Davranış Bozuklukları çocuğunu kreşe verip sonra alan arkadaşlar var mı?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sunrise10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
143
3
118
Ankara
İyi akşamlar ,
çocuğum 31 aylık. evde çok sıkıldığı ve bana olan bağımlılığından dolayı kreşe verdik 1 ay önce. giderken ağlamalar, gece uyumak istememeler, bir de 1 ay içinde 2 kez ateşli hastalık geçirdi. sonunda pes ettim. çevremdekiler de çok küçük diyince kıyamadım,geri aldım.
benim sorum şu. bu 1 aylık süreç sonradan gene başka okula başlayınca da sıkıntı yaratır mı? bu okula zor alışmıştı. alışamamıştı bile işte hep ağlıyordu. 1 sene sonra başka bir okula tekrar verince daha büyük sıkıntılar yaşar mıyım?
bunun gibi bir durum yaşayan arkadaşlar var mı?

Bu tarz bir şey bizim başımıza da gelmişti. İstanbuldaydık o dönemlerde. Büyük oğlum ilk kreşinde dikiş tutturamadı çok ünlü ve büyük bir kreşti, oğluşum da 20 aylıktı. bir yıldan fazla kaldı orda ama sürekli öğretmen değişti, her gelenle ayrı sıkıntı oldu, derken değiştirelim daha pahalı bir okula yazdıralım dedik eşimle çok isim yapmış bir yere verdik, orda da sürekli ateşlendi, gribal de değil viritük müş antibiyotik te kar etmiyor, ne ben nede eşim izin alamıyorduk baya sıkıntılı dönemlerdi. Daha sonra tavsiye üzerine küçük ve çok daha ekonomik bir kreşe yazdırdık ve büyük oğlum orada rahat etti. insan ilişkileri daha iyiydi. Büyüklerin burnuda büyük ve ilgilenmiyorlar ayrıca aşırı kalabalık ortamlarda hastalıkda eksik olmuyor. Tavsiyem, temiz ve küçük ölçekli bir kreş bulmanız. Biz şuan ankaradayız. Büyük oğlum iyi bir kreşte. 18 aylık kücük kızımda şubatta orada başlayacak inşallah önemli olan çocuğun mutlu bir şekilde okuluna gidip gelmesi. Büyük oğlum ingilizce kelimeler öğreniyor orda hergün yeni birşeyler öğrenmesi beni de ayrı sevindiriyor. Düzgün ellerde olduğunu bilmek huzurlu bir ortamda büyüdüğünü görmek içimi rahatlatıyor. kısacası iyi bir yer bulursan göndermende fayda var. bizim gibi mecburen vermeyecek bile olsan kreşe verip geri alıp bir süre sonra tekrar vermek çocuğun dengesini bozabilir. haberin olsun. şimdiden kolay gelsin

cevabınız için teşekkürler. kesinlikle temiz ve küçük ölçekli bir kreşi tercih etmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. bende ismi bilinen bir kreşten aldım. alırken de bir sürü kaprislerini çektim. benim kafama takılan ne zaman vermem gerektiği tekrar. şimdi bile "okul bitti gitmicem" diyor. kreşini değiştirince ısınınca gidebileceğini düşünüyorum. fakat az mı ara verip tekrar denemeliyim yoksa çok mu ara vermeliyim onu bilmiyorum ???

Bence Çok uzun ara vermemelisin. içine sinen bir yerde gerekirse ilk başta yarım gün başlatıp sonraki aylarda gidişata göre tam güne geçirebilirsin. Kolay gelsin

benim arkadasimin oglu 20 aylik o gonderiyor,bi sIkinti yasamadi.o hergun sadece 3 saat ile baslatti alisma surecini kolay gecirsin diye..sizde kisa zamanli baslatabilirsiniz.tum gun,yarim gun filan baslangic icin cok fazla.sonra alistikca kademe kademe artirirsiniz sureyi.

Back
X