- Konu Sahibi Kedisever3535
-
Avukatım dahahapis cezası olduğunu bile bilmiyor ben söyledim arastrcam dedi. Birdeicra davasini esin bulunduğu şehirden açmak lazım dedi öyle bir şey var mı acaba.Avukatinizla anlasmaniza bağlı. Ben eğer muvekkillden boşanma davası için sağlam bir ücret aldıysam icra gibi tali görevler için ücret talep etmiyorum. Ancak hatır ilişkisi gibi bir durum olup düşük ücret aldıysam icra için ayrıca ücret talep ediyorum. Çünkü icra dosyasına vekalet sunduğumuz an devlet bizden KDV ve gelir vergisi alıyor.
İcra masrafı vs değer mi diye düşünüyorum 1500 TL her ay verecekmiş 800 nafaka 700 de birikmiş nafaka borcumuz şoklardayımNafaka mı istedi ? Karaktersize bak. Avukatınızla görüşüp icraya verin
Değer tabikide siz böyle işin peşinde koşmazsanız rahata düşer. Seneler sonra birikir borcum alırsınız diye düşünüyorsunuz ama nafakasını yakmış çok insan var. Bence bu işin peşini bırakmayınİcra masrafı vs değer mi diye düşünüyorum 1500 TL her ay verecekmiş 800 nafaka 700 de birikmiş nafaka borcumuz şoklardayım
Haklısınız o çocuğunu düşünmüyor 9 ayda 1 TL harcamamis şimdi şu hale bakDeğer tabikide siz böyle işin peşinde koşmazsanız rahata düşer. Seneler sonra birikir borcum alırsınız diye düşünüyorsunuz ama nafakasını yakmış çok insan var. Bence bu işin peşini bırakmayın
Paranın pat diy kesilmesi zoruna gitmiş demekki beyefendinin. Kızını da sizden para koparmak için istiyordur.Evet istiyor ben memurum o işsiz çalışmıyor . Kızımın da vilayetinin istiyor kizim şu an 10 aylık bosanma davası acinca 48 gunluktu. Kızıma da para istiyor
Hiç sormayın gerçekten dilekçeler yazılırken kizim 3 aylık falandı velayet istiyor emen çocuğa azıcık insanda bi utanma bi ar bi saygı olur. Ne bileyim onu yazdırırken hiç utanmadı mi. 9 aydır çalışmıyor bi is tutturamiyor beter olsun sandiki hakim ona da nafaka bağlayacak kalanı bana ödeyecek utanmazParanın pat diy kesilmesi zoruna gitmiş demekki beyefendinin. Kızını da sizden para koparmak için istiyordur.
Erkekler iyice cirkefleşti gerçekten.
Aynen dilekçeleri bile ben yazdım gibi bisey oldu bütün her şeyi topladım toparladım araştırdım. Neyseki sadece bosanma davası için anlaştım ziynet mal paylaşımı davaları için başka avukat tutacağım o da bi şans wallahi.Avukat seçimi çok önemli çookkk. Herşeyi siz araştırıp söyleyecekseniz, kendisi ne yapacak acaba? Daha tazyik hapsinden haberi yok... 3 ay süresi var icraya koymak veya ceza davası açmak için diye biliyorum. Avukatım bu şekilde yapıyor süreyi geçirmeyelim diye. Ayrıca ben avukatlık vekalet ücreti haricinde veriyorum bu ceza davalarının masraflarını. Çünkü 2 dava için anlaşmıştık, nafaka davaları sonradan gelişti
Ben memurum diye nafaka bağlanmaz dedi avukat istemedim ki kusurlu.Nafaka kısmını alırsınız ancak yatirmadiginda bu birikir icra yoluyla alabilirsiniz. Evin onun adına olan kısmına icra konulur. Çocuğunuzun velayeti her türlü sizde. Ancak nafaka konusu yasalarla güvence altında olmasına rağmen malesef ağır aksak işliyor siz de maddi manevi tazminat davası acin kendinize de nafaka isteyin çocuk için her zaman isteyebilirsiniz ama kendiniz için önce istemediğiniz takdirde sonradan ayrı dava açmanız gerekir diye biliyorum
Gercekten o yüzden iyiki bu avukatla anlasmamisim iyi bi avukat bulacağım onlara sizce bosanma devam ederken ziyneti açayım mı o da bi yandan devam etsin mi kesinlestiktwn sonra mi açayım.Ziynet ile mal rejimi tavsiyesi davaları çok teknik konular. Yargıtay bile kendi kararlarinda çelişiyor.
Bende açacağım ise başlayayım elime para geçsin. Hazır sizi bulmuşken mal rejimi ile ilgili bisey sormak istiyorum. Eşimin evlenmeden önce evi vardı evlendikten sonra yarısını bana verdi satış yoluyla onda bi hakkım olur mu peki . Bir de ziynet açtım kazandım diyelim adamın vercek parasi yok nolcakBen boşanma davasıni actiktan birkaç dakika sonra ziynet ve mal rejiminin tasfiyesi davasını açıyorum. Kesinleştikten sonra da açılabilir. Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Ama ben meslekte çok güvendiğim bir ustattan öğrenmiştim, alışmıştık oldu hep birkaç dakika sonra açarım.
Zaten boşanma davası bekletici mesele yapılacak.
Nafakada hapis cezası var diye biliyorum. Çalışıp ödemek zorunda. Hatta geçen bir haber gördüm, 7 kez hapise girmiş bir adam nafaka ödemediği için. Çalışır çalışmaz da bütün borçlarının önüne geçiyor nafaka, maaştan ilk otomatik kesilen o oluyor.Maaşı yok çalışmıyor bilerek aylardır nafaka vermemek icin
2017 de satış yapti . Neden iptal etsin ki zorla satis yaptırmadım mal paylaşımı davası açınca en çok bunu merak ediyorum. Benim avukat hakime bağlı diyor ama çoğu avukat yarısını alırsın ya da 4 te birini alirsin diyor. Ondan size sordum ilk defa siz farklı cvp verdiniz. Benim üstüme olan arabayla kaza yapıp hem kendi aracjmi hem benim aracimi pert etti. Karşı taraf rücu etti. Biton şeyiyle uğraşıyorum 400 bin zarara ugrattiDavayı kazandınız yine icraya konulacak. SGK girisleri takip edilir,bankalara haciz ihbarnamesi gönderilir, evine arabasina haciz konur. Ailesinden biri vefat ettiğinde miras payına haciz konulur. Hacze gidilebilecek yer varsa hacze gidilir.
Eşinizin evlenmeden önce aldığı mal kişisel malıdır. Bunda normal şartlarda sizin bir hakkiniz yok. Ancak sizin üzerinize satış yaptıysa sebepleri varsa tescilin iptali için dava açabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?