• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu işe göturen varmi

Ben de annemin isyerinde büyüdüm. Orda kitap okur bulmaca çözerdim. Evden yürüyerek giderdik sabah erkenden yaklaşık 30 dk akşam da geri yururduk ve yokuş yukarı 30 dk iniş iyiydi ama çıkış fenaydı. ( yıllar sonra aynı evde kızımla oturduk servis problem oldu taksi de bir yere kadar zaten okula okuldan eve beraber yürüdük ben de annemin yaptığı gibi hikayeler anlata anlata yürüttüm bir ay , oyunlar oynadık yok uzaylılar gelmiş yok ağaç aslında süper maymunlarin eviymis falan) o yol bana yorucu gelirdi ama şimdi özlüyorum çok eglenirmisim meğer. Arka tarafta bir küçük depo odası yapilmisti bana orda kitap resim falan arada gelen musterilerle sohbet. Giyim uzerineydi mağaza bir de çalışan abla vardı. Çok ofladim ama çok da güzel zamanlardi. Öğle yemeklerinde pazardan domates alır doğrar suyuna ekmek bana yerdik mis gibi kokardi. Anaokuluna başladım sonra 5 yaşında. Yani iki senem böyle geçti. Ha bi de her pazartesi hamburger yerdik ctsi günleri gazoz ve pasta. Annem mecburdu götürmeye evde bakıcı küçük kardeşime bakabiliyordu ancak ve araya ölüm vs girince böyle bir sürece girmiştik. Ama psikolojik olarak etkilenmedim ben fazla. Hatta annemle en yakın olduğum zamanlar idi. Ama kuaförler başka olabilir. Gelen müşteri de çoktu aslinda dediğim gibi yardımcı abla olurdu onlar da ilgili tatlı ablalardi
Yaa çok güzel, duygulandım:) ama okadar güzel anlamışsınız ki film gibi , insalah benim canim yawrum da bu günlerimizi böyle sevgiyle hatırlar...çünkü bende zor sartlarimizi eğlenceli geçirmeye çalışıyorum ona ...randevum varsa uzun işlemse sadexe ozaman tablet vermek zorunda kalıyorum karşısına koyup çizgi film izliyor odasında. Hem müşteriyi memnun edip ona yansıtmadan işlem bekleme anında çocuğumla da ilgileniyorum yanına gidip. Yorulan ben oluyorum ama ne yapalım kısmet sağlık olsun

Arkadaşım kreşleri neden bukadsr gözünüzde büyütüyorsunuz .. ona hazırladığım ortam zaten kreş gibi o mutlu yanımda hissediyorum. Anneyim ben annee , annesiyim anlatabiliyormuyum
Ortam nasıl kreş ortamı gibi ? Yaşıtları yok aktivite yok bi odada tıkılıp kalıyo çocuk. Bakkal giyim vs gibi mağaza olsa neyse kuaför diyosunuz o kadar kimyasal içinde çocuk büyütülür mü ciğerlerine yazık.

Sizinle aynı durumda değilim ama araba alma şansınız var mı? 2. el işinizi görecek bir araç alabilirsiniz. Eğer araba almaya maddi gücünüz yoksa eviniz ve iş yeriniz arası yol müsaitse scooter veya 3 tekerlekli mini araç alabilirsiniz.

Veya çocuğunuzu bir kreşe veya gündüz bakımevine gönderebilirsiniz.
Biraz borçlarım var onları ödedigimde insalah ..ama şuan ilk hedefim işimi geliştirip cocuklarimla üç kişilik yeni bir hayat kurabilmek . Ama araba gercekten şart. Ev kadar şart olan bisey gibi ...dolmuş paraları sürekli zamlaniyor..eziyeti de cabası

Arkadaşım kreşleri neden bukadsr gözünüzde büyütüyorsunuz .. ona hazırladığım ortam zaten kreş gibi o mutlu yanımda hissediyorum. Anneyim ben annee , annesiyim anlatabiliyormuyum

Cunku yaşıtlarına sosyalleşmeye ihtiyacı var ve en son ihtiyacı olan şey tablet.

