çocuğun özürlü mü soruları:(

Yanına sadece bir 'maalesef' sözcüğü ekleseydiniz de kısa ve öz olurdu ama böyle olunca niyet sorgulanıyor işte. Hepimiz kısa ve öz konuşabiliriz istesek ama kabalık olmasın diye empati kurmaya çalışıyoruz böyle hassas meselelerde. Ancak siz hala yazdığınızda bir yanlış görmüyorsunuz da biz, hani insan olmaya dair, daha ne diyebiliriz bilemiyorum.

Evet anlamak cok guc.

Benim ablam gelişme sorunu var yani vücudunda bir hormonu işlev yapmıyor o yüzden adet olamama kemik erimesi gibi sıkıntıları var Rabbim daha büyük dert vermesin biz tedavisini en iyi şekilde yaptırıyoruz insallah Rabbim de şifasını verecek bu rağmen yolda ya da parka direk ablamın yüzüne ''ayyy yazık özürlü galiba'' dedikleri oluyor hayır varsın özürlü olsun size ne demekten bıktık cahil insanla başetmek çok zor sizi çok iyi anlıyorum.

Hiç bir şey olmaz onlara bazıları öyle yapar yapar yanına kalır
ben yapılan kötülüklerin bir gün ödeneceğine inanırım. yanına kalır gibi görünür ama kötü niyet varsa insanların kalbini kırdığı için illa ki cezasını çekecektir çocuğu görüp de annesinin yanında özürlü diyen o şahıs bence

Kendisinin farklı olup olmamasını otizmden etkilenme durumuna göre anlayacaktır.
Otizm çok farklı bir alan , engelden ziyade dış dünyayı onlar bizden çok farklı algılıyor.

Ama yeğeniniz tanılanmışsa özel eğitim şart , mutlaka eğitim alsın.

Yaşananlar da tamamen cahillikten , insanlar bilmiyor ve anlayamıyor.
Böyle de bir kesim var maalesef bilmediği için karşı tarafı da düşünmüyor.

Moralinizi bozmayın çocuğun eğitimine ve nasıl daha iyisini sağlayacağınıza odaklanın.
Zaman geçtikçe en saçma sapan soruları bile kafanıza takmayacak hale geleceksiniz.

Ben otizmli çocuğunu "Bunu 3 harfli çarptı " diye hacı hoca gezdireni de gördükten sonra pek şaşırmıyorum

Bir anneye bunu duyuracak şekilde konuşan aciz insanlara diyecek tek lafım olamaz.İyi eğitimle ilgiyle baya asama katediyorlar.Hiç üzmeyin kendinizi.

Benimde oglumun kilo problemi var.Ne zaman tatil için Türkiye'ye gelsek burnumdan gelir.illa bir laf eder bazı üslupsuz ve densiz insanlar.Hemde oglumun yanında. Zaten üzülüyor çocuk durumundan.
Bir gün dondurma almıştım yolda yürürken yiyorduk.Çok bilmiş teyzelerden biri kalktı oğlum için bana"az yedir az bak birde dondurma vermişsin ayı gibi olmuş cocuk"demezmi?!Resmen delirdim o an.Kadını çektim kenara menopoz da misiniz yoksa siz?Hem kim sordu fikrinizi siz nasıl cüret edersiniz benim oğlumun psikolojisini bozmaya?gibi laflar siraladim makineli gibi..ama yokkk anlamıyor kadın.
Üstüne vazife ya,sordum ya..
Oğlum o gün yediği dondurmayı çöpe attı ağlayarak o cadınin yüzünden. .
Tamam biliyorum dondurma iyi değil ama hergün yediremiyorum ki..sanki tanıyor bizi. .
Ay aklıma geldi kadının yüzü. Sinir oldum gece gece..

İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.
Sana yalan söyle veya sempatik görün diyen yok,sadece fikirlerini daha yumuşak bir dille yazabilirsin...burdaki konu sahibi zaten yaralı,ona tatlı dille doğruları açıklamak yerine,pat diye canını acıtmak hiç hoş değil

İşte kötü niyetli olsa da olmasa da o annenin kalbi kirilmamali ya.

