- Konu Sahibi mondschein2
-
Arkadaşım iyi güzel de çocuğu odaya kilitlemek en az şiddet uygulamak kadar zararlı bir davranış. Sakın çocuğunuzu odaya kilitlemeyin! tabi ilerde özgüveni olmayan pısırık bir çocuğa sahip olmak istemiyorsanız. Bu davranışınız çocuğu çok etkiler. Kesinlikle tavsiye etmem ki zaten uzmanlar da tavsiye etmiyorlar.
Bunun yerine mola yöntemi kullanabilirsiniz. Çocuklar 2 ve 6 yaş arası stres yaşarlar ve bu nedenle inatçılık olabilir. Sabırlı olmak lazım. Bu çok zor, aynı dertten ben de muzdaribim ama malesef anne olmak kolay değil.
Bahsettiğim mola yönteminde çocukla ilişkileri iki üç dakika askıya alıyosunuz. Yani küsmek gibi değil de boykot etmek gibi. Moladasın bu arada sakinleşmeni tavsiye ederim diyosunuz ve o süre için de yavrum kuzum canım cicim yoık son derece mesafeliyiz. Mola bittiğinde de çocuktan neden molaya girdiğiniz bize anlatmasını istiyoruz. Basit bir yöntem ve benim kızımda işe yarıyor.
Molaya girdiğinde sürekli bana sırnaşıyor ama ben ciddiyetimi zar zor koruyorum ve molada olduğunu hatırlatıyorum. Mola bitince de paşa paşa anlatıyor suçunu:)
Arkadaşım iyi güzel de çocuğu odaya kilitlemek en az şiddet uygulamak kadar zararlı bir davranış. Sakın çocuğunuzu odaya kilitlemeyin! tabi ilerde özgüveni olmayan pısırık bir çocuğa sahip olmak istemiyorsanız. Bu davranışınız çocuğu çok etkiler. Kesinlikle tavsiye etmem ki zaten uzmanlar da tavsiye etmiyorlar.
Bunun yerine mola yöntemi kullanabilirsiniz. Çocuklar 2 ve 6 yaş arası stres yaşarlar ve bu nedenle inatçılık olabilir. Sabırlı olmak lazım. Bu çok zor, aynı dertten ben de muzdaribim ama malesef anne olmak kolay değil.
Bahsettiğim mola yönteminde çocukla ilişkileri iki üç dakika askıya alıyosunuz. Yani küsmek gibi değil de boykot etmek gibi. Moladasın bu arada sakinleşmeni tavsiye ederim diyosunuz ve o süre için de yavrum kuzum canım cicim yoık son derece mesafeliyiz. Mola bittiğinde de çocuktan neden molaya girdiğiniz bize anlatmasını istiyoruz. Basit bir yöntem ve benim kızımda işe yarıyor.
Molaya girdiğinde sürekli bana sırnaşıyor ama ben ciddiyetimi zar zor koruyorum ve molada olduğunu hatırlatıyorum. Mola bitince de paşa paşa anlatıyor suçunu:)
:1shok:Uzman tavsiye ettiyse diyebileceğim fazla birşey yok ama ben yine de odaya kilitlemenin doğru bir davranış olmadığına inanıyorum belki üzerini kilitlemeden oda hapsi verilebilir. Sonuçta amacımız çocuğu uslandırmak değil eğitmek olmalı.
Yine de ben kızımın üzerine kapıyı kilitlesem korkudan ölür yavrum. Belki çocuktan çocuğa değişebilir.
Bir de çocuğun olumsuz davranışını görmezden gelip olumlu davranışları takdir etmek yöntemini de tavsiye ederim. Malesef biz toplum olarak genellikle takdir etmek yerine eleştirmeye bayılırız. Bu alışkanlığımızdan vaz geçebilirsek işe yarayabilir.
benim bir arkadaşada bir uzman tavsiye etmiş bebeği 2 yaşındaydı oda odaya bebeğini 2 defa falan koymuş bebeği düzelmiş.ben size katılmıyorum sonuçta bir anne evladına niye işkence etsin ki onun kanından canından bir parça doktorlarda tavsiye ediyorsa vardır bir bildikleri.çocuk yetiştirmede anne baba kadar bir uzmanında görüşü gerekli bence
paylaşımın için teşekürler
arkadaslar aynı sorunları bende yasıyorum hemde 3cocukla beraber biri15 .11.3.yasında cıldırmak üzereyim ancak bu dediğinizi 3 yasındakine uygulayabilirm deniyecegim bakalım ne olacak
[COLOR="Black paylasim icin tskler,burdaki doktrlarda diyor cocugu 1,2 dakika odasina koyun belki hatasini daha iyi anlar diye,bendaha uygulamadim bnm oglan ufak diye ama tanidigim birkac kisi denedi,sevgilerrrrrrrrr[/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][COLOR="Sienna"]slm canim ,evet sende isvicredesin burdaki doktrlar yapin sorun olmaz diyor bn uyguladim ikikere cozum hal oldu ama hic kotu birseyde gormedimm,sevgilerimleeeeeeeeeeeeeee:1hug:[/COLOR]
arkadaşlar bnm çocuğumda çok inatçı ve sinirli ne yaaprsam yapaym söz dinlemiyor napıcağımı bilemiyorum...
Paylaşım için teşekürler. Yemek yemeyle ilgili görüşlerinize katılıyorum. Kesinlikle uygulayın çok işe yarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?