Aynenhaklısın. Ülkemiz insanı öyle ama. bayilirlar milletin çocuğuyla ilgili gereksiz sözler söylemeye
Sen varya sen çok kötü bi insansın
Serzenişlerine ülkem adına bende burdan eşlik edeceğim emin ol arkadaşımÖyle doğru ki söylediklerin..
neyse ki evlatlarını medeniyet içinde yetiştiriyorsun o yönünden bakacaksın artık... Ben bu konuda o kadar hak veriyorum ki sana, dilimi az tutmasam "sevmiyorsan git tutan mı var" diyenler doluşur bir anda konu başka yerlere gider olan konuya olur
Bu hikayeler burada hep birbirine benziyor.. Ve ne yazık ki insanımız çoğunlukla cahil ve sınırını bilmiyor, kimi iyi niyet kötü niyet ayrımını kendi içinde bile yapamıyor, hatta kötülerin çoğu kötü olduğundan bile bihaber, belki de cehaletinden... demekle yetiniyorum şimdilik... İçimden sürdüreceğim artık serzenişlerimi
Bazı insanlarda empati yapabilme yeteneği yok ki..ama eminim ki aynısı başına gelmiştir.oğlumu çok kırmıştı. .Keşke senin evladının uzelebilecegini idrak edebilseymis. Eğitim değil insanlık bu bence kendisine öyle söylense hoşuna gider mi?
O kadar haklısınız ki...:) Usulüyle cevap vermek, üsluplu olmak, sempatik ve şirin görünmeye çalışmak değildir.
Konu sahibi orada soru sormamış aslında , sadece paylaşmak istemiş, biraz destek istemiş.
Sempatik görünmeye elbette çalışmayın ama itici de olmayın.
Cevap vermeseydiniz kimse sizi aramazdi.
Belki biraz yaptigi yanlışın farkına varmiştırda artik daha düşünerek yorum yapmaya karar vermiştir o yüzden ilk yorumları yapmıyodur.Sahi, nereye kayboldu arkadaş? Konuların ilk yorumlarını başkaları yapıyor artık. Garipsemedim desem yalan olur :)
İnsanların eksiklerini vazife edinen bazı densiz insanlar aynaya bakmıyorlar maalesef. işin acı yanı asıl özürlüler bu zihniyettekiler..sen üzülme canım...Benimde oglumun kilo problemi var.Ne zaman tatil için Türkiye'ye gelsek burnumdan gelir.illa bir laf eder bazı üslupsuz ve densiz insanlar.Hemde oglumun yanında. Zaten üzülüyor çocuk durumundan.
Bir gün dondurma almıştım yolda yürürken yiyorduk.Çok bilmiş teyzelerden biri kalktı oğlum için bana"az yedir az bak birde dondurma vermişsin ayı gibi olmuş cocuk"demezmi?!Resmen delirdim o an.Kadını çektim kenara menopoz da misiniz yoksa siz?Hem kim sordu fikrinizi siz nasıl cüret edersiniz benim oğlumun psikolojisini bozmaya?gibi laflar siraladim makineli gibi..ama yokkk anlamıyor kadın.
Üstüne vazife ya,sordum ya..
Oğlum o gün yediği dondurmayı çöpe attı ağlayarak o cadınin yüzünden. .
Tamam biliyorum dondurma iyi değil ama hergün yediremiyorum ki..sanki tanıyor bizi. .
Ay aklıma geldi kadının yüzü. Sinir oldum gece gece..
Usulunce,yolunca yordaminca yorum yapmak "cici gorunmek" demek degildir. Sizin gibi de patavatsizlik yapmak "dobra olmak, dolaylandirnadan dogruyu soylemek" demek degildir.
İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.
Kesinlikle haklısın. Bu zihniyetin değişmesi içinde eğitim şart. Umudumuzu kaybetmeyelim yinede.İnsanların eksiklerini vazife edinen bazı densiz insanlar aynaya bakmıyorlar maalesef. işin acı yanı asıl özürlüler bu zihniyettekiler..sen üzülme canım...
Edison kim diye sorsanız bilmeyen insanlar var hala daha.ama çok güzel bir örnek verdiniz..arada hatırlatmak gerek dediğiniz gibi.belki öğrenirler.Otizm bir engel değildir, velev ki olsa bile vah vah deyip insanı sinir edercesine ağızlarının ayarını bilmeden konuşan insanlara bugüne kadar hangi besteler veya icatları olduğunu sorun, Beethoven dünyanın ayakta alkışladığı en ünlü klasik müzik dehalarından biridir, Edison biz onu ampulü icadıyla tanırız, çocuklarınıza, yakınlarınıza, arkadaşlarınıza özürlü diyen hanımlara en azından salon lambasını açarken Edison'u hatırlamalarını söyleyin, Beethoven ve Edison işitme engelliydi ama bakın ne marifetleri var, dünya onları konuşuyor, dünya 9. Senfoniyi dinliyor, her evde ampul yanıyor
Eğitimden ziyade merhamet lazım, bakan gözlerde insanlık yoksa Allah korkusu yoksa kime eğitim vereceksin, Allah gönül gözü kapalı insanların şerrinden korusun yoksa kimse kusursuz değil inan..Senin yazılarına arada denk geliyorum gönlü güzel bir insansın, eminim evladında sen gibi güzel gerisi boş kim ne demiş dedim ya insanın gönlü özürlü olmaya görsün...Kesinlikle haklısın. Bu zihniyetin değişmesi içinde eğitim şart. Umudumuzu kaybetmeyelim yinede.
Güzel hislerin için teşekkür ederim buarada canım.
Bilmeyenlere verin bir 100'lük ampul öğrenirlerEdison kim diye sorsanız bilmeyen insanlar var hala daha.ama çok güzel bir örnek verdiniz..arada hatırlatmak gerek dediğiniz gibi.belki öğrenirler.Birde kk okuyan herkes bence biraz daha bilgili oluyor. Konu sahipleri ve yorumcular vesilesi ile güzel bilgiler veriyoruz. İyiki var kk demek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?