• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

Bende bazen denk geliyorum hatta bu tip anneler çoğaldı toplumda, sokakta, markette, pazarda çocuk ağlıyor huysuzluk ediyor diye pata küte çocuğa girişen insanlar var, hatta bir keresinde 2-3 yaşlarında anca var huysuzlanıyor çocuk bir iki adım önde gidiyor annesi arkadan çocuğun ense köküne bir yapıştırdı çocuk yerde sonra tuttu çocuğu kaldırdı tek kolundan sürükleye sürükleye aldı gitti. Öyle sinir oluyorum ki bu tiplere içimden acaba bende şunun saçını elime bir dolasam mı diye geçirdiğimde olmuyor değil.

aynen , dola sacini eline surukle surukleyebildign kadar :KK14:

bir fiske bile yemeden büyüdüm. şımarıkta değildim. annemde babamda ilkokul mezunu. demekki dayak yemedende oluyor.

ben zaten dayak yanlısı değilim ki
insanların çoğu ceza, olumsuz pekiştireç, görmezden gelme, söndürme gibi davranışları denemiyorlar...
bir çoğu ya dayağa başvuruyor
ya şımartıyor dedim...demekki siz de anne baba tutarlı davranış eğitimi olan bir ailede yetişmişsiniz.
böyle aile yüzdesi azdır toplumda...

ben zaten dayak yanlısı değilim ki
insanların çoğu ceza, olumsuz pekiştireç, görmezden gelme, söndürme gibi davranışları denemiyorlar...
bir çoğu ya dayağa başvuruyor
ya şımartıyor dedim...demekki siz de anne baba tutarlı davranış eğitimi olan bir ailede yetişmişsiniz.
böyle aile yüzdesi azdır toplumda...

sanki iki seçenekten biri varmış gibi algıladım...algılar kapalı da bugünlerde

yüzde düşük olsa bile var... ki ailemin eğitim seviyesi düşük. ama bir çok okumuştan daha tutarlılardı ben ve kardeşimi büyütürken...

ama yeni nesiller konusunda haklısınız... kuralsız büyütmekte iyi değil. tabi çocuğum yok, inş. olursada kendi ailemdeki gibi büyütmek isterim.

e işte bende soruyorum bir çocuk nasıl büyütülmeli birileri yazsın buraya.
Mükemmel anne değilim ama benim de merak ettiğim, bu cocuklari bu kadar vahsi yetiştirmeyi nasıl basardiklari.
Bi yere gittiğimde, ya da birileri geldiğinde kizim patlayana kadar ağlar. Çünkü ya dayak yer, ya elinden oyuncak hunharca cekistirilir.
Zavallı kızım birinin önünden oyuncak alacağı zaman korka korka, gozlerinin icine bakarak almaya calisir. Karşısındaki cocugun tepkisine bakarak yani.

bi de şunu anlamıyorum ben, "popoya şaplak olabilir."
canım sen hiç popunun üstüne düştün mü? oraya darbe aldığın zaman makatın nasıl acıdığı hakkında fikrin var mı?
annem hiç popoma şaplak falan atmadı ama düştüğümde gerçekten çok acırdı. tekme tokat dal daha iyi. popoya şaplak olabilirmiş. hey allahım.
ondan sonra o çocuğa poposuna dokunulmasının taciz olduğunu nasıl anlatacaksınız ben onu merak ediyorum. "annecim ben burana şap şap vurabilirim ama başkasına sakın elletme." he canım oldu.

bence olaya birde şu açıdan bakın

o sizin cocugunuz bile olsa biyolojik olarak size benzemek zorunda değil.

sizin yediğinizi yemek zorunda değil, insanlar içinde mahcup olmamak için ıspanak yemek zorunda hiç değil.
bende lahana pişen mutfaga gıremıyorum kolay kolay midemde bulanıyor halbuki ben zorla yemek yedirilen bir cocuktum ve her daim zayıftım halada ıspanak filan yemem.

