- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
8 yaşında bir kızım var duygusal değilim sadece bilinçliyim daha önce bir cocuk yetiştirdim yani. Elinin üzerine vurduğunuz bir çocuğun canı daha fazla yanar.hemen felç olur demedim ani tehlikeli ve yanlış bir harekette felce kadar gidebilecek bir yerdir el.bu kesin bir bilgidir paylaştım. Siz nasıl istiyorsanız öyle saplak atmaya devam edin çocuğunuza. Kızıma birkez bile vurmadim itmis bile değilim. Aynı mantalitede olmamamiz çok doğal.Hamilelikten sanırım fazla duygusalsiniz hanımlar. ''Popoya saplak,ele vurulabilir'' derken,sopayı alipta hali döver gibi değil! Hafif,caydırıcı şekilde. Çocuğu kirbaclayin dedik sanki hemen akıl vermelerha duvarlara vurmusum ha poposuna? Sapla samanı karıştırmak diye bir laf demek buymus eline vurduk diye felç olacakmis... fazla duygusal tepkiler bunlar. Siz hiiiiccc vurmayacaksiniz adım gibi eminim (!) Allah anali babalı büyütsün bebislerinizi,hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin,hayırlı aksamlar
nesi normal merve?..:)Bence normal.
bağırmamak ve dövmemek çok sabır istiyor..bunlar sonuca ulaşmak için kestirme yol diyebiliriz..sabırlı olam çok zor..ben 33 yaşımda çocuk sahibi oldum belkide ondan,sabır diyorum arkadaşlar..Bir cocuk laftan anlamiyorsa suclu onu yetistiren ebeveynlerdir.
Baska hicbir aciklamasi yok bu isin.
O cocuk bembeyaz bir sayfa olarak geliyor dunyaya onu dolduran da onu yetistirenler.
Anne babalar ben ne hata yaptim ya da yapiyorum diye dusunmuyor da cocugum cok yaramaz cok agresif, sunu yemiyor bunu yemiyor diye sizlanmayi biliyor sadece.
Oyle ana babalara sadece aciyorum, cunku yardim etmeye calisip yol gostersen de dinlemiyorlar bile.
Yok bu benim cocugum da ise yaramaz diyerek.
Sanki cocuklar Allah'in yarattigi canavarlar.
Cocugun dilinden anlamazsan, ve ona yanlis davranirsan cocuk da bunma uygun olarak buyuyecektir.
Bazi cocuklar, ozellikle erkek cocuklari cok fazla hareketli oluyor bunu kabul ediyorum, ama onlari da idare etmenin yolu var sonucta.
Bagirip cagirarak devamli, ogluuummm duuurr, ogglluuuum yapma diyerekk cocuga davranirsan, cocuk seni ilerde duymaz bile.
Sonra dayaga baslarsin, ona da alisir.
Sonra soz dinlemez biri olur cikar.
Anne ve babalar, once oturup cocugunu iyi tanisin, adam gibi dusunsun bu cocuk acaba neden boyle davraniyor, ne yapabilirim diye, ve cesitli yollar denesin.
her cocuk icin ayri yol vardir, ama her cocuk aslinda masumdur, ve her cocuk soz dinlemeyi ogrenir.
ben mervenin çocuğu olmak istemzdimMervecim, evlenmenei ve cocuk sahibi olmani sabirsizlikla bekliyorum canim.
çocukların meşgalesi yokki..sonra bu konularda çok eksik var..3 yaşından sonra kreş şart ama kreş fiyatları çok yüksek..kışın çocuklar eve kapanıyor..ücretsiz spor aktivite merkezi gibi yerler yok..kışın çocuk parka gidemezki..Velilere sadece bu soruyu sormadım.Beş sayfalık bir formdaki sorulardan biriydi sadece,cevaplar karşısında oldukça şaşırdım ve üzüldüm. Neyi amaçladığımıza gelince , öncelikle çocuğu her yönüyle tanımak ve eğitimde bu ayrıntıları kullanmak,sonra velileri bilinçlendirmek. Mesela 8-10 saat tv izleyen çocuklar varmış, işte dayak yiyen çocuklar..... v.b
bende 32 yasinda. uzmanlar en iyi yaslar 20 li yaslar diyor, ama ben oyle dusunmuyorum.bağırmamak ve dövmemek çok sabır istiyor..bunlar sonuca ulaşmak için kestirme yol diyebiliriz..sabırlı olam çok zor..ben 33 yaşımda çocuk sahibi oldum belkide ondan,sabır diyorum arkadaşlar..
