Yorumunuz icin teşekkür ederim:)Boyle bir konu oncedende acmistiniz saniyorum cok tanidik geldi.
Ben bazi erkeklerde babalik duygusunun ve sorumlulugunun tam gelismedigini dusunuyorum.
Yani adamin bos vaktide olsa cocuguyla ilgilenmesi gerektiginin cocugunun babayada ihtiyaci oldugunun farkinda bile degiller.
Partisi onun herşeyi ve zor bırakır cok kizdim yeri geldi kavgada ettik ama bir degişim göremedim. Inanin anlayissiz biride degilim uzakta toplantisi olur gönderirim,alttan almaya calisirim, bunlara rağmen yinede bu durumdayim yaniikincide süründürün...şaka bir yana ilgi göstermesi gerek ,sizin yükünüz ağır bence, sürekli hatırlatmak zordur yani annemden bilirim....ama bence kendinizi doldurmadan sadece çocuğun onun ilgisine ihtiyacı olduğunu anlatın gerekirse partiden de ayrılsın yani....
anlıyorum sizi hemde çok iyi.....Annem yıllarca bunu tartıştı babamla ama babamda pek değişmedi,sanırım çok özverili olunca, erkeklere bir rahatlık geliyor, böyle alışıyorlar,siz suçlusunuz demiyorum o suistimal etmiş...ama tavrınızı, kavgasız ,çocuğunuza yansıtmadan öpe koklaya söyleyin...umarım işe yarar... gerçi bazı erkeklerde sert, kavgadan anlar ama en çok onu sen tanırsın....Partisi onun herşeyi ve zor bırakır cok kizdim yeri geldi kavgada ettik ama bir degişim göremedim. Inanin anlayissiz biride degilim uzakta toplantisi olur gönderirim,alttan almaya calisirim, bunlara rağmen yinede bu durumdayim yani
Esim kizimiz icin resmen delirir.her turlu oyunlar oynar ama tabi kizim gidip babasina sirnasinca.Adam isten eve gelince "Aman kimse dokunmasa da surda devrilip kalsam"diyenlerden:)Cok seviyor biliyorum ama fitrati boyle.Kizim daha emeklemezken hic yanasmazdi bile,hep ben kucagina tutustururdum mesela.Geneli olmasa da cogunlugu boyle diye dusunuyorum acikcasi:)Hepinize hayirli aksamlar hanimlar,
Benimkisi pek dert gibi gözükmesede ben bu durumdan artik cok rahatsiz olmaya basladim! Esim vardiyali calisan ve onun yani sıra siyasi bir partide oldugu icin yoğun biri. (Parti işi biz evlenirken yoktu,sonradan oldu. Partiyide yazmiyorum cünkü niyetim burda kimseyle siyaset üzeri konusmak değil) Eşim çok yoğun bu yüzden oğlumuza gereken ilgiyi vermediğini düşünüyorum. Mesela hep ben söylemeliyim çocuğu azcik disari cikarirmisin? Zaman gecirin beraber bende o ara evdeki işlerimi halledeyim diye hep ben derim. Yani hep derken 2 ayda bir! Niye bunu ben diyorum? Kendisi düşünmeli degilmi? Sonucta oda oglumuzun babasi. Bugün mesela cocukla bütün gün disaridaydim esimse aksama kadar yatti gececi calistigindan dolayi. Bende dedim neden bu kadar uzun uyuyorsun sabah 7de yatsan 4te en gec fit olmalisin. Gelince dün izleyemedigim dizime baktim diyor. Iceri giriyoruz cocukla ben zaten cok yorgunum oglum annen ellerini yikasin oglum annen elini silsin vb gibi seyler söylüyor. Zaten doluydum ona karsi sonrasindada oglumun sinirlerimi tavana cikarip patlamam bir oldu. Yazik oglumada kizdim ister istemez. Esimde herzamanki gibi hem suclu hem güclü bana bagiriyor neymis neden bagiriyormusum bıkmış.. ve ben böyle en son yarim sene önce bagirdimi hatirliyorum! Bende dedim asil ben senin ilgisizliginden biktim. Ya insan cocuguyla vakit gecirmeye can atmazmi? Seve seve onla saatlerce oynamazmi? Gercekten yoruldum. Sürekli ya tv karsisinda yada telefon elinde siyasi haberler bilmem neleri takip etmeler. Gercekten biktim!!!! Bunun haricinde cok iyidir asla sikayet edemem ama sirf bu huyu bile beni cok sinirlendirmeye basladi. Böyle yaparsa 2. Cocugu rüyasinda görür!
