- Konu Sahibi kavun kokusu
-
Önceki senelerde 3-5 kişi daha ilgili olsaymış, böyle olmazmış bu çocuklar ya da aileleri. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Ben okulun rehberliğini o kadar sıkıştırdım ki böyle bir seçenek olsa benden kurtulmak için söylerlerdi. Bir de demin rehberlik öğretmeni bir arkadaşımız yazdı, tek anahtar aile imiş. Milli Eğitim'le bile çözemezmişim.Aileyi Sosyal Hizmetlere şikayet etme şansınız olabilir mi ?
Bu ciddi bir durum ve aile kayıtsız , çocuğun iyiliği için bu şikayet dikkate alınmaz mı ?
Ben okulun rehberliğini o kadar sıkıştırdım ki böyle bir seçenek olsa benden kurtulmak için söylerlerdi. Bir de demin rehberlik öğretmeni bir arkadaşımız yazdı, tek anahtar aile imiş. Milli Eğitim'le bile çözemezmişim.
Çok üzücü ama çok üzüldüm sizide cok takdır ettım onların sorununu sorun olarak gormussunuz kendınıze ve cozum arıyorsunuzÖğretmeninden çekiniyor olabilir, öğretmeni sert mi acaba?
Bakılacak şey şu aslında, başka yabancı bir büyüğün yanında nasıl?
7. sınıfa kadar kurulla geçtiği için umurlarında değil maalesef.
Aileyi Sosyal Hizmetlere şikayet etme şansınız olabilir mi ?
Bu ciddi bir durum ve aile kayıtsız , çocuğun iyiliği için bu şikayet dikkate alınmaz mı ?
Merhabalar.
Sınıf rehber öğretmenliğini yaptığım sınıfımda bir veli çocuğunun durumunu kabullenmiyor. Çocuk kesinlikle RAM'a gitmeli ve rapor alınmalı. Bu kanıya nasıl vardığımı özetlemek gerekirse;
1. sorulan soruyu anlamıyor (ders haricindeki en basit soruyu bile)
2. her öğretmenin dersinde oturduğu sıraya göre yana, arkaya dönerek duvarı seviyor.
3. Üç yüz elli üç dediğimde yazamıyor, üç beş üç dediğimde yazabiliyor.
4. verilen komutları (otur, kalkma, sus vs) anlamıyor, bazen de anlamazlıktan geliyor.
5. zil çalmasının manasını kavrayamıyor, kah koridordan kah alt kattan vs toplamak gerekiyor.
6. başarılı olduğu ya da ilgili olduğu ders yok, bir tane bile yok.
Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler, daha birçok şey var maalesef. 7. sınıf bu arada çocuk.
Annesi ile yüz yüze konuştum, durumu anlattım. Ne söylersem söyleyeyim hepsine verdiği cevap sabit: Evde böyle değil!
Rehberlik ile içli dışlıyım, sürekli olarak ne yapabileceğimizi soruyorum, ama hep aynı cevabı alıyorum. RAM'a gidecekler, rapor alınacak, o rapor da bize gelecek. O zaman kaynaştırma öğrencisi olmuş olacak ve sınavlar da kaynaştırma öğrencisine yönelik olacak.
Kabul ediyorum anne-baba için kabullenmesi zor bir durum. Peki her notun 1-1-1-1-1 gelmesi zor bir durum olmayacak mı? İte kaka geçti, bitti okul diyelim, e bu çocuk sonra ne yapacak? Bir an önce k. öğrencisi olsa ona göre BEP (bireyselleştirilmiş eğitim planı) hazırlayacağım, sadece ben de değil dersine giren tüm öğretmenler.
Aile adım atmıyor ve atmayacak belli. Peki bir noktadan sonra aileyi es geçip Milli Eğitim ile birlikte yapılacak bir şey yok mu? Bu soruyu özellikle burada soruyorum çünkü gittiğim yerlerde başlarından savıyorlar, veli ile hallet, veli ile görüş cevabı alıyorum. Müdüre sormak mümkün değil 'iş çıkarma' mantığında.
Lütfen yardım edin bilginiz varsa. Toplum içinde kaynayıp gidecek değil, topluma karışacak insanlar yetiştirmek gerek.
Siz ve rehberlik ogretmeni ram ile gorussun.
Hareket planini ram belirlesin.
Olmazsa okul mudurune iletin konuyu ve pesini birakin.
Yapacaginiz her sey aile tarafindan buyutulur. Kabullenmiyor madem, kabahatli olursunuz. Çocuğu disladi, ayrimcilik vs diye dava konusu bile yapabilirler.
Ogretmen degilim fakat bu tip aile ve olay orneklerini cok gördüm. Iyilik yapmaya calisan daima suclu kalir.
