Çocuğunuza kim bakıyor

Tutarsız sebepleri var eşimin, ben işe gideyim ama çocuga aileden biri baksın istiyor. Aileden biri baksın ama arada eve gelsin çocuk sıcak yatağından kalkmasın istiyor. Kreşe güvenmiyor çünkü kreşe giderse çaresizlikten gittiğini düşünüyor, kıyamadıgını söylüyor ve ben artık baş edemiyorum bu abuk subuk düşüncelerine.
O zaman konuşup ikna etsin annesini, gelip sizin evde baksın yapabiliyorsa.
Onu istiyorum bunu istiyorum demekle olmaz, çözüm üretsin, kreşi istemiyorsa bir zahmet.

İşi yokuşa sürüyor eşiniz bence.

Bebekler için kreşten bahsediyorum. Kreş sosyalleşme açısından tabi ki önemli. Ama 4 yaştan sonra. Ya da kısmi zamanlı

Bu konuda anne 10 saat yok. sabah erkenden sıcacık evinden çıkacak bebek ve uzuuun süre başka bir kurumda.
Ben doğru bulmadığımı söyledim.

3 yaşında çocuk ama konudaki

Bebek falan değil ki anne ile geçirilecek çağ bitmiş

Eşinizi çok biliyorsa kendi çalışmasın. Neden bu hayatın müşterek olduğunu şu erkekler hiç anlamaz bilmiyorum. Türk aile yapısındaki ataerkillikten kaynaklı bir sıkıntı sanırım. Siz çözümümüzü sunmuşsunuz, ben çalışacağım kreşe gitsin demişsiniz. Eğer kreşi kabul etmiyorsa kendi evde kalıp çocuğa bakabilir diye düşünüyorum.

Demezler biz ödeyelim diye. Diyen olur da istisna :)
Aksine keşke calissaydin da bize daha guzel bir yasam saglasaydin derler.
Annemler 5 kiz kardes. Tek annem emekli. Kuzenlerim bize hep özendi. Annem hala aktif, uretken bir kadin.
Annemden 10 yas kucuk teyzem bile paslandi, cocuklarindan maddi manevi bakima muhtaç. Kuzenlerim hala bize özeniyor.
Benim annem 63 yaşında ve halen çalışıyor.
2 senesi kaldı emeklisine.
İyiki böyle bir annenin evladıyım.
Kadın için çalışmanın nekadar önemli olduğunu öğrendim.
Çalışıp kimsenin eline bakmamayı öğrendim annemden. 3 yaşında kreşe başlamışım annemle ilgili hiç kötü anım yok, beni kreşe vermeseydide okul çağına kadar evde beraber otursaydık diye hiç düşünmedim ben. Tam aksine iyiki vermiş küçük yaşta çünkü yurtdışındayız ve küçük yaşta yabancı dili öğrendim. Sınıfımda okul öncesi hiç bir eğitim almayan, o yüzden yabancı dili öğrenmemiş kaç tane çocuk vardı.

Benim oglumda 1.sinıf gecen yıl basladi anaokuluna. Bende çalısmak zorunda olanlardanım.ayricada seviyorum kendi parami kazanıp harcamayı. Ben oğlumu 5 yaşina kadar işyerime yanımda götürdüm şimdi düsünüyorumda hem kendime hem oğluma haksızlık oldu . Keşke 3.5 yaşindayken başlatsaydim diyorum.
Haklisiniz. Ben goruyorum sabahin korunde yaninda cocugu neneye dedeye tasiyanlari aciyorum hepsine inanin. Okula gotur deyince goturmuyorlar ama karanlikta yollara dusup buyuk ebeveynlere goturuyorlar. Onlarla kalmasinin cocuga bir getirisi yok ki,tam tersine cocuklardan bence cok sey calmis oluyoruz. Zaman degerlendirmiyor cocuklar,zamani öldürüyorlar. Anne babalar bile evde gunde 10 saat aktivite yaptiramazken nenelerin hic yarari yok

Haklisiniz. Ben goruyorum sabahin korunde yaninda cocugu neneye dedeye tasiyanlari aciyorum hepsine inanin. Okula gotur deyince goturmuyorlar ama karanlikta yollara dusup buyuk ebeveynlere goturuyorlar. Onlarla kalmasinin cocuga bir getirisi yok ki,tam tersine cocuklardan bence cok sey calmis oluyoruz. Zaman degerlendirmiyor cocuklar,zamani öldürüyorlar. Anne babalar bile evde gunde 10 saat aktivite yaptiramazken nenelerin hic yarari yok
Yararı geçtim tam aksine zararı oluyor çocuklara nene dede yanında büyümek.
Sabah müge anlıyla başlayıp akşam kapanışı diğer kadın programlarıyla yapiyor çoğu. Arada temizlik, yemek. Çocuklara abur cuburu dayamak onlar için iyi bişey. Biz yemedik onlar yesin, yesin yeterki ya nocalak falan filan.

