• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu işe göturen varmi

Yaşı çok küçük iş yerine götürmek için. Siz orada iş mi yapacaksınız çocuk mu bakacaksınız? Müşteriyle mi ilgileneceksiniz çocuk peşinde mi koşacaksınız? Kuaförde zaten tehlikeli aletler mevcut olur, sürekli gözünüz üzerinde olmalı

10 yaşındaki çocuğum servisle eve gidiyor 3 te onu biz gelene kadar yalnız durmaya alıştırdım sürekli görüntülü konuşuyoruz...hala anlamak ostemiyor bazı kişiler...iş yeri açmakla acele ettiniz diyorlar ..geç bile kaldım....çalışan olduğumda çocuklara kim bakacakti Peki...ben kendi işimi yapmayı ve kendi işimin patronu olmayı tercih ettim hiç de pişman değilim. Kendimi toparladigimda zaten kreşe vericem ..bu konu hakkında yorum istemiyorum ...ben sadece benim gibi olanlarla konuşup motive olmak istiyorum ..

Ayrıca hiç bir müşterimi kesintiye uğratmadim çok şükür bazı durumlarda kendileri bile yardım etti çocuk bisey istediğinde....zaten çocuk var diye burun kiviracak müşteriyi ben zaten bir daha almam ...ama aynı şey kendi çocuğuyla bir kuaföre gitmek zorunda kaldığında, kendi başına da gelebilir ...malum çocuğunuz siz bakim yaptirirken sıkılıp işletmeye zarar verebilir , biz de bunu idare edebiliyoruz mesela ...
10 yasinda cocugu yalniz basina saat 3 den kaca kadar birakiyorsunuz? Isletme sizin olduguna gore en erken sekizde bu saate kadar cocuk ne yiyor ne iciyor basina bisey gelse bogazinda bisey kalsa ne olacak anneniz yok mu saat 3 te diger cocugunuzuda alip evinizde baksa

3 yaşındaki cocugum benimle beraber işe gelmek zorunda kreşe falan veremiyorum..aracım yok sabah onu uyandırıp dolmuşa yürütmek dolmustan inip yokuş çıkarak iş yerine varmak bana da ona da zulüm gibi ...bir şekilde bu dönemi anlatmalıyım..psikolojik olarak sizlerden yorum istiyorum aynı şeyi yaşayan varmi biraz telkine ihtiyacım var :KK43: ..
Sizinle aynı durumda değilim ama araba alma şansınız var mı? 2. el işinizi görecek bir araç alabilirsiniz. Eğer araba almaya maddi gücünüz yoksa eviniz ve iş yeriniz arası yol müsaitse scooter veya 3 tekerlekli mini araç alabilirsiniz.

Veya çocuğunuzu bir kreşe veya gündüz bakımevine gönderebilirsiniz.

Arkadaşın çocuğunu annesi babası dükkanda büyüttüler. Park yatak atmışlardı arkaya. Orada iki kişi olduklarından arka sokaktaki parka da götürüyorlardı sırayla, markete mesela… biz üzülüyorduk bütün gün ayağında ayakkabı diye. Ama kız on yaşına geldi şaka maka

10 yasinda cocugu yalniz basina saat 3 den kaca kadar birakiyorsunuz? Isletme sizin olduguna gore en erken sekizde bu saate kadar cocuk ne yiyor ne iciyor basina bisey gelse bogazinda bisey kalsa ne olacak anneniz yok mu saat 3 te diger cocugunuzuda alip evinizde baksa
Allah korusun ama 10 yaşında artık bu sorumluluğu vermem gerekiyordu ...sık sık telefonla kontorl ediyorum ...işletme benim olduğu için zaten 8 e kadar kalmıyorum kafama göre kapatıyorum randevum yoksa 7ye doğru babası bazen gelmiş oluyor bazen ben ...annem hergun olmasa da arada bakıyor

