Çocuğunu eşinin ailesiyle görüşmesini yasaklayan varmı aranızda?

Para vermek zorunda değiller evet ama bana göre bir anne babanın evladının üzerinden ölene dek desteğini çekmemesi gerekir. Bu vicdan anne baba olabilmeyi bilmek demektir. Torunum için 1200 tl veremem diyemem kaldıki sağlık bu hiç tanımadığımız insanlar için kan veriyoruz bu yıl ilik donörü olmak için başvuruda bulunucam. Bunun yanında toruna yardımda bulunmayan bide böyle hastaneye kokteyle gelmiş gibi keyif peşindeki insanlara değil ki çocuk göstermek kv doktora kontrole nezaman geleyim diye sorduğunda hışmıma uğrardı herhalde. Bence haklısınız göstermemekte
Çok teşekkürler anlayışınız için ben buralarda bile yazdım tek başına çok mücadele veriyorum çocuk için birde bu ay çok para harcadık oğlum 15gün hasta yattı doktorlar oyuncaklar birde disleksi benim oğlum doktor parası ayrıyetten baya zorlandık biz tek başına mücadele verirken hiç birşeye ihtiyacınız varmı bile demediler ama benim eşim annesi bağdemcik ameliyatında sabaha kadar bekledi hergün annesine gitti.insan hiçmi sormaz torununu birde kalkmış doktora işveli cilveli kahkaha atıp konuşuyor eşim eve geldi anneme şok oldum dedi kadın gençleşme derdinde göğüslerini heryerini yaptırmakla meşgul para vermez tabi ozaman bu yolu seçtiyse o yoldakilerle devam etsin hayatına aynısınıda söylicem bu sefer çok sinirliyim

Hanımefendi okumadınız sanırım ben zaten oğlum için biriktirdim parayı fakat söz vermişlerdi zaten gelmelerini hiç istemedim ama orada yerken görüncede sinir bastı bana vallahi siz ağlamamış olabilirsiniz ben kötü oldum doktor bile oğluma nasıl üzüldü ama kaynanam kalkmış kendi derdini anlatıyo doktora çocuğum kan kusarken anesteziden uyanırken ne zorluk çekti yavru oda o arada ay doktor bey diye kendi derdini anlatıyor

ben yazdıklarınızı okudum

"Doğru diyorsunuz zaten annem ödedi ameliyata girince nasıl ağladı annem"

cümlenizde parayı annem verdi demişsiniz

ben de ondan bundan beklemek olmaz demek istedim sadece

siz zaten "görüştürmeyeceğim" diyorsunuz bunu tartışmak bize düşmez

sadece yıllar geçmiş

maddi olarak faydaları yok, beklentiye girmeyin üzülmeyin demek istedim

kv oğlumun ameliyat parasını istemek de açıkçası aklıma gelmez yani yıllar önce o paraya size ev almayız, o hepimizin sağlık güvencesi demişlerdi diye

beklentinizi düşürün, görüşmeyin, gitmeyin, gelmeyin ama içinizde de kurmayın

eşinize de çok fazla yansıtmayın ki huzurlu kalabilin

ben yazdıklarınızı okudum

"Doğru diyorsunuz zaten annem ödedi ameliyata girince nasıl ağladı annem"

cümlenizde parayı annem verdi demişsiniz

ben de ondan bundan beklemek olmaz demek istedim sadece

siz zaten "görüştürmeyeceğim" diyorsunuz bunu tartışmak bize düşmez

sadece yıllar geçmiş

maddi olarak faydaları yok, beklentiye girmeyin üzülmeyin demek istedim

kv oğlumun ameliyat parasını istemek de açıkçası aklıma gelmez yani yıllar önce o paraya size ev almayız, o hepimizin sağlık güvencesi demişlerdi diye

beklentinizi düşürün, görüşmeyin, gitmeyin, gelmeyin ama içinizde de kurmayın

eşinize de çok fazla yansıtmayın ki huzurlu kalabilin
Ben istemedim annemden annem biliyordu oğlumun parasını tam çıkardım koy çantana dedi anne yok dedim saçmalama çocuğun parası o dedi.inanın annemi düşünmedim bile ama eşim söylemiş kendi annesine ve bana sizinde sağlık paranız dediler nasıl beklenti içine girmiyim zaten bundan sonra bir çöp alsa geri yollatırım.eşimin zaten hakkını yediler dahada beklentim kalmadı onlardan bitti artık sizde haklısınız.ama bu duruma bizi onlar getirdi dahada tövbe bişey beklemem

