geçenlerde oğlumu kreşten alırken, bir babanın iki kızına okul panosundaki resimleri gösterdiğini gördüm. Tema engeller ve farklılıklar ile ilgiliydi. Baba çocuklarına bunlar sakatlarla ilgili, resimlerde sakatları anlatıyorlar diyordu. Kendince çabası çocuklarına duyarlı olmayı anlatmaktı ama seçtiği kelimeler ve anlatış tarzı çok kötüydü. Belki orada engelli biri olsa bu duruma çok içerlerdi. Malesef insanların dilini değiştirmek çok zor o yüzden umursamamayı öğrenmekten başka çare yok.
Hastalik ve terbiyesizlikten baska bisey degil..Her kelimesine katılıyorum. Benim de dikkatimi çekiyor kulüpteki tek kelimelik "ilk cevabı verme sendromu".
Boyle sivri dilli be kirici uyelerin kendi hayatlarinda ezik ve caresiz oldugunu dusunuyorum.merhaba,
Evet bu bayanın bu mesajlarına bende şahidim kendi konumda da bşka üyelerin konularında da.Sivri dilli görünmek mi istiyo bilmiyorum ama yoruları itici ve kırıcı çoğunlukla.
kesinlikle biz ne kadar bilinçlenirsek çocuklarımıza da o kadar faydalı oluruz.
Feridun Oralın "Farklı Ama aynı"kitabını tavsiye ederim. Oğlum çok seviyor.
Ben de şimdi bunu düşünüyordum.Eskiden sakat derlerdi,kör derlerdi,çolak derlerdi,geri zekalı derlerdi.
Sonradan dernekler çoğaldıkça,biraz da kampanyalar,tv ve afişler sayesinde bu terimler değişti.
Yani üzgünüm ama bu kadının "özürlü" demesi bile kendisine göre söylediğine dikkat etmesi anlamına gelir.
Otizmi kaç kişi bilir orası da tartışılır.Siz hayır özürlü değil otistik deseniz bu kez de otizmi açıklamak zorunda kalabilirsiniz.Sonucun değişeceğini sanmıyorum.Sizi dinleyip "e özürlü işte" diyebilirler.Canınızı sıktığınızla kalırsınız.
bence daha uzatmayın. kesin.Neyi yanlış buldun? Soru sormuş ben de sorusuna cevap verdim kısa ve öz ve net.
canim benim halamin torunu otizmli..konusmasi duzgun degil.ancak malesef dedesi onu okullarda ezerler diye gondermedi ona ragmen inan tuttugu parti bile var benimkiyle zit tartismaya girer sonra bizim koyden kim olmus kim kalmis kim evlenmis ondan ogreniriz.her ezan okundugunda hadi kak namaz geciyo kil der dua eder ona buna birde okullara gitseydi kesin iyi yerlere gelirdi.okul cok onemli buna onem verin.Biz asla özürlü demeyiz. Sorana otizm diyoruz.Maddi durum olsa iyi yerlere yollamak istiyoruz.devletin verdiği 2 gün.Ekstra 1 gün daha yolluyolar ücretli olarak.
bence daha uzatmayın. kesin.
ALLAH ŞİFA VERSİN ..Abimin kızı otizm.Bu ayın sonunda 4 yaşına girecek. Yengem yeğenimi parkta oynatırken bi tane boş boğaz düşüncesiz kadın yengeme çocuğun özürlümü demiş onunda zoruna gitmiş bize anlattı bende üzüldüm...Geçenlerde de otobüs yolculuğunda otobüsteki kadınlar kendi aralarında özürlü herhalde cık cık cık diye fısırdaşmışlar. Yengem de ne diyosunuz be demiş seslenmiş.Neyse yiğenimin otizm olduğunu 2,5 yaşında öğrenmiştik.Rehabilitasyona gidiyo ama bi ilerleme göremiyorum. şuan canım yeğenim bebek gibi,bişeyleri anlayamıyo büyüdükçe yaşı ilerleyince kendi kendinin rahatsız olduğnu anlayacak mı? anlayıpta üzülücekmi
Aynen ya bu dediklerinize bende katılıyorum. Arkadaş dikkat çekmeye çalışıyor heraldeBu kadar hassas bir konuda bu nasil bir cevaptir? Bunu yazarken vicdaniniz sizlamadi mi hic??
Kimse size ilk mesaji yazdiniz diye maas vermiyor bu kadar ilk mesaj heveslisi olmayin. Once konuyu bir okuyun, anlayin.
Konu sayfaya duser dusmez ayni saniyede mesaj yazmak zorunda degilsiniz..
Uzun zamandir sizin mesajlariniz dikkatimi cekiyor.
Konuda kocam beni dovuyor asagiliyor diyor kadin, ilk yorum ve yine siz: BOSANIN!
Baska bir konu kayinvalidem soyle uzuyor beni ve gorusmek zorundayim kocam kirilmasin diye diyor konu sahibi, yine ilk yorum ve yine siz: GITMEYIN!
Kadin gorumcesinden eltisinden dertli buraya rahatlamaya gelmis konuyu okumadan soyle bir goz gezdirip, ilk mesaj tahtina oturmak icin tek kelime kisa ve oz ve konu sahibinin sorununu paylasmadan gercekten hissetmeden yine ilk yorum:GORUSMEYIN.
Konu sahiplerinin hic biri size goruseyim mi gideyim mi bosanayim mi demiyor. Insanlari kiriyorsunuz. Hele bu sayfadaki yorumunuzla artik tam zivanadan ciktiniz.
Biraz kendinizi toplayin artik lutfen. Acilen..
Hiç bir şey olmaz onlara bazıları öyle yapar yapar yanına kalırmilletin çocuğuna laf etmelerine bayılıyorum. çok kısa, çok zayıf bilmem ne. hele bide sağlık sorunları hakkında çok bilgileri vardır maşallah. "özürlü mü" ne demek ya. söyledikleri sözlerle sınanmasınlar bari
Bu konuyla ilgili tüm yorumlarınızı alkışlayarak okudum gönülden katılıyorum size.Boyle sivri dilli be kirici uyelerin kendi hayatlarinda ezik ve caresiz oldugunu dusunuyorum.
Klavye kraliceleri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?