• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu yatılı şekilde babaanne veya annaneye bırakan var mı?

Ben işi biraz daha ilerletip, kızımın ödevlerini kontrol ederken, yavrum ne güzel yazmış diye defter seviyorum :KK70:durumum hiç iyiye gitmiyor.:deli:
bugün öğretmeni sesli not bırakmış (kar dolayısıyla 1 haftadır okullar tatil karnelerini alamadılar öğretmeni whatsaapdan gönderdi karneyi ) birde birkaç güzel sözler söylemiş kızım hakkında
resmen ekranı öpüp durdum tövbeler olsun :D oy akıllı bıdık diye, dünyada benden mutlusu yok :D öğretmenin mesajından beri ağzım ensemde tur atıyor gevrek gevrek şapşal sırıtışım var uyuyor arada yanına gidip bakıyorum yiyesim geliyor :D

Ben ikinci doğumumu yaptığım zaman 10 gun hastanede kaldık. 3 yaşındaki oğlumu gündüz ailemin yanına bıraktım yeri rahat yeğenlerim ilgiliydi babası akşam yanına giderdi ara sıra hastahaneye getirirlerdi etkilenmesin hata kardeşinin yanına götürdüm anlasın,hastaneden çıktım oğlum bambaşka biri oldu akşam evimize gidince bambaşka bir çocuk olmuştu bizi itiyordu istemiyorum sizi dokunmayın hata ben onu uyuturken sarılarak uyurduk ona sarlmamami istemedi ve 2 ay boyunca her gece yatarken anne siz beni bıraktınız ağlaya ağlaya tranva oluştu iki sene anca toparladık ağlama krizleri diş sıkılmalar vb biz mecbur kaldık ama siz öyle bir durumunuz yok bence iyi düşünün...

Uzun oldu kusura bakmayın,

Kizim 18 aylikken abimin eşi acil doğuma alındi, ikisinden biri ölebilirdi mecburen kizimi 2 gun birakip gitmek zorunda kaldim.
Hastanede benimle sürünemezdi, 2 gun sonra dondugumde cocugun huyu tamamen degisti lavabo kapilarinda beklemeler, babasina dahi birakip bakkala gidemez oldum, 2 dk gozunun onunden ayrilsam kosa kosa evin icinde beni ariyodu.
Sizinki de kucuk alisik oldugu insanlar vs demeyin, alisik oldugu hic kimse anne baba yani kadar güven vermez şuan ona keyif icin olmaz bu yaşta

Amacımız tatil değil zaten. Tatil dönüşü iş başı yapacağız ve kayınvalidem gelmek zorunda kalacak kızıma bakmak için. O da kendi evinin rahatlığını arıyo sanırım uzun süre ayrı kalınca. Oyüzden biraz çocuk bizle kalsın sonra gelir alırsınız bizii diyor. Çok ısrarcı bu konuda ve bakacak başka kimse yok. Oyüzden içime sinmese de olabilir mi diye düşündüm. Yorumları da okuyunca gerçekten bırakamayacağımı anladım.

cocuga bakarim dedi ise bence siz geri adim atmayin, sorumlulugu aldigi isi layiki ile yapsin.

yok mecburuz diyorsaniz da, o zaman dudugunu otturecek olan kayinvalideniz, ne desek bos.

ben acikcasi etrfta destek alinacak aile bireyleri olmasini cok seviyor ve destekliyorum, yakin olsaniz arada sirada 1-3 gun birakmanizi da oneririm, ama su durumda cidden iyi dusunerek karar vermeli.
neticede elbette birakabilirsiniz, ve bu da cocugunuzu iyi/kotu sekilde etkiler, bir sekilde karakterine etkisi olur.
siz su asamada nasil bir ebeveyn olmak istiyorsunuz, cocugunuzla iliskiniz nasil olsun istiyorsunuz, bunlari da dusunerek karar vermelisiniz.

ornek vereyim, ben gencligimde kendi yasitlarima gore cok cok ozgurdum, (tabi ki kendi yakin cevremizle kiyasladigimda)
tek kuralimiz vardi, baska birinde yatiya kalamazsin, ben lise cagina kadar kimsede yatiya kalmadim, bizim normalimiz buydu mesela. bu dogrudur yanlis diye bir durum yok, bu aileyi aile yapan kararlardan birisi. Tamamiyla farkli bir karar da verebilir aile, ve normalleri o olur. Ama bu karari aile verir, anne baba verir, kayinvalide vermez.

