- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.573
- 248
İşte bu çocukları Dövme mevzularında sinirim tepeme çıkıyor. Neymişiz çok sabır zorlanıyormuş ta Ağzına poposuna vuruluyormuş. Yeri geliyo çalışma arkadaşların,patronun vs de sabrını zorluyor dövüyor musun onları??
baska bi konuyada yazdigm gibi dayakla terbiye olmaazo kucucuk yavrulara kiyilirmi , dovmekle ne gececek ellerine , cocugun psikolojisini bozmaktan baska
cok iii hatirliyorum bi kac sene once kuzenimle carsidayiz , cok kalabalik ve hava cok sicak , bi kadin vardi yaninda minicik cocugu , cocuk agliyor diye cocuga defalarca vurdu suratinanasil icim gitti o kucucuk masum cocuga
Bunu ben de cok merak ediyorum. Nasil beceriyorlar boyle cocuk yetistirmeyi? Bir de benimki vurmuyor diye aman cok pisirik buyutmussun sen de diyen bile var. Mesela parkta orda burda cocuklar kizima vursa annelerinin tepkisi sen de ona vur oluyor. Vurmanin kotu bi sey oldugunu benim 3 yasindaki kizim koca koca kadinlara anlatiyor.Mükemmel anne değilim ama benim de merak ettiğim, bu cocuklari bu kadar vahsi yetiştirmeyi nasıl basardiklari.
Bi yere gittiğimde, ya da birileri geldiğinde kizim patlayana kadar ağlar. Çünkü ya dayak yer, ya elinden oyuncak hunharca cekistirilir.
Zavallı kızım birinin önünden oyuncak alacağı zaman korka korka, gozlerinin icine bakarak almaya calisir. Karşısındaki cocugun tepkisine bakarak yani.
Hayir anlamadigim agzinaa bir tane patlatinca cocuk yemedigi yemegi yemeye, yaramazlik yapmamaya mi basliyor.?Aferin size kızlar, tabi ki çocuklarınızı dövün.. Sizin "seçtiğiniz" yemeği yemediği için dövün mesela, ya da yaramazlık yaptığı için dövün, sizin kararlarınıza saygı duymadığı için de dövün ki ileride karısı kendisinin istediği gibi yaşamadığı için dövsün, çocukları evde koşturduğu için dövsün.. o çocuklar ezilsin ki büyüdüklerinde rahat ezebilsinler.. Amaaaan ne olacak kim çocukken yemedi değil mi?
Şurada köpeğe atılan dayak diye bir başlık açılsa şiddetle karşı çıkacak olanların, pırasa yemediği için çocuklarını dövdüklerine inanmak istemiyorum..
Yahu bir gün dayak yemediğim ya da çocuklarımı dövmediğim için de gurur duyacağım hiç aklıma gelmezdi, bu duyguyu da yaşattınız bana.. Teşekkürler!
Hayir anlamadigim agzinaa bir tane patlatinca cocuk yemedigi yemegi yemeye, yaramazlik yapmamaya mi basliyor.?
Yemek yedirmenin binbir cesit yontemi var. Dayakla yemek yemez cocuklar. Siz yine de ileride -sanmiyorum doveceginizi yemek seciyor diye- yemek secmemesi icin daha farkli yontemler deneyin.pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.
Evet o an korkar ama cozum degil tabi ki. Bir de dayak arsizi durumu var ki bi yakinimin kizi oyleydi. Ne var en fazla doversin azcik acir gecer diyordu.Korkuyor, tırsıyor, köşeye siniyor, canı acımasın diye yapmak istemediği şeyi yapıyor o an için.. Daha o yaşta karakter, kişilik, kendine güven yok olup gidiyor..
Pısırık çocuklar yetiştirip, kendine güvenen çocuklar olmasını istiyoruz millet olarak..
valla anne değilim ama dayağa karşı değilim. ne demek "ben onu yemiycem?" yeminle yapıştırırım ağzına.
bu çocuk bi ömür benim evimde kalmayacak, her türden insanla muhatap olacak. yemek beğenmeyerek insanları zor durumda bırakmaya hakkı yok.
evet misafir başımızın tacı ama öyle insanlar gelip gidiyor ki evimize, ne pişireceğimizi şaşırıyoruz. keşke diyorum, anası vaktinde ağzına yapıştırıp yedirseymiş de yemek seçmemeyi öğretseymiş. ya geliyorsun bi hafta kalıyorsun eyvallah da ben senin çocuğuna günde üç öğün köfte patates kızartmak zorunda mıyım arkadaşım? eşşek kadar çocuk sulu yemek yiyemiyor ya.
maddiyatından değil emeğinden bahsediyorum ben.