Ben istemedim annemden annem biliyordu oğlumun parasını tam çıkardım koy çantana dedi anne yok dedim saçmalama çocuğun parası o dedi.inanın annemi düşünmedim bile ama eşim söylemiş kendi annesine ve bana sizinde sağlık paranız dediler nasıl beklenti içine girmiyim zaten bundan sonra bir çöp alsa geri yollatırım.eşimin zaten hakkını yediler dahada beklentim kalmadı onlardan bitti artık sizde haklısınız.ama bu duruma bizi onlar getirdi dahada tövbe bişey beklemem
En azindan esiniz durumu gormus. Bundan sonra o da ailesine ona gore davranir. Maddi yonden tabi. Sizi de anliyorum. Burda arkadaslar mantik cercevesinde yorum yapiyorlar ama herkesin karakteri bir degil ve biz insaniz bizim duygularimiz var. Sanirim sizin yerinizde ben de olsam ayni seyleri dusunurdum. Sizin yapacaginiz bundan sonra ne onlardan beklenti icinde olun ne de onlarin derdini dert edinin uzaktan akrabanizmis gibi davranin ve allaha havale edin. Ama bu arada da asla ailesini suclayici kotuleyici seyler soylemeyin. Birakin anlamasi gereken nirsey varsa gorerek yasayarak anlasin. Yoksa surekli siz sikayet ederseniz bir sure sonra inandiriciliginiz kalmaz.

Öncelikle çocuğunuza geçmiş olsun. Mental problemleri olmayan hiç kimse, torunun sağlığını umursamazlık etmez diye düşünüyorum. Elbette, siz annensiniz sizin kadar hassas olmayabilirler ama torun bir ailenin geleceğidir, inanın, çocuğunuzun sağlığı onların da öncelikli problemidir.
Çocuğunuzu siz dünyaya getirmiş olabilirsiniz ama o sizden bağımsız bir birey. Hayat karşısındaki tutum ve davranışlarını düzenleyebilecek, akrabalarıyla görüşüp gorusmeme, onları sevip sevmeme konusunda duygularını ölçüp tartabilecek beceride bir insan. Bırakın akrabalarını sizin gözünüzden tanımasın. Belki de haklısnız, size çok yanlış yapmışlardır, bu onları kötü kv, kp, vs. yapar ama çocuğunuzla iyi bir ilişki kurup iyi büyükanne ve büyükbaba olmalarına engel degil. Ne olursa olsun onların arasında bir kan bağı ve akrabalık ilişkisi var. Bırakın ilişki boyutlarını kendileri ayarlasın.

merhaba kızlar 7yaşında bir çocuğum var eşimin ailesi bana ne düğün yaptı nede benim hamile olmama sevindiler.sevinmedikleri gibi hamileliğimide zehir ettiler.yok evleneli 8ay olmuş neden hamile kaldın çok erken yok çok doktor değiştiriyor falan çok üstüme geldiler.nikahımıda rezil ettiler altınlarımı vermedim diye kavga çıkardılar.halen bir gelin görsem gözlerim dolar.kavgalı geçti nikahım.eşim babasıyla ortak bir iş yapıyordu fazla mesailerinin bile parasını istediler.neyse ortak işide kapattılar eşimede çok az bi miktar verip yolladılar.ev alın ne olur diye ağladıysamda veremeyiz bu bizim güvencemiz sağlık paramız dediler.iyi bir parada aldılar onunla başka iş kurup eşimi dışladılar.asıl amaçları eşimi yollamaya çalışmaktı.ve o paranın içinden okadar ufak bir miktar para verdilerki anca ufak bi araba alınırdı.asıl konuya gelicek olursam 1ay önce çocuğum ameliyat oldu ve ameliyatı onlar yaptırıcaktı.sağlık parası demişlerdi sizin içinde geçerli demişlerdi. alt tarafı 1200 ama o gün ben okadar sinirlendirdilerki.aramız normaldi konuşurduk ama mesafeli.ameliyat gününden bir gün önce eşim annesine sormuş anne yaptırıcaksın dimi diye oda param yok falan demiş.neyse dedim belki birtane torunu var ameliyat günü yardım eder ama ben çok sinirliydim o gün.bana nasılsın bile demediler zaten korkuyorum ilk defa ameliyata sokucam çocuğumu ağlıyorum.panik atağım var beş karış suratlarıyla hastanede gezindiler.benim çocuğum ameliyata girdiğinde biz ağlamaktan helak olduk ama onlar yemek yediler cafede iyimisin bile demediler.hastaneden çıkarken geçmiş olsun bile demediler ve ben suratlarına bakmadan gittim.eşime dedimki artık çocuğumu göremezler bir tane torunu var bukadar değersizse bitti dedim.eşim ben çok sinirliyiz siz eğer görüştürmüyorsanız anlatırmısınız eşiniz zorluyormu ben bundan korkuyorum ileride beni eşim zorlarsa diye
Zorlarsa da eşinize vereceksiniz ağzının payını.Her şey tamam ama çocuğunuzun sağlığı her şeyden önemli diğerlerinde tamam size garezleri var ama çocuğunuzun günahı ne,insan böyle zamanlarda heleki sağlık gibi bir hassas durumda yanınızda destek olmuyorsa hiçbir şey bunu unutturamaz sizde eşinize unutturmayın bunu.

