Çocuk annenin hayatını mahveden bir varlık mıdır?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Daha önce bir konu açmıştım. Babam küçük yaşta terk etti. Annem sahip çıktı, baktı bugünlere geldik. Annem başta sevmeyerek bir evlilik yapmış. Başka bir sevdiği varmış. Gel gelelim çocukluğumdan beri ceremesini çekiyorum. Küçücükken bana anlatırdı sizin için nasıl fedakarlıklar yaptığımı anlatacağım filan. Çocukluğumdan beri annem hep bizim yük olduğumuzu, hayatını mahvettiğimizi empoze ediyor. Öyle ki anne olmaktan korkarak büyüdüm. Bizi bırakmadı fedakarlıklar yaptı ama. Biz de onu hiç üzmedik.

Babam gittiğinde ben ağır sorumluluklar aldım yaşıma göre. Küçücük çocukken koca evi çekip çevirip bir de kardeşimle ilgileniyordum. Liseden birinci mezun oldum hiç üzecek bir şey yapmadım. Kadın başına olduğunu biliyordum bir de bize üzülmesin diye adam gibi büyüdük kardeşimle. Yanlışlardan uzak durduk. Hem çalıştık hem okuduk. 4 yıldır da evin geçimine katkı sağlıyorum aldığım maaşı direk eve veriyorum. Kardeşim de öyle. Ekstradan evde anneme evde hiçbir iş yaptırmıyoruz.

Biz büyürken evlenmek de istedi. Müsade ettik. Dedemlerin karşısına çıktım kaç kere. Kaç kere ön ayak oldum. Evlendi. Çok sürmedi onda da yıkıldı. Başka görüşmeleri oldu. Olmadı filan. Ama biz hiç engel olmadık. Evlendiği adamla bile çok iyi geçindik. Velhasılı her çocuğun olduğundan daha fazla yük olmadık. Hatta millet bize özeniyor.

Ama dediğim gibi annem için hep yüküz. Öyle değilsiniz diyor sakinken. Ama genel itibariyle hep yük muamelesi. Bu yüzden hayatından çıkayım diye erkenden evlendim. O da olmadı. Çocukken ağlardım birgün sen de sana bakmak zorunda olmayan birinin eline kalacaksın diye.

Öyle ki gider intihar etmeye kalkar. Bize o korkuyu yaşatır sonra güle güle eve gelir. Sürekli tavır trip. Sürekli gidin de hayatımı yaşayayım. Başıma belasınız... Antidepresan kullanıyor yıllardır. Uzun süre kullananlarda saçma tavırlar oluyormuş. Çok saçma tavırları var. Önceden gururla taşıdığımız kadın şimdi bizi yerin dibine sokuyor. Arkadaşlarımla aynı ortama sokamıyorum saçma sapan konuşacak diye. Hiç lafını bilmiyor. Canımızı acıtmaktan zevk aldığını farkediyorum. Üzecek şekilde konuşuyor. Yapmasını istemediğimiz şeyleri inadına yapıyor...

Babamın yanına taşınayım desem 1 ay bakar sonraki ay durumum yok der evleneceğim der kapıyı gösterir. Böyle sıkışmış hissediyorum boğuluyorum. Nişanlıyım ama onunla da sorunlarımız var. Evlenip evlenemeyeceğimiz bile belli değil. Günlerdir ağlıyorum. Dua ediyorum. Bir de sizinle dertleşmek istedim.... Çocuk insanın hayatını mahvediyor mu? Bizim ne suçumuz var?

Teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için...

Yaşadıklarından , kullandığı ilaçlardandır mutlaka agresifliği , bazen kırıcı oluşu... Yoksa neden yük Olasınız, o da sizi istemeseydi kabul etmezdi babanıza bırakırdı zaten . Üzülmeyin , psikolıjik durumundan kaynaklıdır mutlaka , yoksa annenizde farkında dır herkesin gıptayla baktığı özenli çocuklara sahip olduğunun...

