- 2 Ocak 2015
- 6.447
- 15.481
- 448
- Konu Sahibi kavun kokusu
-
Lütfen yardım edin bilginiz varsa. Toplum içinde kaynayıp gidecek değil, topluma karışacak insanlar yetiştirmek gerek.
Yaşasın, cevap yazan birisi.Bu kadar ilgilenmen çok güzel çünkü bazı rehber öğretmenlerinin umurunda olmuyor
Çocuk 7. Sınıfa nasıl gelmiş peki belkide sonradan bişey oldu
Aileyi ikna etmek gerek
Konu hakkında veli izni olmadan ne yapılır bilgim yok .
Sadece okuyunca teşekkür etmeden kapatıp gidemedim konuyu .
Es geçmediğin için ... görmezden gelmediğin için ...adam sende demediğin için tebrikler.
kınamak için değil de örnek vermek için yazıyorum. komşumuzun bir oğlu da öyleydi.2*2=4 derdim ortaokula giderdi o da tamam derdi. kaçmış derdim söyleyemezdi. bana kafayı yedirtirdi. tabi o zamanlar sizin gibi yönlendiren öğretmenler yoktu. noldu çocuk okuyamadı zor günler geçirdi. inş şimdi kendine uygun birşeyler yapıyordur.
gelgelelim o çocuğun ciddi yaşanmışlıkları vardı. belki bu çocuğunda öyledir. zaten ailesinin tavrından öyle görünüyor. ve muhtemelen böyle böyle liseyi bitirsin mantığındadırlar. pek bişey yapılamaz gibi duruyor.
Bunu bilmiyodum öğrenmiş oldumYaşasın, cevap yazan birisi.
Maalesef sınıfta bırakmak yok, MAALESEF!!!
Mesela yine 7. sınıfta olup okuma yazma bilmeyenler varŞÖK ile (şube öğretmenler kurulu, yani bir şubeye giren öğretmenlerin hepsinin toplandığı) ile pat pat pat geçiriliyorlar. Sınıfta kalan öğrenci olduğu zaman 'bu öğrenci neden sınıfta kaldı, demek öğretemedin' diyerek soruşturma açılıyor
Hep ŞÖK ile geçmiş anlayacağınız.
Bu arada benim dalım rehberlik ve psikolojik danışmanlık değil, ben sadece o şubenin sınıf rehber öğretmeniyim.
Rehber Öğretmen olarak diyorum ki okul rehber ogretmenin dediği gibi yapılması gerekmekte.aile kabul etmiyorsa zorla bişey yapamazsınız .suçlu olursunuz.aileyi tüm dersine giren öğretmenlerle karşı karşıya getirin toplantı tarzı bi şeyle. Herkes aynı söylerse belki ikna olurlar.yada mudur beyle birlikte veliyle konuşmayı deneyin.eğer ikna olmuyorsa aile sorumlu olacaktır. Aile ile yaptığınız tüm görüşmeleri tutanak altına alın.
Aile rahat çünkü şimdiye kadar yapılması gerekenler 7.sınıfta yapılmaya çalışılıyor. Şimdi ya kadar nasıl geçtiyse yine aynı şekilde geçer diye düşünüyorlar. Her gün böyle kaç vekille uğraşıp ikna ediyoruz bilseniz.
merhaba hocam. velinin izni olmadan olmaz. cuınku ram dan alınan randevuları sadece veli alabiliyor ve inceleme veli olmadan yapılamıyor. bu durumda veliyi ikna etmeniz gerekecek
Bu başka bir şey ama, yani utangaçlık olabilir kendine güven az duyuyordur vs. Kaynaştırma öğrencisi özelliği değil bu, sıkıntı yok.Ah çok üzüldüm ya.
Çok mu geç kalınmış yani kalınmamış mı peki?
Benim oğlum 2. sınıfta rehberlıkte gorusmeye basladık bize, bızım sebeblerımız cok daha basıt yanı rehber ogretmenı oyle soyluyor ama ona ragmen agladım ve o gunden berıde elımden ne gelıyorsa yapıyorum ne soyledıyse.
Durup kabullenmemek neyı degıstırır kı ? Oğlumun sorunu mesela derste parmak kaldırmaması bıldıgı halde .
Önceki senelerde 3-5 kişi daha ilgili olsaymış, böyle olmazmış bu çocuklar ya da aileleri. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Böyle tekrarsiz öğrenci geçirmek çok kötü bi uygulama.
Bizim sinifta da bi öğrenci vardi böyle sekizinci sınıfta birşey oku dediğinde heceleyerek zor okurdu.
Bakın hecelerdi ve sekizici sınıf öğrencisiydi.
Hocalar başımızdan gitsin diye sınıfı geçirirlerdi.
Sizin böyle ilgili olmanız çok hoş
Yanı ona ragmen ben soylendıgınde uzuldum agladım, cunku bızım yanımızda hıc bır sıkıntı yoktu. Hanı gormezden de gelmıs olabılırız ama aıle bunu sorun olarak mı gormuyor hanı kendımı onların yerıne koyuyorum ama rehberlıkte kaynastırma ogrencısı gordum komutları anlamıyorlardı cok uzucuydu. 7. sınıfa kadar neden bısey yapılmamıs pekıBu başka bir şey ama, yani utangaçlık olabilir kendine güven az duyuyordur vs. Kaynaştırma öğrencisi özelliği değil bu, sıkıntı yok.
Yani etraftan çekiniyorlar desek, bunu kimseyle paylaşmak zorunda değiller; bir kendileri bilir bir de derse giren öğretmenler. Cahillikten başka bir şey değil. İyiliğine uğraşıyorum ama kalın bir duvar var.inanamıyorum. konu hakkında hiçbir fikrim yok. ama okurken başta bu çocuk 2 ya da 3. sınıf öğrencisi zannettim. 7. sınıftaki bir çocuk bu haldeyken ailesi hangi akla hizmet bu durumu reddedebilir ki?
Öğretmeninden çekiniyor olabilir, öğretmeni sert mi acaba?Yanı ona ragmen ben soylendıgınde uzuldum agladım, cunku bızım yanımızda hıc bır sıkıntı yoktu. Hanı gormezden de gelmıs olabılırız ama aıle bunu sorun olarak mı gormuyor hanı kendımı onların yerıne koyuyorum ama rehberlıkte kaynastırma ogrencısı gordum komutları anlamıyorlardı cok uzucuydu. 7. sınıfa kadar neden bısey yapılmamıs pekı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?