çocuğun özürlü mü soruları:(

Ben de şimdi bunu düşünüyordum.Eskiden sakat derlerdi,kör derlerdi,çolak derlerdi,geri zekalı derlerdi.
Sonradan dernekler çoğaldıkça,biraz da kampanyalar,tv ve afişler sayesinde bu terimler değişti.
Yani üzgünüm ama bu kadının "özürlü" demesi bile kendisine göre söylediğine dikkat etmesi anlamına gelir.
Otizmi kaç kişi bilir orası da tartışılır.Siz hayır özürlü değil otistik deseniz bu kez de otizmi açıklamak zorunda kalabilirsiniz.Sonucun değişeceğini sanmıyorum.Sizi dinleyip "e özürlü işte" diyebilirler.Canınızı sıktığınızla kalırsınız.

Temple Grandin - 2010 bu filmi izlemiştim müthişti ve bayılmıştım tavsiye ederim bunun gibi bi kaç tane daha var

merhaba,
Evet bu bayanın bu mesajlarına bende şahidim kendi konumda da bşka üyelerin konularında da.Sivri dilli görünmek mi istiyo bilmiyorum ama yoruları itici ve kırıcı çoğunlukla.
Boyle sivri dilli be kirici uyelerin kendi hayatlarinda ezik ve caresiz oldugunu dusunuyorum.
Klavye kraliceleri..

Allahın izniyle düzelcek çocuğunuz ben inanıyorum,başaranlar var çünkü.
Benim babamın işte çalışırken 3 parmağı koptu .Hala çalışıyor bizim için.Bu yıl yurt başvurusu yaparken bu durumla ilgili bir takım sıkıntılar oldu.Tercih yaparken bunu belirtmiştik ,ama %40 gibi bir sağlık raporu gerekiyormuş.Bunun için babamı arayan müdür "Siz özürlü olduğunuz için bunun belgesi bik bik.." konuştu.
Bak şuan gene aklıma geldi ,o kadar sinirleniyorum ,o kadar nefret ediyorum ki densiz densiz konuşan insanlardan .
Elimde olsa gözümü kırpmadan zarar veririm.
İnsanları biraz düşünün tamam mı arkadaşlar,yorumlara,olaylara atlamadan önce birazcık kullanın kafanızın içindekini olur mu ?
Sadece burada gördüğüm için değil ,dışarıda da düşünmeden laf söyleyen o kadar densiz var ki..
Hepinizden nefret ediyorum,siz hiçbir şeye layık değilsiniz

kesinlikle biz ne kadar bilinçlenirsek çocuklarımıza da o kadar faydalı oluruz.
Feridun Oralın "Farklı Ama aynı"kitabını tavsiye ederim. Oğlum çok seviyor.

haklısınız.otizm dediğimiz halde yeğenim için spastik diyen komşu vardı...Otizmin ne olduğunu bilmiyolar

Otizmin özürlülükle ne alakası var tam tersi süper beyinli olurlar yanlış bilmiyorsam, bizim göremediğimiz ayrıntıları görürler en incesine kadar takmayın insanlar salak salak konuşmaya bayılır

Biz asla özürlü demeyiz. Sorana otizm diyoruz.Maddi durum olsa iyi yerlere yollamak istiyoruz.devletin verdiği 2 gün.Ekstra 1 gün daha yolluyolar ücretli olarak.
canim benim halamin torunu otizmli..konusmasi duzgun degil.ancak malesef dedesi onu okullarda ezerler diye gondermedi ona ragmen inan tuttugu parti bile var benimkiyle zit tartismaya girer sonra bizim koyden kim olmus kim kalmis kim evlenmis ondan ogreniriz.her ezan okundugunda hadi kak namaz geciyo kil der dua eder ona buna birde okullara gitseydi kesin iyi yerlere gelirdi.okul cok onemli buna onem verin.

Yüreği, düşüncesi, bakışı özürlü o kadar çok insan var ki maalesef.

Yengeniz izledi mi bilmiyorum ama. Yerdeki Yıldızlar (Her Çocuk Özeldir) filmini kesinlikle izlesin. Siz de izleyin. Opuyorum minik prensesi.

