Çocuk annenin hayatını mahveden bir varlık mıdır?

Cocuk anneye ve babaya Allah tarafindan verilen en güzel varlik cennet kokulu bir hediyedir. Kendinizi asla annenizin hayatini mahfeden biri olarak görmeyin. Inanin bana kendi deyerinizi ileride anne olunca anlicaksiniz. Sukadarini söyliyeyim size ilk gülüs ilk anne kelimesi ilk öpücük ilk sarilma hatta aglarken anneye sarilmasi bile bir anneyi en dünyaya en mutlu eden paha bicilenemez seylerdir. Ve bi güzel duygulari annenize sozler yasattiniz.
Annenizde cok zor bir hayat gecirmis bence yaptigi yanlisin farkinda bile deyil. Depresyonda olabilir. Siz bence annemizi bir doktora götürün iyilestirin ve anne cocuk ilkskisini yeniden kirmaya gayret edin. Ama lütfen kendi hayatinizi mahfetmeyin.
Mesela kardesinizle bir ev tutup kendi hayatinizi kurabilirsiniz, ayni zamanda annenizin tedavisini yaptirip iliskinizi yeniden onara bilirsiniz. Annenizden kacmak adinada bir evlilik yapmayin. Kendi ayaklariniuin üstünde yanliz basinizada durabilirsiniz.

Cocuk anneye ve babaya Allah tarafindan verilen en güzel varlik cennet kokulu bir hediyedir. Kendinizi asla annenizin hayatini mahfeden biri olarak görmeyin. Inanin bana kendi deyerinizi ileride anne olunca anlicaksiniz. Sukadarini söyliyeyim size ilk gülüs ilk anne kelimesi ilk öpücük ilk sarilma hatta aglarken anneye sarilmasi bile bir anneyi en dünyaya en mutlu eden paha bicilenemez seylerdir. Ve bi güzel duygulari annenize sozler yasattiniz.
Annenizde cok zor bir hayat gecirmis bence yaptigi yanlisin farkinda bile deyil. Depresyonda olabilir. Siz bence annemizi bir doktora götürün iyilestirin ve anne cocuk ilkskisini yeniden kirmaya gayret edin. Ama lütfen kendi hayatinizi mahfetmeyin.
Mesela kardesinizle bir ev tutup kendi hayatinizi kurabilirsiniz, ayni zamanda annenizin tedavisini yaptirip iliskinizi yeniden onara bilirsiniz. Annenizden kacmak adinada bir evlilik yapmayin. Kendi ayaklariniuin üstünde yanliz basinizada durabilirsiniz.

çok teşekkür ederim. olumlu bakış açısı işte.. annem de diyor ki anne olunca anlayacaksınız (kötü anlamda) inşallah siz çocuklarınızı utandırmazsınız diye bedduamsı konuşuyor. tedavi oluyor bir sürü ilaç kullanıyor. muhtemelen onların da etkisi altında. ama küçük çocukken de böyleydi. henüz bu kadar birikmemişken. 3-4 yaşlarındayken beni eve bırakmıştı tek. bir daha gelmicem diyip gitmişti. meğer bakkala gitmiş. maksat beni korkutmak... ne bileym yapısı da öyle biraz sanırım tehdit filan...

bu arada kız kardeşimle ayrı ev tutmayı teklif etmiştim anneme kabul etmedi. ağladı sarıldı. zaten kardeşim de bir evlilik arefesinde. eğer nişan atarsam tek kalacağım hayatta. annem evlenir çünkü büyük ihtimal. beni de zorlar aynı evde yaşamamız için. ama yaşım 30 a dayandı, evlenmiş ayrılmışım bu saatten sonra zor. tek başıma yaşayabilir miyim naparım bilemiyorum. kiralık evler baktım maaşıma uygun. işin içinden çıkmaya çalışıyorum. ya da diyorum burda da aynı evlenince de aynı. evlenmek mi mantıklı diyorum bilmiyorum. nişanlımı çok seviyorum aslında. bir de ben tek yaşamaya başlarsam o gider evlenirse o ev üstüme üstüme gelir.