Bilgisayardaki hariç RAM ne demek bilemiyorum ama durum ciddi bi yolunu bulup ailesine ispatlamalısınız diğer hocalarıyla konuşsanız ? Arkadaşları ne düşünüyor onun hakkında onlarla da konuşmayı denediniz mi ? Ortaokulu atlattı diyelim de lisede napacak bu çocuk işi çok zor bir çözüm yolu bulunmalı
bende 7.siniftayken Şök ile geçmişim ..Yaşasın, cevap yazan birisi.
Maalesef sınıfta bırakmak yok, MAALESEF!!!
Mesela yine 7. sınıfta olup okuma yazma bilmeyenler varŞÖK ile (şube öğretmenler kurulu, yani bir şubeye giren öğretmenlerin hepsinin toplandığı) ile pat pat pat geçiriliyorlar. Sınıfta kalan öğrenci olduğu zaman 'bu öğrenci neden sınıfta kaldı, demek öğretemedin' diyerek soruşturma açılıyor
Hep ŞÖK ile geçmiş anlayacağınız.
Bu arada benim dalım rehberlik ve psikolojik danışmanlık değil, ben sadece o şubenin sınıf rehber öğretmeniyim.
RAM rehberlik araştirma merkezi demekjBilgisayardaki hariç RAM ne demek bilemiyorum ama durum ciddi bi yolunu bulup ailesine ispatlamalısınız diğer hocalarıyla konuşsanız ? Arkadaşları ne düşünüyor onun hakkında onlarla da konuşmayı denediniz mi ? Ortaokulu atlattı diyelim de lisede napacak bu çocuk işi çok zor bir çözüm yolu bulunmalı
Bir şey diyeyim mi, olduğum şehirde işaret dili kursunun açılmasını bekliyorum. Geçen sene bir arkadaşımın öğrencisi vardı ve dersten muaftı. Benim dersimde de olursa varsın muaf olsun, ama birkaç şey de bilsin/öğrensin istiyorum.bende 7.siniftayken Şök ile geçmişim ..
yoksa kaliyordum.. öğretmenler geçirmişler meğer..
bizim okulda rehber öğretmen bile yoktu keşke böle imkan olsaydi.. bundan 13 yıl öncee...
işitme engelliyim. benimle detay ilgilenecegi senin gibi hoca olsaydi da ben elimden geleni yapardim.. hiç biri umrunda bile degillerdi...
8.siniftayken bi türkçe öğretmenim vardir sinif öğretmenimdir. beni hep öne oturttu.. daha iyi anlasin diye.. öne oturunca notlarim gayet iyi olmaya başlamişti.. teşekkürü bi puanla kaçirdim..
lisedeyken de hiç bi hoca ilgilenmedi.. matematikte on nurmaradaydim çünkü eğitim gördüm.. eğitimdeyken aldığım matematiğimi okuldada gösterdim.
bakın bu çocuk normal.. duymasi çok iyi peki zeka düzeyi??
ben işitme engelliyim ama zekam yüksektir. yapabilecegim kadarıyla hepsini yaptım...
azim ve zaferiyle buraya kadar geldim
normal ünv okudum. hiç kalmadan bitirdim.. ekpssye hazirlandim çok çalıştım kazandim memur oldum. sorada bi eş buldum evlendim şimdi hamileyim. çok şükür bugüne kadar geldim..
annemle babam çok uğraşti benim kızım yapar dedi yapıyorum ben çok çektim bu kız bişey bilmiyo yapamaz dediler gösterdim...
keşke senin gibi öğretmenim olsaydi ben daha üst yerlere gelirdim kimse senin kadar ilgi alakalı olmadi.. bu yüzden seni takdir ettim.
Merhabalar.
Sınıf rehber öğretmenliğini yaptığım sınıfımda bir veli çocuğunun durumunu kabullenmiyor. Çocuk kesinlikle RAM'a gitmeli ve rapor alınmalı. Bu kanıya nasıl vardığımı özetlemek gerekirse;
1. sorulan soruyu anlamıyor (ders haricindeki en basit soruyu bile)
2. her öğretmenin dersinde oturduğu sıraya göre yana, arkaya dönerek duvarı seviyor.
3. Üç yüz elli üç dediğimde yazamıyor, üç beş üç dediğimde yazabiliyor.
4. verilen komutları (otur, kalkma, sus vs) anlamıyor, bazen de anlamazlıktan geliyor.
5. zil çalmasının manasını kavrayamıyor, kah koridordan kah alt kattan vs toplamak gerekiyor.
6. başarılı olduğu ya da ilgili olduğu ders yok, bir tane bile yok.
Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler, daha birçok şey var maalesef. 7. sınıf bu arada çocuk.
Annesi ile yüz yüze konuştum, durumu anlattım. Ne söylersem söyleyeyim hepsine verdiği cevap sabit: Evde böyle değil!
