- 4 Aralık 2020
- 226
- -8
- 18
- 36
- Konu Sahibi Kedisever3535
-
2 gün oldu bana dönüş yapan olmadı ödeyeceğim vs diye. Bunun süresi var şu kadar zamanda ödemeli diye. Bide ilk celsede hakim cocuk için karşı tarafa görüş günü bile vermedi buna itiraz edebilirler mi ilk celse kararinaÇalışmaması nafaka vermemesine engel değil. İcraya koyduğunuzda kendisine ihtarname gider belirtilen sürede parayı ödemezse hakkında tutuklama kararı çıkar. Tutuklandığında 3 ay hapis cezası var mecbur ödeyecektir.
İstediği kadar istesin annesi dururken üstelik çalışan memur annesi dururken 10 aylık bebeği işsiz babaya mı verecek hakim bunlar hep blöf boşanmayın diyeEvet istiyor ben memurum o işsiz çalışmıyor . Kızımın da vilayetinin istiyor kizim şu an 10 aylık bosanma davası acinca 48 gunluktu. Kızıma da para istiyor
Sordum cvp vermedi daha sehir dışında çok da darlamak istemedim açıkçası. Karar çarşamba günü cikti icraya başvurmak için süre var mi . Nafakayi karar cikarcikmaz ödemeli miNafaka borcu çalışma ile ilgili değildir. Çalışıyorsa ve nafakayı ödemezse icra yoluyla maaşından her ay kesinti yapılarak ödenir. Ancak çalışmıyorsa -ki sizin durumunuzda çalışmıyor- bu durumda icra ceza mahkemesine başvurarak hapis cezası istenebilir duruma göre.
Ancak zaten hali hazırda avukatınız varmış sorularınızı avukatınıza yöneltirseniz dosyanıza hakim olduğu için en doğru bilgiyi size kendisi verir.
Kendine de yoksulluk nafakasi istiyor bir de . Ben utanıyorum millete söylerken onun adinaİstediği kadar istesin annesi dururken üstelik çalışan memur annesi dururken 10 aylık bebeği işsiz babaya mı verecek hakim bunlar hep blöf boşanmayın diye
Kararda ayın hangi günleri arasında ödenecek yazıyorsa o tarihler arası ödemesi gerekir. Aksi halde icraya başvurma hakkınız var. Avukatınız geri dönüş yapıp bilgilendirecektir zaten sizi.Sordum cvp vermedi daha sehir dışında çok da darlamak istemedim açıkçası. Karar çarşamba günü cikti icraya başvurmak için süre var mi . Nafakayi karar cikarcikmaz ödemeli mi
Doğruluğu tartışılır tabi ki ama hukukta nafaka kadının hakkıdır diye bir şey yok.Kendine de yoksulluk nafakasi istiyor bir de . Ben utanıyorum millete söylerken onun adina
Evet haklısınız tabi ama hem çocuğa bakıyorum aylardır 1 lira vermiyor ihtiyacım olduğundan değil ama onunda çocuğu sorumluluğu hemde nafaka istemesi kendine hani bi erkek olarak utanmıyor da diye düşünmüyor degilDoğruluğu tartışılır tabi ki ama hukukta nafaka kadının hakkıdır diye bir şey yok.
Evliliğin bitmesi ile kim ekonomik olarak gerileyecekse nafaka isteyebilir.
Pratikte çok şahit olmadım ama teoride erkekler de eşlerinden nafaka isteyebilirler şartları sağlarlarsa.
Kararda öyle bir gün yazmıyor. Bir de ilk celse kararina itiraz edebilirler mi. Cok sagolunKararda ayın hangi günleri arasında ödenecek yazıyorsa o tarihler arası ödemesi gerekir. Aksi halde icraya başvurma hakkınız var. Avukatınız geri dönüş yapıp bilgilendirecektir zaten sizi.