Iste her kadin anne olmamali
Maalesef olan cocuklara oluyor

Boyle koynuma alip sarilip opesim geldi seni , insallah bundan sonraki hayatin cok guzel olur ama eminim ruhunun bir kosesinde hep hissedeceksin annenin sana yaptiklarini

Cocuk hayati guzellestiren birsey , 2 tane kuzum var onlarsiz bir hayat dusunemem maalesef annelige hazir olmadan mecburiyetten doguran kadinlar iyi anne olamiyor olan da cocuklara oluyor

Off yaa bugun burda ikinci anne konusu bu cok darlandim yeminle sizlere uzulmekten

Ne yazacağımı bilemedim bir anne olarak. İçtiği ilaçlar babanızın terk edip gitmesi belki de onu bu duruma getirmiştir diyeceğim de diyemiyorum ya çünkü anne her şartta farklıdır farklı olmalı.Umarım siz iyi bir evlilik yapıp çok güzel bir anne ve eş olursunuz.

Saft ne guzel kardesinle olgun insanlarmissiniz.Annen gurur duymaliyken yaptiklarina bak.Benim de bosanmis ablam ve cocuklari var.Keske sizin gibi annelerine yuk olmasalar.Calismis eve bile katki saglamissiniz.Benim ablam da kendini parcaliyor onlar uzulmesin diye pamuklara sariyor o da cok hatali.Babanin gamsizliyla ilgili bir konun da vardi.O da ayri bir alem.Maddi yardim istemistin ilk defa kucucuk geri cevirmisti.
.Nisanli oldugunu biliyordum sevinmistim
Ne sorunlariniz var?

Hayir kesinlikle öyle degil.
Çocuklar aile bahçesinin en nadide çiçeğidir.
Annenizin yaptıklarını yapmayın anne olunca.
Size psikolojik baskı yapmış resmen anneniz.
Allah bahtinizi açık etsin...

Ya tamam annen hakli demem cocukken de cektirmis sanirim. Ama koca kadin olmus evlenip bosanmissiniz artik kendiniz yasayin. Kadin da bi nefes alsin.
Ben biri 4 biri 2 yasinda iki cocuk annesiyim. Buyusunler diye canim cikiyor. Inan koca kadin adam olduklarinda isterim gitsinler kendi ayaklari ustunde dursunlar.
Muhtemelen oglum omur boyu destegimize ihtiyac duyacak ozel durumundan dolayi bu dusunce beni surekli boguyor.
Cocuk sahibi olmak omur boyu cocuk bakmak mi yani,? Bir de cocugunuz olur ona da baksin diye aman teklif falan etmeyin ileride.

Iste her kadin anne olmamali
Maalesef olan cocuklara oluyor

Boyle koynuma alip sarilip opesim geldi seni , insallah bundan sonraki hayatin cok guzel olur ama eminim ruhunun bir kosesinde hep hissedeceksin annenin sana yaptiklarini

Cocuk hayati guzellestiren birsey , 2 tane kuzum var onlarsiz bir hayat dusunemem maalesef annelige hazir olmadan mecburiyetten doguran kadinlar iyi anne olamiyor olan da cocuklara oluyor

Off yaa bugun burda ikinci anne konusu bu cok darlandim yeminle sizlere uzulmekten

çok sağolun benim de size sarılasım geldi.. bana anlamadan hamile kalmış, kardeşimi de ben istedim diye. olan bize oldu. suçluluk duygusundan bunaldım artık

Saft ne guzel kardesinle olgun insanlarmissiniz.Annen gurur duymaliyken yaptiklarina bak.Benim de bosanmis ablam ve cocuklari var.Keske sizin gibi annelerine yuk olmasalar.Calismis eve bile katki saglamissiniz.Benim ablam da kendini parcaliyor onlar uzulmesin diye pamuklara sariyor o da cok hatali.Babanin gamsizliyla ilgili bir konun da vardi.O da ayri bir alem.Maddi yardim istemistin ilk defa kucucuk geri cevirmisti.
.Nisanli oldugunu biliyordum sevinmistim
Ne sorunlariniz var?

