir kalbin kırılmasına varıyor.

Küçük yeğenim 5, 6 yaşlarında henüz okula başlamamıştı. Eve öyle bir sinirle geldi ki korktuk hepimiz. Yani burnundan solumak neymiş, o gün çok iyi anladım. Bir yandan hızlı hızlı nefes alıyor, bir yandan ağladı ağlayacak. Sorduk ne olduğunu. Meğer sitedeki çocuklar zihinsel engelli başka bir çocukla alay edip tartaklamışlar. Bizimki birkaç kez uyarmış, hala devam ettiklerini görünce de başlamış bunlara vurmaya. Çocukların kavga etmelerinden hiç hazzetmem ama o gün yeğenime hiç kızamadım. Hatta içten içe gurur duydum, zayıf olanı koruduğu için. Şimdi bakıyorum da görüp geçirmiş, torun torba sahibi insanlar yeğenim kadar insancıl ve ince davranamıyorlar. Teselli edemiyorsak karışmayalım. Bilgimiz yoksa deşelemeyelim. Önerimiz yoksa hiç ağzımızı açmayalım. O çocuğa gülümseyip geçemeyeceksek bakmayalım. Diyorlar ya hani "2 dakka insan ol" diye. Bari o kadarcık insan olalım.

insanlan gercekten neden bu kadar acimasiz?
bu sinav dunyasinda sinavin yonu her an
degisebilir.gerci bazen diyorum kalbi temiz insanlarin sinavlari biraz daha mi zor ne?
cok ince bir cizgide dusuncelerim.bir tik ilerisi "isyan"bir tik gerisi"tevekkul"

Şu kitabı bir incelemenizi tavsiye ediyorum. Referanslıdır.

Eklentiler

• image.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 214

Ayy çok kötü oldum gözlerim doldu
O teyzeyi allah a havale ediyorum o bildiği gibi yapsın

Lütfen o kuzeni yeniden hayata dondurun zorla da olsa dışarı çıkarın

iste bunlar herkese hepimize ders olsun. Yazik nasil bir toplum olduk. Hatta nasil bir dünya oldu

Canim insallah herşey hepimiz için hep güzel olsun.bir insanın kalbini kırmak kadar kötü ne olabilir ki bu dünyada. .
Yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Hele en son yazdığın cümle çok güzel "2 dakika insan olalim"

Çok haklısın canım dediğin doğru merhamet yoksa zaten insan bile değildir. .amin Rabbim korusun öyle vicdansız insanlar..
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.çok mutlu oldum canım xx

otistik çocuğu normal Çocuktan fiZiksel olarak ayırt edemezsiniz ki çok garip geldi bANA ayrıca Otizm Eğitimle düzeltilebilir ve hatta ÇOĞU düzelen çocukta üstün Zeka belirtisi de gösterebilir biz eğitimciler bile fiziksel ayırt edemezken parkta ve dolmuşta ki bayanlar nasıl farklılık OLDUĞUNU anlamış? Down sendrom deseniz anlarımda bu çok garip gerçekten

Otizm aşama aşamadır çok ağır olanları gerçekten zordur bu konuda aileler eğitilmelidir oçem devletin bu gibi çocuklara sunduğu iyi bir merkezdir

ya böyle insanlara çok kızıyorum ve çok sinirleniyorum gerçekten... diyelim ki bir çocuk hasta diyelim ki özürlü diyelim ki çirkin nolmuş? SANANE. herkes kendine baksin ilk önce... milletin derdi sana mi düştü?