Bu arada ben yurtdisinda kaliyorum burdaki cogunluk alman babalar o kadar ilgiliki cocuklarina anlatamam.. insan özeniyor yani neden bizim kültürümüzde genel olarak cocuk bakimi vs gibi isler sürekli kadinlarin omuzunda-.-
Eşimin ikizini anlattiniz sanki.. cok üzülüyorum bu duruma acayip gücüme gidiyor. Telefon yüzünden o kadar cok kavga ettikki anlatamam ama yinede birakamiyor. Ya diyorum birak dünyayi senmi kurtaracaksin,millete laf yetistirmekten bize zaman ayirmiyorsun yeter desemde,sinirleniyor abartiyormusum!! Gercekten tek cözüm bana göre 1 cocukla kalmak. Kusura bakmasin ama cocuk istiyorsa totosunu kaldirip bakacak!Sanki benim durumumu anlatmışsın...benim de eşim yoğun çalışıyor ayrıca siyasi konulara da takık ve elinde telefon herşeye yorum yapar okur vs...iş çocukla ilgilenmeye gelince de sıfır,yok yorgunum yok şöyle böyle...bir çözümü yok malesef
Önerinizi deniycem,tsk ederim:) baktim böyle devam ediyor o zamanda kalirim tek cocukla hic kusura bakmasinanlıyorum sizi hemde çok iyi.....Annem yıllarca bunu tartıştı babamla ama babamda pek değişmedi,sanırım çok özverili olunca, erkeklere bir rahatlık geliyor, böyle alışıyorlar,siz suçlusunuz demiyorum o suistimal etmiş...ama tavrınızı, kavgasız ,çocuğunuza yansıtmadan öpe koklaya söyleyin...umarım işe yarar... gerçi bazı erkeklerde sert, kavgadan anlar ama en çok onu sen tanırsın....
Aynennn,inanır mısın eşimi kendi sosyal ağlarımdan engelledim.çünkü ne zaman kendi hesabıma baksam hep eşimin beğendiği yorum yetiştirmeye çalıştığı bir sürü haber vs sayfama düşüyor.yahu insan okumaya yorulur cvp yazmaya yorulur...ben çok ciddi kavga ettim bu yüzden ve söz verdi azaltacam diye...eve gelince telefonu iki üç metre uzağında bıraktırıyorum.elinin altında olmasın diyeEşimin ikizini anlattiniz sanki.. cok üzülüyorum bu duruma acayip gücüme gidiyor. Telefon yüzünden o kadar cok kavga ettikki anlatamam ama yinede birakamiyor. Ya diyorum birak dünyayi senmi kurtaracaksin,millete laf yetistirmekten bize zaman ayirmiyorsun yeter desemde,sinirleniyor abartiyormusum!! Gercekten tek cözüm bana göre 1 cocukla kalmak. Kusura bakmasin ama cocuk istiyorsa totosunu kaldirip bakacak!
Ikimizde istiyorduk,eşit alinan bir karardi yaniiiEşin çocuk istemedi mi kim daha çok istiyordu bebek yapmayı?
Sevmeye sıra gelince elbette seviyor ama 10 dakika en fazla. Yani birde bebek degilki 2 bucuk yasinda cocuk artik oyun,ilgi,vaktin ona ayrilmasini dogal olarak istiyor ama esim bu istekleri yeterince yerine getiremiyorÇocuk sevmiyor mu ki ?
Sevmeye sıra gelince elbette seviyor ama 10 dakika en fazla. Yani birde bebek degilki 2 bucuk yasinda cocuk artik oyun,ilgi,vaktin ona ayrilmasini dogal olarak istiyor ama esim bu istekleri yeterince yerine getiremiyor
Aynen gelde sinirlenme iste.. oynadigi en fazla 1 saattir öyle durumlarda sayilidir yaniBiz komşumun kızıyla bile saatlerce oynuyor, eğleniyoruz. .
İlginç gerçekten. .
Süper fikir,harika:) derhal işe koyulayim o halde,cok tsk ederim:)Çocuk psikolojisinde baba şefkatinin önemiyle ilgili makale okumasını sağlayın. Hatta siz bulun, açın, verin eline telefonu. Elinde telefonla siyasi haberleri takip edeceğine çocuğunun ruh haliyle ilgili bir hamlede bulunsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?