Sabah müge anlıyla başlayıp akşam kapanışı diğer kadın programlarıyla yapiyor çoğu. Arada temizlik, yemek. Çocuklara abur cuburu dayamak onlar için iyi bişey. Biz yemedik onlar yesin, yesin yeterki ya nocalak falan filan.
Anne babalarin amaci cepten kres parasi cikmasin , bu bence.

Kayınvalidem sağolsun iyi niyetli onluk birşey yok ama çocuk durmuyor babaannede, halkasına gidiyor gün içinde. Hala da benim çalışmamı istemiyor kızıma çok üzüldüğünü bana ihtiyacı olduğunu söylüyor.
kızınıza üzülmek değil o bakmak istememek
yalnız şöyle bir durum da avr haklı da kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
hele birde üni. ye hazırlanan çocuğu varsa evde

size bakamayacağım diyemiyordur böyle diyordur

Benim annem 63 yaşında ve halen çalışıyor.
2 senesi kaldı emeklisine.
İyiki böyle bir annenin evladıyım.
Kadın için çalışmanın nekadar önemli olduğunu öğrendim.
Çalışıp kimsenin eline bakmamayı öğrendim annemden. 3 yaşında kreşe başlamışım annemle ilgili hiç kötü anım yok, beni kreşe vermeseydide okul çağına kadar evde beraber otursaydık diye hiç düşünmedim ben. Tam aksine iyiki vermiş küçük yaşta çünkü yurtdışındayız ve küçük yaşta yabancı dili öğrendim. Sınıfımda okul öncesi hiç bir eğitim almayan, o yüzden yabancı dili öğrenmemiş kaç tane çocuk vardı.
Hanımefendi 3 yaşına kadar kim baktı size peki
Demek ki annenizin izin sorunu yoktu.

Ben anlatamıyorum her meslek bir değil şartları izinleri aynı değil. Özelde işverenin insafına kalan sürekli çalıştırılan kadınlara üzülüyorum. Çocuklarına da aynı şekilde. Dikkat ettiyseniz kreş bebekken uygun değil diyorum

Gönül ister ki kadınlar olarak her çalışanın belirli izin hakları olsun, istedikleri zaman ayrılıp sonra işine geri dönsün

Hanımefendi 3 yaşına kadar kim baktı size peki
Demek ki annenizin izin sorunu yoktu.

Ben anlatamıyorum her meslek bir değil şartları izinleri aynı değil. Özelde işverenin insafına kalan sürekli çalıştırılan kadınlara üzülüyorum. Çocuklarına da aynı şekilde. Dikkat ettiyseniz kreş bebekken uygun değil diyorum

Gönül ister ki kadınlar olarak her çalışanın belirli izin hakları olsun, istedikleri zaman ayrılıp sonra işine geri dönsün
Konu sahibinin çocuğuda 3 yaşında farkındaysanız. Bebeklerden bahsetmiyoruz biz. Annesi zaten 3 yaşına kadar bakmış, siz diyorsunuzki okul çağına kadar bakın. Şimdide bebeklik diyorsunuz. Ne dediğinizi kendiniz bile bilmiyorsunuz

Aynı şeyleri düşünüyoruz. Ama diyosunuz ki anne çalışmasa ilerde onun sgk sını çocuklar mı ödeyecek

Bulunduğu ortamda kreş olmayan veya asgari ücretle çalıştığı için babanne dede yanında müge anlı ile büyüyen okadar çok çocuk var ki

Zenginlerin servetine servet katmak onların çarkını döndürmek için komik rakamlarla uzun saatler çalıştırılan ne eve ne çocuğuna yetişebilen e tabi zor kazanınca kreşe de para veremeyen hanımlara benim lafım. Ya çocuk yapmayacaksınız belli bir süre veya yukarıda sizin verdiğiniz örnekleri yaşatmayacaksınız.

Tabi siz hala sgk da sgk diyosanız bilemem
Anneye güvenli bağlanma dönemi özellikle ilk 2 yaştır. Bile isteye kariyerinden ödün vermemek için 2 yıl bile işe ara veremeyen annelere kusura bakmayın aynı pencereden bakmıyoruz diyorum..-bakın tekrar ediyorum maddi durum çok kötüdür o ayrı.. O şartlarda çalışmak zorunda olan annelere sadece saygı duyarım-

Konu sahibinin çocuğuda 3 yaşında farkındaysanız. Bebeklerden bahsetmiyoruz biz. Annesi zaten 3 yaşına kadar bakmış, siz diyorsunuzki okul çağına kadar bakın. Şimdide bebeklik diyorsunuz. Ne dediğinizi kendiniz bile bilmiyorsunuz
Ben genel yazdım konu sahibine yazmadım... 3 yaşsa iyiymiş sevindim.

Siz bana neden cevap vermediniz 3 yaşa kadar kim bakmış size

Aynı şeyleri düşünüyoruz. Ama diyosunuz ki anne çalışmasa ilerde onun sgk sını çocuklar mı ödeyecek

Bulunduğu ortamda kreş olmayan veya asgari ücretle çalıştığı için babanne dede yanında müge anlı ile büyüyen okadar çok çocuk var ki

Zenginlerin servetine servet katmak onların çarkını döndürmek için komik rakamlarla uzun saatler çalıştırılan ne eve ne çocuğuna yetişebilen e tabi zor kazanınca kreşe de para veremeyen hanımlara benim lafım. Ya çocuk yapmayacaksınız belli bir süre veya yukarıda sizin verdiğiniz örnekleri yaşatmayacaksınız.