Hanımefendi 1. Si çocuk sevmediğimi söylemedim. 3 yaşında bir çocuğun heryerde işi yok. Konu açtığınızda bunu duyabilirsiniz gayet normal
2. Si bu işe ihtiyacı olan sizsiniz, mahalle arası ufacık kuaför olarak kalacak olan sizsiniz müşteriyi ikna etmek zorunda olan sizsiniz. Benim seçeneğim çok, keyfime uyan yer çok. Bu tavır ile çok müşteri kaybedersiniz mesela çocuk dışında 3. Bir kişi olarak buna şahit olsam yine adım atmam. Sizin bize ihtiyacınız var bizim size değil
Ay tamam kadın bunlara razı… bu kadarı ne seni ilgilendirir ne beni.

Antalya ve kuaföre çocuk götürme arada annenin bakması :)
Kuaför dükkanı da annenindi o üyede değil mi
Yok o üye annesinin dükkanına yardıma gidiyordu 2 çocukla:)
Bu üye eğer tahminler doğru ise eşinin parası ile dükkan açmak istiyordu ama aynı eş ile de boşanacaktı. Yani biraz karışıktı.

Allah korusun ama 10 yaşında artık bu sorumluluğu vermem gerekiyordu ...sık sık telefonla kontorl ediyorum ...işletme benim olduğu için zaten 8 e kadar kalmıyorum kafama göre kapatıyorum randevum yoksa 7ye doğru babası bazen gelmiş oluyor bazen ben ...annem hergun olmasa da arada bakıyor
Allah korusun gercekten bence daha kucuk 10 yas umarim kotu birsey basina gelmez.

Konu sahibi benim size tavsiyem. 3 yaşındaki bebeğinizi yürütmeyin, mutlaka bebek arabasına koyun. Lego gibi uzun uzun oynayacağı oyuncaklar alın ama hepsini aynı anda önüne yığmayın tekre teker verin böylece bir kaç saat oyalanır. Puzzle vs ilgisini çekerse alabilirsiniz. Aktivite kitapları, kes yapıştır kitapları da olur. Bunlar haricinde siz sürekli müşteri olmadığında ilgilenirseniz bence çok da zor olmaz. Sadece mutlaka cama ya da baca gibi bir tahliye yeri varsa pervane alın, havayı temizlemek için.
Bir kadın olarak bir yer açıp tutunmaya çalışmanız takdir edilmesi birşey. İnşallah iyi kazancınız olur ve çocuğunuza daha iyisini de verebilirsiniz. Şimdilik koşular çok kötü gelmedi bana... Yolunuz açık olsun diyelim.

Ben de annemin isyerinde büyüdüm. Orda kitap okur bulmaca çözerdim. Evden yürüyerek giderdik sabah erkenden yaklaşık 30 dk akşam da geri yururduk ve yokuş yukarı 30 dk iniş iyiydi ama çıkış fenaydı. ( yıllar sonra aynı evde kızımla oturduk servis problem oldu taksi de bir yere kadar zaten okula okuldan eve beraber yürüdük ben de annemin yaptığı gibi hikayeler anlata anlata yürüttüm bir ay , oyunlar oynadık yok uzaylılar gelmiş yok ağaç aslında süper maymunlarin eviymis falan) o yol bana yorucu gelirdi ama şimdi özlüyorum çok eglenirmisim meğer. Arka tarafta bir küçük depo odası yapilmisti bana orda kitap resim falan arada gelen musterilerle sohbet. Giyim uzerineydi mağaza bir de çalışan abla vardı. Çok ofladim ama çok da güzel zamanlardi. Öğle yemeklerinde pazardan domates alır doğrar suyuna ekmek bana yerdik mis gibi kokardi. Anaokuluna başladım sonra 5 yaşında. Yani iki senem böyle geçti. Ha bi de her pazartesi hamburger yerdik ctsi günleri gazoz ve pasta. Annem mecburdu götürmeye evde bakıcı küçük kardeşime bakabiliyordu ancak ve araya ölüm vs girince böyle bir sürece girmiştik. Ama psikolojik olarak etkilenmedim ben fazla. Hatta annemle en yakın olduğum zamanlar idi. Ama kuaförler başka olabilir. Gelen müşteri de çoktu aslinda dediğim gibi yardımcı abla olurdu onlar da ilgili tatlı ablalardi