Her zorlukta bir kolaylık vardır. İnsan hayata nasıl bakarsa hayat ona o şekilde dönüyor. Bakmasını bilmek lazım!Çocuğunuzun kendinizin olduğu için sevmekten öte Allah’ın emaneti olarak görerek sevin.Evlatlarımız kusurlarıyla da olsa onlar bize Allah’ın özel bir emaneti. Bunu asla unutmayalım!!!Bilen arkadaşlar vardır.Annelik denilince Akla ilk gelen Hz. Hacer !!!Evlatlarımıza Allah’ın verdiği ömrü onlara en iyi şekilde yaşatmak bizim görevimiz.Özel çocuklara sahip anneler daha fazla sabırlı oluyorlar.Özel çocuk anneleri her duyguyu daha yoğun yaşıyorlar.Ölünceye kadar bebek kalacak bakıma muhtaç bir çocuğa sahip olma gerçeğiyle yüzleşen her kadın başlarda bu durumu kabullenmek istemiyor. O kadar ki bazı anneler çocuğunun bu özel durumundan kendisini sorumlu tutuyor. Yaptığı bir hata sonucunda ya da hamilelik dönemindeki ihmaller yüzünden engelli bir çocuk dünyaya getirdiğini düşünüyor. Oysa ki bu kaderlerinde var ve onu yaşıyorlar.Suçlu ne anne nede baba.(ıstisnalar hariç)Özel çocuğu olan ebeveynlerin psikolojilerinin diğerlerine oranla daha hassas olduğunu toplum olarak farkında olmamız gerekiyor.Toplum olarak bilmemiz gereken çok şey var öncelikle.Özel çocuğa sahip anne baba ve çocuklarına acıyan gözlerle bakmaktan vazgeçmek gerekiyor.Bu çok yanlış bir davranış. Engelli çocuğun ve anne babasının acınacak bir durumu yok. ilk başta bunu anlamamız lazım.Onların desteğe ve anlayışa ihtiyacı var. Bu anne babalara sürekli çocuklarıyla ya da çocuklarının problemiyle ilgili sorular yöneltilmemeli. Bunu toplum olarak yapmaktan kendimizi bir adım değil on adım geri çekmemiz gerekiyor bunuda aklımızın köşesine yazmak lazım burada okuyup yarın böyle özel bir çocuğa sahip bir aile gördüğümüzde merak Nede olsa Türk milletinin vazgeçilmez hobisi.Toplum olarak anlamakta güçlükte çeksek Özel çocuklara da normal çocuklarmış gibi yaklaşılmalı onlara karşı ne çok katı ne de çok serbest olunmamalı.Şunu unutmamak lazım o canlı bizler gibi ve yaşamak nefes almak bizler için Nasıl normalse onun içinde o kadar normal bu tür olayları anormalmış gibi kendimize görev haline getirmeyelim.Birçok insan kendi normal çocuklarının engelli çocuklarla arkadaş olmalarını onlarla aynı ortamda bulunmalarını istemez. Çocuklarının olumsuz etkileneceğini düşünür. Hiçbir zaman onlara vebalı gibi davranılmamalı. Unutmayalım ki onlar da bir çocuk onlar da bir yürek onlar da bir can Kk bir çok üye var ve bu yazı bir çok annenin okumasıyla son bulacak farkındalık yaratarak bugün anne olarak yada insan olarak bizim de üstümüze düşeni yapalım bu tür üzücü olaylar duymamak ve okumamak için önceliğimiz kendi aile fertlerimiz olsun özel çocukların öcü yada bir yaratık olmadıklarını her sağlıklı bir canlı gibi normal bir şekilde kendi etrafımızda ve sevdiklerimizin yanında yer ede bileceklerini anlatmakla başlaya biliriz.Özel çocukları gördüğümüzde tabiri caizse öküz trene bakar gibi bakmayalım.Unutmayalım hepimiz bir Engelli adayıyız.

Ne kadar soğuk ne kadar itici bir cevap
Aynen ya katılıyorum hiç bişey yazmasaydiniz keşke o ne öyle evet.
Konu sahibi neler var neler ne dertler allah in takdirine razı gelmek tek başka yapacak birşey varmi.o bos bomboş insanları umursamayin sizde yengenizde.o kadar bomboş gereksiz insan varki su dünyada hangi biriyle ugrasican boşver görmeyin duymayin o bir melek Allahin emaneti mükafatını allah vericek size kat kat..gerisi konuşur cahil görgüsüz dengesis!!! Dolu her yer boşverin....

İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.
İnsani ölçülerde cevap vermek yalan soylemek olmuyor. Bır kadın olarak bu kadar degersi kılmanız empatıden yoksun cevabınız ile su saatten sonra ne desenız sasırmam. İçinizde tutun bu hallerınızı bence zira sizin gibiler radyasyon etkısı yaratıyor

benim biricik kuzenim otizmli. şu yazdığınızı okurken bile göz yaşlarım süzülmeye başladı. Rabbim yardımcıları olsun. zamanla daha kolaylaşacak ve düzelecek diye beklerken bir şekilde geçiyor. büyüyorlar.
en zoru da herhalde geleceklerini düşünmek. anneleri, ebeveynleri olmadan nasıl idare edebileceklerini. hiç dayanamıyorum böyle günahsızlara..

Sınıfım da otizmli bir oğlum var uzun süren çocuk isteği ve doğan Umut o kadar guzelki hic anlaşılmıyor ilk anda zaten hafif göz teması kurmaya çalışıyor beim yanagimi okşuyor bence birçok şeyi hissediyor sınıftaki çocuklarda çok yardımcı oluyorlar...otizm geliştirilebilir bir sossyal farklılık Allah yardimciniz olsun...otizmli kişiler belkide grçek dünyada yaşıyor biz yalani yaşıyoruz belkide onların gözleri daha acık nerde bilebilririz ki çünkü birbirlerini görünce tanıyorlar..neyse kk da bazı insanlar DOBRaLikla UKALâLIĞı karıştırıyor siz onlara bakmayın..

Bugün okuldan dönerken oğluma dondurma aldım . yanımızdan kalabalık kadın grubu geçiyordu oğlum duymuş bana dedi o an , çocuk dondurma yiyor mu demişler ne demişler bilemiyorum gerisini az çok tahmin ediyorum.Yani insanlar cocugun elindeki dondurmayı bile konusuyorlar.Bazı şeyleri görmezden gelmek durumundayız , insanların ağzını kapatamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…