• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu işe göturen varmi

Her anne kendi şartları içinde en iyisini yapmaya çalışıyor çocuğu/çocukları için. Eminim artısını eksisini ölçüp uygun olanın bu olduğuna karar vermişsinizdir.

Kuaför olup çocuğunu dükkanda park yatakta büyüten bir tanıdığım var, iki oğlu vardı ikisi de büyüdü şehrin en iyi kuaförlerinden oldular 😅

Yani her an müşteriniz olduğunu sanmıyorum o yüzden ilgilenmek zor olmuyordur ancak 10 yaşındaki çocuğunuz bence evde yalnız kalmamalı. İnternet derya deniz, allah korusun neler okuyup duyuyoruz.

Annesi sizsiniz en iyi şartları sağlayacak olanda sizsiniz. Kendinizi kötü hissetmeniz için demiyorum şartlarınızı olgunlaştırın en azındn kreş kötü burası iyi algısını kırın belki yaza işleriniz çoğalır şartlar farklı olur
Aynen borçlarım bitince yaza doğru zaten 4 yaş anaokulu düşünüyorum insalah

Her anne kendi şartları içinde en iyisini yapmaya çalışıyor çocuğu/çocukları için. Eminim artısını eksisini ölçüp uygun olanın bu olduğuna karar vermişsinizdir.

Kuaför olup çocuğunu dükkanda park yatakta büyüten bir tanıdığım var, iki oğlu vardı ikisi de büyüdü şehrin en iyi kuaförlerinden oldular 😅

Yani her an müşteriniz olduğunu sanmıyorum o yüzden ilgilenmek zor olmuyordur ancak 10 yaşındaki çocuğunuz bence evde yalnız kalmamalı. İnternet derya deniz, allah korusun neler okuyup duyuyoruz.
Yaa verdiğiniz örnek nasıl onure etti beni bilemezsiniz keşke öyle bir üye olsa da konuşabilseydim...belki benim kız da oyle olur belli mi olur 🤭
Evet 10 yaşındaki evladıma ayrı üzülüyorum zaten o konuda eve alıştırmak dışında başka çözüm bulamadım malesef ama aklım onda içimde hep bir vicdan...hatta bazı günler onun için erken kapatıp gidiyorum yanına:(

Diyorum ki, önünde uzun bir vakit yok okula başlayıp sorumluluk alması için. Şu 2 3 senede çocuğu bir anaokuluna verseniz de çocuk oyun oynayip sosyalleşmeyi öğrense. Anaokulu kreşe giden çocukla, gitmeyen arasında yaşıtlarıyla iletişim konusunda dağlar kadar fark var. Kuaförde kenarda bu çocuk ne öğreniyor, ne kadar eğleniyor? Onun da eğlenmeye, yaşıtlarıyla vakit geçirmeye hakkı var.
Seneye anaokulu düşünüyorum zaten ..

Yaa verdiğiniz örnek nasıl onure etti beni bilemezsiniz keşke öyle bir üye olsa da konuşabilseydim...belki benim kız da oyle olur belli mi olur 🤭
Evet 10 yaşındaki evladıma ayrı üzülüyorum zaten o konuda eve alıştırmak dışında başka çözüm bulamadım malesef ama aklım onda içimde hep bir vicdan...hatta bazı günler onun için erken kapatıp gidiyorum yanına:KK43:

Allah iyi yazılar yazsın inşallah, ayakları üstünde durabilen güçlü insanlar olsun evlatlarımız.🙏🏼

Bence büyük çocuğunuz için bir çözüm bulun, mesela okuldan anneanneye ya da babaanneye gitse? Kontrolsüz olarak internet kullanıyor çünkü, Allah korusun bir sürü pedofil dolu ortada. Kandırır biri fotoğraflarını ister, bir şey olur. Küçük için de evet kreş daha doğru olurdu ama ne yapalım, şartlar her zaman en iyisine el vermiyor, geçinmek zor. Allah hayırlı işler versin inşallah.

bu herkesteki acıtasyon ne anlamadım yok cocuk iş yerinde mi büyütülür bilmem ne herkesin şartları farklı ayrıca gayet büyütülür. biz 4 kardeş ailemizin iş yerinde büyüdük banada bir eksisi olmadı çok şükür aksine hep zorlu kosullarda mücadele etmeye öğrendik o yüzden şimdi yurt dısında tek basıma yasam kurabiliyorum mücadele ediyorum tüm zorluklarla.

şartlarınız nasılsa öyle yapın en iyisi sizin yaptığınız şeydir zaten.