Bakkal dükkanı olsa hadi neyse. Parayı al ürünü ver bitti. Ama kuaförde çocuk büyütülmez. Sizin müşteriyle sürekli ilgilenmeniz lazım. Boya, saç spreyi gibi kimyasalların uzun süreli solunması çok zararlı. Devletin anaokulları 36 aydan itibaren alıyor, en azından yarım gün anaokulunda olur. Belediye kreşleri daha uzun sürüyor, ama yerine göre sıra olabilir.

Yani gerçekten bir anne olarak 3 yaşında çocuğun kuaförde tablet ile büyümesini savunuyorsunuz ve bunun çocuk için olduğunu iddia ediyorsunuz size ne anlatılabilir ki?
Simdi vermediginiz kres parasi yarin kapinizda gelişim geriliği ve davranış problemleri olarak doktor parası olarak çıkacak.
O çocuk bir daha 3 yaşında olmayacak yarın değil bugünü önemli
Siz keyfinize göre müşteri seçmeye ufacık eleştiriyi kaldirmamaya devam edin. Çocuk sizin iş sizin hayat sizin.
2 3 sene sonra okula gidecek zaten. Çocuğu şimdi kreşe göndermeye neden bu kadar isteksiz anlamıyorum. Bir de esnaf, kuaförler deli gibi para kazanıyor. Tabii ortamda çocuk olduğu için müşteri kaçıyorsa bilmiyorum.

2 3 sene sonra okula gidecek zaten. Çocuğu şimdi kreşe göndermeye neden bu kadar isteksiz anlamıyorum. Bir de esnaf, kuaförler deli gibi para kazanıyor. Tabii ortamda çocuk olduğu için müşteri kaçıyorsa bilmiyorum.

Yarım gün bile gönderse 1 sıfırdan büyüktür. 4 duvar arasında tüm gün tablet yaş 3 :(

3 yaşındaki cocugum benimle beraber işe gelmek zorunda kreşe falan veremiyorum..aracım yok sabah onu uyandırıp dolmuşa yürütmek dolmustan inip yokuş çıkarak iş yerine varmak bana da ona da zulüm gibi ...bir şekilde bu dönemi anlatmalıyım..psikolojik olarak sizlerden yorum istiyorum aynı şeyi yaşayan varmi biraz telkine ihtiyacım var :KK43: ..
Şubat bitiyor bile bahara yaza bir şey kalmadı. Sıcak havalarda daha kolay olur sabah kalkıp gitmek. Allah yardımcın olsun

Yarım gün bile gönderse 1 sıfırdan büyüktür. 4 duvar arasında tüm gün tablet yaş 3 :KK43:
Arkadaşım kreşleri neden bukadsr gözünüzde büyütüyorsunuz .. ona hazırladığım ortam zaten kreş gibi o mutlu yanımda hissediyorum. Anneyim ben annee , annesiyim anlatabiliyormuyum

Bakkal dükkanı olsa hadi neyse. Parayı al ürünü ver bitti. Ama kuaförde çocuk büyütülmez. Sizin müşteriyle sürekli ilgilenmeniz lazım. Boya, saç spreyi gibi kimyasalların uzun süreli solunması çok zararlı. Devletin anaokulları 36 aydan itibaren alıyor, en azından yarım gün anaokulunda olur. Belediye kreşleri daha uzun sürüyor, ama yerine göre sıra olabilir.
Yol ile alakalı problemler var altımızda araç olmadığı için al götür getir meselesi benim için de onun için de eziyet .. en iyisi diyorum benim gözümün önünde büyüsün...boya sac sprey üretim fabrikası değil ki orası, zaten yoğun değilim o tarz işlemler de de kapıyı açık bırakıyorum..anneyim ben onların bilgisini vermenize gerek yok yine de tesekkurler

Back
X