çocuğu sarsmak ciddi sağlık riskine sebep olabilir.Odaya kapatmak psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir.Çocuk katılana kadar ağlıyorsa sakinleşmesi için süre verin ama tek başına odaya kapatmak ne kadar doğru?Genel olarak haklısınız hayatta nasıl kalacağını öğretmeliyiz ama acaba odaya kapatmak mı çözüm ?
siz çocuğun insiyatif kullanmasının zayıf olduğu yerde şımartmaya devam edin o zaman çocuğu duvardan duvara çarpıp zorla istemediğiniz şeyi yapmaması için hırpalamaktan iyidir.onun yaşayacağı kabus her gün ve kriz gibi en azından çocuğa kendince heveslendiği şeyi hemen yapması acele etmesi için değil isterken biraz durup düşünmeyi öğrenir zamanla.Bu şekilde öğretiyorsunuz yani?
siz çocuğun insiyatif kullanmasının zayıf olduğu yerde şımartmaya devam edin o zaman çocuğu duvardan duvara çarpıp zorla istemediğiniz şeyi yapmaması için hırpalamaktan iyidir.onun yaşayacağı kabus her gün ve kriz gibi en azından çocuğa kendince heveslendiği şeyi hemen yapması acele etmesi için değil isterken biraz durup düşünmeyi öğrenir zamanla.
heralde bunu demeniz için 4-6 yaş civarı olması lazım daha ufak çocuğun dinleyeceğini sanmıyorum.çocuğu sarsıp odaya kilitlemek yerine "annecim gidip odanda ağlar mısın" demeyi şımartmak olarak görüyorsunuz? hmm ok.
heralde bunu demeniz için 4-6 yaş civarı olması lazım daha ufak çocuğun dinleyeceğini sanmıyorum.
heralde bunu demeniz için 4-6 yaş civarı olması lazım daha ufak çocuğun dinleyeceğini sanmıyorum.
siz çocuğun insiyatif kullanmasının zayıf olduğu yerde şımartmaya devam edin o zaman çocuğu duvardan duvara çarpıp zorla istemediğiniz şeyi yapmaması için hırpalamaktan iyidir.onun yaşayacağı kabus her gün ve kriz gibi en azından çocuğa kendince heveslendiği şeyi hemen yapması acele etmesi için değil isterken biraz durup düşünmeyi öğrenir zamanla.
benim 13 yaşında oğlum var ve ayrıca 2 yeğenim var büyüttüğüm.Çok şükür ayakları üzerinde duran şımarmayan ki çocuğumu sevgi ile şımartmakta sakınca görmüyorum.Çocuğu duvardan duvara çarpmak cümlesini bile kullanmam ben değilki sizin gibi bunun hayalini kurayım.düşünmeyi de bilir matığını da kullanır.Bu çocuklar büyüyor sonra toplumda neden problemli insan var,neden kadın cinayeti var, vs diye sorgulamaya gerek yok.Düşünce tarzınızla ellerinizle gelecek için nasıl bir birey yetiştiriyorsunuz .Korkutuyor sizin gibi düşünenler beni.
arsız maymun gibi çocuk yetiştirmek istemiyorum.yetişkin insanla daha duygusal mekanizmaları olgunlaşmamış çocukları bir tutuyorsunuz size pes heralde doğdukları gibi önlüğü giyp bir günde okumayı öğrenip ertesi gün üniversiteye başlıyor bu çocuklar.eşiniz de sizi kitliyor o zaman istemediği bir şeyi yaptığınızda değil mi? yani yaptığınız şey doğru gibi bir de savunuyorsunuz ya pes!!!!!
bana da hiçbir şey demeden büyütürüm çocuğu diyenler inandırıcı gelmiyor. siz ve sizin gibi düşünenlerin yeteneklerini kreş ve anaokulunda görmek isteriz.benim 13 yaşında oğlum var ve ayrıca 2 yeğenim var büyüttüğüm.Çok şükür ayakları üzerinde duran şımarmayan ki çocuğumu sevgi ile şımartmakta sakınca görmüyorum.Çocuğu duvardan duvara çarpmak cümlesini bile kullanmam ben değilki sizin gibi bunun hayalini kurayım.düşünmeyi de bilir matığını da kullanır.Bu çocuklar büyüyor sonra toplumda neden problemli insan var,neden kadın cinayeti var, vs diye sorgulamaya gerek yok.Düşünce tarzınızla ellerinizle gelecek için nasıl bir birey yetiştiriyorsunuz .Korkutuyor sizin gibi düşünenler beni.
