Çocuğunun durumunu kabullenmeyen veli

kavun kokusu

Buraya reklam alınır
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
6.447
15.481
448
Merhabalar.

Sınıf rehber öğretmenliğini yaptığım sınıfımda bir veli çocuğunun durumunu kabullenmiyor. Çocuk kesinlikle RAM'a gitmeli ve rapor alınmalı. Bu kanıya nasıl vardığımı özetlemek gerekirse;

1. sorulan soruyu anlamıyor (ders haricindeki en basit soruyu bile)
2. her öğretmenin dersinde oturduğu sıraya göre yana, arkaya dönerek duvarı seviyor.
3. Üç yüz elli üç dediğimde yazamıyor, üç beş üç dediğimde yazabiliyor.
4. verilen komutları (otur, kalkma, sus vs) anlamıyor, bazen de anlamazlıktan geliyor.
5. zil çalmasının manasını kavrayamıyor, kah koridordan kah alt kattan vs toplamak gerekiyor.
6. başarılı olduğu ya da ilgili olduğu ders yok, bir tane bile yok.

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler, daha birçok şey var maalesef. 7. sınıf bu arada çocuk.
Annesi ile yüz yüze konuştum, durumu anlattım. Ne söylersem söyleyeyim hepsine verdiği cevap sabit: Evde böyle değil!

Rehberlik ile içli dışlıyım, sürekli olarak ne yapabileceğimizi soruyorum, ama hep aynı cevabı alıyorum. RAM'a gidecekler, rapor alınacak, o rapor da bize gelecek. O zaman kaynaştırma öğrencisi olmuş olacak ve sınavlar da kaynaştırma öğrencisine yönelik olacak.

Kabul ediyorum anne-baba için kabullenmesi zor bir durum. Peki her notun 1-1-1-1-1 gelmesi zor bir durum olmayacak mı? İte kaka geçti, bitti okul diyelim, e bu çocuk sonra ne yapacak? Bir an önce k. öğrencisi olsa ona göre BEP (bireyselleştirilmiş eğitim planı) hazırlayacağım, sadece ben de değil dersine giren tüm öğretmenler.

Aile adım atmıyor ve atmayacak belli. Peki bir noktadan sonra aileyi es geçip Milli Eğitim ile birlikte yapılacak bir şey yok mu? Bu soruyu özellikle burada soruyorum çünkü gittiğim yerlerde başlarından savıyorlar, veli ile hallet, veli ile görüş cevabı alıyorum. Müdüre sormak mümkün değil 'iş çıkarma' mantığında.

Lütfen yardım edin bilginiz varsa. Toplum içinde kaynayıp gidecek değil, topluma karışacak insanlar yetiştirmek gerek.

Not:
Arkadaşlar, çocuğun annesi beni aradı, büyük ihtimalle buraya üye ve anlattıklarımdan kendi çocuğu olduğunu anladı. Belki emin olarak aradı beni belki de 'ya konuya yazılan ben ve çocuğumsa' diye, bilemiyorum.

Sonuç olarak bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini söyledi ve ekledi: Varsın çocuğum doktor olmasın!

Bu zihniyet ile savaşamam ben, bu cahillikten de öte bir şey. Beni ve düşüncelerimi umursamıyor, belki sizlerin yazdıkları aklına başına getirir. Hiç sanmıyorum, ama ümit ediyorum işte. İlginize çok teşekkür ederim. Kendi annesinden daha fazla ilgi gösterdiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen yardım edin bilginiz varsa. Toplum içinde kaynayıp gidecek değil, topluma karışacak insanlar yetiştirmek gerek.

Konu hakkında veli izni olmadan ne yapılır bilgim yok .

Sadece okuyunca teşekkür etmeden kapatıp gidemedim konuyu .

Es geçmediğin için ... görmezden gelmediğin için ...adam sende demediğin için tebrikler.

kınamak için değil de örnek vermek için yazıyorum. komşumuzun bir oğlu da öyleydi.2*2=4 derdim ortaokula giderdi o da tamam derdi. kaçmış derdim söyleyemezdi. bana kafayı yedirtirdi. tabi o zamanlar sizin gibi yönlendiren öğretmenler yoktu. noldu çocuk okuyamadı zor günler geçirdi. inş şimdi kendine uygun birşeyler yapıyordur.

gelgelelim o çocuğun ciddi yaşanmışlıkları vardı. belki bu çocuğunda öyledir. zaten ailesinin tavrından öyle görünüyor. ve muhtemelen böyle böyle liseyi bitirsin mantığındadırlar. pek bişey yapılamaz gibi duruyor.

Bu kadar ilgilenmen çok güzel çünkü bazı rehber öğretmenlerinin umurunda olmuyor
Çocuk 7. Sınıfa nasıl gelmiş peki belkide sonradan bişey oldu
Aileyi ikna etmek gerek
Yaşasın, cevap yazan birisi.
Maalesef sınıfta bırakmak yok, MAALESEF!!!
Mesela yine 7. sınıfta olup okuma yazma bilmeyenler var ŞÖK ile (şube öğretmenler kurulu, yani bir şubeye giren öğretmenlerin hepsinin toplandığı) ile pat pat pat geçiriliyorlar. Sınıfta kalan öğrenci olduğu zaman 'bu öğrenci neden sınıfta kaldı, demek öğretemedin' diyerek soruşturma açılıyor
Hep ŞÖK ile geçmiş anlayacağınız.

Bu arada benim dalım rehberlik ve psikolojik danışmanlık değil, ben sadece o şubenin sınıf rehber öğretmeniyim.

Konu hakkında veli izni olmadan ne yapılır bilgim yok .

Sadece okuyunca teşekkür etmeden kapatıp gidemedim konuyu .