çok sığ bir yerden bakıyorsunuz
ben kendi cocugum için öyle düşünmüyorum istediğini yer, istemediğini yemez teşvik ederim ama tadına bakıncada begenmiyorsa onu zorla yedirecek kadar HAYVAN olamam mesela

laf dinlemiyormu , ne yapıyor mesela çamaşırları dağıtıyor, boş defterden sayfa yırtıyor, olmadı tencelerı indirdi oynuyor.
bunlar dayanılmaycak şeyler değil.

robot gibi kurup yönetmek istiyorsak bence bebek değilde cinden robot alsın bazı insanlar

herkesin kendi çocuğunun terbiyesinde öncelik verdiği şeyler farklıdır. insanları bu yüzden eleştirmemeliyiz diye düşünüyorum. sizin lahanadan ıspanaktan mideniz bulanıyor olabilir ama bu size insanlar yemek yerken yemeğin üstüne öğürme hakkı vermiyor. çocuğum yaramazlık yapsa döverim gibi bi savım yok farkındaysanız. sadece yemek seçmesini istemiyorum. saygı duysaydınız iyiydi.

canım 4-5 yaşına gelmiş bir çocuğa bunu vermek elbette zor ama imkansız değil..bebeklikten başlayarak sakin tepkiler verirsek çocuklarda ona göre büyüyor sakin çocuklar oluyor..
Sakinlik konusunda kesinlikle haklisiniz.
Kaba, asi çocukların genel olarak ebeveynleri de öyle. Kizimin dayak yedigi cocuklarin anneleri de sinirli, pimpirikli..
Evde beraber oynayalim ister çoğu zaman ama disarida kendi haline birakip sadece uzaktan izledigim icin zannedersem hic problem cikarmaz. Oynar, hoplar ziplar...
Gittigim ev ortamlarinda da aynı sekildedir.
Bir de bana rahat kadinsin diyolar.
E siz rahat olmadiniz iyi mi oldu?
Kanepeye dusen cubuk kraker mikropluymus te Allaam.. Cocuklar antibiyotik kullanamadan iyilesemiyor yahu!

Aferin size kızlar, tabi ki çocuklarınızı dövün.. Sizin "seçtiğiniz" yemeği yemediği için dövün mesela, ya da yaramazlık yaptığı için dövün, sizin kararlarınıza saygı duymadığı için de dövün ki ileride karısı kendisinin istediği gibi yaşamadığı için dövsün, çocukları evde koşturduğu için dövsün.. o çocuklar ezilsin ki büyüdüklerinde rahat ezebilsinler.. Amaaaan ne olacak kim çocukken yemedi değil mi?

Şurada köpeğe atılan dayak diye bir başlık açılsa şiddetle karşı çıkacak olanların, pırasa yemediği için çocuklarını dövdüklerine inanmak istemiyorum..

Yahu bir gün dayak yemediğim ya da çocuklarımı dövmediğim için de gurur duyacağım hiç aklıma gelmezdi, bu duyguyu da yaşattınız bana.. Teşekkürler!

Lutfen kimse dovmesin cocugunu. Inanin unutulmuyor. Ben 29 yasindayim ailemden hic boyle birsey gormedim. Sadece rahmetli babam, birgun ben daha 5-6 yasindayken, sofrada tuz istedi benden. Bende kucugum daha bilmiyorum gittim yemek kasigiyla tuz getirdim. Babam bana bagirdi onla mi tuz getirilir diye. O anda korkudan kasik elimden ters dondu tuz dokuldu yere. Bu defa babam sinirden kufretti. Ben babami 8 yasinda kaybettim. Ortada fiziksel siddet olmamasina ragmen ben bu olayi hic unutmuyorum.
Ayni sekilde, ben lisede ogrenciyken, ilkokula yenivaslayan yegenim vardi. Derslerinde zorlaniyordu. Ben ders gosterirken sinirden kendimi kaybedip tokat attim cocuga. Nasil agladi, nasil agladi anlatamam. Tokatin acidindan degildi biliyorum. Yegenim benim elimde buyumustu, ikimizde birbirimize cok duskunduk. Aglamasi bundandi biliyorum. Hemen pisman olup sarilip bende aglasam da, sonuc degismedi. Su an 11 yasinda piril piril bir ogrenci yegenim. Bazen bana soyler: "Hala bi kere odev yaparken tokat atmistin hatirliyon mu" diye. Gulerek anlatir ama ben farkindayim cocugun o olayi bi turlu unutamadigini. O gun bugundur kendime lanet okuyorum aklima geldikce. Elim kirilsaydi da o tokati atmasaydim. Her aklima geldiginde gozlerim doluyor. Yani unutulmuyor, unutulmuyor, unutulmuyor... Yapmayin!