arsız maymun gibi çocuk yetiştirmek istemiyorum.yetişkin insanla daha duygusal mekanizmaları olgunlaşmamış çocukları bir tutuyorsunuz size pes heralde doğdukları gibi önlüğü giyp bir günde okumayı öğrenip ertesi gün üniversiteye başlıyor bu çocuklar.
bana da hiçbir şey demeden büyütürüm çocuğu diyenler inandırıcı gelmiyor. siz ve sizin gibi düşünenlerin yeteneklerini kreş ve anaokulunda görmek isteriz.
siz de yetişkinliğe erişmiş insanla aynı kefeye soktuğunuz mantıkla.isterseniz siz görünün çok şükür ihtiyacım yok.herkes kendine göre yetiştirir çocuğunu,ben odaya kilitlenmedim.ben o neslin çocuğu değilim şimdiki çocukları eğitmek köpek eğitmekten de zor.size doyumsuz ve sınırsız istekleri olan yada olacak çocuklarınızla başarılar dilerim.sizden rica ediyorum bugün hemen bir psikologdan randevu alıp görünün.. ama çocuğunuz için değil kendiniz için.. anlatın bakalım o çocuğu savunmasız bir şekilde odaya kilitlemeniz için ne diyecek???
bakın kendiniz diyorsunuz duygusal mekanizması gelişmemiş bir çocuğu hangi mantıkla odaya kilitlersiniz? sizin odaya kilitlenmeme sebebiniz duygusal mantığınız gelişmiş olması mı yani?? emin misiniz geliştiğine?
kaç kere dikkat dağıtma yönetimini kullandınız? kaç kere çocuğunuzun gözlerine bakıp konuştunuz? odaya kilitlemek nedir yahu şaka gibi..
siz de yetişkinliğe erişmiş insanla aynı kefeye soktuğunuz mantıkla.isterseniz siz görünün çok şükür ihtiyacım yok.herkes kendine göre yetiştirir çocuğunu,ben odaya kilitlenmedim.ben o neslin çocuğu değilim şimdiki çocukları eğitmek köpek eğitmekten de zor.size doyumsuz ve sınırsız istekleri olan yada olacak çocuklarınızla başarılar dilerim.
siz benim demek istediğimi anladınız da neyse önce yaratılıştan uslu çocuğu eğitmek değil zaptedilemez çocuğu zaptetmek eğitmekle gurur duymalı insan, o yüzden ana okulu kreşte her türlü karakterde çocuk mevcut.ben anneyim ,iş olarak görmüyorum çocuk yetiştirmeyi.Kreş ve anaokulu ayrı bir sorundur bir tutulamaz.
Oradakilerde sizin çocuğunuzu sarsarak mı eğitmeli?
Ayrı hem de çok ayrı düşüncelere sahibiz.Benim büyüttüğüm çocuklar bahsettiğim gibi 13,15 ve 21 yaşına geldiler.Sonucum başarılı kendimce.
fazla polemik oluyor.En iyisi yazmamak ve cevap vermemek tercihim.
bence sizinkilerle kimse karşılaşmasın dünyadan tecrit edin ki kendine zıt hiçbir varlıkla kendini sorgulamayı öğrenmesin saksıda büyüsün. bu kırmızı kalemle çizdiğiniz yer ahir zamanda olacaklarda geçer bilginizeeyvah eyvah.. ben duamı yenileyeyim.. rabbim sizin yetiştirdiğiniz çocuklarla bizimkileri karşılaştırmasın..
bu ülkede ne kadına şiddet biter, ne de kadın cinayeti.. eeee çocuk dediğin gördüğünü yapacak..
bence sizinkilerle kimse karşılaşmasın dünyadan tecrit edin ki kendine zıt hiçbir varlıkla kendini sorgulamayı öğrenmesin saksıda büyüsün. bu kırmızı kalemle çizdiğiniz yer ahir zamanda olacaklarda geçer bilginize
Çocukta sorun yok.Siz başarısız bir annesiniz ki konuşarak anlamayan bir çocuk yetiştirmişsiniz.arsız maymun gibi çocuk yetiştirmek istemiyorum.yetişkin insanla daha duygusal mekanizmaları olgunlaşmamış çocukları bir tutuyorsunuz size pes heralde doğdukları gibi önlüğü giyp bir günde okumayı öğrenip ertesi gün üniversiteye başlıyor bu çocuklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?