merhaba arkadaşlar..
bizde eşimle zeynep naz ismini koyduk..biz dinen anlamlı bi isim olsun istedik illa kurandan olması gerekmiyormus anlamının güzel olması gerekmis..
Benim kızımın ismide Öykü.Doğduktan 1 hafta sonra koyabildik ancak kararsızlığımız yüzünden:))İsmini ben koyucam diye anlaşmıştık eşimle ama bulduklarımı çok beğenmedi.Önce koyarım dediğimi sonradan beğenmedim derken sırf eşimin istediği bi isim olmasın diye öykü koyudm:))İnadımdır biraz:))
Ama iyi ki koymuşum.Eşimle benim öyküm..İkimizin aşk öyküsü...
öncelikle arkadaşlarım bir çocuğun anne baba üzerinde üç hakkı vardır;
1. güzel utanmayacağı isim koyması
2. islam dini üzerine eğitim vermesi yani dinini öğretmesi ve
3. vakti geldiğinde evlendirmesi
birde ahirette konuşacağımız dil arabça olacağı için isminin manasının güzel olması gerekir ama bence her dilde anlamlı olması en iyisi ...
size annemin başından geçen bir olay anlatayım
annem hastaneye gitmişti yanında oturan bayan da hamileymiş annem kardeşime seslenince isminin manasını sormuş oda anlatmış "bizde çok araştırdık kuranda iblis diye bir isim geçiyor onu koymayı düşünüyoruz acaba anlamı ne " demiş annemde o şeytan demek demiş kadın şaşırmış kalmış ama annem daha çok şaşırmış tabiii
yani illaki kuranda geçecek diyede saçma sapan isimler koymamalıyız çocuklarımıza
benim iki oğluşum var ilk isimleri peygamberimizin (sav) isimlerinden diğerleride manası her dilde çok güzel isimlerden rabbim isimleriyle hayırlı sağlıklı imanlı bir hayat yaşamayı nasip etsin hepimizin yavrularına
:97::97:
tüm bu yazılanlar benim gibi bebek bekleyenlere yol gösteriyor teşekkürler.. tüm sayfaları hiç usanmadan okudum ve fikirler edindim not ettim.. Rabbim hayırlısı ile büyütmeyi ve güzel ahlak sahibi olmalarını nasip etsin inşAllah...