Çocuğunun durumunu kabullenmeyen veli

Önceki senelerde 3-5 kişi daha ilgili olsaymış, böyle olmazmış bu çocuklar ya da aileleri. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Aileyi Sosyal Hizmetlere şikayet etme şansınız olabilir mi ?
Bu ciddi bir durum ve aile kayıtsız , çocuğun iyiliği için bu şikayet dikkate alınmaz mı ?

Bu ciddi bir durum ve aile kayıtsız , çocuğun iyiliği için bu şikayet dikkate alınmaz mı ?
Ben okulun rehberliğini o kadar sıkıştırdım ki böyle bir seçenek olsa benden kurtulmak için söylerlerdi. Bir de demin rehberlik öğretmeni bir arkadaşımız yazdı, tek anahtar aile imiş. Milli Eğitim'le bile çözemezmişim.

Çocuğa üzüldüm.
Şahsen benim başıma böyle birşey gelse, elimden gelen bütün imkanlar ile altını araştırırım.
Doktora götürürüm, gerekli tüm testlerin yapılmasını sağlarım.

Allah çocuğa yardım etsin.
İnşallah ebeveynleri insafa gelir...
Ne diyebilirim ki....

Sizler eğitimcisiniz ben tabi detayını bilemem bunun
Ama kötü muamele gören, yeterli bakım görmeyen çocukları dikkate alıyor sosyal hizmetler
Bence bir şansınızı deneyin, aileyi sıkıştırırlarsa mecburen çocukla ilgilenmek zorunda kalacaklardır

Çok üzücü ama çok üzüldüm sizide cok takdır ettım onların sorununu sorun olarak gormussunuz kendınıze ve cozum arıyorsunuz

Benim de aklıma geldi doğrusu.
ama bu anlamda çok bilgi sahibi olmadığım için, fikir yürütemiyorum..

Siz ve rehberlik ogretmeni ram ile gorussun.

Hareket planini ram belirlesin.

Olmazsa okul mudurune iletin konuyu ve pesini birakin.

Yapacaginiz her sey aile tarafindan buyutulur. Kabullenmiyor madem, kabahatli olursunuz. Çocuğu disladi, ayrimcilik vs diye dava konusu bile yapabilirler.

Ogretmen degilim fakat bu tip aile ve olay orneklerini cok gördüm. Iyilik yapmaya calisan daima suclu kalir.

Bilgisayardaki hariç RAM ne demek bilemiyorum ama durum ciddi bi yolunu bulup ailesine ispatlamalısınız diğer hocalarıyla konuşsanız ? Arkadaşları ne düşünüyor onun hakkında onlarla da konuşmayı denediniz mi ? Ortaokulu atlattı diyelim de lisede napacak bu çocuk işi çok zor bir çözüm yolu bulunmalı

Doğru söylüyorsunuz, teşekkürler.

RAM Rehberlik ve Araştırma Merkezi demek.

bende 7.siniftayken Şök ile geçmişim ..
yoksa kaliyordum.. öğretmenler geçirmişler meğer..
bizim okulda rehber öğretmen bile yoktu keşke böle imkan olsaydi.. bundan 13 yıl öncee...
işitme engelliyim. benimle detay ilgilenecegi senin gibi hoca olsaydi da ben elimden geleni yapardim.. hiç biri umrunda bile degillerdi...
8.siniftayken bi türkçe öğretmenim vardir sinif öğretmenimdir. beni hep öne oturttu.. daha iyi anlasin diye.. öne oturunca notlarim gayet iyi olmaya başlamişti.. teşekkürü bi puanla kaçirdim..
lisedeyken de hiç bi hoca ilgilenmedi.. matematikte on nurmaradaydim çünkü eğitim gördüm.. eğitimdeyken aldığım matematiğimi okuldada gösterdim.
bakın bu çocuk normal.. duymasi çok iyi peki zeka düzeyi??
ben işitme engelliyim ama zekam yüksektir. yapabilecegim kadarıyla hepsini yaptım...
azim ve zaferiyle buraya kadar geldim
normal ünv okudum. hiç kalmadan bitirdim.. ekpssye hazirlandim çok çalıştım kazandim memur oldum. sorada bi eş buldum evlendim şimdi hamileyim. çok şükür bugüne kadar geldim..
annemle babam çok uğraşti benim kızım yapar dedi yapıyorum ben çok çektim bu kız bişey bilmiyo yapamaz dediler gösterdim...
keşke senin gibi öğretmenim olsaydi ben daha üst yerlere gelirdim kimse senin kadar ilgi alakalı olmadi.. bu yüzden seni takdir ettim.