En azindan esiniz durumu gormus. Bundan sonra o da ailesine ona gore davranir. Maddi yonden tabi. Sizi de anliyorum. Burda arkadaslar mantik cercevesinde yorum yapiyorlar ama herkesin karakteri bir degil ve biz insaniz bizim duygularimiz var. Sanirim sizin yerinizde ben de olsam ayni seyleri dusunurdum. Sizin yapacaginiz bundan sonra ne onlardan beklenti icinde olun ne de onlarin derdini dert edinin uzaktan akrabanizmis gibi davranin ve allaha havale edin. Ama bu arada da asla ailesini suclayici kotuleyici seyler soylemeyin. Birakin anlamasi gereken nirsey varsa gorerek yasayarak anlasin. Yoksa surekli siz sikayet ederseniz bir sure sonra inandiriciliginiz kalmaz.
Evet doğru artık bahsetmiyorum bahsetmemde çok haklısınız.ben ne kadar çok konuşursam o tarafa yönelicek onu biliyorum.kızlarına adaklar adayan anneliğin babalığın en alasını yapan insanlar için çocuğumun kıymetinin olmayışını görünce anladım herşeyi ve saygımda bitti artık.eğer paraya taksaydım kafama eşime haksızlık ettiklerinde görüşmeyi keserdim ancak eşim zor durumda olduğu için isteyince onlarda paramız yok deyince bitti bendeki saygıları.bir insan evladına zor durumdayken helede sağlık durumunda yardım etmiyorsa bitmiştir artık

Zorlarsa da eşinize vereceksiniz ağzının payını.Her şey tamam ama çocuğunuzun sağlığı her şeyden önemli diğerlerinde tamam size garezleri var ama çocuğunuzun günahı ne,insan böyle zamanlarda heleki sağlık gibi bir hassas durumda yanınızda destek olmuyorsa hiçbir şey bunu unutturamaz sizde eşinize unutturmayın bunu.
Vallahi öyle bazıları paranı ayarlamadınmı demiş ama ben zaten zor durumdaydım oğlum 2hafta doktor doktor gezdirdik birde psikatriste götürdük sadece psikatrist 350lira zaten oğlum disleksi.birde hastayken oyuncak diye inledi halası avm ye götürmüş oyuncak istemiş almamış bana yalvardı hasta ateş düşmedi 10gün nasıl almıyım.bekar çalışan bir kız mağdem paran yok sokma oyuncakçıya 4000lira kazanıyorken ağlatma oğlumu inanın zar zor kazanıyor eşim sabaha kadar çalışıyor gitti al çocuğa istediği oyuncağı zaten beni hep ezdiler bişey almazlardı çocukken git sen al dedi.parayı kafama taksaydım bizim hakkımızı vermediği zaman görüşmezdim ama bu sağlıkta yardım etmeyince bitti artık vallahi doğru eşimede lafı yapıştırırım

Kötü insanlar ama dede ve babanneyle görüşmek her çocuğun hakkı. Onlar isterlerse görmeliler bence. Siz onlarla tartıştınız çocuğunuz değil