Sorunuzun cevabı kendisi fark etmezse bile fark ettirilecek. İnsanlar maalesef çok kötü yaklaşımlar sergiliyor.
Teyzemin oğlu otizmli, rapor derecesi % 80 gibi. Daha çok küçükken annem fark etmişti. Rehabilitasyon merkezine gidiyor. Şürekli eğitim alıyor. İstemediği kimseyle konuşmadı ama çok küçük yaşta kendi kendine gazete okumaya başladı. En sevdiği hobisiydi gazete okumak. Okul çağında kaynaştırma sınıfına gitti. Sınıf öğretmeni çok ilgili ve özel alaka gösteriyordu. 4. sınıfa kadar bayağı toparladı. Sınıf öğretmeni değişince maalesef yeni öğretmeni gözardı etti. zaten sınıftaki öğrencilerin velileri sınıfta istemiyordu. O zamanlarda çok net hissediyor çocuk dışlandığını. Fakat şimdilerde otizmli çocuklar için imkanlar biraz daha iyi diye biliyorum. Özel eğitime gidebilirse daha iyi olur dönem dönem özel okullar burslu sınav vs yapıyorlar diye duymuştum. Kuzenim dönem dönem ilaç içmeyi reddettiğinden dikkat eksikliği artıyordu. Uzun ders süresi sınav süresine tahammül edemiyordu. Erkek çocuğu ve büyüdükçe fiziksel gücü arttı zorla birşey yaptıramıyorsunuz. Sonuç olarak şuan orta sonda. Şuan sınıfında bilgi bakımından üstte bu nedenle Seneye otizimli çocuklar için olan bir liseye gidecek. Daha iyi bir eğitim için. Çünkü mevcut sistem artık çocuk için yeterli gelmiyor. Sınıfta işlenen dersi sıkıcı buluyor. Öğretmeniyle entel sohbetler etmeye çalışıyor çünkü onlar ilgisini çekiyor. Gerçekten beyinleri farklı çalışıyor. En iyi örnek onların başka frenkansta aynı şeyi yapıyor olması olur herhalde.
Ailecek tek derdimiz hayata tutunabilecek kadar iyiye gitmesi. Şimdilerde çok daha güzel konuşuyor. Sevildiğini hissediyor. Çokta ayrımcılık yapmıyoruz. Kardeşinden farklı tutmuyoruz ki o da kendini soyutlamasın.
Kuzenimin yaptığı en ilginç şey ise 3 yaşında geçmiş yada gelecek bir tarihin hangi gün olduğunu kafasından hesaplaması olmuştu.

Gerçekten çok uzun ve zor bir süreç. Allah ailecek yardımcınız olsun, Allah sabır versin.
Lütfen ablanız vazgeçmesin. Ayrıca ablanızda kendini geliştirmeye devam etmeli. Yeri geldiğinde beraber daha iyiye gitmek için. Bizimki başardı sayılır. Farklı olmak kötü değil aksine güzel ve özeldir.

ALLAH ŞİFA VERSİN ..
RABBİM

Özürlü ne biçim çirkin bir cümledir ya hu. hangi hadsiz,
belli başlı rahatsızlığı olan insanlara itam etti aceba bu cümleyi şuan saygısızca anıyorum kendilerini..
Özürlü olanlar gelişi güzel konuşanlardır..
Bu tarz rahatsızlığı kimse ne kendinde ne de ewladında olsun ister, amma rab verir boynumuz kıldan incedir..
Böyle şeyler konuşmaya gelmez ewladında olmaz ama dünya bu ya torununda bakmışsın aynı rahatsızlıktan olu vermiş..

Aynen ya bu dediklerinize bende katılıyorum. Arkadaş dikkat çekmeye çalışıyor heralde

O özürlü değil Allahımın verdiği bi hediye melek o asıl ozurlu olanlar ona böyle muamele yapanlar o otobusteki cık cık diyenler özürlü

Hiç bir şey olmaz onlara bazıları öyle yapar yapar yanına kalır

velev ki özürlü onlara neymiş... onların ömrünün son gününe kadar sapasağlam olacağının garantisi mi var... beş dakka da değişir bütün işler.....

Boyle sivri dilli be kirici uyelerin kendi hayatlarinda ezik ve caresiz oldugunu dusunuyorum.
Klavye kraliceleri..
Bu konuyla ilgili tüm yorumlarınızı alkışlayarak okudum gönülden katılıyorum size.
Aslında böyle olan birkaç üye daha var keşke her konuda o üyelere böyle ağzının payı verilse de insanların sinirini bozmasalar.Bir de bu üyeler böyle acayip beğeniler almıyor mu çok tuhaf geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…