Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
47
683
45
Ağrı
bebışlerınıze ısım koyarken nelere dıkkat ettınız
anlamına kulağa hoş gelmesıne mı..

vs vs

slm canimm,ben hamileyken ,modern,guzel ,yurdisinda kizimin zorlanmayacgi bir ismi olmasina,ve kulaga hos gelen bir isim olmasina dikkat eetim ama dogumdan sonra keske dini bir isim koysaydim dedigimde oldu,dini ve manasi guzel olan bir isimm,
ama benim kizimin ismide cok guzel ins dini isimdir degilsede huylari,ahlaklari guzel olsun yeteryani,, 2bebekte artik dikkat ederimm,kendine cok iyi bak,sevgilerrrrr

önce anlamı güzel olmalı dinimize aykırı olmamalı
kızım:ebrar(kullar arasında seçilmiş kul,güzel kul anlamı)
oğlum:arda(arkadan gelip öndekini geçen)

ben ve esim ben hamileyken cocugumuzun ismi dini bir isim olmasini istedik anlamli bir isim oglum dogdugunda ebubekir adini verdik ona (Peygamber efendimizins.a.v en yakin arkadasi ve en büyük halife)cünkü cocuga verilen ismin önemi cok....
sonra birinci kizimda ben 3 tane isim düsünmüstüm zeynep,sevde ve ümmügülsüm, kizim ambulansda dogdu ebe sorunca ismi ne olacak bende ümmügülsüm dedim...gercektende ümmügülsüm yani...
kücük kizimin adida rabia...onu hz.rabia´nin hayatini biraz bögrendikten sonra ve burada kizi olmayan cok sevdigim bir ablanin istegi üzerine rabia oldu...
cok´ta memnunum...ailelerimiz birsey demediler neden böyle isim verdiniz diye...ama ilk basta biraz zorlandilar cünkü bu isimler bulunmuyordu bizlerde......sevgilerle canim.....

ben de çocuklarımın isimlerini çok düşünerek koyanlardanım...
Dinimize ve Türklüğümüze ters düşmeyen, anlamı güzel isimleri tercih ettim, bu arada büyüklerimin isimlerinden de esinlendim tabi ki

benim oğlumun adı mehmet sefa;mehmet her iki dedeninde adı olduğundan onlar istediler sefa ise benim tercihimdi hem hacda sefa ve merve tepeleri var hemde türkçe mutluluk huzur anlamına geliyor ama illede anlamı güzel diye söylenmesi güç,insanın dilinin dönmediği isimler koymamak lazım özellikle çocuklar arasında alay konusu olabiliyor.sevgiler...

biz o kadar düşündük ki doğumdan 3gün sonra karar verebildik
öncelikle dini ve anlamlı olması içinkarar vermek çok zordu sonunda selcan ebrar a karar verebildik.
sen buldun mu cinsiyeti neydi bebişinin

Ben asla kuranda geçsin gibi birşey düşünmedim, sadece isimiyle seslenirken çocuğu utandırmaması gerekiyormuş (satılmış, yosma v.s). Ben Türkçe olmasına, uydurma, zorlama, sonradan çıkan isimler olmamasına dikkat ettim. Uydurma, dizilerden çıkan bir isim koyacağıma Ayşe ya da Zeynep gibi bir isim koyarım diyordum.

Ben Kurani Kerimde gecmesine ve manasinin guzel olmasina ve kulaga hos gelmesine dikkat ettim.Sanirim en yakisanida bulduk kizima :))

benım oğlumun adı murat eşim koydu rahmetlı babamın ismi nişanlıyken babamı kaybettık eşim benı hep avuturdu evlenecez oğlumuz olacak adı murat olacak derdı allahımda erkek çocugu nasip etti oldu şimdilerde ikinci çocugu düşünüyoruz tekrar oğlumuz olursa bende eşimin babasının ismini koyacam kayınpederımı çook sevıyorum adı mustafa hemde peygamberımızın ismı kızımız olursada adını ravza begüm ravzanın anlamı peyganber efendimizin kabrının oldugu yer begümün anlamı hanım güzel bayan demek anlamlarınında güzel olması önemli daha önemlisi çocuklarımızın allaha hayırlı kul bizlere hayırlı evlat olması sevgıleeeer

benimde iki kızım var.isim koyarken ilk önce dinen anlamı olmasına sonrada rahatsız olmıcak bir isim olmasına dikkat ettik.
büyük kızımın adını ben istedim BETÜL (namuslu iffetli kadın)
küçük kızımın adını da babası istedi KÜBRA (büyük,ulu)haticetül kübra

kızlar ben hamilelegimi rüyamda görmüştüm hamile kalmadan önce hamile oldugumu ögreinince kızım olursa rüya koyucam dedim eşimde rüyasında kızızmız oldugunu ve ona naz diye sesledigini görmüş kızımızın adı rüyanaz....

ben sadece anlamının güzel olması ve güzel söylenmesine dikkat ettim kızımın ismi melinda cok seviyorum bu ismi

benim oğlumun adı babasının isteği üzerine Muhammet Efe oldu. benim gönlümde mert ali vardı. iki isim koymamın amacı sünnet olması. anlamı güzel olsun istedim çünkü insanlar isimlerinin anlamını taşıya biliyor. ve en önemlisi dinimize uygun olması. Rabbim çocuklarımızı ismiyle yaşatsın.

insanların isimlerinin anlamlarının karakterlerine katkısı olduğuna inananlardanım bende..Kızımın adı Ecem Nur..

Ecem kayınvalidemin isteği ile oldu.. Hayatında herkes ona kraliçem desin diye :)

Nur ise benim adım ve uhrevi bir isim olduğu için..

ogluşumun adı kerem :icecream:basta kuranda gecen anlamı guzel bı ısım olmasına dıkkat ettım.we aynı zamanda modern bı ısım olmasınaa we oylede oldu.hem kuranda gecıyo hem gunumuze uygen modern bı ısım..anlamı soylu asaletlı demek.a.stam erkek cocuguna yakısır bı anlam tasıyooo:teytey::dance:

canım ne güzel isim koymussun RABİA ben de düsünüyorum kurandan isim koyma konuusnda biraz cekimserim günümüze uygun isimler de koymak istiyorum ama dogrusu o tabiki biliyorum
ve sevde ismi....anlamını bilmiyorum ama harika geliyor benim kulagıma

ahirette ismiyle çağıralacakmışız anne babalar sorumluymuş(duydum)
4 ay sonra allah ın izniyle anne olacam isim konusunda önceden beri merakım vardır ben oğluma kuran da geçen anlamı güzel ve de değişik çok kullanılmayan olmasını tercih ettim sabırsızlanıyorum kucağıma alsam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…