valla onüç yaşımdaydım babam beni tekme tokat dövdü arada aklıma gelir çok feciydi. ama babama çok düşkünüm oda bana. büyüyünce çok önemi kalmıyor bence. anneminde bir fiskesi yok bize hiçbirimize ama babaya daha düşkünüm ben

Cocugu lafdan anlar sekilde yetistiren aileleri tebrik ediyorum, ama sayilari cok az:KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12::KK12:
Bazi ogrenciler var sesini yukseltsen yüzü kizarir , utanir davranisini hemen degistirir, düzeltir, o_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Bazi ogrenciler var yüzüne tükürsen yagmur sanir, sırıtır:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

Gecenlerde 5lerde "yeter ama bak tokati yiyecksin artik Ali " dedim, ve elimi gösterdim, gercekten de cok.kizmistim, cocuk "oo hocam bilekliginiz de güzelmis"dedi güldü ve aynen devam:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:
Laftan anlamayan Bu cocugun ailesi dayaga karsidir kesin, peki ne sekilde duracak bu cocuk, :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Ailelerde cocugu egitme gibi bir dert yok artik , 'ne yaparsa yapsin 'ci aileler cok fazla, bunun adini da "dayaga karsiyim " koymuslar:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Sana dayak at diyen yok zaten, egit , terbiye et, insanalra da "bu cocuk laftan sozden anlamiyo dayak lazim.buna "dedirtme :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:.

En az 5 yasina kadar kesinlikle sert dokunmak dahi kabul edilemez.(21 aylik cocuktan bahsetmis biri cok uzuldum,):KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Arada bir bir tokattan da cocuk olmez, psikolojisi de bozulmaz, insanliktan da cikmaz, biseycik olmaz.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Cocuklarin kendi aralarindaki kavgalarini , tekme tokatlarini, kafa göz girmelerini bir gorseniz, sasar kalirsiniz,:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

bunlar dayaga karsi ailelerin cocuklari:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Sadece lafta dayag karsi olmak yetmiyor:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:
, cocuklari siddetten uzak tutmak icin ne yapiyor o dayaga karsi aileler?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Tv de hergun binlerce siddet sahnesi,bunlari coluk cocuk.izliyolar:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Bilgisayar oyunlari, ben bile bakamiyorum

Kliplerde o kadar siddet var ki, asla bakmamasi lazim cocuklarin, kac aile cocugunun ne izledigini secip degerlendirip, kontrol ediyo?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Dayaga karsiyim demek moda olmus, hep lafta. :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:
Isin kolayi, "cocuk istedigini yapsin aman banane sanane" demenin degisik bir yolu.:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Cocugu olanlar, simdi gidip cocuklarinin okul cantalarindaki , defterlerindeki, kitap ciltlerindeki, kalemliklerindeki, mefruşatlarindaki resimlere bi baksin, saysin kacinda siddet var, :KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

ben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?

pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.

ben bağırırsa bi sarsarım ama baktım başa çıkamıyorum ve çocuk istememesi gereken zararlı birşey istiyor ve ben almayacağım (katılamayacak yaşta,yani çok ufakken ağlayıp morarırıp kalma riski var.) ille bir odaya kilitlerim susana kadar bağırsın.anlasın ki bağırmak kendini paralamakla anneye babaya eziyet etmekle bir şey elde edilmiyor.ona istediğini hep verip her düştüğünde kaldırıp nasıl hayatta kalmasını öğreteceğim?

annem beni terk etti duygusuna kapılmıyor mu siz öyle yapınca?

Sakinlik konusunda kesinlikle haklisiniz.
Kaba, asi çocukların genel olarak ebeveynleri de öyle. Kizimin dayak yedigi cocuklarin anneleri de sinirli, pimpirikli..
Evde beraber oynayalim ister çoğu zaman ama disarida kendi haline birakip sadece uzaktan izledigim icin zannedersem hic problem cikarmaz. Oynar, hoplar ziplar...
Gittigim ev ortamlarinda da aynı sekildedir.
Bir de bana rahat kadinsin diyolar.
E siz rahat olmadiniz iyi mi oldu?
Kanepeye dusen cubuk kraker mikropluymus te Allaam.. Cocuklar antibiyotik kullanamadan iyilesemiyor yahu!

