Çocuğuna gereken ilgiyi vermeyen baba!

İşi çok yorucu olabilir. .
İlgisiz biri olabilir. .
Sizinle de ilgisi böyle mi?
Bana karsi ilgisi azalmadi ayni. Elbette iside cok yoruyor onu bunun farkindayim sirf o yüzden hafta sonlari erkenden kaldirmiyorum cocugumla evden cikiyorum rahat uyusun diye. Ama ben onu düsündükce o beni düsünmüyor yükümü almiyor,benden bekliyor.

Erkeklere "hadi yap" deyşnce bi haller oluyo. Bence eşinize çocuğunuzun onu ne kadar özlediğini, sürekli onu konuştuğunu, resim ve vidyolarını açtığında çok heyecanlandığını vs söyleyin. Yani biraz babalık duygusuna oynayın. Bunu özellikle çocuğunuzun yanında yapın ki dayanamasın. Kızım daha 5 ay civarıydı sanırım ben böyle yapa yapa hem iştennerken getirttim hem de daha çok ilgilenmesini sağladım. Şimdi kahvaltısını, yemeğini bile eşim yediriyo sağolsun. Mesela "babası kızım seni nasıl özledi, sürekli baba dedi, sen gelince çok mutlu oluyo, seni benden daha fazla seviyo, sana çok şımarıyo bana hiç böyle değil vs vs" diye diye o kadar güçlü bir bağ kurdum ki aralarında. Şimdi kızım babası varken bana hiç bakmaz. Hoşuma da gidiyor aralarının bu kadar iyi olması. Bir de böyle deneyin isterseniz. Ama lütfen güler yüzlü ve içtenlikle :)

Bu kosullarda ikinci cocugu yapmayin
Ama size de tavsiyem siz de sosyallesin, esiniz ne guzel herseye vakit ayiriyormus siz de yapin oyle, gidin mesela derneklere kluplere uye olun, aktif olarak siz de calisin, erkekler bakiyorlar ki esleri ev cocuk disi da birseyle ilgilenmiyor, o zaman saygiyi da sevgiyi de kenara atiyorlar
Herseyi ustlenmeyin, birakin biraz da esiniz pesinizde dolansin kebapci kedileri gibi

Bende cok sosyalim mesela cocugumla düzenli olarak oyun grubuna giderim. Hem oglum eglenir hem ben bide baska annelerle deneyimli pedagoglarla cocuk egitimiyle alakali bircok meselede fikir edinirim. Onun yanisira hafta sonu camiide özel egitim görüyorum ilerde cocuklara egitim verebilmek icin. Yani anlayacaginiz bos degilim. Evdede oturan biri degilim,sürekli cocugumla disarda ya parkta oynar,ya birilerine oturmaya gider veya cagiririm. Cevremde var yani.

Cok haklisiniz,kesinlikle deneyecegim güzel bir yol izlemissiniz takdir ediyorum:)

Ne guzel, ben belki yapmiyorsunuzdur diye oneride bulunayim dedim
Hic yuz vermeyin ilgilenmeyin esinizle, birakin dursun bir kosede, bir sure sonra o sizi kovalamaya baslayacaktir bence hadi insallah diyelim

olay sadece is olayi degil..gelip dizi izliycene zibarip yatsin diyorsun tabii..haklisin bana gorede..erkek milleti..

Esinize baba ile cocuk arasinda bag kurulmasinin onemli oldugunu anlatin. Bana esiniz size karsida ilgisiz gibi geldi.
Gunde 15 dakika tv ve tlfnla ugrasmadan birbirinize vakit ayirin.
Cocugunuzun size katilabilecegi etkinlikler bulun.
Cocugunuzun her ihtiyacina siz kosmayin babayla iletisim kurmasi icin araci olun.
Sadece siz yogun oldugunuzda islere yetisemediginizde babayi cocuga bakmasi icin gorevlendirmeyin. Siz mesgul olmasanizda baba cocukla ilgilenmeli.

Benimde cocuk olursa acaba dedigim konulardan biri. Esimle de konustuk asla yapmam diyor ( tabikide inanmadim )
Ama bez baglamayi ben bilmiyorum o biliyor. Senin isin olur ben bakarim diyor altini degistirirm falan.
Cocuklarida cok seviyor acaba sizinkide oyleydide sonradan mi degisti.???
Cunku ben simdi islerimi yetistiremiyorum allahim verirse tek basima ne yaparim blmiyorm.

Günaydın.
Yanlış anlamayın ama bunu neden yapıyorsunuz?
Yani anne değilim,pek anlamam da en azından haftasonlarında ana-baba-evlat aynı sofrada, aynı evde, aynı ortamda olmanız doğru değil mi?
Haftasonu kahvaltıları süper hazırlanmaz mı genelde?

acımayacaksın canım.
hadi işinden gelir yorgundur, 1-2 saat dinlenir de o dinlenme saatinde bile parti, haber, yorum peşinde koşuyorsa, oğlunu ona teslim et, işim var deyip çık dışarda oyalan. onu yalnız bırak oğlunla sık sık.

vardiyeli çalışma farklı olabilir, genelde vardiyeli çalışma düzenindeki kişilerden duyduğum gündüz uykusunun gece uykusu kadar verimli olmadığı ve dolayısıyla daha çok uyuma ihtiyacı hissettikleri şekilde.

uyumasını buna bağlayabilirsiniz belki,
ama tv izlemek internette takılmak çocuk için ertelenebilir şeyler gayet de, yoksa siz de bilirsiniz tüm gününüzü tv karşısında geçirmeyi, çocuk da arada büyür o zaman.

sizi biraz merak etmesini sağlasanız mesela ne biliyim o uyuyken haber vermeden çıkın evden. o işe gidene kadar da gelmeyin. yemeği kendi ısıtıp yesin, kıyafetlerini ütülemeye çalışsın. isyan ederse sende söylersin ya bu çiçeği sularsın ya da dikenlerine katlanırsın. unutmayın siz onun kölesi değilsiniz. kadınsınız

Takma kafana çünkü ne yaparsan yap kocan değişmeyecek, sen istiyorsun diye de ilgili bir baba olmayacak.

Güzel fikir tskler,denicem :)

Dogru diyorsunuz öyle yapicam..

Elbette haftasonu 1 günde olsa ailecek beraber kahvalti yapiyoruz. Yeri geliyor isim cikiyor cocuga bakiyor ama cok baktigini söyleyemem. Ben istiyorumki, icinden gelsin nisazümra cocugu hazirlayayim ben onla disari cikayim azcik hava alsin veya parka götüereyim oynasin asla demedi. Hep ben dedimde zorla yapmis gibi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…