annem de babam da ayrı sorun. çok bunaldım. nişanlımdan çok ailesiyle sorunlarım başlıyor. çok seviyorum ama çocuğu öyle şımartmışlarki. ayağını vursa ayağı kopmuş gibi davranıyolar. ağır bir işte çalışırken çalışması için ellernden geleni yaptılar. iş değiştirdi. şimdiki işte en ufak birşeyde aman evladım çık işten aklımız sende kalıyor tarzı davranıyorlar. ben çekip çevirmeye çalışıyorum ailesi sorumluluk vermemeye çalışıyor. iş harici sorunumuz yok da bir evin sorumluluğunu kaldırabilecek mi onu bilmiyorum. tam evlenirim kurtulurum diyordum işte ya bozulursa diye korkuyorum. kiralık ev filan bakmaya başladım nişan bozulursa kendi başıma yaşayayım diye. ama korkak bir yapıdayım da. nasıl olacak bilmiyorum.

Ya tamam annen hakli demem cocukken de cektirmis sanirim. Ama koca kadin olmus evlenip bosanmissiniz artik kendiniz yasayin. Kadin da bi nefes alsin.
Ben biri 4 biri 2 yasinda iki cocuk annesiyim. Buyusunler diye canim cikiyor. Inan koca kadin adam olduklarinda isterim gitsinler kendi ayaklari ustunde dursunlar.
Muhtemelen oglum omur boyu destegimize ihtiyac duyacak ozel durumundan dolayi bu dusunce beni surekli boguyor.
Cocuk sahibi olmak omur boyu cocuk bakmak mi yani,? Bir de cocugunuz olur ona da baksin diye aman teklif falan etmeyin ileride.

Allah kolaylık versin. ben şu an evden ayrılmaya kalksam annem kıyamet koparır. evi bana bırakır kendi gider o derece. bırakmayacağını biliyorum. bu sefer de boşanırsam babama giderim artık diye blöf yapmıştım. gebertirim seni birşey olursa yine buraya gel demişti. ama işte lafları koyuyor. eve bakmak için bir kedi bile aldığında, kedi kendini sevdirmezse ben senin için şunu bunu yaptım ilaç aldım bilmem ne diyor niye sevdirmiyosun diyor. sürekli başa kakma halinde. sadece bize değil.

bir de annem de tek yaşayamaz. rahatsızlığından dolayı sık sık bayılıyor. çocukluğumdan beri elimde soğanla ben ayıltıyorum. bir de evi çekip çeviriyoruz ona kolaylığımız var yani zorluğumuzun yanında. evlensem bile sizi yanımda istiyorum deyip duruyor. kardeşimle teklif ettik bir kere biz ayrı eve çıkalım diye ağlayıp sarıldı. birlikte yaşamayı bizden çok annem istiyor yani ama işte başa kakmalar, psikolojik şiddet vs vs

çok sağolun benim de size sarılasım geldi.. bana anlamadan hamile kalmış, kardeşimi de ben istedim diye. olan bize oldu. suçluluk duygusundan bunaldım artık
Lutfen at bu dusunceleri kafandan
Anneni sen secmedin ki , aman doguyum da onun hayati zehir olsun da demedin , senin kendini kotu hissetmen icin hicbir sebep yok

Diger mesajlarini okudum simdi , anne secilemiyor ama koca secilebiliyor , lutfen kendini atese atma gerekirse yanliz yasa ama emin olmadigin biriyle evlenme

Lutfen at bu dusunceleri kafandan
Anneni sen secmedin ki , aman doguyum da onun hayati zehir olsun da demedin , senin kendini kotu hissetmen icin hicbir sebep yok

Diger mesajlarini okudum simdi , anne secilemiyor ama koca secilebiliyor , lutfen kendini atese atma gerekirse yanliz yasa ama emin olmadigin biriyle evlenme

emin olabilmek adına beklemeye aldım ama bilmiyorum... kafam karman çorman. benim için dua edin olur mu

Back
X