Çocuğunu esirgemeye bırakacak !

Siz yardım edeceksiniz ama
O çocuk o aile ortamında büyümelimidir?
Belkide psikopat manyak olarak büyüyecek
Çocuk esirgemelerinde durumu belli iş olanakları sağlanıyor
Ne desem bilemedim konuyu neresinden tut elinde kalıyor.

Sosyal hizmetler basvuruda aileye once bakim parasi vermeyi teklif eder aile kabul etmezse cocugu alir, cocukta gelisim geriligi oldugu icin aile vermek istiyo olabilir ben olsam karismam
Gelişim geriliği olduğu için bırakmıyorlardır inşallah, eğer dediğiniz gibiyse yaptıkları çok günah ve ayıp. Bakamıyoruz diye esirgemeye bırakıp 5 sene içinde kucaklarında en az 2-3 çocukla dolaşanlar da var sırf çocuk böyle diye.

O sabi için Allah en hayırlısını nasip etsin. Dilerim ileride çok mutlu bir yuvası olur. Ailesinin esirgemeye verme sebebi umarım bakamamalarıdır, çocuğun gelişememe durumundan değildir. Zaten öyleyse anlaşılır, boy boy doğurup dizer eve. Korunmak günah sayıldıkça ve bunun bilincine varılmadıkça daha çok çocuk telef olur o kurumlarda.

Mışla mişle olmaz ki bu işler ..Gidip aile ile görüşseniz sorunları tam olarak anlasanız ona göre çözüm üretilse daha iyi olur sankı.Bu arada çocuk 6 aylık doğmuş ise şu an 12-13 aylık çocuk gelişiminde olması gerekiyor. Bildiğim kadarı ile prematüre doğumlarda bu şekilde hesaplanıyor

Kızlar merhaba. Annemin mahallesinde bi kiracı var önceden kömürlükmüş sırf suriyeliler istiyor diye eve çevrilmiş zamanında. Kiracı Siirt ve Ardahan'ı bir çift bir bebekleri var 16 aylık ama daha emekleyemiyor bile 6 aylık doğum yapmış. Köylüler çok fakirler adam 700 tl maaşla Çalışıyor. Kira 340 tl. Komşular falan hep ellerinden geldiğince yardım ediyor. Bende bez falan hep yollarım. Neyse. Aile çocuğu esirgemeye bırakmaya karar vermiş. Akşamdan beri ağlıyorum. Belediyeyi aradım başvuru ile yiyecek yardımı yapılıyormuş. Söylemişler kadına ama aile kararlı. Belediyeler falan başka bişey yapamaz mı. Adamın SSK sı yok aralarında resmi nikahları bile yok. Ne yapılabilir
İnsan çocuğunu vermemek için savaşır, bunlar da tam tersi..
Şu durumda bir sürü yardım kuruluşundan zaten yardım alabilir, ama kendileri bebekten kurtulmak istiyor sanki.

Çocuk esirgeme kurumları hep duyduğumuz gibi kötü değil. Böyle verimsiz şartlarda yetişen çocukları için daha da iyi bence. Tabi sevginin yerini hiçbirşey tutmaz. Sürekli gidip göreceklerse ve geçici bir durumsa mantıklı. Gözetim altında olduğundan çocuklarına da zarar gelme olasılığı olmaz. Ama verelim kurtulalım mantığı ise diyecek birşey yok.
Allah bu melek için hayırlısı neyse onu nasip etsin..

Yok kızlar ailede azıcık kötü bişey sezsem hiç karışmam. Anne de babada çok iyi. Kadın kapı kapı dolaşıp merdivenlerinizi silebilirmiyim diye soruyor. Adam Çalışıyor ama hasta oda işte. Ssksız Çalışıyor. Akşam bi inşaatta bekçilik yapıyormuş bazen kaldığı günler 25 tl alıyormuş. Gerçek gün camdan gördüm masanın üstünde kadın yoğurt almış içine şeftali doğruyordu. Benimki Danone ile Büyürken.

Yatılı kalabilecekleri bir iş bulunsa bu aileye, en azından gelirleri ve kalabilecekleri daha düzgün evleri olur.

Aha şuraya yazıyorum, o çocuğu verdikten sonra o kadın tekrar hamile kalacak. İlk çocuğunu düşünemeyen biri gerisini mi düşünecekti?

Back
X