İs yerinde çocuk olmaz ya. Bugün 10 dakika eczanede işim vardı 3 5 yaş çocuğu sanırım öyle bir bağırıyordu ki yüzümden tepkim anlaşılmış olacak anında susturuldu çocuk. Hadi müşteri açısından durumu geçelim, ortam çocuk için sağlıklı mi? Kuaförse kokular minicik ciğerleri icin sıkıntı.
Sabah hastanedeyken ufak bir erkek çocuğu ortalarda dolaşıyordu tahmini 4 5 yaş civarı. Bi kadın geldi benim çocuklarım büyüdü onları öpüp sevemiyorum seni öpebilir miyim dedi annesi izin verdi pat diye öptü çocuğu. Şimdi böyle müşteriler olabilir, her dakika gözaltında tutamazsınız çocuğu müşteriyle ilgilenirken çocuğunuzu kucağına alır öper sever artık kimseye güvenilmez. Bence bi yer bulup kreşe verin biraz zorlayın çocuğun sağlığı için kendinizi.

Allah iyi yazılar yazsın inşallah, ayakları üstünde durabilen güçlü insanlar olsun evlatlarımız.🙏🏼

Bence büyük çocuğunuz için bir çözüm bulun, mesela okuldan anneanneye ya da babaanneye gitse? Kontrolsüz olarak internet kullanıyor çünkü, Allah korusun bir sürü pedofil dolu ortada. Kandırır biri fotoğraflarını ister, bir şey olur. Küçük için de evet kreş daha doğru olurdu ama ne yapalım, şartlar her zaman en iyisine el vermiyor, geçinmek zor. Allah hayırlı işler versin inşallah.
Amin saolasin ...bu İnternet olayını surekli konuşuyorum onunla bazı örnekler verdim tamam anne merak etme dedi .. yawrum bilinçli bir çocuk insalah ...eve gelir gelmez beni arıyor geldim annecim kapıyı kitledim diye sonra yemek yiyor biraz vakit geçirip ders yapıyor yawrumu Allaha emanet ettim :(

bu herkesteki acıtasyon ne anlamadım yok cocuk iş yerinde mi büyütülür bilmem ne herkesin şartları farklı ayrıca gayet büyütülür. biz 4 kardeş ailemizin iş yerinde büyüdük banada bir eksisi olmadı çok şükür aksine hep zorlu kosullarda mücadele etmeye öğrendik o yüzden şimdi yurt dısında tek basıma yasam kurabiliyorum mücadele ediyorum tüm zorluklarla.

şartlarınız nasılsa öyle yapın en iyisi sizin yaptığınız şeydir zaten.
Çok teşekkür ederim 😊 ne güzel tek başında yurt dışında yaşayabilmek ozguveni getirmiş size büyüme şartlarınız çok mutlu oldum adınıza:)

3 yaşındaki cocugum benimle beraber işe gelmek zorunda kreşe falan veremiyorum..aracım yok sabah onu uyandırıp dolmuşa yürütmek dolmustan inip yokuş çıkarak iş yerine varmak bana da ona da zulüm gibi ...bir şekilde bu dönemi anlatmalıyım..psikolojik olarak sizlerden yorum istiyorum aynı şeyi yaşayan varmi biraz telkine ihtiyacım var :KK43: ..
3 yaş çok küçük müşteriniz varken nasıl oyalıyorsunuz ?tavsiye olarak kabul ederseniz Ekran bağımlılığına çok dikkat edin . Ben de pandemi döneminde özellikle okul çağında olan çocuklarım iş yerimde yanımdaydılar . Benim şansım eşim de bize destekti. Yemeği uykusu yine de zor oluyordu . Pandemi öncesi ve sonrası da okul çıkışı işyerimi kapatana kadar yanımdaydılar. Ödevlerini orda yapıyorlardı . Yaşları yakın olunca oynuyorlardı da. Aynı sizin ki gibi bizde de özel bir alan var ön taraftan bağımsız . Öyle böyle biz 4,5 yılı geçirdik 1 yıl kadar daha idare edebilirseniz 4 yaşı tam kreş çağı olur. Ama dayanamayacak noktadaysanız ya kreş ya da anneanneden daha fazla destekle çözebilirsiniz . Kreş ücretleri de malum ekonomik durumunuz da önemli tabi bu kararda.

Evet 10 yaşındaki evladıma ayrı üzülüyorum zaten o konuda eve alıştırmak dışında başka çözüm bulamadım malesef ama aklım onda içimde hep bir vicdan...hatta bazı günler onun için erken kapatıp gidiyorum yanına:KK43:
Büyük çocuğunuzun gidebileceği etüt, kurs vb bir şey yok mu?

Allah yardimciniz olsun, es destegi olmadan iki yavruya yetmeye calisiyorsunuz.. umarim sartlariniz daha da olgunlasir.. halamin da esi uzaktaydi, 2 cocugunu gece nobetlerinde hep evde yalniz birakir giderdi.. simdi kocaman oldular her ikisi de.. umarim yavrulariniz hep iyi gunler gorur..