Es geçmediğin için ... görmezden gelmediğin için ...adam sende demediğin için tebrikler.

Teşekkür ederim ben de, böyle yazıp mutlu ettiğiniz için.

Bu ve diğer endişelendiklerimin ailesi ilgisiz. RAM'a götürdük bir şey çıkmadı diyorlari ben arıyorum orayı ne oldu, nasıl geçti testten diye, "kimse gelmedi ki" diyorlar mesela.

Bunu bilmiyodum öğrenmiş oldum
O zaman amaç çocuğa bişey öğretmek değil geçsin biz kurtaralım yakamızı mantığı çokfena ya
İnş bulunur bi yol yazık o çocuklara

Rehber Öğretmen olarak diyorum ki okul rehber ogretmenin dediği gibi yapılması gerekmekte.aile kabul etmiyorsa zorla bişey yapamazsınız .suçlu olursunuz.aileyi tüm dersine giren öğretmenlerle karşı karşıya getirin toplantı tarzı bi şeyle. Herkes aynı söylerse belki ikna olurlar.yada mudur beyle birlikte veliyle konuşmayı deneyin.eğer ikna olmuyorsa aile sorumlu olacaktır. Aile ile yaptığınız tüm görüşmeleri tutanak altına alın.
Aile rahat çünkü şimdiye kadar yapılması gerekenler 7.sınıfta yapılmaya çalışılıyor. Şimdi ya kadar nasıl geçtiyse yine aynı şekilde geçer diye düşünüyorlar. Her gün böyle kaç vekille uğraşıp ikna ediyoruz bilseniz.

merhaba hocam. velinin izni olmadan olmaz. cuınku ram dan alınan randevuları sadece veli alabiliyor ve inceleme veli olmadan yapılamıyor. bu durumda veliyi ikna etmeniz gerekecek

Ne diyeceğimi bilemedim şimdi ,muhtemelen evde yaramazlık yapıyordur ve ailesi bu hareketli halini zaka belirtisi olarak yorumluyordur

merhaba hocam. velinin izni olmadan olmaz. cuınku ram dan alınan randevuları sadece veli alabiliyor ve inceleme veli olmadan yapılamıyor. bu durumda veliyi ikna etmeniz gerekecek

Çok teşekkür ederim. Çok üzüldüm şu an. Son bir çare ya da yaptırım vardır diye düşünüyordum; elim kolum bağlıymış demek.

Ah çok üzüldüm ya.
Çok mu geç kalınmış yani kalınmamış mı peki?

Benim oğlum 2. sınıfta rehberlıkte gorusmeye basladık bize, bızım sebeblerımız cok daha basıt yanı rehber ogretmenı oyle soyluyor ama ona ragmen agladım ve o gunden berıde elımden ne gelıyorsa yapıyorum ne soyledıyse.

Durup kabullenmemek neyı degıstırır kı ? Oğlumun sorunu mesela derste parmak kaldırmaması bıldıgı halde .

Benim derdimin çözümü yokmuş demek. İlgilenen ve cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Konumun kapatılmasını isteyeceğim ama olur ya aklınıza bir öneri gelir, lütfen özel mesaj atın bana.

Mune @Margarikotin konumu kapatır mısınız?

Böyle tekrarsiz öğrenci geçirmek çok kötü bi uygulama.
Bizim sinifta da bi öğrenci vardi böyle sekizinci sınıfta birşey oku dediğinde heceleyerek zor okurdu.
Bakın hecelerdi ve sekizici sınıf öğrencisiydi.
Hocalar başımızdan gitsin diye sınıfı geçirirlerdi.
Sizin böyle ilgili olmanız çok hoş

Bu başka bir şey ama, yani utangaçlık olabilir kendine güven az duyuyordur vs. Kaynaştırma öğrencisi özelliği değil bu, sıkıntı yok.

inanamıyorum. konu hakkında hiçbir fikrim yok. ama okurken başta bu çocuk 2 ya da 3. sınıf öğrencisi zannettim. 7. sınıftaki bir çocuk bu haldeyken ailesi hangi akla hizmet bu durumu reddedebilir ki?

Önceki senelerde 3-5 kişi daha ilgili olsaymış, böyle olmazmış bu çocuklar ya da aileleri. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Bu başka bir şey ama, yani utangaçlık olabilir kendine güven az duyuyordur vs. Kaynaştırma öğrencisi özelliği değil bu, sıkıntı yok.
Yanı ona ragmen ben soylendıgınde uzuldum agladım, cunku bızım yanımızda hıc bır sıkıntı yoktu. Hanı gormezden de gelmıs olabılırız ama aıle bunu sorun olarak mı gormuyor hanı kendımı onların yerıne koyuyorum ama rehberlıkte kaynastırma ogrencısı gordum komutları anlamıyorlardı cok uzucuydu. 7. sınıfa kadar neden bısey yapılmamıs pekı

inanamıyorum. konu hakkında hiçbir fikrim yok. ama okurken başta bu çocuk 2 ya da 3. sınıf öğrencisi zannettim. 7. sınıftaki bir çocuk bu haldeyken ailesi hangi akla hizmet bu durumu reddedebilir ki?
Yani etraftan çekiniyorlar desek, bunu kimseyle paylaşmak zorunda değiller; bir kendileri bilir bir de derse giren öğretmenler. Cahillikten başka bir şey değil. İyiliğine uğraşıyorum ama kalın bir duvar var.

Öğretmeninden çekiniyor olabilir, öğretmeni sert mi acaba?
Bakılacak şey şu aslında, başka yabancı bir büyüğün yanında nasıl?
7. sınıfa kadar kurulla geçtiği için umurlarında değil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…