- 25 Aralık 2008
- 919
- 874
- 333
- Konu Sahibi morpapatyam
-
sadece şunu merak ettim yorum yazan arkadaşlar
kaç kişi konu sahibiyle aynı durumda
hem çalışıyor hemde kayınvalidesi çocuğuna bakıyor
konu sahibini anlamak için aynı konumda olmak gerekir.
hah demi yaaaasadece şunu merak ettim yorum yazan arkadaşlar
valla şu an ne için çalışıyoruz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için dimi
gelecegini hazırlamadan,az çok birikimi olmadan evlendirmeyecek o zman.
adı üstünde aile onlar...el değil ki(tabiki durumu olanlar için konuşuyorum)
o zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaaBilmiyorum farkında mısınız ama kendinizle çelişiyorsunuz.
"Az çok birikim yapmadan çocuğunu evlendirmeyecek" demişsiniz. O zaman "az çok birikim yapmayan çocuk sahibi olmayacak" da diyebiliriz.
sadece şunu merak ettim yorum yazan arkadaşlar
Hayir bir de diyoruz ki Turk aile yapisi sahane. Hayir! Sahane olan Turk anne babalari, Turk evlatlarindan bir hayir yok. Bir de simdi anneye/kaynanaya bakmamak moda oldu. Soz konusu anne babadan faydalanmak olunca geleneksel takilip :'Anne baba degil mi, ailemiz degil mi? Tabi ki bize ev ,araba, yat kat alicaklar' diyen genclerimiz, is anne babaya maddi yardima, hastalaninca bakmaya gelince 'Ben neden bakmak zorundayim? Bizim bir hayatimiz var. Artik onlar baska aile, biz baska aileyiz.' demeye basliyorlar. Adeta hepsi birer Hans bir Helga. Ayşe Ahmet olarak evlilige baslayip, Hans Helga olarak devam ediyorlar.tek başına şu gözlem bile yurt dışına yerleşmek için bir sebep.. sürekli yabancıları eleştirir ama şu yazdıklarının hepsini kendimize hak olarak görürüz..
evet çocuklarımız için çalışıyoruz.onları iyi bir şekilde okutup iyi bir işe girsinler,valla şu an ne için çalışıyoruz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için dimi
gelecegini hazırlamadan,az çok birikimi olmadan evlendirmeyecek o zman.
adı üstünde aile onlar...el değil ki(tabiki durumu olanlar için konuşuyorum)
işte komik olan da ne biliyormusun benim durumumda
ben daha 28 yaşındayım ilk çocugu bile düşüne düşüne yaptım
yap bakarım baskılarıyla yaptım
şimdide 2ciyi yap bakarım diyor
ama kzıma bakarken bile arada sukoyuveriyor:)başka çocuk mu baksam parayla:)yaşlı kadınmı baksam yatılı gibi gibi
bunu ayda bir kez yapıyor.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
sölediğinizin aksine kv tripleriyle ugraşmak gelin kaprisnden daha zor emin ol
o zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaa
mesela ben :)sadece şunu merak ettim yorum yazan arkadaşlar
yani buraya yazan herkese istediği yorumları yapalım öyle mi?konu açan arkadaşlar elimize kağıt versin söyleyeceklerimiz için..hanımefendi sizi tanımayız etmeyiz kaynananızın çocuğunuza gönülsüz baktığını söylüyoruz yazdıklarınıza binaen..ne isterseniz onu yaparsınız..o zaman yazmayın buraya sizin yumurta davanızı görmüyoruz biz sonuçta ...sizi anlayan yorumlarda geliyor karşıt yorumlarda illaki gelecek..burda eleştirilen siz değilsiniz ki ..ama dönün bir daha bakın yazdıklarınıza..herkes dilediğini söylemekte özgür..düşünce özgürlüğü var bu ülkede..şahsınıza hakaret etmiyoruz sonuçta.çok merak ediyorum.burda bilip bilmeden benı ve benım gib psikolojik şiddet gören anneleri eleştiren hanımlar sizler kv deniz için ne yapıyorsunuz.yada nekadar yakınlıktasınız?yada çalışıyormusunuz?işte elin evde kv denızın ağız kokusunu çekiyormusunuz?
bi konuda anlaşalım.ben asla kv deme çocuğuma bakrmısın dıye sormadım.hatta eşime demimki" tamam ben bakarım" diyor ama gerçekten isteklimi.
hiç demiyosam kvdeme haftada 10 defa Allah razı olsun derim.çocuk uyudumu sende hemen yat derim.hatta öğlen yemekten sonra çocuğu uyutmaya gayret ederım.ama benım "anne bugun kahvaltısını yedımı" dıye sormam alınganlık konusu olur.oysa benım çocuğum pek yemek yemıyor.yumurtasını yemedıyese ben yedırıyım dıye sorarım onu.
kımse kımsenın hayatını böyle eleştrıremez.karlarınıd.hele hele bunların hiç birini yaşamamışsa.tavsıyen varsa konuş.yapıcı herturlu eleştırye açığım.ama yıkıcılar gerçekten yıkıyo
Bilmiyorum farkında mısınız ama kendinizle çelişiyorsunuz.
"Az çok birikim yapmadan çocuğunu evlendirmeyecek" demişsiniz. O zaman "az çok birikim yapmayan çocuk sahibi olmayacak" da diyebiliriz.
arkadaşım bana yapılan baskıları bi duysannnnn ooooooo zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaa
Ee iyi de siz niye o baskılara boyun eğiyorsunuz? İradeniz yok mu? Alnınıza silah mı dayadılar? Prezarvatifleri mi deldiler?o zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaa
cevabınız bana değil ama yorum yapmadan edemeyeceğim. ben erken sayılabilecek yaşta evlendim 6 sene tüp bebek tedavisi için uğraştım. bütün birikimimi tedavi masraflarına harcadım. 30 yaşındayım. çok şükür 2,5 yaşında oğlum hangi birikimden yada plandan bahsediyorsunuz. şuan o çocuğun geleceğini sağlamak için çalışmak zorundayım. evlatlarını çok düşünüyolarsa o üzülmesin o da evlat sevgisi tatsın diye bitaraflarını yorsalardı azıcık tedavi zamanında.
yani problemin özünü anlamak için uğraşın yüzeysel bakmayın.
Çocuk yap demek kolay, herkesin ağzında 'aman gecikmeden yapın, sonra olmaz' lafları. Çocuğu eşinle karar verirsin, şartlar olgunlaşır, hazır hissedersin kendini öyle yaparsın. Ona bakarsan komşu teyzeler bile çocuk yapın diye söyler. Herkes bu lafları dinlese ohoo...Ee iyi de siz niye o baskılara boyun eğiyorsunuz? İradeniz yok mu? Alnınıza silah mı dayadılar? Prezarvatifleri mi deldiler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?