Yazık üzüldüm çocuğa. Annenin dediği evdeki normal hali de tıkır tıkır pc oyunları oynamasından ibarettir. Tak cocugu pc fişine, sıfır sorun yaşa çocuğunla mantiginda bu aileler.

RAM rehberlik araştirma merkezi demekj

Bir şey diyeyim mi, olduğum şehirde işaret dili kursunun açılmasını bekliyorum. Geçen sene bir arkadaşımın öğrencisi vardı ve dersten muaftı. Benim dersimde de olursa varsın muaf olsun, ama birkaç şey de bilsin/öğrensin istiyorum.

Ben de bu bahsettiğim öğrencimi en öne oturttum, hatta öğretmen masasının önüne. Ama değişen bir şey olmadı, nasıl olsun ki zaten? Çocuğa göre yaptığı her şey gayet sıradan, asıl onu sabit şekilde 40 dakika oturtmamız garip geliyor ona.

Çoook tebrik ederim, azimli insanlara bayılırım. Yattığı yerden "olmuyor işte" diyeceğine bir insan, 5 kere deneyip başarısız olsun daha iyi. Daha da güzel günlerin olsun.

Öğretmenim gözlerini kapatanlardan olmadığın için teşekkür ederim öncelikle..

Bu çocuklar için BEP bile yetmez. O BEP'i hakkı ile uygulamak için destek eğitim alması şart.
Aslında 7. sınıfa kadar çoktan yapılmalıydı tüm bunlar.

Okuma yazma ne durumda peki merak ettim?

Veli ikna olmadan olmuyor maalesef. Tek ve çözümün başlangıcı bu.
Veliyi ikna etmek..
Çocuk için en doğrusunun bu olduğuna inandırmak.

Öncelikle tebrik ederim. Bilmiyorum ne kadar yardımcı olabilirim ama çocuğun öğretmeni olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili bölümüne başvursanız velilerin ihmalini de belirterek. Sonuç olarak o aile bilerek ya da bilmeyerek o çocuğa kötülük yapıyor, bir nevi istismar bunun adı. Bildiğim kadarıyla bakanlığın bu tip konularla ilgilenen birimleri var. En azından onlar aracılığıyla bu çocuğa gereken eğitim verilebilir diye düşünüyorum.

Yazma çooook yavaş, tarif bile edemem yavaşlığını (tahtaya bakarak yazma)
Sözle yazma sıfır.
Rakamları tek tek söyleyince yazabiliyor, 475 desem yazamıyor. Zaten çantasında o günün defteri, kitabı olmuyor ki. Eline ne geçerse ya onları koymuş oluyor ya da 1 hafta aynı şeylerle gidip geliyor.

Ailesi bir adım atsa, ben ona göre zaman ayarlayıp uygulamaya başlarım BEP'i. Ama şu an kafama göre yapamam, e her gün zaman geçiyor ve yazılılar da yaklaşıyor.

Ben bunu yarın rehberlik öğretmenimize danışacağım. Bir de öyle bir şehirdeyiz ki, Milli Eğitim'e göre hep veli haklı, hep veli haklı. Sanki biz çocukların düşmanıyız.

işaret dili kullanmadim çocuklara işaret dili ile konuşmak iyi de konuşmasini sağlamaları lazim..
ben işaret dili konuşarak büyümedim.. işaret dili kursundan mesaji aldim gel bize katıl dediler gitmedim gitsem konuşmayı unuturdum.. konuşuyorum.
işaret dili konuşsaydim konuşmayı bilmezdim artık işaret dili moda olmuş durumda. herkes yapıyo
o çocukta bi sorun olabilir.. okumayı sevmiyordur istemiyordur.. ama diyorum ya zamanimda keşke senin gibi öğretmenim olsaydi.. nelere katlamazdim.. yapardim herşeyimi.
teşekkür ederim güzel mesaji için
azim 100 kere deneyerek başarır

Tebrik ederim sizi. Ilginiz mesleğinizde daim olur inşallah.
Malesef veliyi ikna etmekten başka çareniz yok.
Şu durumda mümkün olduğunu düşünmüyorum malesef.
Çocukla azıcık ilgileri olsa 7. Sınıfta çocuğun ne halde olduğunu bilirlerdi.
Nasıl olsa sınıfta bir şekilde geciriliyor.
Onları rahatsız eden bir durum olmadıkça böyle gider.

Hayır hayır, öğrenci konuşmasın diye değil, ben ona işaret ile konuyu çat pat da olsa anlatabilmek için öğrenmek istiyorum. Çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum. İşaretlediğim bölüm var ya, dünyalara bedel derler ya, gerçekten öyle;dünyalara bedel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…