üniversitede bi ev arkadaşım vardı mesela, ıspanak pişirdim diye kusmuştu. karnabahar pişirdiğimde de kusmuştu. yiyorum lan onu ben hayvan!
anası vaktinde dövmemiş diye bunlar hep. bak yine sinirlendim.
Bence kapiyi kitlemeyin kitlemeden odada birakin ben diyomki egecim ben gidiyorum sende dusun bende dusuneyimben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?
Vallahi en sonunda hic cikmayacagim, cagirmayacagim..Buarada cocuklar dayak yiyorsa net agresifler ve vurmaya yatkinlar
benimde oglum ya aglatiliyoduu yada seni oynatmam dye tehdit ediliyodu aglamasin diye goturmuyorum gitmiyorum cagirmiyorum
Bunu ben de cok merak ediyorum. Nasil beceriyorlar boyle cocuk yetistirmeyi? Bir de benimki vurmuyor diye aman cok pisirik buyutmussun sen de diyen bile var. Mesela parkta orda burda cocuklar kizima vursa annelerinin tepkisi sen de ona vur oluyor. Vurmanin kotu bi sey oldugunu benim 3 yasindaki kizim koca koca kadinlara anlatiyor.[/QUOTE
17 aylik kizim daha, geçen gun bir tokat yapistirdi bana sok oldum. Ne tepki verecegimi şaşırdım. Baska cocuklar vurdukca öğreniyor iste.
ben de pazarda gördüm böyle bir olay
ama hemen gidip ne yapıyorsunuz dedim
madem tahammülünüz yok niye çocuk yaptınız dedim
küçücük çocuk vurulur mu dedim, dedim, dedim, dedim
herkes sustu bize baktı
belki bir daha vururken düşünür biraz diyeceğim...ama zannetmem...
Arkadaşlar mesleğim öğretmen , dün velilere bir form gönderdim (bilgi amaçlı) akşam fırsat bulunca okudum, sorulardan biri "çocuğunuzu dövermisiniz?" şeklindeydi.Bu soruya evet cevabı yazan velilerim var ..Siz ne düşünüyor şunuz bu konuyla ilgili?
Dayak, yuzune kafasına hafifçe vurmak, çok yüksek sesle bağırmak bile o çocuklarda travmaya neden olur. Popoyu katmıyorum buna :)
Hem boşuna yuzunuz eskiyor. Zamanla o dayaktan bile anlamaz hal alır.
Gözlerinize baktığında kızdığınızı anlayan bir çocuk yetiştirmek lazım.
Çok yaramazsa başedemiyorsanız pedagogtan yardım alın.
...
Konu sahibinede bir sorum var; velilere bu soruyu sorarak neyi amaçladınız ? Yani bu konuda bir eğitim, seminer mi verilecek doğruları anlatmak adına ?[/QUO
Velilere sadece bu soruyu sormadım.Beş sayfalık bir formdaki sorulardan biriydi sadece,cevaplar karşısında oldukça şaşırdım ve üzüldüm. Neyi amaçladığımıza gelince , öncelikle çocuğu her yönüyle tanımak ve eğitimde bu ayrıntıları kullanmak,sonra velileri bilinçlendirmek. Mesela 8-10 saat tv izleyen çocuklar varmış, işte dayak yiyen çocuklar..... v.b
Elinin en hassas yeri oldugunu biliyormusunuz. Elindeki sinirler direk beyne bağlı ve felç tehlikesi taşır. Örneğin elinize bir cihaz tutun üzerinde gidiklayinn gezdirin, epilator gibi.kulağınızin içi kasinır.hemen sinirler harekete geçer. Bu çocuklarda daha hassastır. .ele asla vurulmamali öyle şak şak. Biraz araştırın okuyun öğrenin çocuk yetiştirmek incelik ister
Unutmuyor tabi..fiziksel siddet nedir.cocuk da olsa siz ebeveyni de olsaniz o cocugun sadece insan oldugu icin haklari var.siddet gormemeli.hukuki olarak yanlis
Gelelim duygusal boyutuna.cocugunuz size bagli kaninizdan caninizdan nasil olur da siddete basvurulablir.
Ha kafasini vurmussunuz duvarlara ha poposuna saplak
Uzuldum be yeminle
sakin sorun çıkarmayan kısmına nasıl geldik? "yaramazlık yaparsa döverim" mi yazmışım? "uslu durmazsa tekme tokat dalarım" mı demişim? sadece "yemek seçmesini istemiyorum gerekirse sadece o konuda ağzına yapıştırıveririm" dedim. çarpıtmazsak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?