karman çormanım anlayacağınız. ayrılmaya da hazır değilim, ayrı eve çıkmaya da. ama annemle devam etmek de istemiyorum. bir daha üniversiteye yazılıp bir öğrenci evine ilişsem bile diye düşündüm. babama desem ya da o evlenene kadar yanında yaşasam... cık o da bahane bulur.. inşallah nişanla ilgili tüm sorunlarımız hallolur dua ediyorum. kötü biri değil sevgi şefkat dolu. yanlış aileye doğmuş o da. bizimkiler değersiz hissettiriyor onunkiler aşırı değerli. bilemiyorum...

onun ailesi fazla korumacı. ufacık bir hastalık geçirdim kadın beni bile ödü kopmuş şekilde aradı iyimisin diye. evde kafama dolap geçmişti. beynim sarsılmıştı acıdan. buz tutmuş oturuyoken annem mutfağa yardıma çağırmıştı. düşünün :)

Çocuk niye hayat mahfetsin, ama bir anne cocugunun hayatini mahfedebiliyor malesef. Buna musade etmeyin daha fazla yuvanizi kurun coluk cocuga karisin. Annenizi kafaya takmayin daha fazla

Allah kolaylık versin. ben şu an evden ayrılmaya kalksam annem kıyamet koparır. evi bana bırakır kendi gider o derece. bırakmayacağını biliyorum. bu sefer de boşanırsam babama giderim artık diye blöf yapmıştım. gebertirim seni birşey olursa yine buraya gel demişti. ama işte lafları koyuyor. eve bakmak için bir kedi bile aldığında, kedi kendini sevdirmezse ben senin için şunu bunu yaptım ilaç aldım bilmem ne diyor niye sevdirmiyosun diyor. sürekli başa kakma halinde. sadece bize değil.

bir de annem de tek yaşayamaz. rahatsızlığından dolayı sık sık bayılıyor. çocukluğumdan beri elimde soğanla ben ayıltıyorum. bir de evi çekip çeviriyoruz ona kolaylığımız var yani zorluğumuzun yanında. evlensem bile sizi yanımda istiyorum deyip duruyor. kardeşimle teklif ettik bir kere biz ayrı eve çıkalım diye ağlayıp sarıldı. birlikte yaşamayı bizden çok annem istiyor yani ama işte başa kakmalar, psikolojik şiddet vs vs

Bazı çocuklar erken büyümek zorunda.
Şimarma lüksleri hiç yok.
Siz de onlardan birisiniz.
Anneye ebeveyn olmuşsunuz aslında.
Ben annenize kızamadım çünkü tedavi olmasi gerekiyor bence.
Yaşadıkları ağır gelmiş.
Kaldiramamış.
Uzman yardımı ile toparlayabileceginize inanıyorum.
Siz harika bir evlatsınız o da bunun farkında ki sizden ayrılmak istemiyor.
Sadece elinde değil size hissettirdiklerini bilseydi daha da kahrolurdu eminim.
Farkında olacak sağlığı yok ki..

Annen hasta bu belli,
İnşallah herşey gönlüne göre olsun.

Babandan meyve ağacı istediğini duyup şurada yer var ben dikerim demiş ya annen. Inan ağladım.

Lütfen bunalimdayken ağzından çıkan sözlere bakma.
Annenin hayatta kalma sebebi sizsiniz buna inan. Vazgeçme ondan.

Şükret ki bu terbiyeyle bugünlere gelip dogru yoldan şaşmamışsınız.Ben de kaç kez isyan ettim.Çünkü benim annem babam da ayrı ve ikisi de evli hep peşlerinden ilgi görmek için koşan ben oldum ve en sonunda bıktım,tükendim ve evlendim ve kendime geldim.Nişanlın iyi biriyse kaçırma ve yoluna bak.Görüşmeyince veya araya mesafe koyunca herşey daha güzel oluyor hatalı tarafsa anne baba çünkü