Bakin konunuzda ben tatilde cocugumu biraktim diyen bir arkadas da var. Cok cok ici ferah yazmis, ne kadar guzel, ama icinin ferah olusunun sebebi de dedigim gibi, karari kendisi ve esinin vermis olmasi. Yine ayni sekilde konunuzda bir zorunluluktan oturu biraktigini yazan arkadas da var, o da cok uzgun, sebep? sebep karari kendisi vermemis, mecbur kalmis. Icinize sinen karari verin, ve de esinizle konusun, ikinizin de icine sinsin, ikinizin de cocuk yetistirme prensiplerinize uygun olsun bu karar.

kesinlikle yollamam.
20 aylık bebek daha ne demek 1 2 hafta anneden ayrı kalmak.
oğlum 4 yaşında ortaokula falan başlamadan kimseye yollamayı düşünmüyorum. kimseden kastım anneanne babaanne
Çok küçük
Bir gün bırakırım sadece ☺️

Okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz öncelikle. Başbaşa zaman geçirelim diye çocugu bırakmıyoruz. Kayınvalidem gelmek istemediği için çocuk kalsın diyor. Ben de olur mu olmaz mı nasıl olur diye fikir danışıyorum.
Peki siz gerçekten 1-2 hafta ayrı kalabilecek misiniz kızınızdan?

Ben ikinci doğumumu yaptığım zaman 10 gun hastanede kaldık. 3 yaşındaki oğlumu gündüz ailemin yanına bıraktım yeri rahat yeğenlerim ilgiliydi babası akşam yanına giderdi ara sıra hastahaneye getirirlerdi etkilenmesin hata kardeşinin yanına götürdüm anlasın,hastaneden çıktım oğlum bambaşka biri oldu akşam evimize gidince bambaşka bir çocuk olmuştu bizi itiyordu istemiyorum sizi dokunmayın hata ben onu uyuturken sarılarak uyurduk ona sarlmamami istemedi ve 2 ay boyunca her gece yatarken anne siz beni bıraktınız ağlaya ağlaya tranva oluştu iki sene anca toparladık ağlama krizleri diş sıkılmalar vb biz mecbur kaldık ama siz öyle bir durumunuz yok bence iyi düşünün...

Uzun oldu kusura bakmayın,
Haklısınız, teşekkür ederim yorumunuz için

Hastalık vs olmadığı sürece bence çok çok fazla.
5.5 yaş oğlum anneanne de yeni yeni kalıyor, bir geceligine kendisi istiyor.
O da bize 10 dk uzaklıkta oturuyorlar.
Yoksa imkansız.
16 aylık da kızım var, Sizin bebisin yaşına yakın, Kesinlikle bırakamam.
Henüz babasından baska kimseye bırakmadım.
Babaya da 3 4 saatliğin bıraktım.

Eşimle her akşam cocuklar uyusun diye dört gözle bekleyip sonrasında onlardan bahsederek, gün içinde yaptıklarıyla, ya şunu söylerken ne kadar tatlıydı diye birbirimize hatırlatmayla geçiyoruz baş başa saatleri. :KK70:
Biz videolarını izliyoruz:D

cocuga bakarim dedi ise bence siz geri adim atmayin, sorumlulugu aldigi isi layiki ile yapsin.

yok mecburuz diyorsaniz da, o zaman dudugunu otturecek olan kayinvalideniz, ne desek bos.

ben acikcasi etrfta destek alinacak aile bireyleri olmasini cok seviyor ve destekliyorum, yakin olsaniz arada sirada 1-3 gun birakmanizi da oneririm, ama su durumda cidden iyi dusunerek karar vermeli.
neticede elbette birakabilirsiniz, ve bu da cocugunuzu iyi/kotu sekilde etkiler, bir sekilde karakterine etkisi olur.
siz su asamada nasil bir ebeveyn olmak istiyorsunuz, cocugunuzla iliskiniz nasil olsun istiyorsunuz, bunlari da dusunerek karar vermelisiniz.

ornek vereyim, ben gencligimde kendi yasitlarima gore cok cok ozgurdum, (tabi ki kendi yakin cevremizle kiyasladigimda)
tek kuralimiz vardi, baska birinde yatiya kalamazsin, ben lise cagina kadar kimsede yatiya kalmadim, bizim normalimiz buydu mesela. bu dogrudur yanlis diye bir durum yok, bu aileyi aile yapan kararlardan birisi. Tamamiyla farkli bir karar da verebilir aile, ve normalleri o olur. Ama bu karari aile verir, anne baba verir, kayinvalide vermez.

Bakin konunuzda ben tatilde cocugumu biraktim diyen bir arkadas da var. Cok cok ici ferah yazmis, ne kadar guzel, ama icinin ferah olusunun sebebi de dedigim gibi, karari kendisi ve esinin vermis olmasi. Yine ayni sekilde konunuzda bir zorunluluktan oturu biraktigini yazan arkadas da var, o da cok uzgun, sebep? sebep karari kendisi vermemis, mecbur kalmis. Icinize sinen karari verin, ve de esinizle konusun, ikinizin de icine sinsin, ikinizin de cocuk yetistirme prensiplerinize uygun olsun bu karar.
Kayınvalidem biz bakıcı ararken bin bir trip yaparak ben bakardım diyerek bize bakıcıyı bırakırdı. Ama yine de Bi minnet borcunuz oluyo malesef evini bırakıp geldi diye. (Kendisi istediği halde) çocugu ona bırakmamı çok küçüklükten beri söylüyor ama ben bırakamadım. Şuan kızım onlara çok alıştığı sevdiği için olabilir mi diye düşündüm ama hala içime sinmiyordu. Olumsuz yanlarını yaşayanları da okuyunca bırakamicamı anladım zaten.