Yasaya göre bir çocuk 3 yaşına kadar her türlü anneye verilir. 12 yaşına kadar da yine istismar veya bakımsız bırakmadığı sürece yine anneye verilir. 12 den sonra çocuğa soruyorlar kimi istiyorsun diye. Yani bebeğinizi hiç bir hakim işsiz, sorumsuz babaya vermez. O adam da eğer çalışamayacak bir engel durumu varsa sizden nafaka isteyebilir belki tam emin değilim ama. Fakat sağlıklı ve genç bir erkeğe de hiç bir hakimin karısından nafaka almasına izin vereceğini sanmıyorum. Mesleği yoksa bile garsonluk, kasiyerlik vs bir sürü iş var girip çalışabilir. Avukatınızla konuşun ve onun sırf kendisine nafaka bağlanması ve çocuğunuza nafaka ödememek için kendini müşkül durumda gösterdiğini şahitler, belgeler vs ile kanıtlamaya çalışın. Tazminat cezası alır. Eğer ödemezse de hem tazminatı hem nafakayı hapis cezası alır zatenEvet istiyor ben memurum o işsiz çalışmıyor . Kızımın da vilayetinin istiyor kizim şu an 10 aylık bosanma davası acinca 48 gunluktu. Kızıma da para istiyor
Nafaka bağlandığı için o nafakayı her türlü ödemek zorunda. Ödemiyorsa hakkında tutuklama talebi çıkarabiliyorsunuz. Genelde hapis yatmamak için ödüyorlar.Maaşı yok çalışmıyor bilerek aylardır nafaka vermemek icin
Bugün 4. Gün hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ödeyeceğim veya odemeyecegjm diye. Benim mi demem lazım ödeyecek misin diye. Ücretsiz izindeyim ihtiyacım var çünküAvukatiniz kararı icraya koyacak. Alacaklı olduğu icra dosyalarina, banka hesaplarına, posta çek hesaplarına haciz ihbarnamesi gönderilecek. Buralarda para varsa icra dairesine gönderilecek. İcra dairesi de sizin avukatiniza reddiyat yapacak.
Hacze rağmen ödeme yapılmazsa icra ceza mahkemesinde tazyik hapsi istenecek. Hapse girmemek için de ödeme yapacaktır.
En çok korktugum hakimin yatılı kararvermesi.ilk celse görüldü daha .hakim görüş günü bile belirlemedi. Nafaka bağladı velayeti bana verdiYasaya göre bir çocuk 3 yaşına kadar her türlü anneye verilir. 12 yaşına kadar da yine istismar veya bakımsız bırakmadığı sürece yine anneye verilir. 12 den sonra çocuğa soruyorlar kimi istiyorsun diye. Yani bebeğinizi hiç bir hakim işsiz, sorumsuz babaya vermez. O adam da eğer çalışamayacak bir engel durumu varsa sizden nafaka isteyebilir belki tam emin değilim ama. Fakat sağlıklı ve genç bir erkeğe de hiç bir hakimin karısından nafaka almasına izin vereceğini sanmıyorum. Mesleği yoksa bile garsonluk, kasiyerlik vs bir sürü iş var girip çalışabilir. Avukatınızla konuşun ve onun sırf kendisine nafaka bağlanması ve çocuğunuza nafaka ödememek için kendini müşkül durumda gösterdiğini şahitler, belgeler vs ile kanıtlamaya çalışın. Tazminat cezası alır. Eğer ödemezse de hem tazminatı hem nafakayı hapis cezası alır zaten
Avukatiniz daha iyi bilir. Ben icraya yatirtiyordumHanımlar çekişmeli bosaniyoruz ilk celsede hakim dava tarihinden itibaren kizima nafaka bağladı. Ben kendime istemedim.es olcak kişi kendine istedi ama hakim reddetti.
Sorum şu ilk celse kararina itiraz edebilirler mi
3 gün oldu karşı taraf dönüş yapmadı nafaka ile ilgili ne yapmalıyım.
Nafakayi odemezse bir ev var yarısı onun yarısı benim üstüme ne olur o eve.
Açıkçası sonuna kadar gitmek istiyorum kizim 10 aylık bu zamana kadar kendim baktım.
Kendi cocuguna nafaka odemiyor birde ugrastiriuor ya nasıl aklim almıyor yazıklar olsun ya bunlarda erkek diye geziyorNafaka bağlandığı için o nafakayı her türlü ödemek zorunda. Ödemiyorsa hakkında tutuklama talebi çıkarabiliyorsunuz. Genelde hapis yatmamak için ödüyorlar.
Şuraya bakın yazik vallaAvukatiniz daha iyi bilir. Ben icraya yatirtiyordum
Hayır bir şey demenize gerek yok. Direk icraya konabilir.Bugün 4. Gün hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ödeyeceğim veya odemeyecegjm diye. Benim mi demem lazım ödeyecek misin diye. Ücretsiz izindeyim ihtiyacım var çünkü
Avukata söyleyeyim pazartesi koysun. Bunun için birdaha ödeme yapacak miyim acaba avukata. Bide icra vs sonrası falan kac Ay sürüyor uzun mu sürüyor acaba bu süreç.Hayır bir şey demenize gerek yok. Direk icraya konabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?