Şunu yaptım bunu yaptım demek hoş değil. Bir canlı doğurmaya karar veriliyorsa kaza bile olsa belli bi yaşa gelene kadar elden gelenin en iyisi yapılmalı benim görüşüm bu. Sen çocuğa sorma doğmak istiyor musun diye sonra şunu yaptım bunu yaptım. Bu annelik değil kişilik olarak bir bozukluk hep yüksek beklenti, olmayınca ajitasyon ve yüze vurma... Büyük konuşmak gibi olmasın ama ilerde çocuğumu okulu bitince eli iş tuttuğu anda evde tutmayacağım... Yarın bir gün sinirlenirim de yaptıklarımı yüzüne vurmayayım diye. Ebeveyn görevi benim için eğitim terbiye hayata hazırlamaktır ve gerçekten bu normal birşeydir. Doğaya bak yavru kuşu anası ağzına besler nasıl uçacağını gösterir hazır olduğunda da kuş gitmezse kendi iter :) anneniz illa benimle kal salmam bir yere diyorsa başka bir şehirde iş arayın hayatınızı kurun

Bazı çocuklar erken büyümek zorunda.
Şimarma lüksleri hiç yok.
Siz de onlardan birisiniz.
Anneye ebeveyn olmuşsunuz aslında.
Ben annenize kızamadım çünkü tedavi olmasi gerekiyor bence.
Yaşadıkları ağır gelmiş.
Kaldiramamış.
Uzman yardımı ile toparlayabileceginize inanıyorum.
Siz harika bir evlatsınız o da bunun farkında ki sizden ayrılmak istemiyor.
Sadece elinde değil size hissettirdiklerini bilseydi daha da kahrolurdu eminim.
Farkında olacak sağlığı yok ki..

Tesekkur ederim aynen oyle sanki ergenlik caginda bir kizimiz varmis gibi annemle mucadele ediyoruz. Tedavi oluyor ama antidepesanlar nedeniyle iyice tavirlari tuhaflasti. Konusuyoruz neler hissettigimizi anlatiyoruz. Ama kabul etmiyor ben kotu bir anneyim filan deyip trip yapip gidiyor. Ya da bizi sucluyor. Sadece kendini dusunuyosun filan diyor. Ki herseyinde yaninda oldum bugune kadar

Babandan meyve ağacı istediğini duyup şurada yer var ben dikerim demiş ya annen. Inan ağladım.

Lütfen bunalimdayken ağzından çıkan sözlere bakma.
Annenin hayatta kalma sebebi sizsiniz buna inan. Vazgeçme ondan.

Aslinda o de oyle diyordu siz varsiniz diye yasiyorum diyodu ama bikac yildir sadece evlenmek istiyor. Hak veriyorum gorusmelerinde yardimci bile oluyorum. Yillardir bekar insanin erkege ihtyaci oluyo. En basiti evde bisey bozuluyo kadin basina zorlaniyoruz. Ama sanki tek sorun biziz de evlense hersey tamam olacak gibi hissediyor. Gecen soyledim sen kendi icinde mutsuzsun. Biz gitsek mutlu olcgni zannediyosun ama sorun bizde degil senin icinde dedim. Durdu bi dusundu. Aslnda hak da veriyor ama gururuna yediremiyor sanirim

Şükret ki bu terbiyeyle bugünlere gelip dogru yoldan şaşmamışsınız.Ben de kaç kez isyan ettim.Çünkü benim annem babam da ayrı ve ikisi de evli hep peşlerinden ilgi görmek için koşan ben oldum ve en sonunda bıktım,tükendim ve evlendim ve kendime geldim.Nişanlın iyi biriyse kaçırma ve yoluna bak.Görüşmeyince veya araya mesafe koyunca herşey daha güzel oluyor hatalı tarafsa anne baba çünkü

Kiyamam mutlu musunuz simdi? Ben de ilgi gormek icin dilendim yillarca babama. Ama simdi sira bana gecti. Telefonunu acayim da yarm saat konussun diye gunde kac kez ariyor. Yaşlancaklar uzulme tamam mi. Oyle ya da boyle evlatligi bir sekilde yasarsin. Gecmisi affederek..

Ben de hep evlenmeye calistim bugune kadar. Iyi bir yuvam olsa biliyorum ki duzene girecegim. Nisanlim cok iyi biri. Ama sorumsuz simarik yetistirilmis. Duzene sokmaya calisiyorum. Girerse evlenecegim insallah.