Öncelikle çocuğunuza geçmiş olsun. Mental problemleri olmayan hiç kimse, torunun sağlığını umursamazlık etmez diye düşünüyorum. Elbette, siz annensiniz sizin kadar hassas olmayabilirler ama torun bir ailenin geleceğidir, inanın, çocuğunuzun sağlığı onların da öncelikli problemidir.
Çocuğunuzu siz dünyaya getirmiş olabilirsiniz ama o sizden bağımsız bir birey. Hayat karşısındaki tutum ve davranışlarını düzenleyebilecek, akrabalarıyla görüşüp gorusmeme, onları sevip sevmeme konusunda duygularını ölçüp tartabilecek beceride bir insan. Bırakın akrabalarını sizin gözünüzden tanımasın. Belki de haklısnız, size çok yanlış yapmışlardır, bu onları kötü kv, kp, vs. yapar ama çocuğunuzla iyi bir ilişki kurup iyi büyükanne ve büyükbaba olmalarına engel degil. Ne olursa olsun onların arasında bir kan bağı ve akrabalık ilişkisi var. Bırakın ilişki boyutlarını kendileri ayarlasın.
Bakın dedimya bana çok yaptılar yinede halası gelse alsa çocuğu veriyordum ama beniö zoruma giden borç içindeyiz paramız yok diyorken oğlu olduğu halde vermemeleri.ya benim kaynanam göğüslerini kaşlarını göz kapaklarını yaptırdı bu para neki onun için.biz ondan ameliyat parası dilendik ama hastanede eşim yok param diye bana bakıyor ve ben kasaya şok olmuş biçimde gidiyorum onlarsa bacak bacak üstünde bana alaycı bakıyorlar.bumu şimdi akrabalık?

Kötü insanlar ama dede ve babanneyle görüşmek her çocuğun hakkı. Onlar isterlerse görmeliler bence. Siz onlarla tartıştınız çocuğunuz değil
Sorunda buya ben onlarla tartışmadım bana yapılanı hep affettim çocuğumun sağlığını önemsemedikleri için tavrım benim bu durumda torununu düşünmeyenlerin görmeye hakkı yoktur.orda çocuk can çekişirken güle kıkıra doktorla konuşuyor bitti artık nefret ettim çocuğumu önemsemediğini görünce

Vallahi öyle bazıları paranı ayarlamadınmı demiş ama ben zaten zor durumdaydım oğlum 2hafta doktor doktor gezdirdik birde psikatriste götürdük sadece psikatrist 350lira zaten oğlum disleksi.birde hastayken oyuncak diye inledi halası avm ye götürmüş oyuncak istemiş almamış bana yalvardı hasta ateş düşmedi 10gün nasıl almıyım.bekar çalışan bir kız mağdem paran yok sokma oyuncakçıya 4000lira kazanıyorken ağlatma oğlumu inanın zar zor kazanıyor eşim sabaha kadar çalışıyor gitti al çocuğa istediği oyuncağı zaten beni hep ezdiler bişey almazlardı çocukken git sen al dedi.parayı kafama taksaydım bizim hakkımızı vermediği zaman görüşmezdim ama bu sağlıkta yardım etmeyince bitti artık vallahi doğru eşimede lafı yapıştırırım
Allah yardımcınız olsun inşallah oğlunuz sağ salim sağlığına kavuşur. Ama oğlunuzu bir oyuncak uğruna bu kadar üzülmesine neden olan ve oğlunuz hastayken destek olmayan insanlardan da uzak tutmanız en doğrusu.İnsanları anlamak zor hele kendi kanlarını taşıyan bir çocuğa böyle davrananları.

ben görüşmüyorum beş buçuk aydır.iki çocuğumda bebek olduklarından doğal olarak onları da görmüyorlar.doğum yaptığımda yaşattıkları için karar almıştım kendi kendime görüştürmeyeceğim diye ama sanırım yavaş yavaş yumuşuyorum.belkide yumuşamamak lazım.kendim görüşmemeye kararlıyım ama çocuklar için ne yapacağımı inanın bende bilmiyorum.ikinci bebeğimde evlatlık verirmiyim diye ağzımı arayan bir kv ye sahibim bu arada.hala düşündükçe cinnet geçiriyorum.

Allah yardımcınız olsun inşallah oğlunuz sağ salim sağlığına kavuşur. Ama oğlunuzu bir oyuncak uğruna bu kadar üzülmesine neden olan ve oğlunuz hastayken destek olmayan insanlardan da uzak tutmanız en doğrusu.İnsanları anlamak zor hele kendi kanlarını taşıyan bir çocuğa böyle davrananları.
Oyuncak inanın önemli değil gelsin parka götürsün daha çok memnun olurum onların derdi hava atmak elaleme.bazen bende anlamıyorum ama oğlunu sevmeyen insanlar torunumu sevicekler diyorum.hafi para vermedin gel bi gör yada ara oda yok ben trip yaptım diye Allaha havale ettim bitti böylece.ben oğlum için çalışamıyorsam disleksi için öğretim göstermeye çalışıyorsam bu çocuk benimse ve önemsemiyorlarsa görmeyede hakları yok.