Tabi siz hala sgk da sgk diyosanız bilemem
Anneye güvenli bağlanma dönemi özellikle ilk 2 yaştır. Bile isteye kariyerinden ödün vermemek için 2 yıl bile işe ara veremeyen annelere kusura bakmayın aynı pencereden bakmıyoruz diyorum..-bakın tekrar ediyorum maddi durum çok kötüdür o ayrı.. O şartlarda çalışmak zorunda olan annelere sadece saygı duyarım-
Ben çocuklarımı 2,5 yaşına kadar kendim büyüttüm sonra işe döndüm. İmkanım buna el verdi, öyle yaptım. Daha erken çalışmak zorunda kalsaydımda bunu çok kafaya takmaz, çocuğum daha iyi şartlarda büyüsün diye düşünür gider 1 sene sonrada işe dönerdim. Ha ozaman 2 değilde 1 çocukta kalırdım.
1 yaşında işe dönen annenlerin çocukları size göre güvenli bağlanamiyor olabilir, ama anne öyle istemiştir veya mecbur kalmıştır o yüzden işe dönmüştür. Kendi kararı.

Bende soylediklerinizin coguna katiliyorum. Önemli ve asıl olan çocugun mutluluğu. Ben çalısıyorum çalismak zorundayım ama çalısmak istemeyenlerede saygım var. Ayni saygiyi ve anlayısı karsimdakindende beklerim. Mesela benim komsum calismiyor ve 2 çocuguna kendi bakıyor görunüste cocuklar anneleriyle büyüyor. ama sürekli çocukları dövüyor ve gece gündüz çıldırmıs gibi bağırıp hakaret ediyor çocuklara. 2 sefer kavga ettim polis çağırdım. Herkesede evdeyim bunaldim kafam cocukları kaldirmiyor diyor. Bence böyle bir anneyle büyümektense keske anneleri çalıssada okula kreşe gitseler , belki kendide daha saglıkli bir birey olurdu
Kesinlikle haklısınız

Ben genel yazdım konu sahibine yazmadım... 3 yaşsa iyiymiş sevindim.

Siz bana neden cevap vermediniz 3 yaşa kadar kim bakmış size
Bu sizin için neden bukadar önemli anlamadım ama söyleyeyim;
2 yaşa kadar annem bakmış, 1 senede yengem bakmış. Annemin 2 sene doğum izin hakkı varmış, 3 yaşıma gelincede kreşe başlamışım.

Ben çocuklarımı 2,5 yaşına kadar kendim büyüttüm sonra işe döndüm. İmkanım buna el verdi, öyle yaptım. Daha erken çalışmak zorunda kalsaydımda bunu çok kafaya takmaz, çocuğum daha iyi şartlarda büyüsün diye düşünür gider 1 sene sonrada işe dönerdim. Ha ozaman 2 değilde 1 çocukta kalırdım.
1 yaşında işe dönen annenlerin çocukları size göre güvenli bağlanamiyor olabilir, ama anne öyle istemiştir veya mecbur kalmıştır o yüzden işe dönmüştür. Kendi kararı.
Mesajlarımı anlama probleminiz var. 2.5 yaşına kadar büyüttüyseniz kamudasınız rahat izin alabiliyorsunuz. Ama kreşe parası yetmeyen çalışan anne babalara da müge anlı izleyerek büyüyor çocukları diye laf ediyorsunz. Belki sizin kadar kazanmıyor?? Parası gerçekten yetmiyor kreşe?

Bu sizin için neden bukadar önemli anlamadım ama söyleyeyim;
2 yaşa kadar annem bakmış, 1 senede yengem bakmış. Annemin 2 sene doğum izin hakkı varmış, 3 yaşıma gelincede kreşe başlamışım.
Şunun için önemli. Anneninizn 2 sene izin hakkı varmış. Bunu duymak istemiştim

Mesajlarımı anlama probleminiz var. 2.5 yaşına kadar büyüttüyseniz kamudasınız rahat izin alabiliyorsunuz. Ama kreşe parası yetmeyen çalışan anne babalara da müge anlı izleyerek büyüyor çocukları diye laf ediyorsunz. Belki sizin kadar kazanmıyor?? Parası gerçekten yetmiyor kreşe?
Hayır kamuda çalışmıyorun. İstifa ettim zamanında çocuğuma kendim bakmak için. Kimseye laf etmiyorum, bildiğimi ve gördüğümü söylüyorum. Çocuklarımı babaanneye bırakıp işe gitseydim o programlara büyüecekti bir yandan cips, çubuk kraker yiyerek benimkilerde.
Kreş parası veremeyecek kadar durumum kötüyse çocuk yapmam.

Back
X