Otizm be down sendromlu cocukLar ozel cocuklar ... iyi bir egitim,sevgi ile yogrulurlarsa cok iyi yerLEre geliRler... michelangelo otizmliydi mesela ama herks onu tanir nasıl bir zat olduğunu bilir.. down sendromlu olan bir genc de su an ceo hangi ülkede olduğunu unttum .. demem o ki yeğeniNiz bir dahi biLe olabilir

Otizm bir özür engel değil. Onlar sadece biraz farklı. Dogru Eğitimle akranlarina yetişmesi mümkün. Duruma uzulmeniz normal ama alacağı eğitimi ihmal etmemek çok çok önemli. Lütfen bolca araştırma yapın mutlaka iyi bir eğitimle hayat standardını yükselmeye calisin

Biz de hep böyle büyüdük insanın psikolojisini bozuyorlar resmen. Her gün yese bile öyle demeye hakkı yok ayı gibi ne demek ya uyariyorsun üslubuna dikkat et bari

Ahh ahh nasıl düzelir bu milletin her işe burnunu sokma sevdası anlamıyorum ki, sanki evinde dizi izliyorlar da oturdukları yerden ekrana yorum yapıyorlarmış gibi rahatlar
Çok iyi yapmışsın ağzına sağlık canım
Ayrıca dondurma en sağlıklı abur cubur, ben her yaz 3-5 kilo veririm deli gibi dondurma yiyerek Çocuk da yemeyecekse artık! Ama tabi o teyze hepimizden iyi bilir... !! Hadi diyelim dondurma değil de başka bir şey yiyor yavrucak, ONA NE OLUYOR YAHU ?! Sorsan bir de iyiliğini düşündüğümden der, bu iyilik düşünmek mi yoksa hadsizlik mi? Kötülük mü?
İyi ki sen yanındaymışsın da, tek yakalamamış oğlunu.
Hadi sen bir kere karşılaştın bu güzide insanla, ben en çok bu kişilerin yetiştirdiği evlatlara üzülüyorum

Biz de hep böyle büyüdük insanın psikolojisini bozuyorlar resmen. Her gün yese bile öyle demeye hakkı yok ayı gibi ne demek ya uyariyorsun üslubuna dikkat et bari
O an yanımda bir boy aynası olsaydı gösterirdim ben ona ayı kimmiş.terbiyesizlik resmen yahu.hem kim oluyor değilmi?
Her alanda eğitime resmen muhtaç bir toplumuz maalesef...

Ah evet durumun birde bu iki kötü yönü var.
Oğlumu yada başka herhangi bir sorunlu çocuğu yalnız gördüğünde de dayanamaz söyler o cadı teyzeler. İyi niyet sözde. Hah..
Birde evet o zihniyetin yetiştirdiği çocuklar..durumumuz çok vahim.gelecek nesillerin umut duymak istiyorum ama olmuyor işte. .
Burada inanir misin bir kez bile gelmedi başımıza böyle bir olay.hickimseye sormaz fikir vermez yada karışmaz. Rahatsız edici bir bakışa bile maruz kalmazsın. İşte gelişmiş ülke böyle olur.bilmem kaç katlı avm dikme yada otoyol yapma ile değil sadece.eğitime verilen değer ve insanların medeni tavrı saygısı vs..bunlardır bir ülkeyi geliştiren. .daha cokkk yolumuz var cokkk..

Öyle doğru ki söylediklerin..
neyse ki evlatlarını medeniyet içinde yetiştiriyorsun o yönünden bakacaksın artık... Ben bu konuda o kadar hak veriyorum ki sana, dilimi az tutmasam "sevmiyorsan git tutan mı var" diyenler doluşur bir anda konu başka yerlere gider olan konuya olur
Bu hikayeler burada hep birbirine benziyor.. Ve ne yazık ki insanımız çoğunlukla cahil ve sınırını bilmiyor, kimi iyi niyet kötü niyet ayrımını kendi içinde bile yapamıyor, hatta kötülerin çoğu kötü olduğundan bile bihaber, belki de cehaletinden... demekle yetiniyorum şimdilik... İçimden sürdüreceğim artık serzenişlerimi

Bravo tebrikler ilk mesaji yazdın artik rahatlıkla devam edebilirsin itici yorumlarina.
Sahi, nereye kayboldu arkadaş? Konuların ilk yorumlarını başkaları yapıyor artık. Garipsemedim desem yalan olur :)

O an yanımda bir boy aynası olsaydı gösterirdim ben ona ayı kimmiş.terbiyesizlik resmen yahu.hem kim oluyor değilmi?
Her alanda eğitime resmen muhtaç bir toplumuz maalesef...
Keşke senin evladının uzelebilecegini idrak edebilseymis. Eğitim değil insanlık bu bence kendisine öyle söylense hoşuna gider mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…