Ya da diyorumki calismasa bile ben bakayim eve de yeterki gideyim burdan. Onun ailesi cok ilgili cunku. Biliyorum bi hamile kalsam el ustunde tutcaklar beni. Nisanlim da ilgi sevgi anlaminda iyi olacak insallah biliyorum cok inceledim. Ama calisip evini gecindirceginden bi emin olsam.. kendi isini kurmasini bekliyorum iste. Insallah toparlar kendini. Nisan atarsam cikis kapim kalmazsa diye de cok boguldum bu kadar. Bilemiyorum...

Şunu yaptım bunu yaptım demek hoş değil. Bir canlı doğurmaya karar veriliyorsa kaza bile olsa belli bi yaşa gelene kadar elden gelenin en iyisi yapılmalı benim görüşüm bu. Sen çocuğa sorma doğmak istiyor musun diye sonra şunu yaptım bunu yaptım. Bu annelik değil kişilik olarak bir bozukluk hep yüksek beklenti, olmayınca ajitasyon ve yüze vurma... Büyük konuşmak gibi olmasın ama ilerde çocuğumu okulu bitince eli iş tuttuğu anda evde tutmayacağım... Yarın bir gün sinirlenirim de yaptıklarımı yüzüne vurmayayım diye. Ebeveyn görevi benim için eğitim terbiye hayata hazırlamaktır ve gerçekten bu normal birşeydir. Doğaya bak yavru kuşu anası ağzına besler nasıl uçacağını gösterir hazır olduğunda da kuş gitmezse kendi iter :) anneniz illa benimle kal salmam bir yere diyorsa başka bir şehirde iş arayın hayatınızı kurun

Ben de inanin korkuyorum cocuklarimn yuzune vurursam ilerde diye :)

Aslinda o de oyle diyordu siz varsiniz diye yasiyorum diyodu ama bikac yildir sadece evlenmek istiyor. Hak veriyorum gorusmelerinde yardimci bile oluyorum. Yillardir bekar insanin erkege ihtyaci oluyo. En basiti evde bisey bozuluyo kadin basina zorlaniyoruz. Ama sanki tek sorun biziz de evlense hersey tamam olacak gibi hissediyor. Gecen soyledim sen kendi icinde mutsuzsun. Biz gitsek mutlu olcgni zannediyosun ama sorun bizde degil senin icinde dedim. Durdu bi dusundu. Aslnda hak da veriyor ama gururuna yediremiyor sanirim

Siz elbet evlenip gideceksiniz.
Yalnız kalmak korkutuyor olabilir.
Kim bilir nasıl eşleriniz olacak el oğluna da güven olmuyor ki?
Onu isteyecekler mi vs.

Belki yüzüm bu kez güler diye düşünüyordur.
Çaresizlik insana her şeyi düşündürür maalesef. .

Çocuklar aileyi seçemez ama anneler babalar çocuk sahibi olmak ister ve bunun içinde girişimde bulunur.. o istemeseydi olmazdınzj... kendi kararı...

Maalesef inanalar hep bir bahane bulur hep bir başkasını suçlar.. anneniz de öyle yapıyor; yanlış seçimleri ve hataları yüzünden sizi suçluyor...

Maaşınız varmış : kardeşiniz bekara ayrı eve çıkın hem çalışıyorsunuz da...
Ailevi konuları düşünmemek gerek farklı bir hobi edinseniz; manevi olarak rahatlatacak şeyler olsa..

Siz elbet evlenip gideceksiniz.
Yalnız kalmak korkutuyor olabilir.
Kim bilir nasıl eşleriniz olacak el oğluna da güven olmuyor ki?
Onu isteyecekler mi vs.

Belki yüzüm bu kez güler diye düşünüyordur.
Çaresizlik insana her şeyi düşündürür maalesef. .