çocukların meşgalesi yokki..sonra bu konularda çok eksik var..3 yaşından sonra kreş şart ama kreş fiyatları çok yüksek..kışın çocuklar eve kapanıyor..ücretsiz spor aktivite merkezi gibi yerler yok..kışın çocuk parka gidemezki..
bilmezmiyim..bir sürü çocuk yapıp sonra yakınanlar sokağa salanlar var..arkadaş anlattı bir hanım 2. sınıfa giden oğluna git biraz sokakta oyna sana ödül vericem diyormuş..ödül elma falan..kafaları çekmiyor çocuk yapıyorlar..Gider aslinda. Benim kiz her gun cikiyor disariya hasta filan da olmuyor.
Cocugu sIki giydirip yarim saat bile cikarsan ve cocukla oyun oynasan o cocuga yetiyor.
Ama bazi arkadaslarim var, goruyorum, istiyolar ki keyifleri bozulmasin, canlarinin istedigi gibi oturup kahvelerini yudumlasinlar. Cocuklari da bahceye cikarsinlar o cocuklar kendileri oynasin. Ayol cocuk ogrenmemis ki oynamayi, ogreticeksin.
Oyle olmuyor iste.
Cocugunla ilgileniceksin sabahtan aksama kadar evdeysen, yorucaksin bir guzel, sonra erken uyutup o zaman keyfine bakicaksin.
bilmezmiyim..bir sürü çocuk yapıp sonra yakınanlar sokağa salanlar var..arkadaş anlattı bir hanım 2. sınıfa giden oğluna git biraz sokakta oyna sana ödül vericem diyormuş..ödül elma falan..kafaları çekmiyor çocuk yapıyorlar..
sabırlı olmak çok ve çok zor..allah tüm annelere sabır versin..ama en insani olanı sabırlı olmak..
canim sen 21 aylik bebegin poposuna yannagina korkutma amacli simdiden dokunuyorsan dahada bisey denmez.4-5den sonra olayin gidisati pek iyi gorunmuyorCahillik basa bela derim her zman.benimde 21 aylik bir oglum var asiri hareketli yerinde durmuyor.bazen oylr bir sabrimi zorluyorki gercekten delirmemek icin dua ediyorum.bir iki poposuna vuruyorum yanagina vuruyorum ama oyle pat kut degil korkutma amaciyla ama ona bile icim gidiyor defalarca ozur dileyip kucakliyorum.dovmek nedir yaaa o cocuk buyuyecek sonrada karisina saygi kocasina saygi sosyal cevrede basari sayginlik beklenecek o cocuklardan nerdeeee ne gormuski ne versin etrafima o cocuk.dovme olayini ailede gordugu icin bu ona gayet olagan normal bi durum gibi gorunecek zamanla yazik
Yorumlari şoyle bir okudum da genelde dayak yanlısı. Ogretmenin hafif vuruşu icin kükreyenler nerede???
Arkadaşlar mesleğim öğretmen , dün velilere bir form gönderdim (bilgi amaçlı) akşam fırsat bulunca okudum, sorulardan biri "çocuğunuzu dövermisiniz?" şeklindeydi.Bu soruya evet cevabı yazan velilerim var ..Siz ne düşünüyor şunuz bu konuyla ilgili?
Herkesin evi ve şartları çok farklı. Dolayısıyla kimse kimseyi eleştirmemeli.
Kimisi her turlu imkanı sunar çocuğuna imkandızlıklarda bile kimisi sunamaz. Bu aile içi mutlulukla, kişinin psikolojisiyle , o çocuğun farklılığıyla değişir. Değişir de değişir.
Bu yüzden o böyle yapıyor çok ayıp ben böyle yapıyorum çok ıyı yapıyorum demekle olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?