cocuga bakarim dedi ise bence siz geri adim atmayin, sorumlulugu aldigi isi layiki ile yapsin.
yok mecburuz diyorsaniz da, o zaman dudugunu otturecek olan kayinvalideniz, ne desek bos.
ben acikcasi etrfta destek alinacak aile bireyleri olmasini cok seviyor ve destekliyorum, yakin olsaniz arada sirada 1-3 gun birakmanizi da oneririm, ama su durumda cidden iyi dusunerek karar vermeli.
neticede elbette birakabilirsiniz, ve bu da cocugunuzu iyi/kotu sekilde etkiler, bir sekilde karakterine etkisi olur.
siz su asamada nasil bir ebeveyn olmak istiyorsunuz, cocugunuzla iliskiniz nasil olsun istiyorsunuz, bunlari da dusunerek karar vermelisiniz.
ornek vereyim, ben gencligimde kendi yasitlarima gore cok cok ozgurdum, (tabi ki kendi yakin cevremizle kiyasladigimda)
tek kuralimiz vardi, baska birinde yatiya kalamazsin, ben lise cagina kadar kimsede yatiya kalmadim, bizim normalimiz buydu mesela. bu dogrudur yanlis diye bir durum yok, bu aileyi aile yapan kararlardan birisi. Tamamiyla farkli bir karar da verebilir aile, ve normalleri o olur. Ama bu karari aile verir, anne baba verir, kayinvalide vermez.
Bakin konunuzda ben tatilde cocugumu biraktim diyen bir arkadas da var. Cok cok ici ferah yazmis, ne kadar guzel, ama icinin ferah olusunun sebebi de dedigim gibi, karari kendisi ve esinin vermis olmasi. Yine ayni sekilde konunuzda bir zorunluluktan oturu biraktigini yazan arkadas da var, o da cok uzgun, sebep? sebep karari kendisi vermemis, mecbur kalmis. Icinize sinen karari verin, ve de esinizle konusun, ikinizin de icine sinsin, ikinizin de cocuk yetistirme prensiplerinize uygun olsun bu karar.