Evet haklisiniz yalniz kalmaktan cok korkuyor. Demisti. Gecen bir yere gittik bir hftaligna kardesimle. Kardesime demiski siz yokken bu ev cekilmiyor. Geldik. Simdi de cekip gidicem diye tehdit ediyo :)) rahatladim ama dunden beri konusunca. Hasta kabul edicem. Allah razi olsun hepinizden. Icime kapanip sismistim

Bence umursamayın o tavırlarını. Görmemezlikten gelin ve kendi hayatınıza bakın. Çocuk yaparken düşünseymiş, siz de gayet iyi biliyorsunuz ki çocuk yapan insan onun bakımını da peşinen kabul etmiştir. Bence kendi hayatınıza bakın onu da çok düşünmeyin bazen insanları he deyip geçmek gerekiyor

Çocuklar aileyi seçemez ama anneler babalar çocuk sahibi olmak ister ve bunun içinde girişimde bulunur.. o istemeseydi olmazdınzj... kendi kararı...

Maalesef inanalar hep bir bahane bulur hep bir başkasını suçlar.. anneniz de öyle yapıyor; yanlış seçimleri ve hataları yüzünden sizi suçluyor...

Maaşınız varmış : kardeşiniz bekara ayrı eve çıkın hem çalışıyorsunuz da...
Ailevi konuları düşünmemek gerek farklı bir hobi edinseniz; manevi olarak rahatlatacak şeyler olsa..

Evet annem hatalarinin sorumlulugunu almiyor. Mesela kendi evlenmek istedi. Evlendi. Bosaninca herkese cocuklar evlenmemi istedi evlendim diye anlatti.

Ben obur bosancagm sahisla tanistigimda basta olumsuz demistim. Annem insallah artik seni istemez de pesinden fotolarina bakarsin demis korkutmustu beni. Surekli sizi istesem ayiririm iki dudagimn arasindasiniz diyodu. Onla ilk bulusup benim olayla ilgili konudtugnda sirf bana inat olsun dye o kadar iyi biri ki sen ona layik degilsin demisti. O vatandasla tekrar baslayinca eger barismasaydin sana bu evi zehir edecektim demisti. Istemedigm erken bi tarihte evlendim ustelik. Kardesinin universitesi var bi de senle ugrasamam su tarihte evlendin evlendin yoksa bozarim bu isi demisti ve hic hazir olmadigim bi zamanda evlenmek zorunda kalmistim. Yillarca da bana ayrilip uzun yillar acisini cektigi nisanlisini anlattigi icin hic sevmedigim bi adam icin ya yillarca ask acisi cekersem diye korkup ayrilamamistim. Bulusmamiza bile izin vermiyodu ayda bi kere. O yuzden adamin erkek olup olmadgni bile anlamamistm el ele bile degmeden evlendik sonuc husran.

Sonra herkese ne dedi biliyomusunuz? Bosandgmda herkes sucladi diye kizim evlenmek istedi ben de evlendirdim dedi. Sucu bana atti. O kadar ustumdeki baskilarin hic onemi yoktu cunku. Bazi kisiler diyodu bana evlenmeden once. Sanki evlenmek zorunda hissediyosun sevmiyosun diyolardi. Anneme de akrabamiz demis bu kizi alel acele evlendirmeye calisiyosun diye. Ama iste sonunda suclu ben oldum :)

Simdi kardesim de evlilik yolunda insallah. Onunla artik hayat kuramam. Bana evlenmekten baska yol kalmiyo yine :)

Bence umursamayın o tavırlarını. Görmemezlikten gelin ve kendi hayatınıza bakın. Çocuk yaparken düşünseymiş, siz de gayet iyi biliyorsunuz ki çocuk yapan insan onun bakımını da peşinen kabul etmiştir. Bence kendi hayatınıza bakın onu da çok düşünmeyin bazen insanları he deyip geçmek gerekiyor

Oyle yapacagim artik. Insallah evlenebilirim

İyi bir evlat olduğunuz belli bence içiniz rahat olsun... Okadar iyisiniz ki anneniz şaşırmış !

Tam tersi bı evladı olsaydı görürdüm kendisini ,anasını babasını döven pis işlere bulaşan evlatlar da var.

Herkesin hayatında türlü zorluklar var anneniz sizin ustunuzden hırsını alıyor . Ne olursa olsun annem mantığınızı çok sevdim... Biraz sabredin çok zor biliyorum ama sabredin ve rest cekmeniz gereken bı durumda rest çekin sizin sabrınız annenizin ego tatmini olmasın ...

İnşallah mutlu olursunuz

Back
X