Ortam nasıl kreş ortamı gibi ? Yaşıtları yok aktivite yok bi odada tıkılıp kalıyo çocuk. Bakkal giyim vs gibi mağaza olsa neyse kuaför diyosunuz o kadar kimyasal içinde çocuk büyütülür mü ciğerlerine yazık.
Kafanızdan bir odada tıkılıp kalmasını silin , yanımızdaki koltuklarda da oynuyor musterilerim onunla konuşuyor seviyorlar onu ...yahu biz kreş de mi büyüdük öyle bir bahsediyorsunuzki sanki hepimiz kreşlerden geldik ...maddi durumum da yok hem kreş için . Yarım günler için de ulaşım eziyeti var araba yok . Ben böyle karar verdim yanımda büyüyor..kimyasal üretim fabrikası değil ayrıca ciğerlerine yazık diyorsunuz işlem varsa kapıyı açık tutuyorum kaldı ki kullandığım ürünler kaliteli

Kafanızdan bir odada tıkılıp kalmasını silin , yanımızdaki koltuklarda da oynuyor musterilerim onunla konuşuyor seviyorlar onu ...yahu biz kreş de mi büyüdük öyle bir bahsediyorsunuzki sanki hepimiz kreşlerden geldik ...maddi durumum da yok hem kreş için . Yarım günler için de ulaşım eziyeti var araba yok . Ben böyle karar verdim yanımda büyüyor..kimyasal üretim fabrikası değil ayrıca ciğerlerine yazık diyorsunuz işlem varsa kapıyı açık tutuyorum kaldı ki kullandığım ürünler kaliteli
Kreşlerde büyümedik sokaklarda yaşıtlarımızla oynadık tüm gün. Kimyasal soluma hakkında bilginiz yoksa lütfen böyle yorumlar yapmayın. Üretim fabrikası olması gerekmez düzenli ve sürekli mazur kalma durumunda akciğerlerde kalıcı hasar meydana gelebilir kuaförlerin meslek hastalıklarına bir bakın isterseniz. Kapı açmakla olacak bir şey değil o , hava temizleme cihazı almanız ve yanında asla işlem yapmamanız gerek. Düzenli işe geldiği için ve sizden çok çok küçük gelişme olan organları olduğu için durum böyle. Hoşunuza gitmiyor bu söylediklerim biliyorum ama bazı doğrular nesnel ve tektir. Bende annemin iş yerine çok gittim küçükken güzelde vakit geçirirdim ama benim annem iş kadınıydı ortam ofis gibiydi ayda 1-2 giderdim boya yapardım resim çizerdim. Sizin ortam çocuğa uygun değil malesef

Biraz borçlarım var onları ödedigimde insalah ..ama şuan ilk hedefim işimi geliştirip cocuklarimla üç kişilik yeni bir hayat kurabilmek . Ama araba gercekten şart. Ev kadar şart olan bisey gibi ...dolmuş paraları sürekli zamlaniyor..eziyeti de cabası
Yol güzergahına uygun olursa isterseniz elektrikli moped alabilirsiniz. 2 kişilik mopedler var. Küçük yerlerde bu mopedleri üstünü kapatıp kullanıyorlar, öyle olunca yağmurlu havada da işe yarıyor.

Kreşlerde büyümedik sokaklarda yaşıtlarımızla oynadık tüm gün. Kimyasal soluma hakkında bilginiz yoksa lütfen böyle yorumlar yapmayın. Üretim fabrikası olması gerekmez düzenli ve sürekli mazur kalma durumunda akciğerlerde kalıcı hasar meydana gelebilir kuaförlerin meslek hastalıklarına bir bakın isterseniz. Kapı açmakla olacak bir şey değil o , hava temizleme cihazı almanız ve yanında asla işlem yapmamanız gerek. Düzenli işe geldiği için ve sizden çok çok küçük gelişme olan organları olduğu için durum böyle. Hoşunuza gitmiyor bu söylediklerim biliyorum ama bazı doğrular nesnel ve tektir. Bende annemin iş yerine çok gittim küçükken güzelde vakit geçirirdim ama benim annem iş kadınıydı ortam ofis gibiydi ayda 1-2 giderdim boya yapardım resim çizerdim. Sizin ortam çocuğa uygun değil malesef
Bende zaten tam onun yeri demiyorum ki bende herseyin bilincindeyim ama herkesin şartları eşit olmuyor hanımefendi...bu zor ekonomide yapayalniz hem kazanmak hem çocuklarıma bakmak zorundayım...çok detaya girersek soluduğumuz hava bile kirlendi artık

Yol güzergahına uygun olursa isterseniz elektrikli moped alabilirsiniz. 2 kişilik mopedler var. Küçük yerlerde bu mopedleri üstünü kapatıp kullanıyorlar, öyle olunca yağmurlu havada da işe yarıyor.
Uygun değil canım malesef uzak eve iş yerim ..kendimi toparlayinca planlarım var bakalım

Arkadaşım kreşleri neden bukadsr gözünüzde büyütüyorsunuz .. ona hazırladığım ortam zaten kreş gibi o mutlu yanımda hissediyorum. Anneyim ben annee , annesiyim
Şartlarınız bunu gerektirebilir ama siz çocuğa nasıl kreş ortami hazırlayabilirsiniz kuaför dükkanında?
Kendimi savunacağım diye de bu kadar abartmaya gerek yok.
Meseleniz yol değil. Annesi de çalışan çocuklarda erken kalkma, kreş, bakıcı derken oluyor zaten. Siz dükkanda geçirdiği vakti dert etmiyorsanız, bir sorun yok ortada o zaman.

