- 30 Ocak 2014
- 325
- 67
- 38
- Konu Sahibi amylee000752
-
Himm bu konuyu takip edeceğim benim çocuklarım bu yaş grubu değil ama olsun faydali olur diye düşünüyorum
Biri 12 diğeri 10 yasinda ergenlige girmek üzere biri bir sirunum olursa danisacagimdan emin olabilirsin :)
Sorunların yeni başlıyor canım Allah yardımcın olsun :)
Amin faslinda hırçın cocuklar degiller uyumluyuz simdilik ama hormonlar bize ne gibi suprizler hazirliyor bilemiyorum tabi :)
bugün tam 72 aylık olduk... oğlum, yaşıtlarına göre yorumlama yeteneğiyle farklı bir çocuk.... saati öğretmeme rağmen bilebiliyor... bu yaştaki bir çocuğun zaman ve matematik algısının bu boyutta olması normal mi? diyelim ki otobüste yola çıkacağız... gideceğimiz yere kaç saate gidebileceğimizi ve saat kaçta orada olacağımızı bana söyleyebiliyor... doğum tarihinden yaş hesabını yapabiliyor.... bu yaşta tüm çocuklar bunları yapabilir mi?
anasıfını bitirdik... bu yıl birinci sınıfa başlıyoruz... yürümeye geç başladı.. oda benim yüzümden olabilir hep kucak çocuğuydu... ilk kelimesi daha 4-5 aylıkken''kaka'' oldu... ama sonraki dönemde aile içi tutumdan dolayı konuşma gecikti...
işte bu konuda sıkıntı var... RAM( bulunduğum ilçeye bağlı olan) dediki'' 4.sınıftan sonra yaptırabilirsiniz bu testi'' veliler çocuklarının üstün yetenekli olduklarını düşündüğünden bu testi yaptırmak isteyen çokmuşta o yüzden müdür böyle bir karar vermişmiş.......... özelde yaptırma konusunda kararsısızm çünkü çocuğu denek gibi görmek istemiyorum... sadece öğrenmek istiyorum , bu yaş grubuna uyan bir yorumlama yeteneği mi? anasınıfınsa sadece 20 ye kadar olan sayılar öğretildi.. öyle saat kavramına falan girilmedi... buarada ilginiz için tşk.........
tşk..o zaman ben şu RAM da birkez daha şansımı dneyeyim.. iyi geceler.............
Benim bi sorunum yok çok şükür. 3 yaşında bir kızım var. Bebekliğindede çok sakindi şimdide kendi halinde bir çocuk. Ben ona yardım ettiğimde veya sevdiği bişey olduğunda sürekli" çok teşekkür ederim" diyor. Bu cümleyi gün içinde çok kullanıyor. Birde sürekli " seni çok seviyorum anne" der. Bende tabi karşılık veririm:) şimdi 3 aylık hamileyim. Tek düşüncem bebek dünyaya geldiğinde kızımın tepkisi. Ben kesinlikle ayrıö yapmam ama bebek ilgi istiyo sonuçta. Kızımı üzgün görmeye dayanamam. Çünkü gerçekten kendi halinde bir çocuk.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?