ben görüşmüyorum beş buçuk aydır.iki çocuğumda bebek olduklarından doğal olarak onları da görmüyorlar.doğum yaptığımda yaşattıkları için karar almıştım kendi kendime görüştürmeyeceğim diye ama sanırım yavaş yavaş yumuşuyorum.belkide yumuşamamak lazım.kendim görüşmemeye kararlıyım ama çocuklar için ne yapacağımı inanın bende bilmiyorum.ikinci bebeğimde evlatlık verirmiyim diye ağzımı arayan bir kv ye sahibim bu arada.hala düşündükçe cinnet geçiriyorum.
Neden yumuşuyorsunuz?eşiniz zorlamıyorsa bırakın görüşmeyin ilk baş iyi dersiniz bin beteri olur sonucunda sinirlenir ilaca başlarsınız.beni birtürlü beğenmediler görseniz sanki paristen gelme.herkes güzelliğimi över bunlarda aşağılar bkendime güvenim bitti bırakın görüşmeyin en güzeli

Neden yumuşuyorsunuz?eşiniz zorlamıyorsa bırakın görüşmeyin ilk baş iyi dersiniz bin beteri olur sonucunda sinirlenir ilaca başlarsınız.beni birtürlü beğenmediler görseniz sanki paristen gelme.herkes güzelliğimi över bunlarda aşağılar bkendime güvenim bitti bırakın görüşmeyin en güzeli
haklısınız aslında.bende bazen bunları tekrarlıyorum kendime.eşim baskı yapamaz çünkü kv nin iki doğumunda da yaşattıklarını unutamıyorum en güzel günlerimi heba etti.eşimde görmemezlikten geldi başta ben annesine yollayınca mecbur kaldı görmeye ve ailesiyle bir daha görüşmemek koşuluyla kabul ettim barışmayı.lakin bazen yarın ölürlerse vicdan azabı çekermiyim, çocuklara kötülük mü yapıyorum diye geçiyor aklımdan.ama haklısınız kurtulmuşken tekrar bulaşmamak en iyisi.benimkilerde de vardı o merak etmeyin.ne giysem kv de burun kıvırır hiç yakışmamış der

Çok teşekkürler anlayışınız için ben buralarda bile yazdım tek başına çok mücadele veriyorum çocuk için birde bu ay çok para harcadık oğlum 15gün hasta yattı doktorlar oyuncaklar birde disleksi benim oğlum doktor parası ayrıyetten baya zorlandık biz tek başına mücadele verirken hiç birşeye ihtiyacınız varmı bile demediler ama benim eşim annesi bağdemcik ameliyatında sabaha kadar bekledi hergün annesine gitti.insan hiçmi sormaz torununu birde kalkmış doktora işveli cilveli kahkaha atıp konuşuyor eşim eve geldi anneme şok oldum dedi kadın gençleşme derdinde göğüslerini heryerini yaptırmakla meşgul para vermez tabi ozaman bu yolu seçtiyse o yoldakilerle devam etsin hayatına aynısınıda söylicem bu sefer çok sinirliyim
Ne desen haklısın canım ama ilk olarak eşini al karşına konuş iki gün sonra4seni yarı yolda bırakmasın

Size haksızlık yapılmış evet ama 7 yasindada olsa çocuğunuz bir birey.Kendi kararlarını verebilir...Çocuklar öyle varlıklarki onları gercek sevenleri hemen ayırt edebiliyorlar..Bırakın çocuğunuz gitmek istemesin onlara.Zaten sevilmiyorsa hisseder...Ama siz öfkeniz üstünden çocuğu yaralamayin...Ozellikle görüştürun demiyorum ama mesela babasıyla gitmek isterse engellemeyin...Eger anlattığınız gibiyse hersey oğlunuz büyüyünce kendi görüşmez onlarla...Ve şunu düşünün esiniz çocuğu sizin ailenizle gorusturmek istemese ne hissederdiniz??

Ben gorusturmezdim.
Ve esim gorusturmeye niyetlense yuzune yuzune vururdum: bana su yaptiklari dokunmaz, ama o oglan benden once senin oglun. O oglan onlarin ogullarinin bi parcasi. Senin bi parcan.Bu kadrmi degersiz goruyorlar seni? Derdim.

Ve ayrica ne demek ya yeni ameliyattan cikmis yavrunun yaninda " hadi benden bahsedelim ne zmn kontrole geliyim ben doktor bey" demek nedir yaa. Gorgusuzler..

Back
X