Rehberlik ile içli dışlıyım, sürekli olarak ne yapabileceğimizi soruyorum, ama hep aynı cevabı alıyorum. RAM'a gidecekler, rapor alınacak, o rapor da bize gelecek. O zaman kaynaştırma öğrencisi olmuş olacak ve sınavlar da kaynaştırma öğrencisine yönelik olacak.
Kabul ediyorum anne-baba için kabullenmesi zor bir durum. Peki her notun 1-1-1-1-1 gelmesi zor bir durum olmayacak mı? İte kaka geçti, bitti okul diyelim, e bu çocuk sonra ne yapacak? Bir an önce k. öğrencisi olsa ona göre BEP (bireyselleştirilmiş eğitim planı) hazırlayacağım, sadece ben de değil dersine giren tüm öğretmenler.
Aile adım atmıyor ve atmayacak belli. Peki bir noktadan sonra aileyi es geçip Milli Eğitim ile birlikte yapılacak bir şey yok mu? Bu soruyu özellikle burada soruyorum çünkü gittiğim yerlerde başlarından savıyorlar, veli ile hallet, veli ile görüş cevabı alıyorum. Müdüre sormak mümkün değil 'iş çıkarma' mantığında.
Lütfen yardım edin bilginiz varsa. Toplum içinde kaynayıp gidecek değil, topluma karışacak insanlar yetiştirmek gerek.
Yazma çooook yavaş, tarif bile edemem yavaşlığını (tahtaya bakarak yazma)Öğretmenim gözlerini kapatanlardan olmadığın için teşekkür ederim öncelikle..
Bu çocuklar için BEP bile yetmez. O BEP'i hakkı ile uygulamak için destek eğitim alması şart.
Aslında 7. sınıfa kadar çoktan yapılmalıydı tüm bunlar.
Okuma yazma ne durumda peki merak ettim?
Veli ikna olmadan olmuyor maalesef. Tek ve çözümün başlangıcı bu.
Veliyi ikna etmek..
Çocuk için en doğrusunun bu olduğuna inandırmak.
Ben bunu yarın rehberlik öğretmenimize danışacağım. Bir de öyle bir şehirdeyiz ki, Milli Eğitim'e göre hep veli haklı, hep veli haklı. Sanki biz çocukların düşmanıyız.Öncelikle tebrik ederim. Bilmiyorum ne kadar yardımcı olabilirim ama çocuğun öğretmeni olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili bölümüne başvursanız velilerin ihmalini de belirterek. Sonuç olarak o aile bilerek ya da bilmeyerek o çocuğa kötülük yapıyor, bir nevi istismar bunun adı. Bildiğim kadarıyla bakanlığın bu tip konularla ilgilenen birimleri var. En azından onlar aracılığıyla bu çocuğa gereken eğitim verilebilir diye düşünüyorum.
işaret dili kullanmadim çocuklara işaret dili ile konuşmak iyi de konuşmasini sağlamaları lazim..Bir şey diyeyim mi, olduğum şehirde işaret dili kursunun açılmasını bekliyorum. Geçen sene bir arkadaşımın öğrencisi vardı ve dersten muaftı. Benim dersimde de olursa varsın muaf olsun, ama birkaç şey de bilsin/öğrensin istiyorum.
Ben de bu bahsettiğim öğrencimi en öne oturttum, hatta öğretmen masasının önüne. Ama değişen bir şey olmadı, nasıl olsun ki zaten? Çocuğa göre yaptığı her şey gayet sıradan, asıl onu sabit şekilde 40 dakika oturtmamız garip geliyor ona.
Çoook tebrik ederim, azimli insanlara bayılırım. Yattığı yerden "olmuyor işte" diyeceğine bir insan, 5 kere deneyip başarısız olsun daha iyi. Daha da güzel günlerin olsun.
Hayır hayır, öğrenci konuşmasın diye değil, ben ona işaret ile konuyu çat pat da olsa anlatabilmek için öğrenmek istiyorum. Çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum. İşaretlediğim bölüm var ya, dünyalara bedel derler ya, gerçekten öyle;dünyalara bedel.işaret dili kullanmadim çocuklara işaret dili ile konuşmak iyi de konuşmasini sağlamaları lazim..
ben işaret dili konuşarak büyümedim.. işaret dili kursundan mesaji aldim gel bize katıl dediler gitmedim gitsem konuşmayı unuturdum.. konuşuyorum.
işaret dili konuşsaydim konuşmayı bilmezdim artık işaret dili moda olmuş durumda. herkes yapıyo
o çocukta bi sorun olabilir.. okumayı sevmiyordur istemiyordur.. ama diyorum ya zamanimda keşke senin gibi öğretmenim olsaydi.. nelere katlamazdim.. yapardim herşeyimi.
teşekkür ederim güzel mesaji için
azim 100 kere deneyerek başarır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?