çocuğun özürlü mü soruları:(

var ya zaten su Özgecanımın olayını baştan okudum.Kafam 1 milyon.Samimi soyluyorum baslatmasınlar kendilerine.Saclarını basını yolar,yedirir,sindirtirim vallahii.
Cok ciddiyim...

Öncelikle o asla özürlü bir çocuk değil sadece biraz farklı ve özel ilk başta bunu kabullenmek gerek.
Onun ileride nasıl bir özgüvene sahip olacağıda en yakınlarına bağlı böyle evlatları geliştiren çok değerli kurumlar var onlara kesinlikle başvurmalısınız canım.

Serzenişlerine ülkem adına bende burdan eşlik edeceğim emin ol arkadaşım

N nevertime inan ki kizimin saclarini sırf o sacma salak bakislar yuzunden kesemedim bi süre.
Kizimin kafasinda ameliyat izi var. Saclari da oldukça seyrekti maalesef. Belki biraz kalinlasir diye kestik Kasim ayinda. Hamileyken 5-6 saat hastanede zaman geçirmek durumunda kaldim. Tabi benim kiz beresini falan çıkardı koridorda hopladi zipladi.
Gelen gecen "wah wah" dedi durdu. En son bi teyze geldi sordu anlattim mecburen.
Karnima bakip "e sen yine hamilesin" dedi
Keske ilk sordugunda "eben ...yuzunden" deseydim

Aldırmayın yengenizede aldırmamasını söyleyin yurdum kadını böyle maalesef kötü niyetli olduklarından değil aptal olduklarından
Sakın ha yengeniz böylelerine uyup kendini toplumdan izole etmesin

Otizm bir engel değildir, velev ki olsa bile vah vah deyip insanı sinir edercesine ağızlarının ayarını bilmeden konuşan insanlara bugüne kadar hangi besteler veya icatları olduğunu sorun, Beethoven dünyanın ayakta alkışladığı en ünlü klasik müzik dehalarından biridir, Edison biz onu ampulü icadıyla tanırız, çocuklarınıza, yakınlarınıza, arkadaşlarınıza özürlü diyen hanımlara en azından salon lambasını açarken Edison'u hatırlamalarını söyleyin, Beethoven ve Edison işitme engelliydi ama bakın ne marifetleri var, dünya onları konuşuyor, dünya 9. Senfoniyi dinliyor, her evde ampul yanıyor

O kadar haklısınız ki...

İnsanımız çok düşüncesiz. Ben de okula başlayana kadar çook zayıftım, iskelet gibiydim çünkü demir eksikliğim vardı. İki merdiven çıksam çok yorulurdum. Annem ve babamın tek çocuğuyum o zamanlar. Beni görenler annemlere bu çocuk çok zayıf, siz buna yemek vermiyor musunuz falan derlermiş. Hatta komşular anneme, bu çocuk ölecek bu gidişle falan bile demişler. Annem eve gelip hep ağlarmış. Seni banyo yaptırmak istemedim çünkü seni boyunca bütün kemiklerini görüp üzülüyordum derdi. Okuldan sonra toparlandım biraz daha ama üniversiteye kadar hep zayıftım. Şimdi normalim. İnsanımız her konuda böyle yani. Özürlü ne demek yahu? Bu ne yani? Engeli olana engelli denir. Otizm de engelli grubuna girmiyor diye biliyorum. Milleti takmayın.

İnsanların eksiklerini vazife edinen bazı densiz insanlar aynaya bakmıyorlar maalesef. işin acı yanı asıl özürlüler bu zihniyettekiler..sen üzülme canım...

Usulunce,yolunca yordaminca yorum yapmak "cici gorunmek" demek degildir. Sizin gibi de patavatsizlik yapmak "dobra olmak, dolaylandirnadan dogruyu soylemek" demek degildir.

Oturun kalbinizi temizleyin. Deger yargilarinizi tartin olcun bicin. Kalbiniz yerinde mi bir bakin olur mu?

Sizin zihniyetteki doktorlarin, yakini vefat etmis ailelerine olum haberini verirken yaptiklari sey malum. Onlar da siz gibi dusunuyorlar. Ama disaridan gordugumuz seyse leş bir insan.

Allah sizin gibilerden bu insanlari korusun.

İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.

Sorduğu soruya evet hayır yanıtını değil biraz moral almak olduğunu sende biliyorsun

Senin gibi güya dürüstlük adına can yakıcı konuşanların

Canı acıtılarak büyütüldüğünü yada yaşadığını düşünüyorum. Çok iticisin

Konu sahibi arkadaşım inşallah yaradan musmutlu bir ömür versin yeğenine

Takma denilenleri toplum normal görünümlü hasta dolu

İnsanların eksiklerini vazife edinen bazı densiz insanlar aynaya bakmıyorlar maalesef. işin acı yanı asıl özürlüler bu zihniyettekiler..sen üzülme canım...
Kesinlikle haklısın. Bu zihniyetin değişmesi içinde eğitim şart. Umudumuzu kaybetmeyelim yinede.
Güzel hislerin için teşekkür ederim buarada canım.

O kadar güzel örnekler var kiiiii dünyada otizmle ilgili. O kendini bilmezlerin özürlü diye adlandırdığı insanlar ne güzel şeyler başarıp hayallerinin peşinden gidiyorlar.
Engel insanın düşüncesindedir bedeninde değil.

Eğer imkan varsa lütfen devletle sınırlı kalmayın geçen haberlerde otizm derneğinden anneler çıktı devletin çokta yeterli olmadığını söylediler.

Ve asla göz ardı etmeyin,sevgi herşeyin ilacıdır.

Edison kim diye sorsanız bilmeyen insanlar var hala daha.ama çok güzel bir örnek verdiniz..arada hatırlatmak gerek dediğiniz gibi.belki öğrenirler. Birde kk okuyan herkes bence biraz daha bilgili oluyor. Konu sahipleri ve yorumcular vesilesi ile güzel bilgiler veriyoruz. İyiki var kk demek istiyorum

Kesinlikle haklısın. Bu zihniyetin değişmesi içinde eğitim şart. Umudumuzu kaybetmeyelim yinede.
Güzel hislerin için teşekkür ederim buarada canım.
Eğitimden ziyade merhamet lazım, bakan gözlerde insanlık yoksa Allah korkusu yoksa kime eğitim vereceksin, Allah gönül gözü kapalı insanların şerrinden korusun yoksa kimse kusursuz değil inan..Senin yazılarına arada denk geliyorum gönlü güzel bir insansın, eminim evladında sen gibi güzel gerisi boş kim ne demiş dedim ya insanın gönlü özürlü olmaya görsün...

Bilmeyenlere verin bir 100'lük ampul öğrenirler
Maalesef ülkemizde otizme olsun, yürüyemeyen, göremeyen, işitemeyen, konuşamayan insanlarımıza karşı olsun bir önyargı var, özellikle otizm, down sendromu gibi durumlarda iyice kırıcışar, oğlu otizm olan bir hanımla konuşmuştum, yavrusundan bulaşıcı hastalığı varmış gibi kaçanlar bile oluyormuş, ne kadar ayıp ve rencide edici

İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi kırıcı, kendi veya sevdiklerinin bedenlerine hiçbirşey olmayacakmış gibi düşüncesizce konuşmamalı, 1 saniye sonrasında ne yaşayacağımızı bilemeyiz zira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…