Bende zaten tam onun yeri demiyorum ki bende herseyin bilincindeyim ama herkesin şartları eşit olmuyor hanımefendi...bu zor ekonomide yapayalniz hem kazanmak hem çocuklarıma bakmak zorundayım...çok detaya girersek soluduğumuz hava bile kirlendi artık
Soluduğumuz hava ile kuafördeki boya içeriklerinin ne alakası var biri kimyasal biri atmosfer yayılım hızı alanı bunları düşünürsen ne kadar saçma kıyas olduğunu anlarsın. Ayrıca bir kadının ayakları üzerinde durması çok güzel bir şey, şartların başka bir seçeneğe el vermiyorsa yapacak bir şey yok içinde rahatsa neden konu açtın anlamadım. Zaten konu benim için iş ortamı olmasından ziyade bu kadar zararlı maddelere maruz kalması asıl sıkıntı olan o yani ben burda işe çocuk götürüyosunuz duyarı yapmıyorum. Madem bu yola çıktınız her şeyi düşünmeliydiniz. Siz kreştense yanınızda bu şartların daha iyi olduğunu savunuyorsunuz ben ona karşı çıkıyorum.

Soluduğumuz hava ile kuafördeki boya içeriklerinin ne alakası var biri kimyasal biri atmosfer yayılım hızı alanı bunları düşünürsen ne kadar saçma kıyas olduğunu anlarsın. Ayrıca bir kadının ayakları üzerinde durması çok güzel bir şey, şartların başka bir seçeneğe el vermiyorsa yapacak bir şey yok içinde rahatsa neden konu açtın anlamadım. Zaten konu benim için iş ortamı olmasından ziyade bu kadar zararlı maddelere maruz kalması asıl sıkıntı olan o yani ben burda işe çocuk götürüyosunuz duyarı yapmıyorum. Madem bu yola çıktınız her şeyi düşünmeliydiniz. Siz kreştense yanınızda bu şartların daha iyi olduğunu savunuyorsunuz ben ona karşı çıkıyorum.
Benim gibi yanında çocuk büyüten arkadaşlarla konuşup motive olmak için..o duyguyu bilemeyebilirsiniz ...

Şartlarınız bunu gerektirebilir ama siz çocuğa nasıl kreş ortami hazırlayabilirsiniz kuaför dükkanında?
Kendimi savunacağım diye de bu kadar abartmaya gerek yok.
Meseleniz yol değil. Annesi de çalışan çocuklarda erken kalkma, kreş, bakıcı derken oluyor zaten. Siz dükkanda geçirdiği vakti dert etmiyorsanız, bir sorun yok ortada o zaman.
Benim yanımda mutlu olduğunu anne olarak hissediyorum gereken her konforu da sağlamaya calistigima göre evet sorun yok ortada ...benim gibi olan annelerle konuşmak için açtım konuyu

Benim gibi yanında çocuk büyüten arkadaşlarla konuşup motive olmak için..o duyguyu bilemeyebilirsiniz ...
Annesi sizsiniz en iyi şartları sağlayacak olanda sizsiniz. Kendinizi kötü hissetmeniz için demiyorum şartlarınızı olgunlaştırın en azındn kreş kötü burası iyi algısını kırın belki yaza işleriniz çoğalır şartlar farklı olur

Çünkü 2 , 3 sene sonra okula gidecek zaten evet ...
Diyorum ki, önünde uzun bir vakit yok okula başlayıp sorumluluk alması için. Şu 2 3 senede çocuğu bir anaokuluna verseniz de çocuk oyun oynayip sosyalleşmeyi öğrense. Anaokulu kreşe giden çocukla, gitmeyen arasında yaşıtlarıyla iletişim konusunda dağlar kadar fark var. Kuaförde kenarda bu çocuk ne öğreniyor, ne kadar eğleniyor? Onun da eğlenmeye, yaşıtlarıyla vakit geçirmeye hakkı var.

Back
X