ya cnm çok haklısında her zaman sakin olamıyor insan birazda yapı meselesi . oğlum küçükken sakindim zamanla daha tahammülsüz oluyor insan

pırasa yemediği için dövmeye indirgemişsiniz tebrik ediyorum. "tabi annecim, ne istersen onu ye, senin ayrı damak tadın var, ben çocuğumu yemek için zorlayamam" diyen anneleri de gördüm. tavuk-patates-köfte-pilav-makarna ekseninde besleniyorlar. bi tanesinin kronik hemoroidi var ve düzenli böbrek taşı atıyor. başka biri böbrek taşını atamadığı için ameliyat oldu, 4 yaşında. ama tabi herkesin kendi çocuğu, beni hiç ilgilendirmez. bana geldiğinde ben köfteyi patatesi kızartıp koyuyorum önüne, salçalı suyun içine de şehriyeyi salıveriyorum çünkü tarhana mercimek de yemiyor. ama tuvalette ağlarken annesi ilgileniyor. bana ne yani. ama benim çocuğum öyle olmayacak. ben sadece çocuğuma hangi durumda dayak atabileceğimi yazdım, evinizi basmışım da tek tip besleniyor diye çocuğunuzu dövmüşüm gibi davranmazsanız sevinirim.

kusura bakmayın o annenin kabiliyetsizliği.. çocuklara sevmediği şeyleri ısrarla/ tehditle/ şantajla yedirirseniz gelecekte ona her şantaj yapanın, tehdit dediğini yapmak zorunda kalacağını da tahmin edersiniz sanırım.. kusura bakmayın ama bir anne çocuğuna istediğini dayaktan başka bir yöntemle yaptıramıyorsa anneliğini gözden geçirsin..

evet benim çocuklarımın da damak tadı var, mesela tarhana sevmiyorlar ben de pişirmiyorum.. üstelik her yemeği seçen çocuklar benimkiler.. ama yemek yedirirken hangisini daha az/çok sevdiklerini anlayıp onlara opsiyon veriyorum.. bu benim taktiğim, başka annelerin de eminim başka taktikleri vardır..

elbette isteyen çocuğunu döver, isteyen de dayak yer.. Ama umarım o dövülen çocuklar ileride bizim çocuklarımızın karşısına çıkmaz..

çocuğunuz henüz yok ama olunca dayak atacağınız kesin.
umarım çocuğunuz çok sakin herşeyi yiyen hiç sorun çıkarmayan bir çocuk olur.yoksa liste belli öyle yaparsa dayak atarım böyle yaparsam dayak atarım.Üzüldüm şimdiden.

çocuğu sarsmak ciddi sağlık riskine sebep olabilir.Odaya kapatmak psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir.Çocuk katılana kadar ağlıyorsa sakinleşmesi için süre verin ama tek başına odaya kapatmak ne kadar doğru?Genel olarak haklısınız hayatta nasıl kalacağını öğretmeliyiz ama acaba odaya kapatmak mı çözüm ?

çocuğunuz henüz yok ama olunca dayak atacağınız kesin.
umarım çocuğunuz çok sakin herşeyi yiyen hiç sorun çıkarmayan bir çocuk olur.yoksa liste belli öyle yaparsa dayak atarım böyle yaparsam dayak atarım.Üzüldüm şimdiden.

sakin sorun çıkarmayan kısmına nasıl geldik? "yaramazlık yaparsa döverim" mi yazmışım? "uslu durmazsa tekme tokat dalarım" mı demişim? sadece "yemek seçmesini istemiyorum gerekirse sadece o konuda ağzına yapıştırıveririm" dedim. çarpıtmazsak...

Bu şekilde öğretiyorsunuz yani?

sakin sorun çıkarmayan kısmına nasıl geldik? "yaramazlık yaparsa döverim" mi yazmışım? "uslu durmazsa tekme tokat dalarım" mı demişim? sadece "yemek seçmesini istemiyorum gerekirse sadece o konuda ağzına yapıştırıveririm" dedim. çarpıtmazsak...

yooo hiç çarpıtmadım hatta "ağzının üzerine yapıştırıveririm" yazarak beni onaylamış oldunuz.
ben temennide bulundum eksik yazmışım ayrıca yemekte seçmeyen bir çocuk olsun ve Allah o çocuğa şimdiden yardımcı olsun.

Back
X