3 yaş çocuğu nasıl oyalarsınız bilmiyorum ama tam 10 yaşındayken bende evime gelir benim için hazırlanan yemekleri yer dersime geçer (bazen kaytarırdım) ortaokul seviyesindeykende özel hoca gelirdi.
10 yaş bana göre evde kalmak için çok sorunlu blr yaş değil tabii çocuktan çocuğa değişir bu…
12 yaşında da geceleri bir dönem yalnız kalmayı öğrendik şimdi 40 yaşında kadınlar yalnızlıktan korkuyor garip geliyor açıkçası çocukken bu tarz eğitimler verilmeli ki ilerde komik duruma düşmesin.

Benim yanımda mutlu olduğunu anne olarak hissediyorum gereken her konforu da sağlamaya calistigima göre evet sorun yok ortada ...benim gibi olan annelerle konuşmak için açtım konuyu
O halde niye soruyorsunuz, kaç defa konu açtınız bunun için. Annesiyim en iyisini ben bilirim diyorsanız sormayın fikir istemeyin. Çok iyi biliyorsunuz uygun olmadığını. 3 yaşında, çocuklarla oynayıp sosyalleşeceğine kocaman kadınların saç boyasını manikür pedikür ağdasını görsün. Siz anneyseniz biz de anneyiz. Hepimiz kreşte mi büyüdük diyorsunuz ama paranız olsa göndereceksiniz, maddi durumum yok diyorsunuz. Sıfır birikimle teyzenizden bile borç aldınız da açtınız orayı. Kaç yıl borç ödeyeceksiniz merak ettim.

Öyle bir tablo çizdiniz ki bilmeyen iki çocukla terk edilmiş de ekmeğinin peşinde sanıyor sizi. Kocanızla aynı evde yaşıyorsunuz, adam her şeyi versin ödesin istiyorsunuz. Boşanmış gibi olayım ama evli kalayım çünkü eve faturalara ödemelere lazım adam diyorsunuz. Ne 3 ne de 10 yaşındakine düzenli güvenli ortam veremiyorsunuz. Evet eskiden anne baba çalışınca çocuk evde kalabiliyordu ama şimdi ortalık yerli-mülteci sapık dolu. Ne ders çalışır ne düzgün yemek yer, devamlı oyun oynar telefonda tablette.

3 yaşındakinin peşinde koşup, 10 yaşındakiyle devamlı görüntülü konuşunca iş nasıl yapıyorsunuz? İşimin patronuyum diye de kendinizi kandırmayın. Başkasının yanında çalışınca da çocuklarıma bakacak biri lazım dediniz, o halde çocuk yaparken bunu düşünecektiniz. Ya da madem yaptım bari okula başlayana kadar başlarında durayım sonra kendi işimi kurar yardımcı tutarım diyecektiniz. Size söylenen de buydu, hem eşiniz hem kendi aileniz kimseyi dinlemeyip kafanızın dikine gittiniz.

Düzenli aralıklarla konu açıp çocuğunu işe götüren var mı diye sorup iki kişiden olumlu yorum alınca kendinizi rahatlatın. Hayır, 3 yaşında çocuk kuaför salonunda kimyasala kokuya gürültüye maruz kalmamalı. Arkadaşlarıyla yaşıtlarıyla oyun oynamalı resim boya yapmalı, el-sosyal becerilerini kuvvetlendirmeli. Beğenmeyen gelmesin diye müşteri kovalayacak lüksünüz yok çünkü dağ gibi borcunuz var. Ve evet çocuklu ortamda hizmet servis vs almak istememek müşterinin hakkıdır. Aç değilsiniz sokakta değilsiniz, şartlarınızı oturtup planlayıp öyle açsaydınız salonu da öyle patron olsaydınız.

Ben okul öncesi öğretmeniyim. Bir dönem de özel bir kreste idarecilik yaptim. Velilerimizden ikisi kuafördü ve çocuklarını yanlarında buyutmuşler.

Bir öğrencimiz surekli oraya mahalleden gelen cocuklarla takılırken envai çeşit küfür vs öğrenmiş saldırgan bir çocuktu. Kuaför dükkanın olduğu konumda mahalle itibari ile pek iyi bir yer değildi anne de malesef cocukla pek ilgilenememiş

Diger öğrencimize annesi yoğunluktan tuvalet eğitimi verememiş. 5 yas buyuk tuvaletini altına yapma gibi bir durumu vardı.

Kimyasal maddelerin zararları da ayrı bir konu zaten. Özel kresler evet çok yüksek ama camilerin bile kresi var artık uygun fiyatlı öyle bir yere de imkanınız yetmez mi acaba? Yol konusu ise çocuklar için yorucu olabilir ama ortami seviyorsa sorun yapmaz.

Back
X