Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sadece kulağa hoş geliyor diye,yada modern ve duyulmamaış olsun diye saçma sapan isim koyanlara gülüyorum..ne kadar güzel anlamlı isimler var illa duyulmadık olacak diye komik isimler konuluyor..anne baba çok bilinçli olmalı isim konusunda..ben anlamıda çok dikkat ederim öncelikle..

biz dokuz ay boyunca isim düşündük
eşim 2 isimli olsun dedi iki ismin birbirine uymasına dikkat ettik
benim için önemli olan anlamlı bir isim olmasıydı isim önemli çünki
ömür boyunca taşıcak onu okul çağında dalga geçilmiyecek bir isim olması lazımdı
kulağa güzel gelen söylenmesi kolay olsun dedik çok düşündük ismi için hatta gına geldi :)))
Kardelen Neva oldu kızımızın adı
artık kendide söyleyebiliyor daleleeen diyor

değişik ve anlamlı olmasını çok istedik bir de ben KURANI KERİMde geçmesini çok istiyodum .çünkü mahşer günü insanlar isimleriyle çağrılcaklarmış,isimleri KURANda geçmezse isimleri söylenmiycekmiş böyle bişey duymuştum o yüzden çok istemiştim ayrıca çocuğun isminin sorumluluğu anne babadaymış biz de bıcırığıma KAYRA ismini koyduk.ALLAHtan gelen iyilik mutluluk demek çok da seviyoruz oğlumuzun adını

hayırlısıyla bir bebeğimiz olursa erkek Ömer Musab istiyoruz.Kız olursa benim aklım Meriç veya İpek'te .ben ce söyleniş ve anlam önemli hangi dil olduğu çok farketmez

dini bi isim olması en büyük hedefimizdi tabiki..
ömer oldu küçük kuzum..adil olsun dürüst olsu diye..

kızımın adı tuana anlamı cennete düşen ilk yağmur damlası hem anlamı çok güzel hem de kulağa çok hoş geliyor

Şehnaz tango dizisini eskiden seyredenler bilirler orada stiist bir kız vardı adı Tuana ydı ... o zaman anlamını cok merak etmiş ve anlamını cok begendiğim için kızım olursa adını Tuana koyalım demiştim ... velhasıl bir oğlum oldu :))) şimdi 9 yaşında adı BURAK EREN burak babasının ikinci adıydı eren ismide hem benim adıma yakın hemde anlamlı . Henüz 2.çocugum yok ama yine söylüyorum kızım olursa adı hazır Tuana ...

sevgiler

oğlumun da adı Kayra... Anlamı ve söylenişi güzel olduğu için koymuştuk

Türkçe olmasına öncelikle
kulağa hoş gelmesine,anlamına
ismilerimizle de ilgisi olsun istedim ben ve adımın eşanlamlısını kızıma ikinci isim olarak koydum

benim ikiz oğullarım var.adları deniz oğuz ve kağan samet.iki isim koyduk.biraz uyumusuz ve karışık oldu ama olsun artık:)

DENİZ:benim hayalimdeki isim ve benim için anlamı çok büyük.kızımda olsa oğlumda olsa hep deniz olsun istemiştim.

OĞUZ:annem çok seviyordu bu ismi,o çok istedi.tam Türk ismi imiş.ayrıca kağanla uymulu olsun dediler.Oğuz Kağan..

KAĞAN:eşimin hayalindeki isimmiş o koydu.

SAMET:hamile kalmadan 3 ay önce rüyamda görmüştüm bu ismi.aslında böyle şeylere pek inanmam ama doğruymuş.birde melek olan yavrumuzun adını taşısın diye,ismin anlamı çok güzel ondan bu ismi tercih ettik.birde kayınvalidem çok seviyordu samet adını.

ve sonunda ortaya Deniz Oğuz ve Kağan Samet çıktı:)

bebeklere isim koyarken kuran olmasındansa daha çok sahabe isimlerı olmasına önem verdım
çünkü kuranı kerımde şimdiye kadar gelmiş bütün iyi insanları anlattığı gibi kötü seylerı de anlatıyor.
benım oğlumun adı
EYÜP ASAF
rabbim nasıp ederse aralıkta ikinci oğlum doğacak onunda adını hamza koymak istıyorum

Biz oglumuza dogumdan 1 saat sonra isim koyduk ama o zamana kadar surekli dusunduk , karakteristlik ve kulaga hosgelen bir isim olmali dedik ve ayrica anlamida guzel olmali ve oglumuzun ismini Şaya koyduk anlami sayan ile ayni :Uygun, yakışır, münasip, layık. ve gercekdende oyle ismi ogluma cok yakisiyor.

Son düzenleme:
tibet olsun istedik yanlızca ama anlamı yok dediler yanına salihi ekledik eşimin babasının adı:))

kizimin ismi zeyneb beyza
zeyneb benim kucuklukten beri bir kizim olursa ismini koyacagim diye hayalini kurdugum bir isimdi.
ayni zamanda efendimiz(sav)in hem kizi hem de haniminin ismi...
beyzanin anlami da:1. Daha ak, çok beyaz. 2. Günahtan kaçınmış. Günahla kirlenmemiş.
daha cok anlamlarina dikkat ettik acikcasi...

Son düzenleme:
oğlumun adı umut,her daim geçerliliği olacak güzel bir isim bence.ben dini anlamı olsun diye çocuğuna saçma sapan komik isimler koyanları hiç anlamıyorum,mesela bir konu açılmıştı,bebeğime sahabe ismi arıyorum diye,insanlar birbirine kulağa öyle garip komik gelen isimler tavsiye etmişlerdi ki ben gülmekten öldüm,yazdığım yorum galiba şikayet edildi,hemen ertesi gün silinmişti.tavsiyelerden biri huzeyfe,biri zülkarneyndi mesela hiç unutmuyorum 1yıl oldu.
birde dizilerden çıkma uydurma isimler var,bazıları çok saçma oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…