Kayınvalidem biz bakıcı ararken bin bir trip yaparak ben bakardım diyerek bize bakıcıyı bırakırdı. Ama yine de Bi minnet borcunuz oluyo malesef evini bırakıp geldi diye. (Kendisi istediği halde) çocugu ona bırakmamı çok küçüklükten beri söylüyor ama ben bırakamadım. Şuan kızım onlara çok alıştığı sevdiği için olabilir mi diye düşündüm ama hala içime sinmiyordu. Olumsuz yanlarını yaşayanları da okuyunca bırakamicamı anladım zaten.

o zaman hic minnet borcu falan o seyleri kafaniza takmayin.

benim kayinvalidem de ayni teklifi yapti,
saka mi yapiyorsun dedim ciddi sekilde, bir daha tekrar etmedi, sinirlari cizmek lazim.

elbette kendine uyan teklifi yapacak, ama anne baba olarak karar sizin.

Bunun cevabını siz değil, çocuğunuz verecek. Belkide tam ayrılacakken ortalığı yıkacak? Belki oraya gidip herşeyi farkedince sizi isteyecek?

Evet benim de oğlum 4.5 yaşında ve annemlerde kaldığı oluyor. Ancak ona soruyoruz, o isterse götürüyoruz. Sabahına da alıyoruz zaten.

Çocukta uzun süreli ayrılıklar eğer rıza dışıysa terkedilmiş hissi yaratır. Bu sorunun cevabı burada değil, çocuğunuzda. Onun bir birey olduğunu unutmayın.

Sakın bırakmayın. Mücbir bir sebep yok ortada. Annem beni mecburiyetten babaanneme bırakmış kısa bir süre. Hatta dayanamamış gidip almışlar. Ancak ben unutmuyorum hala neden bunu yaptığını sorarım anneme. Anlatır fakat benim için yeterli bir sebep değil.

Ben yeriniz de olsam bırakmazsam çok küçük daha mesela bazen eşimin kaynanamlarda işi olur benimle gelsin akşam orda kalırız der ona bile izin vermem. Elimden geldiğince ben nereye o oraya ki kaynanam en az benim kadar ii bakar. 4.5 yaşındaki oğlum ilk defa geçenler de kaynanamla yatmasına izin verdim. O da bebeğim 5 aylık daha biraz daha rahat uyumam için verdim. Bu tamamiyle benle alakalı karşımdakiyle alakalı değil ben rahat edemem hem de hiçç

Çocuğunuzun hem yaşı çok küçük hem süre uzun. Benim çocuğum 2 buçuk yaşındayken kalırdı bazen babaanne/anneannede ama gecelik kalırdı. Siz üstelik hiç alıştırmamışsınız bir anda bu ayrılık çok uzun geldi bana.

İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?

Düzenleme :evet birilerinin linçlenmesi gerekiyordu ve gereken yapıldı... Arkadaşlar ya siz okuduğunuzu yanlış anlamak istiyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. Amacımız kocamla başbaşa tatil yapmak, gezmek tozmak değil. Bu olayın olumlu olabilir mi diye düşündüğüm kısmıydı sadece. Herkes oraya takılmış. Çocuga bakan kişi kayınvalidem olduğu için ve kendi evinde biraz daha zaman geçirmek istediği için sömestr tatili dönüşü hemen gelmek istemediğini söyleyip çocuğu ona bırakmamızı talep etti. Baya ısrar edince ben de bu durumun olumsuz sonuçlarıyla ilgili fikir danışmak istedim. Bazı kişilerden istediğim cevapları aldım. Teşekkürler...
20 aylık bebeği her ne sebeple olursa olsun o kadar uzun süre bırakmadım. İki gün sonra ikizlerim 19 aylık olacak benimde. Sadece bir kez şehirdisina çıktım onlarsiz. Zorunlu nedenle akşama döndük ona rağmen için içimi yedi rahat edeceğinizi düşünmüyorum. Hani şöyle 5 6 yaşında olsa belki de çok küçük bebeğin.

2 hafta cok belki ama ben bi beş gün bırakabilirdim sanırim🤔 annesiniz ama önce bireysiniz bence.bi bes gun tatil fena olmaz bence

Ben de çocuklarımı bırakmadım, hatta 8 yaşından sonra yalnız uçağa binebilirim ananeme gidebilir miyim diye sorduklarında olmaz kızım demiştim. Yani öyle isteyeceğin zaman geri döneceğin veya seni gelip alabileceğim mesafe değil, tatilde beraber gideriz falan izah etmiştim.

Ama aramızda varsa bir pedagog bu konuya yorum yapsın isterdim. Bu instagramda falan çakma çocuk gelişim uzmanları değil de tıp fakültesinde bu işin eğitimini almış, diploması olan gerçek pedagogtan bahsediyorum.

Back
X